Sevgilimin dini inancının olmadığını öğrendim

Bi konu hakkında yemin et desen neye niye edecek bu inancı olmayanlar için hep düşünmüşümdür bunu

bencede sıkıntılı bi durum hayat tarzı hayata bakışı farklı olur namaz kılan eşle kılmayan eş arasında bile bi sıkıntı oluyor kendimden biliyorum herkesin yaptığı kendisine ama etkilenme mutlaka oluyor bence yürümez siz bilirsiniz de

Ben agnostiğim.
Eşim ile sorunumuz yok. O Cuma namazına gider, kurban keser, Perşembe geceleri alkol almaz(genelde almaz da o konuda hassas), Kadir gecesi gibi özel gecelerde namaz kılar.
Bunları engelleseydim ya da dalga geçip küçük görseydim sorun olurdu.
Ben de bir mevlid okunan ortama katıldıysam elimi açar duamı okur amin derim ama bunu toplumsal uyum olarak yaparım.
Çocuk yetiştirme ile ilgili olarak da kendi açımdan dini Bilgi verme yerine yine toplumsal uyum olarak bakıyorum. Temel bilgileri babası daha ön planda olacak şekilde verir. Asla zorlama ya da ısrar olmayacak şekilde tabi ki. Okulda da zorunlu dini eğitim var. Ergenlik döneminde sorgulamaya başlayacak zaten. Bu dönemde de çok yönlendirmeden gerekli cevapları veririm diye düşünüyorum. Belirli bir yaştan sonra kendi kişiliği de oturup kararını verecektir.
Sevgiliniz bunlara uyum sağlayacaksa hiç sorun yok bence.

Bi konu hakkında yemin et desen neye niye edecek bu inancı olmayanlar için hep düşünmüşümdür bunu

Arkadaş zaten ‘dini inancı’ olmadığını söylemiş. Yani muhtemelen Allah’a inancı var. Yemini de böyle ediyordur .
Tamamen inançsız biri ise kendini yemin ile kanıtlamıyordur . Muhtemelen çevresindekilerde onu biliyor ve ondan böyle birşey istemiyordur . Sonuçta inanmayan biri vallahi dese bu onun değil karşısındakinin sorunu olur . İnanıp inanmamak karşıdaki insana kalmış birşey
İnançlı olmayan biri olarak yanıtlamak istedim

Ya yanlis anlamayin ama konu kapanmadan yazmak istedim. Uzum uzume baka baka kararir derler.
Uzak durmanizi oneririm dini anlamda zaten tam anlamiyla meyilli degilmissiniz ya iyice sogumaniza vesile olmasini istemem. Su 3 gunluk dunya icin degmez karsina daha iyileri cikar ins.

Ben yapamazdım. Kimse inanmak zorunda degil, kimseye bu yüzden hesap sorma haddini kendimde görmem.
İnsanların seçimlerine elbet saygı duyulmalı.

Evlenecek olduğum insanla temelde ortak noktada buluşmak gerektiğine inanıyorum.
Bu gibi konular zamanla karmaşık hale gelir ve bu karmaşada birbirinizi anlamanız zorlaşır.
Başta aileler işin içine girmesi ile başlar, çocukların buyume aşaması ile devam eder.
Kendi adıma böyle zorlu bir yol seçmezdim :)

Şimdi dini inancınız islam ise zaten böyle bir evlilik gerçekleştiremezsiniz. Yani müslüman bir kadın, müslüman olmayan bir adamla evlenemez. Sizin başka açıdan şüpheleriniz varsa, o karakter ile ilgilidir. Ama sizle dalga geçip, demorilize edecekse ya da siz onu en ufak bir şeyde "dinsizlikle" suçlayacaksanız, bu iş yürümez. Yani sizlerin karakterlerini de bağlı.

Süre çok az, senin için problem olabileceği gibi, onun açısından da okacaktır. Herkes kendi düşünce tarzına yakın birini seçerse sorunlar azalır. (Extra uyumsuzluğa gerek yok bence)

Ben evlendikten sonra öğrendim
Bence eşim de o sıralarda öğrendi
Ne gibi bir sorun olacağını düşünüyorsun?

Bu arada ben de bir süredir inanmıyorum
Eşim ise deist

Bir ateist olarak cevap vereyim insanlar birbirine saygı duyduktan sonra sorun oluşturacak bir durum olmaz. Annem namazında niyazındadır onunla sorun yaşıyorum bir tek. Hayırlı cumalar diyr mesaj atar, oruç tut diye beynimi yer kabullenemedi durumu.
Eğer böyle bir tutum sergileyeceğinizi düşünüyorsanız evet sorun olur.
Ama inancınızı kendi içinizde yaşıyorsanız pek sorun olacağını sanmam.
Tabiki çocuklarınıza dini eğitim vermek gibi bir hedefiniz, isteğiniz varsa burda da anlaşmazlık çıkabilir. Ben çocuğuma dinle ilgili görüşlerimi açıklamak isterim belki o da istiyordur. Sizde açıklarsınız ama babasını mantıklı bulursa bunu kabullenebilir misiniz?
Ya da sen oruçluyken boşu boşuna aç kalıyosun muhabbeti çevirirse sakin kalabilir misin?

2 ayda vicdanını dürüstlüğünü anlayamazsın ki.

Eğer sen inançlı o inançsız biriyse ilerde aranızda sorun olabilir.

Bence aynı yöne bakabilmek çok önemli. Şimdiden kafanizda sorular oluşmuş. İlerde daha büyük sorunlar da olabilir. Özellikle evlilik ve çocuk yetiştirme konusunda. Eşim de ben de inançlı insanlarız ancak eşim ya da ben bir görüşe sıkı bağlı biri olsaydık mesela bir tarikata, bu şekilde bile anlaşamazdik sanırım. Ya da zoraki idare etme durumunda olabilirdik.

aslında yetiştirme aşamasında da sorun olmaz bence.
baksana senin annen inançlıymış, o düşünceleri sana aşılamıştır ama sen ateist olmuşsun.
benim annem de babam da oldukça inançlı insanlar, dini görevlerini aksatmazlar. bana da hepsini öğrettiler. ama benim 20 yaşından sonra düşüncelerim değişti.

Evlilik düşünüyorsanız dini açıdan erkeğin inançsız olduğu yerde kadın onunla evlenemez.Eğer sizin dini inancınız kuvvetliyse,ki huzursuz olduğunuza göre öyle demek ki;bu ilerde sorun olur.Benim şahsi düşüncem Allah korkusu olmayan insanla yola çıkılmaz.Bu bende önemli bir kriter ama sizde değilse doğrusunu siz bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…