Sevgilimin ailesi bana çektirecek gibi görünüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani daha okullar bitecek iş bulma süreci tam anlamıyla oldum ben demek için daha çok zaman var. Tanışma olmamasını ben buna bağlayabilirim.

Görümce kıskanabilir o çok önemli bir konu değil bence büyüdükçe aşabilir bunu. Benim takıldığım nokta sevgilinin tavırları. Yani ailesinin yanında seni hiç aramaması, senle buluşmaması, yok masada kenara otururum demesi. Bunlar bana itici geldi.

Ayrıca kimseye kendini beğendirmek sevdirmek zorunda da değilsin bence. Bak kendin de demişsin. Sanki oğlan alıyoruz diye. Yani tamam güzelsin hukuk okuyorsun ama maalesef karşı taraf için bu böyle olmuyor. O yüzden sen kendi değerini kendin bileceksin.

Siz sanırım ailenin, oğulları böylesi güzel böylesi eğitimli bir kızla birlikte olduğu için ne kadar şanslı olduklarını duymak istiyor duymayınca da şaşırıyorsunuz..
Yani, siz de daha şimdiden "gelin" moduna girmişsiniz. Bir durun, sevgilisiniz henüz, tadını çıkarın, ailesinden size ne?
Sevgiliniz sizi beğeniyor mu size iltifat ediyor mu bunlara bakın.. Haa sevgilinizin garip davranışları var, onlara takılmanız çok doğal. Yok annesi ile buluşursanız nereye oturacakmış, yok kızkardeşi sizi sevmeliymiş. Bunlar fragman niteliğinde detaylar.. Ama kızkardeşin foto beğenmeme detayı, annenin düşüncelerinin bu kadar önemsenmesi falan bunlar gereksiz yere yıpratır sizi. Neden gündeminiz bu insanlar olsun ki?
Bi kere görümcem benim yanımda ablasına dönüp "gelinlerimizin hiçbiri de güzel değil" dedi ben de valla kardeşin öyle demiyor, ben çok güzelim havam yeter dedim geçtim. Ne takacağım kafama.. Çok güzelim çok seksiyim çok entelektüelim hiç kimseden de iltifat beklemem eşim dışında.

Yavrum, evladım ne güzel hukuk okuyormuşsun, azıcık da vizyonunu geliştirmeni tavsiye ederim.
Erkek arkadaşın bulunmaz hint kumaşı mı ki kendini ailesine beğendirmek için bu kadar dertleniyorsun?
Çok daha başka dertlerin olmalı kendini geliştirmeye dair.
Bu arada 20 yaşında bir oğlum var,
bana sorarsan sizin işiniz yaş.

Sevgilinizde sizde okuyorsunuz. Cebine harçlık koyulan çocuk sevgili yaptı diye hangi aile gelinim muhabbetine girer ki. Ne diploma var ne iş ne birikim. Ama ortada kv, görümce lafları dolanıyor. Sevgilinizle evlilik hayalleri kurmanızı anlıyorum da herkes bu hayale ortak olmak, öyle davranmak zorunda değil. Biraz düşünce yapınızın değişmesi lazım. Sadece sevgilinin ailesi kısmında da değil. Genel olarak. Bu ilişkide aklınıza yatmayan bir sürü şey varken neden hala evlilikle sonlansın istiyorsunuz bunu da sorgulayın derim. Ülkenin yarısı erkek yani.. Sanki erkeklere kıran girdi de elinizde bu kaldı, ailesinin derdine, anneci olmasına çözüm arıyorsunuz gibi.

Ceren cerengil gibi kendinizi ovmussunuzde ovmussunuz. Muhtemelen sizde guzel degilsiniz kendinizi ovmeniz bu yuzden. Daha tanismadan sevilmediginizi nerden biliyorsunuz. Cok fazla pesin hukmetmissiniz.

Tanışınca sahteden, yalandan her şey harika olur ta ki evlilik nişan aşamasında zorlatmaları görene kadar. Sevgilin zaman kaybı. Çocuk iyi ama ailesi işte zor diye bir şey yok, ülkede çocuk ve ailesi ile evleniyorsun. Lisede değilsiniz ve artık evlilik düşündüğünün kişinin ailesi şimdiden sıkıntılı. Kaç kuzum! Topuklarını vura vura kaç!

Şimdiki aklım olsa benim sürekli düşünmeme neden olacak, üzecek, canımı sıkacak veya sürekli açıklama yapmama neden olacak hiç bir kişiyi ne arkadaş olarak ne de başka türlü şans vermez ve zaman kaybetmezdim.
Şimdi biriyle tanıştığımda eğer negatif hissediyorsam, beklenti içindeyken hemen uzaklaşıyorum.

Gerçekten hukuk 3'e gittigini inanamiyorum. Asil sen kv'den ile görüsmek istememen lazimsin. Ortada fol yok, yumurta yok diye. Daha yaslar 21-22 niye heman aileler için girsin? Burdaki konulari hiçmi okumadin? Bu genç yaslarda aklinda tek gezmek tozmak omali. Onun yerine yok görümce adayi söyle, kv'de adayi böyle diye kuruyorsun.

Köyde yetismis, tek sansi evlenmek için bir kiza normal olur fakat hukuk okuyan, ilerde avukat olacak bir kiza bunlar yakismayan düsünceler. Hayat sadece evlenmekte ibaret degil. Hiçmi yurtdisina gitmek istemiyorsun? Orda egitim görüp, dil ögrenmek istemiyorsun? Ilerde çalisip, maasini istedigin sekilde harcamak? Belli hukuk firmalarinda çalismak?

Yani bana sorarsan 3ünüzde hem sen, hem sevgilin hem kv'dede ayri ayri hatalar var. Ve ola ki evlendin, mutsuzluk kaçinilmaz son olur.

Ha bide dis görünüse bu kadar odaklanma derim. Kendini bu kadar begenmen, burdan bile itici duruyor.

Yok uzak dur . Baştan böyleler bu adam; benim esim olucak sizde ona saygı duycaksiniz diyemedikce ki diyemiyor bunu anlıyorum böyle sorunlar hep olur o yüzden boşver ayrıl

Hocalarınız biz hukukçular... diye bir eleştiri cümlesi kurduklarında 15+ yıllık deneyimli arkadaşlarından bahsediyorlar, sizlerden değil. İleride hukukçu olacaksınız dendiğinde kast edilen diplomayı almak da değil. Öncelikle yazlarınızı ve devamsızlık takip etmeyen bir okuldaysanız okulun ilk iki ayını stajyer öğrenci olarak bir büroda çalışarak geçirin.

Hakim-savcı olacaksanız referansınız bir beş on yıl daha yerini sağlam tutabilecek biri mi, onu düşünün. Zaten siz hakim sevgiliniz avukat(kurum avukatlığı dışında) bir ilişki yürümez, onu da düşünün.

Avukat olacaksanız daha önünüzde tamamen sömürüleceğiniz bir staj dönemi, kendi büronuzu açmazsanız asgari ücretle çalışacağınız uzunca yıllar var, tecrübe kazanana kadar. Bu da en az beş yıl.
İngilizceniz iyiyse böyle havalı bürolarda tercüman olarak çalışacaksınız, avukat olarak değil. Bunu da ben ambalajı güzel ama içi boş diyerek kendime yediremediğimden tercih etmedim.
Yüksek lisans yapacaksanız, onda da aile desteği önemli, bir de o süreçte avukatlık tecrübesi kazanmanız zor. Sabahları duruşmalar var, derse gidemezsiniz.

Yani ev geçindirme kısmında aileleriniz mi destek olacak size? Şimdi tanışsanız ne olacak, mezuniyetten hemen sonra evlenirseniz aile desteği olmadan geçinmeniz çok zor. Yanlış anlamayın ama sizi pek anlamadım ben. Önce bir işinizi oturtun, sonrasına bakarsınız diyebilirim.

Ogullarına düşündükleri begendikleri baska bir kız var muhtemelen.aksi olsa şimdiye muhakkak bir tanısma bir telefonla konuşma falan bişiler olurdu yani illaki

Öncelikle nereliler? Kültürleri nasıl? Sen nerelisin? Karadenizli ve Hukukçu kombiniyse arkana bile bakmadan kaç :)) çünkü ben de yaşadıklarını birebir yaşadım karadenizli bir hukukçuyla ve katlanılmazdı :))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…