sevgilimin annem hakkında söyledikleri

Çok haklı sevgiliniz. El oğluysa madem 2 gün sonra bunların karşınıza geleceğini bilmeniz gerekiyordu. 40 yıllık eşiniz bile olsa anneyi şikayet etmeniz doğru değil. Sabit fikirlidir, değişime kapalıdır vs. diyende 22 yaşında sevgilisinin istediği yere oy atacak bir kız. Bi rest çektiniz madem bi daha anneniz hakkında konuşmayın. Bu hadsizliğini de unutmayın.
 
merhaba kızlar.
uzun süreli bir ilişkim var. ben 22 o 29 yaşlarındayız.
bir kaç gün önce telefonda ilk kez kaynanamla konuşmanın heyecanını sizinle paylaşmış fikrinizi istemiştim.
bugün sevgilim bir konuda beni çok sinirlendirdi fikrinizi yine almak istiyorum.

Sevgilimle annem siyasi görüs olarak birbirlerine zıtlar oncelikle bunu belirteyim
bana aynen şöyle söyledi.
o - aman aşkım şu partiye oy ver başkasına verme
ben - tamam aşkım sakin ol ona vericem zaten
o - annene söyle oda başkasına oy vermesin
ben - annemle hayatta siyaset konusamam o cok dogma*dır
o - aşkım anneni ikna et işte ya vermesin başkasına
ben - hayır dedim annem körü körüne inanir birşeye. sorgulamaz, degisime kapalıdır. ona laf anlatamam aşkım, siyaset konuşulcak biri değil [burda bukadar sert bahsetmemin sebebi konuyu uzatmasın degistiremicegimi anlasin diyeydi]
o - hiç sevmedim ananı ya. tanımadan soğuttun kadından beni :KK30:
ben - ne biçim konuşuyorsun sen, sevmezsen sevme herkesın siyasi görüşü farklıdır saygı duy
o- saygı duy hayvann. bu ne lan böyle misal duymuyorum nolacak
ben - çok saygısızsın. anneni tanımadan sogudum nasıl bir cümle. söylediğin cümlenin nereye gittiğini biliyormusun. ben senin annen icin aynısı söylesem hosuna gidermi
o - annenin siyasi görüşüne dayanıpta söylemedim sadece. bana itici geldi anlattıklarından. hiç ağzından annene dair iyi birşey duymadım. kalkıp bana laf ediyorsun. kendine ceki düzen ver önce.
ben- her insanin kötü huyları vardır onunda var senin oldugu kadar. ben seni insan saydım anneme kızdıgımda sana anlattım. beni bununla mı vuruyorsun. her anne kız arasinda olan şeylerdi. ben annemle ilgili herşeyi sinirlendiğimde söyleyebilirim, sen el oğlusun haddini bil.
o - ne bu abartıcak ne celallenıyorsun
ben- sen bu yüzü nerden buldun, anneme nasıl itici dersin. oturup sana annemi mi övücem. sinirlendiğimde kavga ettiğimde o an söylüyorum sonra sinirim geçiyor. bidaha hayatta anlatmam zaten.
o- sevmedim anneni hiç hemde. bunuda senin anlattıklarına bakıp soyluyorum oldu mu.


yazışmalarımız aynen bu şekilde oldu. bu konu buraya nasıl geldi hiç anlamadım.
son mesajına cevapta vermedim cünkü cok öfkelenmiştim. gereksiz yere mi sinirliyorum,
yoksa söyledikleri gercekten affedilir gibi değilmi. düşünüyorum işin içinden cıkamadım. ayrıca bu konusmalardan sonra nasıl bir tavır takınmalıyım, hiçbirşey olmamış gibi mi yoksa daha kavga edip olayin ciddiyetini idrak mı ettirmeliyim tavsiye istiyorum.

*bu arada ben üniversiteden geldikten sonra annemle pek anlaşamaz oldum. mutfakta anlaşamayız yaptıgım işi begenmez. eve saçlarim dökülüyor diye kızar. markete sigara almaya gitmem surat asar. sevgilime anlattıklarım hep böyle şeylerdi yani sadece bir yaştan sonra anneyle ayni evde gecimin zor oldugundan bahsediyordum.
Sevgilin terbiyesizin teki. Hiç görmediği insan hakkında nasıl böyle düşünebilir? Hem görse de tanisa da böyle şeyler söyleme hakkını nerden elde ediyor? Ola ki ilerde evlenirseniz anne, baba, kardeş, büyüğün, küçüğün vs. tanıdığın hakkında her türlü lafı etmeye hak görecek gibi duruyor dikkat et.
Ayrıca milletin oyundan ona neymiş. Annenin oyunu geçtim sana bile "suna ver!" dememeli!!
 
bence bu ileride gelecek sorunların belirtisi. anne ve eş arası sıkıntı olursa o evlilik gitmek. niyetiniz evlilikse şayet bir gözden geçirin ilişkiyi.
ufak tefek anlattıklarından anneni ezmeye çalışması çok çirkin.
 
Annen hakkında böyle kurabilen adamdan sen hayırmı bekliyosun? Dünyamda annemden daha değerli çok çok az şey var. Anneme böyle bi saygısızlık yapan adamı parçalardım! Ayrıca bu me böyle emir kiplş konuşmalar? Ben geçen seçimlerde kararsızdım eşime sordum “ne yapsam” diye oda “içinden ne geliyosa onu yap” dedi. Böyle hangi görüşte olursa olsun fikrini başkalarına dayatan insanlardan nefret ediyorum!
 
Annenize laf soylemesini gectim , hangi partiye oy vereceginize bile o mu karar veriyor
Pesss
Saygisiz bir sevgiliniz var hemde cok
 
Erkek arkadaşınıza siz yüz vermişsiniz.genel olarak aileni kimseye anlatma,sevgilin esin olsa bile.sizin siniriniz geçmiş ama o unutmamis.bu demek oluyor ki ilerde bir gün evlenince daha da fazlasını yapacak.anlattığınız olayda da sizin hatanız.neden açıklama yapıyorsunuz uzatıyosunuz,herkesin kendi görüşü saygı duyalım diyip kestirip atacaksınız.şimdiden bu kadar açık vermeyin elin adamına
 
hayir hakaret asla etmedim sadece bazı ınsanlarla gercekten siyaset konusmuyor direk tartısıyor annemde bu cinsten biri. bu söylediğimden yüz bulmuş olmasına kızıyorum zaten ama hakkı değildi
Belki duygu yoğunluğundan dolayı farketmiyorsun ama erkek arkadaşın annen gibi birisi.Erkek arkadaşın ile aynı partiye oy veriyorsunuz diye bu yapılanı haklı kılmıyor.
 
Koşarak uzaklaşman lazım suanda bugun tanımadığı annene saygısızlık eden adam yarın birgün sana neler yapmaz oturda bir düşün.
Kimse kimsenin siyasi görüşüne karışamaz oyları boşuna mı gizli veriyoruz ne demek annene söyle x partiye oy versin.Lütfen ilişkinizi gözden geçirin ilerde bu adamla aile olmayı düşünüyorsanızda yol yakınken dönün yoksa çok üzülürsünüz
 
Benim eşim benim hangi partiye oy vereceğime karışmaz, karışamaz. Bizde farklı partilere oy veriyoruz Siyasi görüşlerimizde farklı ve bu konu kırmızı çizgimizdir. ne sana nede ailene karışmasına izin verme bu konuda, saygısızlık ve hadsizlik bencede . ilerde daha çok üzülürsün benden söylemesi . Herkes istediği Partiye oy verebilir ve bu herkesin kötü huyu vardır diye yaftalanamaz. Kime göre , neye göre kötü?
Siyaseti de uç noktalarda ve takım tutar gibi yaşayan insanlarla hayat zor geçer . siyaset için huzur bozulur mu hiç ya.
 
Annenizin hangi partiye oy vereceğini tahmin ediyorum. Benim babamda da aynı durum var. O konuda saygu duymam mümkün değil. Ancak sevgilimiz bunu içinden geçirmesiyle kalması gerekirdi. Size söylemesi aşırı saygısızlık. Hoşuma gitmedi.
 
Ay neler yazıcam da bişi demiyorum, oyunuz sadece sizi ilgilendirir, kimsenin karışmasına izin vermeyin. annenizin oyuna da karışamaz, baştan olaya yanlış yön vermişsiniz kusura bakmayın.

önce benim oyum beni ilgilendirir deseydiniz konu annenize ordan iticiliğe ve sevmemeye gelmezdi.
 
çıkartman gereken ders : sevgilin de olsa, kocan da olsa her zaman her şeyini anlatmayacaksın:KK20:

erkek milleti hemen yüz bulur ve gevşer çünkü..

olan olmuş artık ne çok uzat ne de hiçbir şey olmamış gibi devam et..onun hareketlerine göre davran..ama bozuk olduğunu da belli et..
 
Lan mı?
Anan mı?
Herif "annen" diyecek kadar bile kibar değil.
Sakın "özünde iyi biri" falan deme konu sahibi, özünde herkes iyidir zaten önemli olan sinir anında söylenenlerdir.
Kaldı ki kimin kime oy vereceği ona ne? Aha şuraya yazıyorum sen farklı bi partiye oy vermek için diretseydin ayrılırdı senden.
Annemi sevmeyen beni de sevmesin diyip şutlasaydın o zaman haddini bildirmiş olurdun. Tepkini yetersiz buldum.
 
Back
X