sevgilimin annem hakkında söyledikleri

Ben: Sevmedim erkek arkadaşınızı hiç hem de bunu da sizin anlattıklarınıza bakarak söylüyorum oldu mu?:işsiz:

Erkek arkadaşınız cidden 29 yaşında mı? Bu nasıl cümle? Ya tez elden kaçın ya da kendisine kimsenin popisine karışmaması gerektığini öğretin. Hoş bunu 18 den önce öğrenmeliydi.

aslında çok düzgün yetiştirilmiş bir çocuktu -korumak için söylemiyorum sadece çok şaşırttı beni.-
mühendis annesi babası sınıf öğretmeni
bu tavrına gercekten bende çok şaşırdım ama simdiden sonra nasıl bir tavır takınmalıyım bunu bilmiyorum

Pöff ona neymiş sizin annenizden?
Siyasi görüşünü kendine saklasın insanlara niye müdahale ediyor?
Geçen konunuzda annenizi haksız bulmuştum ama kadın haklıymış.
Hiç haz etmem böyle herşeye burnunu sokan tiplerden.
Annenize laf ettirmediğiniz için sizi tebrik ediyorum.
Anne gibi yar olmaz , el oğlu haddini bilsin.

Ailenle olan ilişkini anlatarak hatayı başta yapmışsın. Ne olursa olsun aileni her zaman iyi göstereceksin ki yarın kalkıp bu lafları sana demesin. Benim annem dayımla tartışır ama asla babama anlatmaz sanane bizim aile meselemiz seni ilgilendirmez der. Babamda hiç birşey demez çünkü babamda anneme anlatmaz. El çocuğu sonuçta lafını sokar gider. Bi der ki şimdi mi kıymetli oldular. Sakin ha seni evden bile kovsalar söyleme. Çünkü o korkmalı arkasında ailesi var bişey dersem karımı alırlar benden diye düşünmeli.

Ailenle olan ilişkini anlatarak hatayı başta yapmışsın. Ne olursa olsun aileni her zaman iyi göstereceksin ki yarın kalkıp bu lafları sana demesin. Benim annem dayımla tartışır ama asla babama anlatmaz sanane bizim aile meselemiz seni ilgilendirmez der. Babamda hiç birşey demez çünkü babamda anneme anlatmaz. El çocuğu sonuçta lafını sokar gider. Bi der ki şimdi mi kıymetli oldular. Sakin ha seni evden bile kovsalar söyleme. Çünkü o korkmalı arkasında ailesi var bişey dersem karımı alırlar benden diye düşünmeli.

aynı şeyi benim annemde yapıyor ailevi ilişkileri hep mükemmelmiş herkes herkesle cok iyi gibi babama lanse eder
kavgaları felan asla anlatmaz ailesini hep arkasinda gösterir.
ama bu kücük ufak tefek tartısmalardı inanın gözüme bile gelmedi lafını sokacagını tahmin edemedim.

Pöff ona neymiş sizin annenizden?
Siyasi görüşünü kendine saklasın insanlara niye müdahale ediyor?
Geçen konunuzda annenizi haksız bulmuştum ama kadın haklıymış.
Hiç haz etmem böyle herşeye burnunu sokan tiplerden.
Annenize laf ettirmediğiniz için sizi tebrik ediyorum.
Anne gibi yar olmaz , el oğlu haddini bilsin.

ben tesekkür ederim tavrımı begenmeniz birazda olsa anneme karşı vicdanımı rahatlattı
cünkü annem hakkında bir erkegin böyle konusması beni vicdanen rahatsiz etmişti..

Ailevi sıkıntılarında dahil her derdini anlat paylaş içini dök. Bu bir hata değil aksine hayatını paylaşmak istediğin insanla bunları konuşabilmen gerekir. Ancak bu adam o adam değil belli ki daha çiğ, hadsizlik etmiş ve bu ettiğini lafın mahçubiyetini duyup afedersin demek yerine anlatmasaydın senin hatan diyerek resmen güvenipde dertleşilmeyecek bir adam olduğunu kendi itiraf etmiş

aslında çok düzgün yetiştirilmiş bir çocuktu -korumak için söylemiyorum sadece çok şaşırttı beni.-
bu tavrına gercekten bende çok şaşırdım ama simdiden sonra nasıl bir tavır takınmalıyım bunu bilmiyorum

Kibirli erkek arkadaşınız, kendisi büyüklenmekten sağını solunu göremez olmuş. Saygı duymayı, farklı görüşlere hoşgörüyü öğrenememiş, ukalalık yapmaya kalkmış, karşılığını alınca da ne diyeceğini şaşırmış. Yakın görüp, güvenip anlattığınız, paylaştığınız şeyi zor anda zayıflık olarak görüp oradan vurmaya çalışan insan kalitesiz ve güvenilmezdir. Bu tip insanların yanında sürekli hesap yaparak, neyi anlatsam neyi anlatmasam diye düşünerek yaşanır ki hayat arkadaşı olmaya uzak bir yaşam şekli olur.

Işte ne sevgilinizin ne de ailesinin mesleği 29 yaşında olgun bir adamın " Hiç sevmedim ananı ya. Tanımadan soğuttun kadından." gibi sığ bir cümle kurmasına engel olmuyor. Ana kelimesi kabalık göstergesi değil kabulum ama bu cümlesinde sizce masumane mi kullanmış?

Yaştan filan dem vurmayacağım ama hangi hadle sizi geçtim annenizin oy vereceği partiye karışıyor?

Bu tarz işaretler çizdiğiniz yolun sonunda kader diye ağlamamak için önemli. Yolun başında bu kadar kabalık bana fazla.

Umuyorum her şey umduğunuz gibi olur.

Annen için dogma demişsin, her nesil bir öncekinden her anlamda bi adım daha gelişmiş olmalı. Gel gör ki hadsiz herif , 30 yaşına gelmiş yani olgun hali bu, üç kuruşluk beyniyle kimin kime oy vereceğini belirlemeye kalkıyor üstelik tanımadığı biri. Tarafların siyasi görüşünü az çok tahmin ettim, kendini bi halt sanan sevgiline de ki bu hoşgörüsüzlük ve faşist kafayla devam ederse (ona göre) dogmalar tarafından yönetilmeye alışsın. Bana kalırsa daha ortada fol yumurta yokken bu kadar dayatma ve önyargıyla başlayan herif rengini belli etmiştir, yarın öbür gün evlenseniz hayatının her alanına hükmetmeye kalkar. İyi düşün taşın derim

merhaba kızlar.
uzun süreli bir ilişkim var. ben 22 o 29 yaşlarındayız.
bir kaç gün önce telefonda ilk kez kaynanamla konuşmanın heyecanını sizinle paylaşmış fikrinizi istemiştim.
bugün sevgilim bir konuda beni çok sinirlendirdi fikrinizi yine almak istiyorum.

Sevgilimle annem siyasi görüs olarak birbirlerine zıtlar oncelikle bunu belirteyim
bana aynen şöyle söyledi.
o - aman aşkım şu partiye oy ver başkasına verme
ben - tamam aşkım sakin ol ona vericem zaten
o - annene söyle oda başkasına oy vermesin
ben - annemle hayatta siyaset konusamam o cok dogma*dır
o - aşkım anneni ikna et işte ya vermesin başkasına
ben - hayır dedim annem körü körüne inanir birşeye. sorgulamaz, degisime kapalıdır. ona laf anlatamam aşkım, siyaset konuşulcak biri değil [burda bukadar sert bahsetmemin sebebi konuyu uzatmasın degistiremicegimi anlasin diyeydi]
o - hiç sevmedim ananı ya. tanımadan soğuttun kadından beni :KK30:
ben - ne biçim konuşuyorsun sen, sevmezsen sevme herkesın siyasi görüşü farklıdır saygı duy
o- saygı duy hayvann. bu ne lan böyle misal duymuyorum nolacak
ben - çok saygısızsın. anneni tanımadan sogudum nasıl bir cümle. söylediğin cümlenin nereye gittiğini biliyormusun. ben senin annen icin aynısı söylesem hosuna gidermi
o - annenin siyasi görüşüne dayanıpta söylemedim sadece. bana itici geldi anlattıklarından. hiç ağzından annene dair iyi birşey duymadım. kalkıp bana laf ediyorsun. kendine ceki düzen ver önce.
ben- her insanin kötü huyları vardır onunda var senin oldugu kadar. ben seni insan saydım anneme kızdıgımda sana anlattım. beni bununla mı vuruyorsun. her anne kız arasinda olan şeylerdi. ben annemle ilgili herşeyi sinirlendiğimde söyleyebilirim, sen el oğlusun haddini bil.
o - ne bu abartıcak ne celallenıyorsun
ben- sen bu yüzü nerden buldun, anneme nasıl itici dersin. oturup sana annemi mi övücem. sinirlendiğimde kavga ettiğimde o an söylüyorum sonra sinirim geçiyor. bidaha hayatta anlatmam zaten.
o- sevmedim anneni hiç hemde. bunuda senin anlattıklarına bakıp soyluyorum oldu mu.

yazışmalarımız aynen bu şekilde oldu. bu konu buraya nasıl geldi hiç anlamadım.
son mesajına cevapta vermedim cünkü cok öfkelenmiştim. gereksiz yere mi sinirliyorum,
yoksa söyledikleri gercekten affedilir gibi değilmi. düşünüyorum işin içinden cıkamadım. ayrıca bu konusmalardan sonra nasıl bir tavır takınmalıyım, hiçbirşey olmamış gibi mi yoksa daha kavga edip olayin ciddiyetini idrak mı ettirmeliyim tavsiye istiyorum.

*bu arada ben üniversiteden geldikten sonra annemle pek anlaşamaz oldum. mutfakta anlaşamayız yaptıgım işi begenmez. eve saçlarim dökülüyor diye kızar. markete sigara almaya gitmem surat asar. sevgilime anlattıklarım hep böyle şeylerdi yani sadece bir yaştan sonra anneyle ayni evde gecimin zor oldugundan bahsediyordum.
Sevgilinizden bırak eş olmayı cacık bile olmaz ne kadar terbiyesiz anan itici filan sizin bu iş olmaz hatta olmamali kuzum abla tavsiyesi gerçek yüzünü belli etmis evlenince neler yapar dusunemiyorum

Kibirli erkek arkadaşınız, kendisi büyüklenmekten sağını solunu göremez olmuş. Saygı duymayı, farklı görüşlere hoşgörüyü öğrenememiş, ukalalık yapmaya kalkmış, karşılığını alınca da ne diyeceğini şaşırmış. Yakın görüp, güvenip anlattığınız, paylaştığınız şeyi zor anda zayıflık olarak görüp oradan vurmaya çalışan insan kalitesiz ve güvenilmezdir. Bu tip insanların yanında sürekli hesap yaparak, neyi anlatsam neyi anlatmasam diye düşünerek yaşanır ki hayat arkadaşı olmaya uzak bir yaşam şekli olur.

okadar güzel konuştunuz ki
benim bir şekilde önünü kesip haddini bildirmem gerekiyor
ayrılmakta çözüm değil ona göre yaşadığımız sorun hiçbirşey

Işte ne sevgilinizin ne de ailesinin mesleği 29 yaşında olgun bir adamın " Hiç sevmedim ananı ya. Tanımadan soğuttun kadından." gibi sığ bir cümle kurmasına engel olmuyor. Ana kelimesi kabalık göstergesi değil kabulum ama bu cümlesinde sizce masumane mi kullanmış?

Yaştan filan dem vurmayacağım ama hangi hadle sizi geçtim annenizin oy vereceği partiye karışıyor?

Bu tarz işaretler çizdiğiniz yolun sonunda kader diye ağlamamak için önemli. Yolun başında bu kadar kabalık bana fazla.

Umuyorum her şey umduğunuz gibi olur.

çok çok haklısınız. diyecek birşey bulamıyorum.

Annen için dogma demişsin, her nesil bir öncekinden her anlamda bi adım daha gelişmiş olmalı. Gel gör ki hadsiz herif , 30 yaşına gelmiş yani olgun hali bu, üç kuruşluk beyniyle kimin kime oy vereceğini belirlemeye kalkıyor üstelik tanımadığı biri. Tarafların siyasi görüşünü az çok tahmin ettim, kendini bi halt sanan sevgiline de ki bu hoşgörüsüzlük ve faşist kafayla devam ederse (ona göre) dogmalar tarafından yönetilmeye alışsın. Bana kalırsa daha ortada fol yumurta yokken bu kadar dayatma ve önyargıyla başlayan herif rengini belli etmiştir, yarın öbür gün evlenseniz hayatının her alanına hükmetmeye kalkar. İyi düşün taşın derim

hatasını anlayıp özürünü dilerse, yanlış anladın diyip gönlümü alırsa yoluma devam ederim
buda bana ders olur, bidaha ailemle ilgili sorunları anlatmamam adına kucuk bir ders.
ama hatasını anlamadan üste cıkmaya devam ederse yolu göstericem

Sevgiliniz içinden geçirmesi gerekenleri yüzünüze söylemiş.Sesli düşünmüş gibi birşey olmuş..Yalnız annenizi karalayıp olumlu şeyler duymak istemeniz de pek bir entresan..Anlattıklarınız göre anneniz icin benim bile gözümde aalllaaa kaç bu insandan profili geçti.

Ayrıl.
Ne demek söyle x partisine oy versin. Ona mı düşmüş karışmak. Kendisi de çok dogmatik belli zorla dikte ediyor. İlerde çok başın ağrır bu hödükle. Ayrıl.

çok çok haklısınız. diyecek birşey bulamıyorum.

hatasını anlayıp özürünü dilerse, yanlış anladın diyip gönlümü alırsa yoluma devam ederim
buda bana ders olur, bidaha ailemle ilgili sorunları anlatmamam adına kucuk bir ders.
ama hatasını anlamadan üste cıkmaya devam ederse yolu göstericem

insan hayatını paylaştığı kişiyle her sıkıntısını paylaşabilmeli, o duracağı yeri bilmeli.
anlatmamak çözüm değil. sen değil o değişmeli bu ilişkiyi devam ettirmek istiyorsa.

Anneme yapilan saygisizligi sahsima yapilmis sayarim. Affetmem. Bunu esimede tanisrigimiza ailem icin söylemistim. Bunda tutumum acayip sert. Ayrilin derim

insan hayatını paylaştığı kişiyle her sıkıntısını paylaşabilmeli, o duracağı yeri bilmeli.
anlatmamak çözüm değil. sen değil o değişmeli bu ilişkiyi devam ettirmek istiyorsa.

Evet anlatmalı ama aile mevzuları asla. Erkek ya da kadın tarafından bir gün mutlaka suistimal ediliyor.

Bu bir gerçek ki , senin verdiğin değer kadar karşı tarafta değer veriyor.

Zaten genelde kadınlar anlatıyor. Erkekler için annesi çok zor olsa da , sıra karısına anlatmaya geldiğinde , " benim annem bir melek " olur.

Back
X