Sevgilimin ailesinde kalmam doğru mu?

Neredeyse herkes kalma demiş zaten, benim de tavsiyem o yönde.
Mesela hakkında iyi yada kötü konuşulması değil sadece. Aile ile ilk tanışmanda ve kendi kararların, prensiplerin olduğunu da göstermiş olacaksın. Sizin için sorun olmayabilir ama ben istemiyorumun ispatı olacak bu. Kararlarının arkasında olman, ısrarlara rağmen fikrini değiştirmemen evliliğinin bir çok alanında işine yarayacak. Eş ailesinin fikirlerine saygı duymasını bekleyen, "o istemezse yapmaz/yaptıramazsın" dedirtebilmek için kırk takla atan kadınlar var.

Ki aynı şey erkek arkadaşın için de geçerli. Bir lafına/ısrarına ikna edilebilecek biri olmadığınızı, kararlarınızdan, prensiplerinizden şaşmayacağınızı bilmesi çoğu konuda işinizi kolaylaştırır.

Ayrıca annenize şaşırdım açıkcası. Karşı taraf sadece sevgiliniz, anneniz onu ne kadar gördü, tanıdı? Ailesini hiç tanımadan aynı evde kalmanız güvenliğiniz için bir tehlike de olabilir. Söz konusu evladımın güvenliği ise, tanımadığım herkes potansiyel tehlikelidir gözümde. Çünkü iyiden değil, kötüden korunma ihtiyacı hissederiz.

Ailem başka ilde yaşıyor, ben sevgilimin ailesiyle aynı ilde yaşıyordum. Hiç de gitmedim tanışmaya anacuğun çok istiyorsa tanışmayı buyursun gelsin evime dedim, bence çok kral oldu ben heyecanlanacağıma o heyecanlansın değil mi ama, sonuçta insan ne olursa olsun kendi evinde çok daha rahat hisseder.

Valla sahsen evde kalmayi tercih etmez milletin agzina sakiz olmaktan kacinirdim..(ileriki gunleri düsünerek) sahsen eve dönecek gibi hareket eder ona göre plan yapardim..Dedigim gibi Ya dön evine yada ne biliyim arkadas akraba biri varsa orada kal yada hic olmadii uygun temiz bir otel bulup sabahla..kesinliklee erkek arkadasinin evinde kalma derim..

Ben erkek annesi olarak diyorum ki benim icin bu sekilde bir kizin evde kalmasi _ almasi demektir..bu rahatlik sahsen beni cok rahatsiz eder..

Çoğu kadın sevgilileri veya kocaları tarafından öldürülüyor zaten

Arkadaşlar kararım kalmamak yönünde. Yalniz burda dikkatimi çeken bazı yorumlar var. Öncelikle erkek arkadasim benim ailemle tanıştı zaten. Defalarca geldi gitti ailemi yemeğe bile çıkardı. Ailem onu seviyor ve ona güveniyor. O yüzden güvenligim konusunda bi endişeleri yok. Kaldı ki ben 30 yaşında birisiyim çocuk degilim ki. Tamam lafi dedikodusu olmasın diye kalmayacağım ama cogu kişi de gidip tanışma demis ben buna şaşırıyorum. Turk kadınları mi cok geri kafali benim aile mi cok modern anlayamadım. Gidip tanışmakta nasil bi kötülük olabilir? Benim de abim var. O da bize cok kız arkadaşını getirdi tanıştırdı. Bizimle tanışmaya gelen hiçbir kız icin de aa bak bize tanışmaya geldi kotu kız falan demedik yani. Bu kadar da geri kafali olmayalim bence. Kaldi ki erkek arkadaşım beni herhangi bi flörtü olarak degil evlenmeyi düşündüğü kisi olarak tanıştıracak. Bizde büyük insanlari ayağına getirmek doğru değil. Küçük olarak gidip önce benim tanışmam gerekiyor. Sonra ailelerin tanışma durumunda tabiki kız tarafi olduğumuz icin onlar gelecek. Bizim bakış açımız bu. Abim de anneme git kızla tanış dese annem de gidip tanışmazdı mesela. Al getir oğlum kızı bi yemege tanisalim derdi.

8 saatlik yola ben olsam onlarin ayagina gitmem. Söz yok nişan yok. Onlar gelmeli tanismaya

Sakim yapma canim evlendiginde bir ters dusersen sen zaten kapimizdaydin olur tecrubeyle sabit bir oneridir

Bence sevgiliniz onda kalmış olmayın diye orada kalalım diyor

Mantıklı gibi git gel zor olur aynı gün

Ben gidip sevgilimin ailesinin evinde kalmıştım 2-3 gün kim ne diye de düşünmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…