Sevgilimin ailesi beni istemedi ayrıldık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Erkek arkadaşınız sizinle resmen gönül eğlendirmiş, sizde buna izin vermişsiniz, herkes en iyi ailesini tanır, yani sevgiliniz bal gibi de biliyormuş baştan babasının tavrını, üstelik diğer kız mevzusu sizi hayatınıza almadan öncede olan bir konuymuş, adam demiş ki madem babamın istediği ile evleneceğim , gönlümün beğendiği ile de iki gezeyim tozayım , siz ağzınızı açamayın diye de babasının tavrından sizi 9 ayda hemen haberdar etmiş ki, sıkılıp ayrılmak istediğinde bahanesi hazır olsun, bir iki içi boş lafla da sizi oyalayıp durmuş.
Bakın siz çok hatalar yapmışsınız hala da yapıyorsunuz, öncelikle erkek arkadaşınızda sizin iddia ettiğiniz gibi büyük bir aşk falan yok, olsa şuan bu halde olmazdınız, erkek arkadaşınız evlilik yoluna girmeden sizle biraz takılmış o kadar, önce bunu bir kabullenin.
İkinci olarak kendisine saygısı olan bir kadın olarak erkek arkadaşınız babasının durumunu size ilk yansıttığında tekmeyi basmalıydınız, zira bir eksiğiniz yok kusurunuz yokken, size böyle muamele yapılmasına ses çıkarmayan yumruğunu masaya vuramayan, rest çekemeyeyen adamdan bir halt olmayacağını görmeliydiniz, adamdan zaten sizi seviyorsa ciddi adımlar atardı sizi kaybetmemek için; siz bunun yerine içi boş bir iki lafa kanmayı, ciddi bir adım olmadan devam etmeyi seçmişsiniz. Bir daha kendinize bunu reva görmeyin.

Erkek arkadaşınız sizinle resmen gönül eğlendirmiş, sizde buna izin vermişsiniz, herkes en iyi ailesini tanır, yani sevgiliniz bal gibi de biliyormuş baştan babasının tavrını, üstelik diğer kız mevzusu sizi hayatınıza almadan öncede olan bir konuymuş, adam demiş ki madem babamın istediği ile evleneceğim , gönlümün beğendiği ile de iki gezeyim tozayım demiş, siz ağzınızı açamayın diye de babasının tavrından sizi 9 ayda hemen haberdar etmiş ki, sıkılıp ayrılmak istediğinde bahanesi hazır olsun, bir iki içi boş lafla da sizi oyalayıp durmuş.
Bakın siz çok hatalar yapmışsınız hala da yapıyorsunuz, öncelikle erkek arkadaşınızda sizin iddia ettiğiniz gibi büyük bir aşk falan yok, olsa şuan bu halde olmazdınız, erkek arkadaşınız evlilik yoluna girmeden sizle biraz takılmış o kadar, önce bunu bir kabullenin.
İkinci olarak kendisine saygısı olan bir kadın olarak erkek arkadaşınız babasının durumunu size ilk yansıttığında tekmeyi basmalıydınız, zira bir eksiğiniz yok kusurunuz yokken, size böyle muamele yapılmasına ses çıkarmayan yumruğunu masaya vuramayan, rest çekemeyeyen adamdan bir halt olmayacağını görmeliydiniz, adamdan zaten sizi seviyorsa ciddi adımlar atardı sizi kaybetmemek için; siz bunun yerine içi boş bir iki lafa kanmayı, ciddi bir adım olmadan devam etmeyi seçmişsiniz. Bir daha kendinize bunu reva görmeyin.
Sonuna kadar haklısınız ne diyeyim. Resmen gönül eglendirdi benimle..

Erkek kuzeniminde ailesi sevdiği kızı istemiyolardı ama kuzenim vazgeçmedi ne ailesini üzdü ne de kızı. Kız istenmediğini biliyodu hatta çok zoruna gitmiş ama kuzenim hiç vazgeçmedi siz değil ben yaşıycam o kızla dedi. Siz istemeyebilirsiniz ama ben 27 yaşında koca adamım kendi tercihlerimi yapabilecek yaştayım sizden hiçbir beklentim yok herşeyimi gerekirse tek başıma kendim yaparım sadece yanımda olun yeter dedi. Çok uğraştılar ama baktılar vazgeçmiyo kızda bekledi bunu, güvendi. Şimdi nişanlandılar. Aileside yanındaydı. Gerçekten seven bir adamında yapacağı şey budur zaten. Kusura bakmayın ama bu adamdan size hayır gelmez. Ailesinin ağzına bakıyo, kendi kararlarını verebilecek olgunluğa erişememiş. ilerde daha büyük sorunlar olursa hiç yanınızda olmaz. Üstelik 33 yaşında adamdan bahsediyoruz, çocuk değil. Sonradan daha fazla üzülüp pişman olmanızdansa şimdi üzülün ağlayın kırın dökün ama içinize atmayın acınızı yaşayın önce sonra yavaş yavaş düzelip kendi yolunuza bakarsınız. Allah büyük.

Bir kuzenimde dengesiz bi adamla sevgiliydi. Bu çocuk çok üzdü onu çok sabretti hatta yerinde başkası olsa çoktan ayrışmıştı ama vazgeçemiyodu. Nihayetinde canına tak dedi heralde bitirdi ayrıldı. Artık evlenmeyi düşünmüyodu. Çok yoruldum diyodu. Ogün yüreğim acırken "rabbim ben senin rızanı gerçekleştirip evlenmek istiyorum bana hayırlı beni yormayacak bir eş nasip et" diye yürekten dua ettim dedi. Canı yandığından heralde 2 hafta sonra şimdiki bin şükür iyiki eşim olmuş dediği adamla tanışıp senesi dolmadan evlendi. Şimdi çok mutlu. Eski sevgilisinden ötürü ben niye bu kadar uzatmışım şimdi düşündükçe aklıma geliyo niye zamanında ayrılmamışım o zamanlar gözüm kör olmuş iyiki evlenmemişim onla diyip gülüp geçiyo. Üstelim eşine çok aşık. Az önce konuştuk gün geçtikçe daha çok aşık oluyorum dedi. Bir bekar olarak gıpta edip iç çektim valla. :KK51:Allah daha da mesut etsin.

Bakın şuan kalbiniz acıyo kendiniz için hayırlı dua edin sizde. Canı yanan insanların duaları daha çabuk tutuyo sanki. Bakarsınız Allah size de biten ilişkiniz için iyiki bitmiş diyebileceğiniz bir eş nasip etsin.

İnsan yeter ki sevsin, istesin geriye kalan herşey Fasa fiso:) kazzzıııık kadar adam ailesine söz geçiremiyorsa ve sırf ailesi istemiyor diye vazgeçiyorsa tüküreyim öyle sevginin içine.

tatlım üzgünüm ama sadece sen sevmişsin. ben mesela kadın halimle düşünüyorum da canı gönülden sevseydim sırf ailem istemiyor diye asla vazgeçmezdim. bıraksın o ayakları

Merhaba hanımlar. Daha önce de buraya konu açmıştım sevgilimin babası beni istemiyor diye. Dün haber aldim ki kimse beni istemeye gelmeyecekmiş abla ve anne de o topa girmek istememiş. Bence onlarında gönlü yok babayı bahane ediyorlar. Dün sevgilimle sabaha kadar konuştuk ayrılık konuşması o ağladı ben ağladım. Bulunduğumuz ortam sanki üzerime yıkıldı öyle bir yıkım öyle bir acı. Hala gözlerim yaşlı. 9 ay herşeyi birlikte yaptığım adamı hayatimdan cikariyorum ustelik aramizda bir sorun yokken ( ailesi icin ona cok kirgin ve kizginim) dün kahvalti yapip sahilde el ele gezerken akşamına ayrıldık. Çok kötüyüm ne yapacagimi nasıl hayatima devam edeceğimi bilmiyorum. Galiba sevmişim hemde büyük sevmişim çünkü yüreğim çok yanıyor. Ama ailesi istemiyor bizimkiler de böyle bir aileye kız vermez verse ileride halimiz ne olur? Dönen gelen o ailenin yüzüne bakılır mi ? Of allahım nasıl kalkacağım yeniden ayağa..
Bak canim. Benim eşimin ailesi köylu. Eşim şehirde universite okudu. Ailesi hepsi ortulu, makyaj yapmayan bir aile. Ve asla şehirli bir kizla oğullarini evlendirmezlerdi. Zaten o nesilde tek biz olduk kendi isteyimizle evlenen. Babasi çok sıkıyordu eşimi ama eşim bir dakika bile vazgecelim demedi. Hatta babasina dediki eğer izin vermezseniz almanya sinavina hazirlanicam ve yüzümü goremiyceksiniz. Size saygisizlik yapmak istemuyorum ama ben kendi kararlarimi verecek yaşdayim. Ben o kizla evlenmek istiyorum ve evlenicem. Şimdi babasi bana diyorki oglumdan çok seni seviyoruz 😃 seven erkek vazgeçmez. Vazgeçiyorsa 'severek ayrildik, ayrilmak zorunda kaldik' gibi şeylerle kendinizi teselli etmeyin. InsaAllah ne pahasina olursa olsun elinizi birakmayan insanla karşilaşirsin canim 🥰

O adam sana aşık olsaydı önünde dağlar bile duramazdi.dusunsene sana istemediğin bir şeyi kim yaptırabilir.numaradan ağlayıp durmasın onun da gönlü var demekki.gecen konunda da yazmıştım o kızla onun görüsmüşlüğü kesin var.

Siz el ele gezdikten sonra mi belli oldu bu karar? Tabiki hayir. Adam sizle yemis icmis gezmis aksamina ayrilalim, anam babam istemiyor. Gitmeden bi son kez takilayim demis resmen. Aglamalara falan inanmayin. Geri de donmeyin, zaten aile konulari boyleyse evlenseniz de bu sizi omur boyu sıkıntı olacak.

Merhaba hanımlar. Daha önce de buraya konu açmıştım sevgilimin babası beni istemiyor diye. Dün haber aldim ki kimse beni istemeye gelmeyecekmiş abla ve anne de o topa girmek istememiş. Bence onlarında gönlü yok babayı bahane ediyorlar. Dün sevgilimle sabaha kadar konuştuk ayrılık konuşması o ağladı ben ağladım. Bulunduğumuz ortam sanki üzerime yıkıldı öyle bir yıkım öyle bir acı. Hala gözlerim yaşlı. 9 ay herşeyi birlikte yaptığım adamı hayatimdan cikariyorum ustelik aramizda bir sorun yokken ( ailesi icin ona cok kirgin ve kizginim) dün kahvalti yapip sahilde el ele gezerken akşamına ayrıldık. Çok kötüyüm ne yapacagimi nasıl hayatima devam edeceğimi bilmiyorum. Galiba sevmişim hemde büyük sevmişim çünkü yüreğim çok yanıyor. Ama ailesi istemiyor bizimkiler de böyle bir aileye kız vermez verse ileride halimiz ne olur? Dönen gelen o ailenin yüzüne bakılır mi ? Of allahım nasıl kalkacağım yeniden ayağa..
Ya burcumun özelliği mi, kafa yapım mi bu bilmiyorum ama oldum bittim dik duramayanadam sevmem. Bir insan sunepeyse benim için anında biter. Ne ağlayacağım babasını bile ikna eddemeyen adama.
Burda ne konular okuyoruz. Ailesinin kulu kölesi olmuş bir suru kadın erkek var. (Ki ailemi çok çok çok seviyorum) ama bizde herkesin kendi kararları var.

Diger konunada yorum yapmistim bu.is olmayacak.diye ve sen ayrildik.demissin...33 yasinda adam zaten ailesinin lafina bakip aglayarak sevdigi.kizdan ayriliyorsa bu cocuk kendini cok iyi saklamis demektir
Bide bu adam.33 yaşında mi? Konu sahibi arkadaşım vallahi oyun havası ac oyna.

Adam senin arkanda dursa dahi çok sıkıntılı bir hayatın olacaktı, ailenin istememesi başka bir boyut.
Bence kurtulduğuna şükür et.

Sonuna kadar haklısınız ne diyeyim. Resmen gönül eglendirdi benimle..
benim de sizinkine benzer bir hi,kayem olmuştu o zaman 27 yaşındaydım. ben 3 ay görüşmüştüm ama ayaklarım yerden kesiliyordu çok mutluydum onunla. ailesi beni mezhepimden dolayı istememiş ki bu adam 34 yaşındaydı. aklım almamıştı ya seven insan ailesine her türlü karşı durabilir diyordum ki ben bayan olduğum halde o cesarete sahiptim. o da bana ağlayarak sızlayarak söylemişti. çok seviyorum ama aileme bişey diyemem diye..
seven, inanan insan dik durur. kimseyi konuşturmaz. ilerde çok sıkıntı yaşardın. valla verilmiş sadakan varmış.
şimdi o ağladığım günlere acıyorum.

20 yaşında olsanız anlayacağım ama 30 yaşına gelip hala ailem istemiyor severek ayrıldımlar komik oluyor. Kazık kadar adamlar aileleri olmadan da evlenebilir.

Benim esimin ailesi de beni istemedi. Nisana nikaha bile gelmediler. Sonuc, evliyiz ve bir kizimiz var. Esimin ailesiyle asla gorusmuyoruz.

kurban kesin dağıtın diyeceğim

33 yaşında işi gücü olup da ben sizin bulduğunuz kız ile evlenmek istemiyorum diyemeyen adamdan koca olmaz

biz mi çok rahat yetiştirildik bilmiyorum da kiminle evleneceğim diye aileme sormadım

eşimin ailesi de beni istemiyordu

öbür konunuza da yazdım enişteyi de eltimi de istemiyor kv dem

onun kalıplarına uygun değiliz keza ailemin de kalıplarına uymaz karşı taraf yani bu iş karşılıklı

hatta ırkımız, mezhebimiz, ailelerimizin eğitim ve kültür seviyesi, hayattan beklentilerimiz her şeylerimiz farklı

3 yaşındaki oğluma 80 yaşında anneannem durmuyor sussun diye kitap okurken kv bize ne gereksiz şey kitap okumak der, çizgi film izlesin der, bu kadar uç yani

ama ne ben ne eşim evlenelim mi diye ailelere sormadık 25 yaşındaydık özel sektörde çalışıyorduk

aldık düğün davetiyelerini gittik evlerine biz evleniyoruz dağıtın dedik zira öncesinde de birlikte yaşıyorduk

ailesinden başka şehirde yaşayan memur ve 33 yaşında olan adam babasının iki dudağının arasına neden bu kadar bağlı

Kuzum bildigim birsey varsa istenmeyen yerde durulmaz seni istemeyen istenilmez cocugu gozunde buyutme milyarlarca insanin oldugu bir dunyanin icerisindeyiz guzel insanlarla dolu, boyle bir hayati yasamak varken olene kadar ne yapsan sebepsizce seni istemeyen insanlara kendini sevdirmek icin caba niye?yaş oturunca sayginin sevgiden once geldigini anliyorsun hic uzulme mantikli dusun basin yanmasin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X