Sevgilimin ailesi bana çektirecek gibi görünüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
her insan ailesine düşkün olmali ailesini bilmeyen karisini colugunu cocugunu hic bilmez derim herzaman.
yalniz ortada bir ince cizgi var evlenince kendisininde bir aile oldugunu bagimsiz bir hayat kurdugu bilincinede sahip olabilmeli insan.
sevgilinizde bu yok daha simdiden belli.
ailesinin yanindan cikip sizin yaniniza gelememesi bunun ispati.
ailesinin sizi istemedigini hissediyorsaniz hic bulasmayin tanismayi falan birakin.
çünku istenen gelin olsan bile aile sorunluysa her zaman sorunlu kaliyor.
kaldiki boyle bir aileye istenmeyen gelin olmak daha zor.
daha gencsin önüne çok insanlar çıkar.
kalbini bir kenara birak kendi iliskine ailesine erkek arkadasina baskasinin iliskisiymis gibi baska bir gozle bak
elle tutulur yani var olur diyorsan ozaman devam et ama bu karari kalbinle degil mantiginla ver.

Daha simdiden kayin aile modundalar demissiniz de ben konuda daha simdiden gelincilige soyunanin siz oldugunuzu dusunuyorum.

8 yillik flortten sonra evlendim, kendi tercihimiz olarak flort doneminde aileleri ise dahil etmedik. Hala da bilmem Kim Kimin fotografini begenmis. Boyle seylere bakmayinca eger karsi taraf gercekten de sizi uzmek icin yaptiysa bile avucunu yaliyor. Tavsan daga kusmus dagin haberi yok olayi.
Bu sebeple 2 eltim 1 kayinvalidemle yillardir hic olayimiz olmamistir. Cok oyle birbirimizi sevdigimizden degil de hepimiz kendi capimizda kucuk daglar oldugumuzdan.

Bir de bir arkadas yazmis, isi gucu olmayan babasi Dan harclik Alan adamin iliskisine ciddi gozuyle bakilmaz diye. Ben de oyle dusunuyorum. 2 de oglusum var, kiz arkadaslari ile tanisabilirim ama evlenecekler gozuyle bakmam yani.

Ailesine aşırı düşkün adamdan hayır gelmez
Eğitimli akıllı tatlı bir kıza benziyorsun
Kendi kararlarını verebilen
Olgun oturaklı
Sana herseyden çok değer veren birini bul
Daha seni görmemiş ailesi ama türlü türlü şeyler tavırlar takınıyorlar.
Bence çok kapılma

istenmedigin belli.. seninle ilgili herhangi bir tereddutleri olabilir.. agirdan aliyorlardir, isi ciddiye bindirmek istemiyorlardir, cocuk biraksin diye bekliyorlardir.

kisiler kim olursa olsun siz onlarin ailesine giriyorsunuz. orada herkes birbirini taniyor ve seviyor. sevdirmeleri gereken taraf da onlar.. kardesime kendini sevdir lafi beni irite etti. bir daha boyle bir muameleyi kabul etmeyin. kiskanc ve simarik bir gorumceyi memnun etmeye mi calisacaksiniz.. ogullarinin hanimi sizsiniz.. size sevdirmeye calismalilar, sizi aileye alistirmaya calismalilar..

esinin senin yaninda dik durmasi, 2 yillik bilinen bir iliskiye saygi gostermelerini beklemesi lazim. ezilirsin, sana sahip cikacak biri gibi degil.. iyi niyetli gormedim. kiyaslamak cok yanlis baska gelinlerle. muhtemelen kendi eltisiyle de bozuk. o boyle gelin aldi ben nasil gelin alcam derdinde..

Offff ne desem bilemedim. Bence ikiniz de evlenmek icin kucuksunuz. Daha okul bitmemis, ne ciddi iliskisi. Onunuzde kariyer anlaminda uzun bir yol var. Mesleginizi elinize alin, hayatinizi elinize alabilecek maddi manevi gucunuz olsun, sonra bunlarin hicbirine gerek kalmaz. Ama bizim Turk gencleri baba parasiyla erkenden evlenip annesinden kopamadan evlenmeye kalkinca sacma sapan sorunlarla bogusuyor. Cok yazik valla...iki avukat kendi hayatini aileden bagimsiz kuramayacaksa ben ne anladim bu isten.

Bunları düşünmek için çok erken değil mi? Sevgilinin bir yılı senin iki yılın var mezun olmak için. Stajı üstüne koy üç yıl. Üç geçecek iş bulacak yada ofis açacak, kendi ayakların üzerinde duracak evlilik için adım atacaksın nerden baksan dört yıl. O süre zarfında kim öle kim kala. Ayrıca eşimin ailesi beni el üstünde tutsun, iltifat etsin gibi bir beklentiye girmekte manasız. Misal bizde eşimle hukukçuyuz üniversite yıllarından tanıştık bir gün olsun ailesi de beni pohpohlasın hukuk okuyorum güzelim de gibi bir düşüncem hiç olmadı. Kaldı ki somut bir şey de anlatmamışsın, kardeşi fotoğrafınızı beğense ne beğenmese ne, şahsen ben böyle şeylere hiç takılmam. Çokta tın yani, küçük şeylere takılıp kendimi üzemem kafamı yoramam. Sana da bakış açını değiştirmeni tavsiye ederim.

Sadece çıkıyorsunuz daha ortada resmi birşey yok annesinin de tanışma isteği olamax mecbur değil bence kaynanaya değil de sevgiline takılmalısın çocuk ne olsa size yansıtmış anlatmış yani yok kardeşim seni kıskanıyor yok kızı annem daha çok beğendi falan bunlar anlatılacak şeyler mi ne alaka onlar daha çok yakışıyor desin ki kadın. Ben anlamadım siz ailesinin olduğu şehirdeyseniz ve ailesi engel oluyorsa 2 sene nasıl görüştüniz hep çağırıyorlarsa? Biraz siz artık ince düşünür olmuşsunuz hele ki kızı gördüm çirkin demeniz de ayrı olay annesi zaten kız çok güzel dememş daha çok yakışıyorlar demiş çok beklentiniz var ve ayrıca tanışmadan bu önyargınız varsa tanışınca herşeyden nem kaparsınız bir de laf taşıyan ergen sevgili zor..

Madem güzelsin eğitimlisin bi sürü artı yönün var neden aslında dış görünüşünü çok beğenmediğin, ailesiyle sorunlar yaşayacağın biriyle illa devam etmek istiyorsun?
Git kendine ailene denk birini bul.
Benim kardeşimin ciddi ilişkisi olsa biz tanışmak isterdik böyle uzak durmazdık.

Sen gelin noduna girmişken onlar görümce kv moduna girmiş çok mu? Sana bir avukat abla tavsiyesi şimdiden evliliği falan düşünme hele bir mezun ol kendi paranı kazan sefasını sür bi bakalım. Diğer taraftan da yorum yapayım benim kardeşimin de üni de ilişkisi vardı annem bir gün daha konuşayım tanışayım dememiştir. Ama kız çok ısrar edip trip attığı için kardeşim abla tanışır mısın çok istiyor dedi tabi ki kardeşim dedim hepbir kahve içtik. Sonra nasıl buldun dedi ben ona gelin gözüyle değil arkadaşın gözüyle baktım. Daha üniyi bitirmediniz niyetiniz ciddi olursa bir kez daha otururuz istersen ki bence hiç gerek yok sen ben bu insanı seviyoruö dediğin zaman bizim için bitmiştir dedim ki velhasıl o kızla ayrıldı. Ama kız hala benim sosyal medyamda eklidir. Geçenlerde hastanede karşılaştık hayırdır neyin var yapabileceğim birşey var mı dedim medenice. Kardeşim şuanbaşka biriyle görüşüyo ki niyeti de ciddi onunla da oturudum kahve içtim ona da ben olumsuz birşey görmedim sen secdikten sonrabize sadece saygı duymak düşer dedim. Ama bak o kız sosyal medyada ekli değil bende. Bence takılma böyle şeylere.

Gelin moduna erken girmissin. Buyuk ihtimalle henuz ailesinin umrunda bile degilsin hele bi isler ciddi boyuta gelsin niyetleri o zaman belli olur.

Yahu ben bu konulari okuyunca cok kiziyorum
Hukuk okuyorsunuz daha ikinci siniftasiniz ve evlilik, kaynana , gorumce derdindesiniz
Cocuksun be yavrucum sen , ne isin var bu bezlerde?
Kendine isinle ilgili hayaller kursana , erasmus hayali kur mesela , is sahibi olunca kendi kazandigin parayla gezecegin tatillerin hayalini kur
Bir cocuk niye evlilik hayali kurar ??
Ben senin yasindayken aklima bile gelmezdi evlilik , bana 100 yil uzakliktaydi evlenme fikri ki tum universite hayatim boyunca ciddi bir iliskim oldugu halde , adam evlilik hayalleri kurardi , ben yurtdisinda master yapma hayali kurardim , yani vizyon sahibi genc bir kadin evlilik dusunmemeli bu yasta anliyorum hormonlar , gencsin , o yasta ask guzel eyvallah da tadini cikar iliskinin , dusunme kaynana gorumce vs
Once hedef koy kendine , onlari gerceklestir sonra evlenirsin , kacmiyor ya bir adamin donlarini yikamak

Öncelikle sevgilinizin ailesinin nasıl olduğu önemli değil. Dünyanın en berbat insanları da olsalar, sevgiliniz bir birey olmayı başarabilmişse, hala meme emen çocuk gibi annem de annem diye davranmiyosa, sizi bu olumsuz tavırlardan koruyabilecek biriyse sorun yok. Ama yukarda kendiniz demişsiniz ailesine çok düşkün bı hataları olsa da görmez diye, işte o noktada evlilik yürümez. Burda hep söylüyoruz kv-eş konularında, sorun kv de değil, sorun eşte. Eşini ailesine ezdiren erkekten adam ol-maaazz. Anladığım kadarıyla gerçekten seviyosunuz bu çocuğu, gerçi mezun olmanıza da daha var o zamana kim öle kim kala ama, evlendikten sonra değişir düzelir ya da yok aslında öyle değil ailesi beni sever falan diye bişeyleri gozardi ederek evlenmeyin. Arama çubuğuna kv, kayınvalide, eş ailesi vs gibi şeyler yazın, çıkanları okuyun geleceğinizi görün.

Ailesine çok düşkün olduğunu , hata yapsalar onların hatalarını görmeyecegini söylemişsin. Şimdiden bunları gorduysen evlendiğinde neler yaşayacağını da az buçuk kestiriyorsundur. Kendine yazık etme

Gençliğe gel Benim senin yaşlarında iken kaygılarım kariyer planlarım idi.
Erkek arkadaşımın annesi kardeşi kuzenin eşi vs değil. Daha çok küçüksün mezun olmadan KENDİ AYAKLARININ üstünde durmadan ekonomik anlamda bağımsız olmadan bunları nasıl düşünebiliyorsun? Anlaşılan İlber Ortaylı’nın dediği gibi mezun olunca evlenip mobilyacı gezme hedefindesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…