Sevgilimin ailesi bana çektirecek gibi görünüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çetin bir savaş bekliyor seni haberin olsun kendi değerini bil söylediğin gibi eğitimli hanım hanımcık güzel bir kız üzeceğe benziyor bu aile her zaman kendini düşün

ciddili hukuk mu okuyorsunuz? takıntılarınız üslubunuz imlanız yok oturtamıyorum

Var var vallahi. Birinci sınıfın ilk haftasında idamı savunup arkadaşlar biz hukukçuyuz diyenler vardı. Daha hayatında hiç bir hukuk kitabının kapağını dahi açmamış tabii ki bunu söylerken.
Sonra aralarında bir şeyler bir şeyler yap, rüyanda evleneceğin adamı görürsün diye konuşan kadınlar vardı. Ne dalga geçerdik de neyse.
Ama şunu söyleyeyim, o hukukçuluk ilk kez süre kaçırdığında ve bunu söylediğin müvekkilin sana afedersiniz ana avrat sövdüğü noktada bitiyor. Ya da pratikleri kuvvetli bir kalem memuru senin tecrübesizliğine rağmen vakur tavrını çözdüğü anda. Yerin dibine sokabilme kapasiteleri var kendilerinin ve haklılar da.

Keşke önceliğiniz ekonomik özgürlüğünüz olsa. Hukuk bir derya deniz, uzmanlaşacağınız alanı şimdiden çözseniz ve hocalarla dirsek temasında bulunsanız keşke müstakbel kv yi düşünmektense. Özgüvenli ve ayakları yere basan bir avukat kadının çok talibi oluyor, merak da etmeyin.

Tatlışım, sen dışarıdan dahil olacaksın onlara. Kardeşime kendini sevdir, kokan bir cümle. Onlar kendini sevdirsin, de bakalım tepkisi ne olacak. Erkeklerin şaka gibi duran cümleleri aslında gerçeği yansıtır. Seni merak etmemelerine çok takılma, belki yapıları öyledir

Bazı arkadaşlar daha evliliğe daha çok zaman varken şimdiden tanışmanın gereksiz olduğunu belirtmişler. Belki haklı olabilirler ama ben buna katılmıyorum. Bırakın sevgilisini, benim çocuğumun hayatında 2 yıldır önem verdiği, çokça vakit geçirdiği bir arkadaşı olsa onu da mutlaka davet eder, tanışmak isterdim. Bence bunca zamandır davet edilmemiş olmanız garip. En azından sevgilinizin böyle bir girişimde bulunmaması acayip. Kimin yanında otursam mevzusuna hiç girmiyorum bile, bence doğrudan soğuma nedeni.

Her şeyi bir yana bırakırsak, en güzel yaşlarınızın kıymetini bilmenizi, böyle meselelerden çok kafanızı kariyeriniz ile ilgili konular ile meşgul tutmanızı öneririm. Bırakın görümceyi el oğlunu, kendinize bakın.. Siz kariyer anlamında, maddi ve manevi anlamda ne kadar güçlü olursanız yok anasıymış, yok danasıymış vız gelir tırıs gider.

Ama sende de bi gariplik var yaw neden iki senelik iliskide , daha hiçbirşeye adım atılmamış size haber göndersin ne alaka ? İşler bi ciddiye binsin az sabır yani .. herkes öyle hemen kaynaşmaya bilir no problemaaa

Bazı detaylara açıklık getirmek istiyorum yanlış anlaşılmış çünkü.
Birincisi, kendimi övmeye meraklı değilim kendimi üstün gördüğüm falan da yok. Sadece şunu biliyorum ki erkek aileleri gelin adaylarının dış görünüşüne, eğitim seviyesine, kültürüne her şeyine dikkat eder. Sırf görüntüsünü beğenmedikleri için oğullarına istenmeyen gelinlerin gayet de olduğu bir yerde bu detaylara açıklık getirip bu anlamda pek de bir problem olmadığını söylemem garip değil bence. Yorumlarda "belki seni beğenmemişlerdir" cümleleri de gelebilirdi.
İkincisi kendimi ne kadar gelişitirip gelecekle ilgili ne planlarımın olduğu sizi hiç ilgilendirmez! Size kendimi kanıtlamak gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Size kariyer hedeflerimi sormadım aklıma takılan bir problemimi insan gibi, çoğunluk yaşça büyük olduğu için sordum.
Üçüncüsü evlilik meraklısı biri değilim vizyonsuz hiç değilim! Erkek arkadaşımı seviyorum ve onunla kısmetse evlenmek isterim doğal olarak. Bu konuda da önümüzde problemlerden ziyade destek beklemek en doğal hakkım. Tabi bazı arkadaşların destekten kastı "iltifat veya ego" olmuş komik geldi biraz..
Dördüncüsü yaşım 19 değil. Sevgilimde bende mezunu kalmış insanlarız 24 yaşındayım.
Beşincisi illa evlenelim, bir an önce evlenelim düşüncesinde bir insan değilim. Seneye nişan yapmak isteyip ben bitirince de evlenmek isteyen kişi sevgilim. Bir an önce işlerin ciddiye binmesini ve mezun olduğumuz zaman yükselmemiz gereken kariyer basamaklarını aynı evin içerisinde evli iki insan olarak gerçekleştirmek istememiz. Yani benimle bir an önce evlenmek isteyen ve beni bu fikre ısındıran kişi tabiki aşık olduğum adam
Cevap vermeyince kendisini haklı zanneden bazı arkadaşlar olup gaza gelenler olmuş. Cevap da vermiş olayım böylelikle. Yani beni hiç tanımadan konuyu başka başka yerlere çekmeniz yaşınıza yakışmadı bence.
Neyse daha fazla polemiğe girmek istemiyorum. Bahsettiğim problemimi başka yerlere çekmeden cevaplayan ablalar için de çok teşekkür ederim güzel düşünceleri ve dilekleri için :)

Niye sen sevdiriyormussun ben böyleyim seven sever deseydin öyle demesinden seni hiç bir zaman tutmayacagi belli saçını süpürge etsende hiç kimselere yapmadığım hizmeti onlara yapsanda niye annemin çayına şekeri atıp karıştırmadin diyecek

Senin gibi gencecik, pırıl pırıl insanlar neden bu kadar saf oluyor anlamıyorum
Değer görmediğin insanların içine karışmak için nedir bu çaba?
Kardeşime kendini sevdir ne demektir? Bu cümleyi hiç tarttın mı kafanda?
Etme, yazıktır, anasıyla danasıyla göbek bağını kesememiş, daha seni aramayı beceremeyen adam için kendi ailenin emeğini heba etme

Yavrucum bir mesajında şu minvalde bir şey söylüyorsun; sanki onlar kız almayacaklar da,
biz oğullarını alacağız.
Sonra da 'vizyonunu geliştir' dememize kızıyorsun.
Biz ayrıntıları bilemeyiz, yazdığın kadarına yorum yaparız.

Avukat olacaksın ne güzel ama hâlâ
'gelin alma, kız verme' muhabbeti ediyoruz.
Ayrıca o cümlen tüm yaşananları özetliyor.
Siz iki yetişkin evlilik kararı alsanız da yetmeyecek belli ki;
o ailenin seni 'gelin almak' için istekli olması, kvnin/görümcenin seni sevmesi,
beğenmesi şart delikanlı için.
Senin vizyonun varsa aşık olduğun
delikanlının vizyonunu gözden geçir.
O nedenle bize kızma,
bu işi tekrar düşün kuzum.
Yoksa gönül de senin, hayat da karar da.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

konuyu okurken şu geçti aklımdan neden illa kendinize bir övgü beklediniz?
güzel olabilirsiniz ama sevgilinizin ailesinden illa bunu duymayı neden beklediniz yani
ben sizi anladım evet insan küçük 1-2 bişey duymak ister ama güzel yorumlar yapmak zorunda değiller yani

ikinci olarak kardeşinin fotoğrafı beğenmemesinden bahsetmişsiniz
beğenmesi gerekmez, alınacak bişey göremedim sonuçta sizi tanımıyor çünkü
illa aktif olması fotoğrafı gördüğü anlamına da gelmez belki anasayfada değil keşfette takılıyor mesela

üçüncü olarak da bana göre en önemli kısım sevgilinizin annesinin, onlar daha çok yakışıyor demesi
sanırım sizden hoşlanmamış bilemedim

bu arada erkeğin anne düşkünü baş ağrıtıyor bdv de takıldıkça anlarsınız

Sevgilinin ailesini bilmem de sen de kolay biri degilsin . Okurken bile beni yordun, yüzün istedigin kadar guzel olsun ama bu kadar küçük seylere takilan,kendi kendini dolduran, buluttan nem kapan insanla birlikte olmak istemezdim.
Ilk iki uc madden o kadar sacmaydi ki, konuyu bitirecek motivasyonu kendimde bulamadim.
Ailesi beni neden övmüyor , hakkimda guzel bir sey söylemiyor diye kurulmussun . Niye konussunlar ki? Daha tanismamislar bile senle. Senin ailen cay borek oturup sevgilin hakkinda yorumda mi bulunuyor?
Cevap hayirsa senin ailen konusmazken onlar niye konussun?
Cevap evetse o senin ailenin hoşlugu. Biz de ablamin kocasiyla daha sevgiliyken,nisan vs olmadan cok once tanistik maaile. Tanistik ve bitti. Daha da yorumlarda bulunmadik:) ha sonra nisanlandilar,evlendiler falan. Simdi adi geçtikçe övüyor annem babam giyabinda:) ama sadece sevgiliyken evde adi bile anilmazdi.
Ikinci olarak kardesi begenmemis fotoğrafını. Yani inanmak istemiyorum adamin resmini acip kim begenmis,kim begenmemis hesabi yaptiginiza, sonra buna uzulup kendinizi doldurdugunuza
Begenmezse begenmez. Begenmemis de instagrama spam sikayeti mi atmis silinsin diye?
Daha tanimadan uyuz olmuşsun kiza.
Diğer maddeleri dedigim gibi henuz okumadim. Çünkü konu icimi baydi. Her halta alinan eski bir arkadasim var,onu hatirlatti bana (su grubu musun?).
Ve son olarak benden sana anla tavsiyesi, yasin daha küçücük, daha okulunu da bitirmene cok var. Neden simdiden evlilik planlari yapiyorsun ki? Nisanlanmadan nisanli sorumluluğu almissin sirtina manevi olarak.
Bi sevgililigin tadini cikar, hayatini yasa. Mezun olsan bile azicik bekar ve kendi parasini kazanan kadin olarak gencligini doya doya yasa. Bireysel olarak kendini keşfet . Sonra elbet evlenirsin.

Evlenince başka şehirde olmayacaksaniz bu evlilik yürümez

Ailesi bakışıyla bile zulmedecek

O da ailesini savunacak

Şiddete bile meyil olabiliyor erkek ailesini tutunca

İlimizde ailenizden uzak yuva kuracaksanız devam edilebilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…