Sevgilimin ailesi...

ogretmnhnm

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2014
165
56
298
35
Adana
Merhaba hanımlar biraz uzun yazıcam çünkü fikirlerinize ihtiyacım var.. benim 9 aylık bir ilişkim var daha önce de konu açmıştım kpss kursunda tanıştık aynı sınıftaydık diye bahsetmiştim. Ciddi de düşünüyoruz kısmetse. Üniversite bitince sevgilim ailesinin yanına döndü köyde yaşıyorlar hayvancılık çiftçilik vs. Köyde telefon çekmiyor internet yok ev telefonu ile iletişim kuruyoruz o da bir iki saat kadar. Uzaktan ilişkiyi dibine kadar yaşıyoruz yani bizim kadar imkanı kısıtlı olan yoktur heralde. Neyse, sevgilimin babası biraz aksi sabah uyutmaz boş durdurmaz sevgilime huzur vermiyormuş kısaca. Sevgilim her işlerine koşturur ama babası al şunu harçlık yap demezmiş bu yüzden yanıma gelme imkanı çok az. Artık evde durmak istemiyormuş. Ne yapsam diye kara kara düşünüyor.
Sevgilim beden eğitimi öğretmeni tekrar kpss hazırlanacak ama evde rahatlık yok malesef nasıl çalışsın. Yanıma çağırdım -tek başıma yaşayabilirim diyor-birkaç hayvanı sat burdan ev kirala işe gir hem de ders çalış dedim, sonrası yok bu işin dedi. Polisliğe başvurmuştuk 15 eylülde mülakat var ama ankaraya gidecek maddi imkan yok. Ve de öğretmen olmak istiyor. Köyde kalsa rahat vermiyorlar. Siz olsanız sevdiğiniz adama nasıl yardımcı olurdunuz sonuçta sizin de geleceğiniz olabilir bu. Artık aklıma bişey gelmiyor yardımcı olamıyorum ona :( Ve de "Benden sana hayır gelmez" deyip bırakır gider diye endişeleniyorum ben atanırsam gurur da yapabilir ( İnşallah yapmaz)
Bi akıl verin hanımlar... 23 yaşındayız ne yapalım biz

Siz degil cocugun babasının biseyler yapmasi lazim. Birileri adami ikna etsin yardımcı olmaya

Merhaba hanımlar biraz uzun yazıcam çünkü fikirlerinize ihtiyacım var.. benim 9 aylık bir ilişkim var daha önce de konu açmıştım kpss kursunda tanıştık aynı sınıftaydık diye bahsetmiştim. Ciddi de düşünüyoruz kısmetse. Üniversite bitince sevgilim ailesinin yanına döndü köyde yaşıyorlar hayvancılık çiftçilik vs. Köyde telefon çekmiyor internet yok ev telefonu ile iletişim kuruyoruz o da bir iki saat kadar. Uzaktan ilişkiyi dibine kadar yaşıyoruz yani bizim kadar imkanı kısıtlı olan yoktur heralde. Neyse, sevgilimin babası biraz aksi sabah uyutmaz boş durdurmaz sevgilime huzur vermiyormuş kısaca. Sevgilim her işlerine koşturur ama babası al şunu harçlık yap demezmiş bu yüzden yanıma gelme imkanı çok az. Artık evde durmak istemiyormuş. Ne yapsam diye kara kara düşünüyor.
Sevgilim beden eğitimi öğretmeni tekrar kpss hazırlanacak ama evde rahatlık yok malesef nasıl çalışsın. Yanıma çağırdım -tek başıma yaşayabilirim diyor-birkaç hayvanı sat burdan ev kirala işe gir hem de ders çalış dedim, sonrası yok bu işin dedi. Polisliğe başvurmuştuk 15 eylülde mülakat var ama ankaraya gidecek maddi imkan yok. Ve de öğretmen olmak istiyor. Köyde kalsa rahat vermiyorlar. Siz olsanız sevdiğiniz adama nasıl yardımcı olurdunuz sonuçta sizin de geleceğiniz olabilir bu. Artık aklıma bişey gelmiyor yardımcı olamıyorum ona :KK43: Ve de "Benden sana hayır gelmez" deyip bırakır gider diye endişeleniyorum ben atanırsam gurur da yapabilir ( İnşallah yapmaz)

Atanana kadar spor salonlarında çalışamaz mı veya özel okullarda beden eğitimi öğretmenliği yapamaz mı?

Sevgilim beden eğitimi öğretmeni tekrar kpss hazırlanacak ama evde rahatlık yok malesef nasıl çalışsın. Yanıma çağırdım -tek başıma yaşayabilirim diyor-birkaç hayvanı sat burdan ev kirala işe gir hem de ders çalış dedim, sonrası yok bu işin dedi. Polisliğe başvurmuştuk 15 eylülde mülakat var ama ankaraya gidecek maddi imkan yok. Ve de öğretmen olmak istiyor. Köyde kalsa rahat vermiyorlar. Siz olsanız sevdiğiniz adama nasıl yardımcı olurdunuz sonuçta sizin de geleceğiniz olabilir bu. Artık aklıma bişey gelmiyor yardımcı olamıyorum ona :KK43: Ve de "Benden sana hayır gelmez" deyip bırakır gider diye endişeleniyorum ben atanırsam gurur da yapabilir ( İnşallah yapmaz)

anlayamadım
23 yaşındaki adama Ankara'ya gidip dönecek para bile mi vermiyorlar?
bence siz bu işlere kendiliğinizden hiç karışmayın
eğer sevgiliniz yardım isterse o zaman düşünürsünüz

Köy işleri zor işler babası da yaşlıdır büyük ihtimalle oğluna yıkmak istemiştir işleri. Köyde olunca dogal şeyler bunlar. Madem kpss ye çalışmasına tolerans göstermeyecekmiş niye okutmuş orası takıldı aklıma.

Köyde boş durulmaz arkadaşım oralar burası gbi rahat değil kusura bakma essek gibi kalkacak hayvanın bokunu da temizleyerek ciftciligini de yapacak duygu sömürüsü yapmasını hiç boşuna annesi babası gidip calisiyorda beyimiz rahata mı alışmış hiç acıma tatlım. Eşim benim muhasebeci çok da iyi geliri var köye gittiğimizde annesiyle babası dama girip temizliyor geçen gittiğimizde artık senin boğazına yapisicam az kaldı dedim buraya geliyorsun da bir yardım etmiyorsun sen gibi evlada dedim ve 3 günü zehir ettim tabiki annesi babası yanında yapmadım 3. Gün gitti temizledi KV içeri geldi oğlum beni belde düşünür dama girdi diye sevindi bende sevindim haliyle sesimi çıkarmadim.
Onun çamuru var boku var yeni var süt sağmasi var. Çiftçilikle sabah git ek topla sur capala bir günleri oturarak geçmiyor beden eğitimi öğretmeni olmuş KPSS hazırlanmış olabilir benm eşim de koltuk altında kitapla tarlada gezmiş ve alacakları ekmek parasını 5 kurumlarla annesi bulup bulustururmus. İnekleri varsa çok d zor durumda kalmazlar 10 ineğe kaç liralık yem parası gidiyor çiftçiliğe gelince bnm kp sırtında çuvallarla kackmyol yürüyüp satmış sırf çocuklar okusunlar diye şimdi olmuş sana kacdonumlukarasizi var bir kaç tanesini satin da şu evi barkı yenile ananla baban rahat etsin diyorum bizimkine oda yok diyor ben yaptırılan kendi ev borcum bittiğinde ins ikisininde ömrü yeter de görürler evi yaptirdigimizi.

O yüzden hiç acıma tatlım yapabilir çalışabilir benm esim muh. Olduysa ve zor sınavlardan nasıl gectiyse. Ama polislik sınavına girmesi için eğer yoksa para gondermelisin

Sakin hicbisey yapma. Kendinden odun verme. Yarin o adamlar en cok cekip gidiyor. Kendi hayatini kursun zamani gelince adam gibi gelir zaten
Sonuna kadar katılıyorum tecrübeyle sabit.
Eğer sen bişeler yapsanda kıymetın olmıcak.iyki yaptın demıcek emin ol.

Köye gidipde boş oturmak nerde görülmüş. Isi biter mi köy insanının. Anası babası gün aydınlanmadan kalkıp iş yapacak oğul ben ders çalışmalıyım diyip oturacak mı. Yok öyle bi dünya. Erken başlar erken biter iş zaten köy insanı 9u zor görür uyur. Seninki 11de uyusun ders çalışsın. Rahata alışmış gibi geldi. Bırak kendi halletsin sen karışma hiç

herkeste bir garanti iş kafası o olmazsa hiç çalışmam daha iyi diye yatıyorlar sonra da vay dertlerim var çalışmak isteyene iş çok hamallık yapar da gene sağa sola el açmaz. gerçi artık garanti diye bişey de kalmadı bak daha dün kaç kişi kamudan atıldı gene başka işten atılsan farklı yerde iş bulabiliyorsun khk ile atılınca hiçbir yerde daha iş bulamıyorsun...

anlayamadım
23 yaşındaki adama Ankara'ya gidip dönecek para bile mi vermiyorlar?
bence siz bu işlere kendiliğinizden hiç karışmayın
eğer sevgiliniz yardım isterse o zaman düşünürsünüz
İki aydır her işlerine koşturdu sevgilim, al şu parayı koy cüzdanına dememiş babası yanıma bile gelmiyor bu yüzden canı da çok sıkkın

Köy işleri zor işler babası da yaşlıdır büyük ihtimalle oğluna yıkmak istemiştir işleri. Köyde olunca dogal şeyler bunlar. Madem kpss ye çalışmasına tolerans göstermeyecekmiş niye okutmuş orası takıldı aklıma.
Sevgilim okul zamanı da her işini kendi halletmiş alışmış yani yalnız olmaya o zamanlar üniversite bursu da vardı tabi okul bitince beş parasız kaldık atama da yok köyde rahatlık verseler halinden çok memnun aslında ders de çalışmak istiyor ama evde tatsızlık çıkınca sevgilimin de huzuru kaçıyor. Ben de yardımcı olmak istiyorum para her şeye engel oluyor

Spor salonunda eğitmen olarak iş bulabilir bence, sonuçta o da öğretmenlik.yine ders çalışır ve atanır da bu sırada.insallah sonunuz hayırlı olsun Allah yardımcınız olsun canim

Ben de öyle istedim zaten bir tek ev telefonu var çok uzak kalıyoruz birbirimizden. Yanıma gelsin burdan bir ev kiralayıp hem işe girsin hem ders çalışsın istedim tek başına da yaşayabilirim diyor ve okul zamanı hep öğrenci evinde kaldı. Ama ikna edemedim çünkü maddi imkanı yok yanıma gelecek kadar bile. Gelsem de sonrası ne olacak diyor. Köyünü seviyor evde tatsızlık olmasa. İş yoksa bile uyumasına kızıyorlar yani :(

Back
X