• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin ailesi ( bulaa bula bunu mu buldun demişler)

Her laf itinayla taşınsaydı kimse evlenemezdi. Kendi aralarında şakalaşmış olabilirler veya eleştirmiş olabilirler. Her aile kendi çocuğu için en iyisini ister. Senin bunu bilmene hiç gerek yoktu. Sevgilin ileride çok laf taşır seni huzursuz eder. İşin kötüsü senin söylediklerini de onlara taşır.

Ben mayista evlendim, o yaz aldim diplomami. Üstelik hukuk gibi zor bi bölüm okudum. Ama 12 yaşımda kahve yapabiliyordum :D evlenince de gayet guzel yaptım yemeklerimi.
Okumakla yemek bilmek arasinda bi bağ yok. Biri diğerine engel değil. Sevmeyen yapmaz, yapmak zorunda da degil, o ayrı.
Ama okumak yemek yapmaya hele kahve bilmeye mani değil.
Yemene gitmeyeceksiniz, cezveye su seker kahve koyacaksınız. Insan bilmiyorum demeye utanır :D
Konunun diğer kismi da, klasik kv işte. Sen de zaten evliligi dusunmuyorsun, simdiden niye sulalesiyle tanisiyorsun ki? Sevgilinle yaşa hayatını. Evlilik düşündüğünüz zaman da evlenirsiniz.

Ah canım daha ne ikiyüzlülük ne entrikalar göreceksin daha dur. Hatan şu yemek yapmayı biliyorum diyecektin :D evet yemek yapmakta ne varki google giriyosun kabak yemeği nasil yapılır yazıyorsun adımları tek tek izliyosun bende okurken evlendim hiç bilmiyordum ama ilk yaptığım yemek bile çok lezzetliydi. Hiç açık vermemek getekiyor hiçbir konuda yoksa çok yıpratırlar insanı zaten sürekli açık arıyolar. Sen kolay kek yap sevgiline ver annesine götürsün başı göğe ersin ;) oraya giderkende kek börek götür gerekirse annene yaptir ben yaptim de :D millette gelince görür rahatlasin cahil pislikler diycem ayıp olacak

Yukarıda birisi demiş evlilik durumu olmadan tanışmak çok gereksiz diye, bence de aynen öyle. Modern aileler hariç yani kv doç.dr ve kp tarihçi yazar değilse :KK70:
Yurdum ailesi mal alır gibi bi havalara giriyor bu gelin için de damat için de geçerli, onun için söz öncesi kısa öz bir tanışma yeter de artar bile. Görüntülü arama vb hele kaç kaç kaç,oğlumuza kız bayılıyor görüntülü aradı bizi diye böbürlenerek gezerler, dediğim gibi aileye de bakmak lazım.

Bence sevgilin seni sevse sana bunları bu şekilde anlatmazdı. Seni sevmediler beğenmediler, böyle demişler demezdi. Sanki sevgilin ayrılmak istiyo ve bahane arıyor gibi geldi bana ne yalan söyleyeyim..

Hazır evlenme fikriniz de yokken ayrılın gitsin.
Aile abartılı sahte.
Nasıl olsa ayırırlar sizi yakında.

Sevgiline dikkat et. Annesının lafıyla hareket eden, edebılecek bir tipse koşarak uzaklaş. Sevgılınden eminsen hiç sallama kvyi o karar veremez hiçbişeye kendi kendine konuşsun. Benim kvnin içinden benim saçımı başımı yolmak gelmiş kendi söyledi :rolleyes: İstenmeyince zor oluyor illa ki problem çıkıyor. Senin dediğin ona, onun dediği sana daha çok batıyor ama sen yanındakine bakıcaksın, o duruşunu bozmazsa herkes kabulleniyor mecbur, biyerden sonra duruluyor olaylar. Bizde öyle oldu en azından.

EK: Bu lafları sevgılın sana taşıdıysa sıkıntılı yalnız. Sureklı aranızda laf getırıp goturup daha cok ortalıgı karıstırır. Benim kararım vs dıyıp kestırmelıydı ve sana bahsetmemeliydi.

Asıl sorun erkek arkadaşın niye gelip sana bunu söylüyo? Ben kendimi erkek arkadaşının yerine koydumve söylemezdim. Bi çok ailede böyle konuşmalar oluyo ama kalkıp detayına kadar sana söylemesi yanlış. Aranız nasıl? Kuzenimin bi ilişkisi vardı aile ilk önce onayladı sonra çocuğun anlattığına göre ciddi karşı çıktılar. Ama kuzenimi her gördüklerinde çok sıcak davrandılar. Şahsi fikrim çocuğun ayrılmak isteyip bunu kuzenimin yapmasını beklediğiydi. İstenmdiğini belirtip değersiz hissettirip ayrılmasını sağlamaktı bence. Ki öyle de oldu. Umarım senim durumun bu şekilde değildir ama bu pencereden de bak sevgili konu sahibi. Herşey gönlünce olsun.

O teyze kim oluyoda böyle bi lafı söyleyebiliyo?
Sevgilin ayrı bi alem onlara bu lafı yedirmek yerine gelip sana söylüyo.

Sende sevgilinin canına okumak yerine üzülüyosun.

Kahve yemeğe gelince okuyunca neden bilinmesin ? Senin içinde yokmuş öğrenmemişsin okulla alakası yok

Ben mayista evlendim, o yaz aldim diplomami. Üstelik hukuk gibi zor bi bölüm okudum. Ama 12 yaşımda kahve yapabiliyordum :KK70: evlenince de gayet guzel yaptım yemeklerimi.
Okumakla yemek bilmek arasinda bi bağ yok. Biri diğerine engel değil. Sevmeyen yapmaz, yapmak zorunda da degil, o ayrı.
Ama okumak yemek yapmaya hele kahve bilmeye mani değil.
Yemene gitmeyeceksiniz, cezveye su seker kahve koyacaksınız. Insan bilmiyorum demeye utanır :KK70:
Konunun diğer kismi da, klasik kv işte. Sen de zaten evliligi dusunmuyorsun, simdiden niye sulalesiyle tanisiyorsun ki? Sevgilinle yaşa hayatını. Evlilik düşündüğünüz zaman da evlenirsiniz.

kesinlikle katılıyorum.. yani yıl 2017, kahveyi bile artık makinalar yaparken ben bilmiyorum demek de biraz garip gerçekten.. kahve yani su+şeker+kahve bunun için millete laf söylettirdiğinize değmez.. ha bana sorsan gelinimin ne bilip ne bilmediğine karışmam ama bir açıdan da bakarsak k.valide yani.. neden evliliği düşünmediğiniz halde görüştünüz mesela? belki de anlaşamayıp ayrılacaksınız şimdi kendinizi gerdiğinizle kalıyorsunuz..

Bunu sana tabiri bence caiz 'yetiştiren' damat adayı neyi nerede söyleyeceğini bilmiyor belliki. Erkek ailesi gelinle için hep bir sorun olmuştur. Sorundan kurulmak değil sorunla yaşamaktır mesele. Ama durumu kurtarabilecek bir eşle olur bu. Her duyduğunu karısına yeişiren bir adamla değil

oğulları kıvanç tatlıtuğ çünkü. eğer erkek arkadaşın da seninle kavga ettiyse bitsin bu ilişki bence.

Onların bunu demesini geçtim.
Sana bunu duyuran kim, esas suçlu o ve eğer sevgilinse eyvah diyeyim..

Kızlar lütfen su aileyle tanışma işini evlenmeye karar verdiğinizde yapın ve bırakın önce sizin evinize gelsinler tanışmaya.Hic yoktan gelin moduna girmeye ne gerek var anlamıyorum.

Ayrıca sevgilin size ne benim bulduğum kızdan deyip agızlarını kapatacağına bunu sana söylüyorsa zaten ayrılmaya yol yapıyodur yavaştan.Yolu sen ver anası kendine layık kahve yapan modelden bulsun gelinini

Sevgilin evlendikten sonra seni onlara larsi koruyabilecek mi dikkat et.. Ve bu kadar ciddiye alma bi an abimin sevgilisiyle tanustigimi dusundum kiza iyi davranir ama kotu bulfugum ozellik varsa anlatirdim ama bu evlenince de ona kotu davrancam, sevmiyorum anlamina gelmez ki

madem evlılık dusunmuyrsun neden gıttın evlerıne gereksız olmus muhabbetı kes bence yarın evlenmeye kalksanız bunlar annene babana bır anlasmazlık durumunda kac zamandır kızınız evıme gelıp gıdıyor dıye laf da sokar bunları dusunmek lazım hareket etmeden once , gıtme bırdaha

Sevgilin ne diyor bunlara önemli olan o .. Ayrıca sen ne demeye beni sevdiler sevmediler takıntısına giriyorsun ki ,, çok da tın oğlu seni sevsin gerisi boş ... Sen onları sevdin mi ki ayrıca onlardan bu lafı duyunca.. Azıcık kıymetini bil kız , onlar seni sevse ne sevmese ne.. Ha bir de bu devirde gelinini seven severek kulp takmadan alan varsa beri gelsin..
Benim kv gorucu usulu evlendim esimle kv ilk gordugu zaman nasilsa simdi de ayni degisen bi sey olmadi hatta eline para gecince bana harclikta veriyo her geldiginde ne lazim alayim der yok anne sen gel derim ama sevdigimi bildigi ne varsa alir gelir hatta cevizimi bile evde pislik olmasin diye evde kirip kavanoza koyar getirir esimle surtussek esimi degil beni hakli goruz ismimi anarken bile cigerinden kopar annecim derken gozlerinin ici guler biri bana laf demeye kalksa agzinin payini verir

Back
X