- 19 Nisan 2020
- 185
- 239
- 103
Eşinizin daha önce yasadıgı bir olay olmuş olabilir belki, benim eşimin de takıntıları vardı eski nişanlısıyla yaşadıklarından dolayı, hep gelecekte olacaklar hakkinda kahin gibi yorum yapar, kendim ispatlayana kadar bende bittim artık, takıntılı insanlar ömrünü bitiriyor maalesef, bence erkekleri çok da dikkate alıp cvp vermemek lazım, bakarız o gün gelsin deyip konuyu kapatın, ya da onun takıntıları varsa siz ondan baskın olup siz de kendi takıntılarınızı dile getirin, biraz da onun beyni yansın, ben çok pozitif bir insanken negatife döndüm bu defa da eşim pozitif düşünmem için beni telkin ediyor, şaka gibi ama böyle hayat maalesef, herkes şükredip otursa mutlu mesut yaşanıp gidermerhabalar sizlere bir şey danışmak istiyorum. sevgilimle isteme aşamasındayız . aileler konuldu sadece isteme kaldı. bi konuda çok sıkıntı yaşıyoruz . sevgilim sürekli bana ailesinden bahsediyor. mesela bana diyor ki ' aşkım biz evlenirsek ben annemi çok özlerim ' yada 'sürekli aileme gidecez senin ailenede gidecez evde oturmayacaz' sürekli ailesiyle alakalı şeyler söylüyor . ben zaten öyle bi kzı değilim diyorum anlatmaya çalışıyorum evlilik ailelerden uzaklaşmak değil aksine birlik olmaktır beraberzaman geçirmektir falan güzelce dile getiriyorum. ama bazen çok zorluyor .. bugün kalkmış bana emri vaki yapargibi ' evlenince ailem diyecek gece bizde kalın sabah kahvaltı yapalım diyecek bizde gece onlarda kalacaz ' diyor. bende yine güzel bi dille bu şekilde emrivaki konuşma dedm .. o gün bi gelsin eğer bende uygunsam kalırız tabi dedim ama önce sor bana aşkım bu gece annemlerde kalalım mı sence de uygun olur mu diye aramızda konuşuruz birlikte karar veririz dedim. ama konuyu kavgaya çevirdi yok kalacaz bilmem ne. bende en son dayanamadım kavga ettim dedim ki ya sabah kahvaltıya isterlerse gideriz yine ama gece evimizde uyuruz dedim o da başladı kalsak ne olacak bilmem ne sonra konu çok kötü tartışmaya gitti. Bendeona hala güzellikle diyorum bak beni tanıman lazım ben uyumlu bi kızım o gün gelsin uygunsam kalırız ama benimle böyle kalacazdiye emrivaki konuşma danışarak konuş deyince birbirimize girdik . ama onun bu aşırı aile muhabbetleri beni gerçekten bunalttı artık . ben zaten onun ailesini seven isteyen kendi ailem gibi gören bi kızım ama onun bunları bile bile sürekli ailem de ailem diye vurgulaması bunaltıyor beni .. sizce bu durum normal mi?
Kaç kaç kaç..merhabalar sizlere bir şey danışmak istiyorum. sevgilimle isteme aşamasındayız . aileler konuldu sadece isteme kaldı. bi konuda çok sıkıntı yaşıyoruz . sevgilim sürekli bana ailesinden bahsediyor. mesela bana diyor ki ' aşkım biz evlenirsek ben annemi çok özlerim ' yada 'sürekli aileme gidecez senin ailenede gidecez evde oturmayacaz' sürekli ailesiyle alakalı şeyler söylüyor . ben zaten öyle bi kzı değilim diyorum anlatmaya çalışıyorum evlilik ailelerden uzaklaşmak değil aksine birlik olmaktır beraberzaman geçirmektir falan güzelce dile getiriyorum. ama bazen çok zorluyor .. bugün kalkmış bana emri vaki yapargibi ' evlenince ailem diyecek gece bizde kalın sabah kahvaltı yapalım diyecek bizde gece onlarda kalacaz ' diyor. bende yine güzel bi dille bu şekilde emrivaki konuşma dedm .. o gün bi gelsin eğer bende uygunsam kalırız tabi dedim ama önce sor bana aşkım bu gece annemlerde kalalım mı sence de uygun olur mu diye aramızda konuşuruz birlikte karar veririz dedim. ama konuyu kavgaya çevirdi yok kalacaz bilmem ne. bende en son dayanamadım kavga ettim dedim ki ya sabah kahvaltıya isterlerse gideriz yine ama gece evimizde uyuruz dedim o da başladı kalsak ne olacak bilmem ne sonra konu çok kötü tartışmaya gitti. Bendeona hala güzellikle diyorum bak beni tanıman lazım ben uyumlu bi kızım o gün gelsin uygunsam kalırız ama benimle böyle kalacazdiye emrivaki konuşma danışarak konuş deyince birbirimize girdik . ama onun bu aşırı aile muhabbetleri beni gerçekten bunalttı artık . ben zaten onun ailesini seven isteyen kendi ailem gibi gören bi kızım ama onun bunları bile bile sürekli ailem de ailem diye vurgulaması bunaltıyor beni .. sizce bu durum normal mi?
28 yaşında
Senin bu aileden çekeceğin var. Anne de oğluda fena . Biz ne dersek diyelim farketmeyecek gerçi ama evlenince düzelmeyecek emin ol. Daha evlenmeden (seni elde edemeden) böyle ise evlenince nasılsa evlendik ne diye daha da artacak bu halleri. Aynı yerde yaşamak da ister bu şimdi hem ne gerek var ayrı oturup kira vermeye falanya diyprum ya öyle bir hal aldı mesela yanıma gelince kolunu açıyor diyor annem kaşır sende onun gibi kaşısana. yok bilmem gelmiş diyor annem bana soruyor kız seni üzüyor mu küslüğü uzatıyor mu kötü söz söylüyr mu hiç demiyor oğlum sen bunları yapıyor musun yada mesela ben çalışıyorum demiş ki çalışan kadının evi yemeği temizliği başka olur bunun farkındasın değil mi
Normal değilsizce bu durum normal mi?
İyi de şimdiden her şeyi alttan alıp anlayışla karşılıyorsanız evlenince ne olmasını bekliyorsunuz, hayatınızı bir adamın ve ailesinin kişisel egolarını tatmin etmek için mi harcayacaksınız, evlilik öncesi dönemde genelde erkekler gerçek yüzünü göstermez siz şanslısınız ki göstermiş, daha ne bekliyorsunuz ki ayağınıza pranga takıp köle olarak mı gezdirmesi gerekiyorişte hep yagiderse biterse ya yüzgöz olursak korkusuyla hep alttan alıp anlayışla karşılıyorum her küsünce hemen affedip barışıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?