Konumu tamamen okuduğunuza emin misiniz? Hitaplara takılma falan yok öyle bir şeyden bahsetmedim bile.
Ben ilişkim başlayana ve sevgilimin annesi ile tanışana kadar kaynana deyince tüylerim diken diken olurdu korkardım. Hele birde sevgilim tek çocuk. Annesinin biricik oğlu. Ama hiç korktuğum gibi olmadı. herkes için aynı olmuyor bunu biliyorum. Yeri gelince oğlunu paylaşamayan anneleri de anlıyorum. Daha anne olmadan düşünüyorum ben evladımdan nasıl ayrılırım nasıl evlendiririm diye kız erkek olsun farketmez. Ama elbet karşı tarafta bir annenin evladı. Bu bakış açısıyla baktığımda kaynanalar da bir anne. Anne diyebilecek mertebe de değiller demek bence çok yanlış. Bizi doğuran annemiz değiller belki ama her şey doğurmakla olmuyor. Sevgilimin annesi inanılmaz iyi bir anne. Her dönemde oğluna çok iyi bakmış. Sıkmadan özgürlüğünü engellemeden ama her şeyini bilerek büyütmüş. Liseye giden bir erkek çocuğunu kim her gün okul çıkışı belli etmeden takip eder? İşte sevgilimin annesi böyle bir anne. Oğluna belli etmeden yapmış bunu.
Ben bu güne kadar doğru düzgün mutfağa girmedim elim hiç alışkın değil yemek yapmaya. Son zamanlarda bir şeyler yapmaya öğrenmeye çalışıyorum. Bunları da açık açık söyledim sevgilimin annesine cevabı da şu oldu: "herkes annesinin karnında öğrenmiyor zaten, zamanla yapa yapa öğrenir sonunda usta olursun". başkası olsa yadırgar belki kaç yaşında kız bir şey bilmiyor birde utanmadan söylüyor der. beraber yemek yaptık bir iki kez. güzel güzel anlattı. uygulamalı öğretti. illa bana bağlı kalma internetten de değişik değişik şekiller de öğrenebilirsin. bir şey yaparken beni de arayıp sorabilirsin dedi.
Yüzde 98i cadaloz ise sevgilimin annesi yüzde 2'lik dilim içinde :)