İlk olarak ilk oğullarına bir şey yapmadılar bari buna yapsınlar düşüncesi çok yanlış, iki çocuğu ayıramazlar. İkinci olarak sizin ailenizin maddi durumu yetiyor ve yardım ediyorlar diye aynısını karşıdan bekleyemezler karşının durumu olmayabilir ya da paralarını böyle bir şeye harcamak istemiyor olabilirler, aynısı yapılsın istiyorlarsa size karşının ettiği kadar yardım edecekler. İki aile de size çöp alma yükümlülüğünde değil, ben cidden gençlerdeki bu aileler yapacak mantığını anlamıyorum, üç seneye hayırlısıyla evlenmeyi düşünüyorum ama ailemden en ufak çöp istemeye niyetim yok, kendileri kazanmışlar nasıl isterlerse öyle harcamakta özgürler, bu bakış açısını acilen benimsemeniz lazım. Erkek arkadaşınız ne kredi çekmek ne de ailesinden borç almak zorunda, kendi biriktirebilir hatta siz de işe başlayabilirsiniz. Evlenmek isteyen evini dizsin...
Öte yandan, kayınvalide adayı eğer size belli başlı konularda eşyalarda yardım etmek istiyorsa, alacağı eşyanın maddi karşılığını rica edebilirsiniz, ne kadar kendi paralarıyla alsalar da kullanılmış eşyayı vermeye çalışmak hiç hoş değil, bir şey vermeseler hakları vardı ama vereceklerse kendi kullanıp attıklarını vermeleri çoook çirkin bir hareket. Düğün konusunda da onların dediğini dinlemek zorunda değilsiniz aileler kesinlikle bu tarz şeylerde mutlak söz sahibi değildir, yani sokak düğünü yapın diyorlarsa yapmak zorunda değilsiniz sizin kararınız ama kadın sokak düğünü olmazsa düğüne yardım etmeyeceğim diyorsa ve siz kendiniz yapmayacaksanız, el mahkum ya düğünsüz evlenirsiniz ya ikna edersiniz ya da sokak düğünü yaparsınız. Parayı veren taraf hiçbir şey için zorunluluk taşımaz, kimse para vermek zorunda da değil evlendiğiniz için. Erkek arkadaşınız dürüstçe ailesiyle konuşsun, maddi olarak destek olmak istiyorsanız, istediğiniz miktarı bize verin biz de ihtiyacımıza göre harcayalım diye. Bu arada kusura bakmayın erkek arkadaşınız para konusunda dolduruşa geliyorsa başka konularda da gelir, o konuda işiniz zor.