Sevgilimin ailesi beni sevmiyor.

şimdi tatlım biz aslen artvinli ve gürcüyüz fakat vakti zamanında bizim artvindeki köyümüzde bir yangın çıkıyor ve bizim çılgınlar artvinden sakaryaya göç ediyorlar fındık tarlası falan alıp yerleşiyolar oraya yani ben yıllarca bayramda seyranda her bi haltta sakaryadayım bi doluda akraba var adapazarı Türkiyede en tutucu illerden biridir senin tavrını yapmaya çalıştığın jesti asla anlamazlar evlensende muhtemelen burunlarının dibinde oturursun, hatta şöyle diyim orda evler genelde çatısı kapanmamış olur adamlar çocukları evlendirdikçe kat çıkıp daire yapıyolar pek meraklıdırlar alt alta dip dibe yaşamaya, hele bide çerkezler çok tutucu olurlar birbirlerine vıcık vıcık bağlıdırlar sende bunu gözlemlemişsindir mutlaka

ben de sıkıya gelemiyorum cok sevsemde ayrılıcam gibi gözüküyo :(

ben de sıkıya gelemiyorum cok sevsemde ayrılıcam gibi gözüküyo :(

ayrıl diyemem ama ben sana yıllardır gördüğümü gözlemlediğimi yazıyorum, ben bi dolu akrabamı sevmem bu tutuculukları yüzünden hatta hep kızmışımdır içten içe Artvin gibi memleket bırakılıpta buraya gelinirmi diye çünkü Artvin ne kadar modern ve aydın bir kentse Sakarya o kadar beter haritadaki gibi biri bi uçta diğeri bi uçta, sen bilirsin ama zor, sen nerelisin?

ayrıl diyemem ama ben sana yıllardır gördüğümü gözlemlediğimi yazıyorum, ben bi dolu akrabamı sevmem bu tutuculukları yüzünden hatta hep kızmışımdır içten içe Artvin gibi memleket bırakılıpta buraya gelinirmi diye çünkü Artvin ne kadar modern ve aydın bir kentse Sakarya o kadar beter haritadaki gibi biri bi uçta diğeri bi uçta, sen bilirsin ama zor, sen nerelisin?

Bulgaristan göçmeniyim ben canım

Hata sende.

İlk önce aileler tanışması gerekirdi.

Ne diye ayaklarına kadar el öpmeye gittin ki.

bunu hep yüzüne vururlar evlendikten sonra.

canım sen ve ailen herşeyi iyi niyetle yapmışsınız
evet bazı kesimler böyle malesef tutucu olduklarından bu tür jestleri anlayamıyorlar:19:
oysaki sen sevdiğine değer verdiğin için ailesinin yanına gitmişsin bu çok hoş bir davranış ama anlayana tabi:40:
bu arada şunu sakın unutma hiç kimse ailesini atmaz bu tür konularda
o bir erkek olmasına rağmen ailesine benşm kız arkadaşım benim tercihim sevdiğim kız sizde alışmalısınız diyemiyorsa sen bir kız olarak aileni daha çok saydırmalısın onların gözünde
kendinide üzme canım herşey olacağına varır ama iş senin erkek arkadaşında bitiyor bunuda bil yani

canım sen ve ailen herşeyi iyi niyetle yapmışsınız
evet bazı kesimler böyle malesef tutucu olduklarından bu tür jestleri anlayamıyorlar:19:
oysaki sen sevdiğine değer verdiğin için ailesinin yanına gitmişsin bu çok hoş bir davranış ama anlayana tabi:40:
bu arada şunu sakın unutma hiç kimse ailesini atmaz bu tür konularda
o bir erkek olmasına rağmen ailesine benşm kız arkadaşım benim tercihim sevdiğim kız sizde alışmalısınız diyemiyorsa sen bir kız olarak aileni daha çok saydırmalısın onların gözünde
kendinide üzme canım herşey olacağına varır ama iş senin erkek arkadaşında bitiyor bunuda bil yani

sagol canım,haklısın. :(

evet canım çerkezler

canım bir çerkez kızı olarak sana tavsiyem kaç kaç kaç:52:

çerkezler arasında bir laf vardır: çerkezde kız el de gelin olasın diye.

çerkez aileleri ki benim babamda dahil kız ve erkek çocuklarını erkenden evlendirmez, zor evlendirir.

akrabalık ilişkileri vıcık vıcık değildir ama birbirlerine bağlıdırlar bu doğru ancaaaakkk...

en kötü şeyi yapıp daha birşey yokken evlerine gitmişsin, bir çerkez ailesi bunu hoş görmez doğrudur. çerkezlerin olmazsa olmaz adetleri vardır, senden onları beklerler. adetler bir çerkez kızı için sıradandır ama o adetlerle yaşamamış biri için tam bir zindandır hele ki bu kadar tutucuysa. ama o adetlere uyum sağlarsan aksine el üstünde tutulursun, bak çerkez değil ama bizim kızlardan bile adetli vs diye.

şekerim zor bir yola girmişsin.. allah yardımcın olsun diyeyim:)

bende meraklı degılım gitmeye canım ;) cocugu sevdiğim için o ısrar ediyo tanıstırmak ıstıyo dıye gittim anladın mı?

Ailen benden nefret ediyor zaten, niye bir de üstüne gidip tanışayım ki diyemedin mi sen de canım? :19: Zaten sen de ayrılmayı kafandan geçirmeye başladığına göre, bir an önce bitir bu işi. İnan bana evlilikte sadece sevgi asla yeterli değildir!!! Ve şu da kaçınılmaz bir gerçek ki, evlenirken sadece eşinle değil ailesiyle de evlenirsin... Biz birbirimizi seviyoruz gerisi önemli değil diye düşünürsen, boşanıyoruz diye başlık açman hiç de şaşırtıcı olmaz, benden söylemesi... Biraz ağır oldu belki yazdıklarım ama emin ol gerçekler maalesef acıdır çoğu zaman...

bende istiyorum nişanı ama onlar onada sıcka bakmıyolarmış cocuk öyle diyo bana ve ben sabah kalıyorum aglıyorum aksam yatıyorum ağlıyorum napcagımı bılmıyorum. benım aılem okadar ılımlıyken bunlar bi okadar sert ve nisan falan hiç bişey istemiyolar. ki yaptıgım hiç bişeyde yok anlayamıyoruum! :(

Bazı aileler bu şekilde düşünebiliyor.

Sen kalkıp oğullarının yanına geliyorsun rahatsın bu konuda

Onlar evlendikten sonrada böyle rahat davranışlar sergileyip ailene sahip çıkamazsın gibi yanlış düşünceye sahiptir büyük ihtimal

Yani onların gözünde sen evde oturan kapıda dışarı yanında biri olmadan adım atmayan bi kız olmalısın ki seni sevsinler.

Evlendikten sonrada böyle olmanı bekleyebilirler yaşam tarzlarınız biraz farklı iyi düşün bence

Back
X