Sevgilimin ailesi beni istemedi ayrıldık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben önceki konunuza da yazmıştım. Seviyorum ediyorum diyip aglayip zirlarlar ama erkek gibi istemeye gelemezler düğünüme gelen gelir gelmeyen gelmez diyemezler. Bebe herif. Gitsin ana babasının koynuna

Yıllar evvel de ben yaşadım aynısını. İşi gücü olan 30+ bir adamdı. Ağlayarak babam istemiyor demişti, ailesi ile tanışma sonrası. İnsanın kafası o an basmıyor, üzülüyor falan ama o dönem gerek kardeşimin boşanması gerek teyzemin geçirdiği büyük kaza sonrası, hayatta daha büyük acılar var diyorsunuz. Herkes, her ilişki bir deneyim aslında, çıkarımlar yapıyor insan. Geçmişe bakınca iyi ki de olmamış demekten kendimi alamıyorum. O kadar basiretsiz davranan bir adam, evlendikten sonra kim bilir nasıl olur, bunları düşünün.

Kızım ailesi istemese, ailenin istemdigiyle sakin evlenme deriz, oğlana gelince arkasından demedigimiz kalmamış.

Merhaba hanımlar. Daha önce de buraya konu açmıştım sevgilimin babası beni istemiyor diye. Dün haber aldim ki kimse beni istemeye gelmeyecekmiş abla ve anne de o topa girmek istememiş. Bence onlarında gönlü yok babayı bahane ediyorlar. Dün sevgilimle sabaha kadar konuştuk ayrılık konuşması o ağladı ben ağladım. Bulunduğumuz ortam sanki üzerime yıkıldı öyle bir yıkım öyle bir acı. Hala gözlerim yaşlı. 9 ay herşeyi birlikte yaptığım adamı hayatimdan cikariyorum ustelik aramizda bir sorun yokken ( ailesi icin ona cok kirgin ve kizginim) dün kahvalti yapip sahilde el ele gezerken akşamına ayrıldık. Çok kötüyüm ne yapacagimi nasıl hayatima devam edeceğimi bilmiyorum. Galiba sevmişim hemde büyük sevmişim çünkü yüreğim çok yanıyor. Ama ailesi istemiyor bizimkiler de böyle bir aileye kız vermez verse ileride halimiz ne olur? Dönen gelen o ailenin yüzüne bakılır mi ? Of allahım nasıl kalkacağım yeniden ayağa..
Aile istemezse o iş yaş. Baslamadan bitmesi üzücü ama totalde bakılırsa kardasın.

Benide kayınvalidem istememişti, sebep, kendi bulduğuyla evlendirecekmiş. Kayınvalidem dominant bir kadın, eşim ise oldukça mülayim biri olmasına rağmen rest çekti ailesine. Ya Biber le evlenirim yada asla kimseyle evlenmem, dedi.

Kusura bakmayın ama sizi yeterince sevmiyormuş, sevseydi ailesinin bir lafıyla sizden ayrılmazdı.

Bence hiç üzülmeyin, hayırlısı buymuş deyip, geçin. Eminim karşınıza sizi gerçekten sevecek biri çıkacaktır.

Ama ailesi istemiyor bizimkiler de böyle bir aileye kız vermez verse ileride halimiz ne olur?
Merhaba.. En doğru kararı almışsınız. Şuan içiniz yanıyor eminim ama ileride inanın daha kötüsü olacaktı. Hep istenmeyen gelin olacaktınız, ne kadar istemesenizde hep aynı ortamlarda olmak mecburiyetinde kalacaktınız o sizi istemeyen alesi sırf oğluyla ortak eviniz diye size geleceklerdi 5 karış suratla ama sizi dışlayacaktı kendi evinizde dışlanacaktınız. O yüzden iyi yapmışsınız bu süreçten sonrada çok aşık olmayın çok sevmeyin tavsiyem mantık evliliği yapın. O zaten sonra aşka dönüşüyor. Yani mantık derken yanlış anlamayın, ailesi iyi insanlar olsun en başta sonra müstakbel eşiniz iyi, dürüst, aklı başında, sizi koruyacak biri olsun vs..

Ortada cok buyuk ask olsa bu sebepten bitmezdi. Tanidigim, yakin akrabam olan kizin erkek arkadasi kiz istemeye tek başina geldi, aileden kimse yoktu sadece yaninda 2 arkadaşi vardi. :)))))

Adamin ailesi nikaha bile gelmedi ama evlendiler yurtdisina gittiler zaten mutlular yillardir.

Benim eşimin ailesi de beni istemiyordu pek nikahimizda yoktular, onlar sehir disindayken biz nikahlanmiştik zaten, 6 yillik evliyim.

kurban kesin dağıtın diyeceğim

33 yaşında işi gücü olup da ben sizin bulduğunuz kız ile evlenmek istemiyorum diyemeyen adamdan koca olmaz

biz mi çok rahat yetiştirildik bilmiyorum da kiminle evleneceğim diye aileme sormadım

eşimin ailesi de beni istemiyordu

öbür konunuza da yazdım enişteyi de eltimi de istemiyor kv dem

onun kalıplarına uygun değiliz keza ailemin de kalıplarına uymaz karşı taraf yani bu iş karşılıklı

hatta ırkımız, mezhebimiz, ailelerimizin eğitim ve kültür seviyesi, hayattan beklentilerimiz her şeylerimiz farklı

3 yaşındaki oğluma 80 yaşında anneannem durmuyor sussun diye kitap okurken kv bize ne gereksiz şey kitap okumak der, çizgi film izlesin der, bu kadar uç yani

ama ne ben ne eşim evlenelim mi diye ailelere sormadık 25 yaşındaydık özel sektörde çalışıyorduk

aldık düğün davetiyelerini gittik evlerine biz evleniyoruz dağıtın dedik zira öncesinde de birlikte yaşıyorduk

ailesinden başka şehirde yaşayan memur ve 33 yaşında olan adam babasının iki dudağının arasına neden bu kadar bağlı
Nereli olduğunu merak ettim.

Merhaba hanımlar. Daha önce de buraya konu açmıştım sevgilimin babası beni istemiyor diye. Dün haber aldim ki kimse beni istemeye gelmeyecekmiş abla ve anne de o topa girmek istememiş. Bence onlarında gönlü yok babayı bahane ediyorlar. Dün sevgilimle sabaha kadar konuştuk ayrılık konuşması o ağladı ben ağladım. Bulunduğumuz ortam sanki üzerime yıkıldı öyle bir yıkım öyle bir acı. Hala gözlerim yaşlı. 9 ay herşeyi birlikte yaptığım adamı hayatimdan cikariyorum ustelik aramizda bir sorun yokken ( ailesi icin ona cok kirgin ve kizginim) dün kahvalti yapip sahilde el ele gezerken akşamına ayrıldık. Çok kötüyüm ne yapacagimi nasıl hayatima devam edeceğimi bilmiyorum. Galiba sevmişim hemde büyük sevmişim çünkü yüreğim çok yanıyor. Ama ailesi istemiyor bizimkiler de böyle bir aileye kız vermez verse ileride halimiz ne olur? Dönen gelen o ailenin yüzüne bakılır mi ? Of allahım nasıl kalkacağım yeniden ayağa..

Eski konunuzu okumuştum, orada da bazı üyeler yazdı. Gönüllü olan aile babasız bir şekilde bir amca dayı getirip sizi isterdi. Bunun böyle olacağı belliydi. Ailesine sevdiğim kızı isteyeceksiniz diye rest çekmeyen adamdan koca olmaz. Anca ağlıyor adam, inanmayın.
Çok doğru.
Annem de istenmeyen gelinmiş. Babam amcasını ve yengesini yanına alıp istetmiş annemi. 30 yıl evli kaldılar.

Sen de bunu ciddi ciddi yedin demek ki ??

Bi türkümüzde de dediği gibi, sevip de alamayan dünyada adam mıdır? :) Eğer ailesinin istememesinin elle tutulur bi sebebi yoksa, sadece dediğim dedikçilik yapıyorlarsa sevgilin de onları dinleyip hemen ayrılıyorsa zaten o kadar büyük bir aşk yoktur aranızda. Sen de yoluna bakarsın, seni istemeyenlerle bir ömür uğraşmak yerine.

Ben mi

Ankara da doğdum büyüdüm

Babam Kastamonulu annem Çorumlu

O kitap okuyan anneannemin de ilkokul diploması dahi yok
İrkimiz
kurban kesin dağıtın diyeceğim

33 yaşında işi gücü olup da ben sizin bulduğunuz kız ile evlenmek istemiyorum diyemeyen adamdan koca olmaz

biz mi çok rahat yetiştirildik bilmiyorum da kiminle evleneceğim diye aileme sormadım

eşimin ailesi de beni istemiyordu

öbür konunuza da yazdım enişteyi de eltimi de istemiyor kv dem

onun kalıplarına uygun değiliz keza ailemin de kalıplarına uymaz karşı taraf yani bu iş karşılıklı

hatta ırkımız, mezhebimiz, ailelerimizin eğitim ve kültür seviyesi, hayattan beklentilerimiz her şeylerimiz farklı

3 yaşındaki oğluma 80 yaşında anneannem durmuyor sussun diye kitap okurken kv bize ne gereksiz şey kitap okumak der, çizgi film izlesin der, bu kadar uç yani

ama ne ben ne eşim evlenelim mi diye ailelere sormadık 25 yaşındaydık özel sektörde çalışıyorduk

aldık düğün davetiyelerini gittik evlerine biz evleniyoruz dağıtın dedik zira öncesinde de birlikte yaşıyorduk

ailesinden başka şehirde yaşayan memur ve 33 yaşında olan adam babasının iki dudağının arasına neden bu kadar bağlı
Burda irkimiz farklı deyince seni yabancı sandim 😏

İnsanlar ve siz şunun farkında değilsiniz galiba, karşınızdaki adam osursanız ailesi ile paylaşmış biri, bir aile durduk yere birine bu kadar kinlenmez. Bunun haricinde sevgiliniz kendinin çocuk olmadığının ve artık bir birey olduğunun farkında değil. Baba kontrol manyağı olabilir ama yine de bu kişiye üzülmek yerine böyle bir salağa neden zaman harcadım diye düşünün. Siz evlilikte çocuk zihniyetinde birinden tiksinirsiniz.

Eski konunuzu okumuştum, orada da bazı üyeler yazdı. Gönüllü olan aile babasız bir şekilde bir amca dayı getirip sizi isterdi. Bunun böyle olacağı belliydi. Ailesine sevdiğim kızı isteyeceksiniz diye rest çekmeyen adamdan koca olmaz. Anca ağlıyor adam, inanmayın.
Üstelik böyle adamlar bugün ağlar 10 gün sonra başkası ile evlenir

babasi istemiyor diye ayrilan, 9 aylik iliskiye fazla anlam yukluyorsunuz gibi geldi. tamam sevdiniz ama insanlar 5-6 yil flort edip de ayriliyor bu tip sebeplerden. vardir bir hayir önünüze bakin derim ben..

Babasi bahane gercekten sevseydi tek basina da gelir ister alirdi..babasinin buldugu bir kizla evlilik vs hepsi istemem yan cebime koy misali.yiakinda baskasiyla evlenir ve mutluluk pozlari verir sonra coluk cocuk veee artik her seyin siradanlasrigi bos bir aninda size gecmis guzel bir aninizi hatitlatacak bir msj ativerir cunku hala degerli olmak istiyor biri tarafindan degerlu gorulmek.kisacasi sizin yaraniz kabuk baglayacagi zaman kanatmak isteyecek asla izin vermeyin..veee aileyi bahane eden bir erkekle olacaginiza yalniz kalin daha iyi..sabredin ve gercekten sizi tamamlayacak biri olana kadar civi civiyi soker hesabi yapip kendinizi yaralamayin...uzuleceksiniz evet aglayacaksiniz ama inanin hepsi gececek.her gecenin bir sabahi var..gonlunuze ısık dolsun guzel gunler sizi bulsun.üzulmeyin sabredin

Aileyi sayıp sevmekle ailesine bağımlı olmak arasındaki farkı erken yetişkinlik döneminde idrak edememiş (Şu anki yaş ayrı bir trajikomik durum bence, kendi kararlarını alamayacak, kendi ayaklarının üzerinde ve kararlarının arkasında tamamen kendi talebiyle duramayacak zayıf bir motif sadece) bireylerden uzak durun nacizane. Bırakın ailece hayatlarının sonuna kadar her konuda hemfikir olma arzusuyla (ve bunu da birey olamamak olarak değil de aile olmak olarak adlandırarak) yaşasınlar. Ben bir kadın olarak beni istemeyen erkeği istemem. Benim istenmemi aile meclisi onayına sunan bir erkeği ise hiç istemem. Varlığım bir erkeğin ailesinin onayıyla taçlandırılırsa değerli olacak kadar değersiz değil benim için çünkü. Sabaha kadar ağlamak yerine (beraber ağlamak daha ilginç boyutu) keşke 2-3 sert cümle kullanıp bir daha asla yolunuza çıkmamasını söyleyip telefonu kapatsaydınız. Basireti insanın tabi ki bağlanabiliyor, bu normal, ancak sabaha kadar beraber ağlamak da haddinden fazla gereksiz bir eylem olmuş. Karşı tarafınki zaten timsah gözyaşları sadece. Sonuç gayet isabetli olmuş, bundan sonraki hayatınızda mutluluklar dilerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X