Sahsen ilerde sorun olabileceğini düşünüyorum. Bu nasıl kültür farkta sorun olabiliyorsa, din konusu da sorun oluyor. Ve benim gördüğüm dini inancı olmayanlar dini inancı olanları çok daha yoruyor ilişkilerde. Etrafımdaki ilişkilerde görüyorum. Heleki çocuk olursa baştan sorun çıkıyor. Simdi bazıları insan olsun yeter diyor da, ama maalesef ileride sorun olabilecegini göz önünde bulundurun.bir çifte adam caminin adını duyunca bile sorun çıkartıyor. Kadinin bebeğine mevlid yaptırmasına bile karşı çıktı. Kız tarafı da tabi ki buna karşı çıktı. Yani olay molay. Sahsen kafa dengi ile daha mutlu oluyor insan diye düşünüyorum
Ben evlendikten sonra öğrendim
Bence eşim de o sıralarda öğrendi
Ne gibi bir sorun olacağını düşünüyorsun?
Bu arada ben de bir süredir inanmıyorum
Eşim ise deist
inanmayan insanların karnındaki mucizenin oluşumunun nasıl açıklayabildiklerini çok merak ediyorum?
Ben ediyorum o zaman , gerisi karşımdakine kalmış işteÖyle tabi ki de hani öyle anlar gelir de en basit bi konuda bile şaka mı yapıyor gerçek mi söylüyor diye ikileme düşeriz de valla mı yemin et deriz ya toplumda kalıplaşmıştır valla billla demek o yüzden değişik olur insanyada bana değişik geliyor
estağfurullah yalan söylüyorsunuz demek istemedim saçma sapan bir konuda bile valla mı yemin et diyen bir toplumuz Müslüman kesim olarak o bağlamda
Çok merak ettim af buyurunda anneniz bubderece inançlı iken babanızı nasıl kabul etmiş evlenmişŞöyle benim annem inançlıdır babam deisttir. Biz büyürken annem dua öğretirdi babam derdi ne okudun şimdi? Dua diyosun tabi. Tamam da ne okudun ne anladın diyo, anlamadım bişey arapça deyince. İşte gördün mü anlamadığın bi şeyi ezberlemek için 3 saat harcadın derdi. Mealini açıp okurduk vs. Sonra sorularımız olurdu. Okuyosun da mantığına sığmıyo anneme sorduğumuzda sinirlenir hep babanızın yüzünden böyle oldunuz. Sorgulayacak ne var dini sorgulamayın allahın emrine inanman gerekir diye cevap alırdık.
Neyse işte dini eğitim kısmı sancılı geçti bizim evde. Babam annemin yaptıklarına çok takılmaz ama annem inanç sorgulamayı dinden çıkma olarak gördüğü için sert tepki verir. O yüzden kabullenememesi de
Sahsen ilerde sorun olabileceğini düşünüyorum. Bu nasıl kültür farkta sorun olabiliyorsa, din konusu da sorun oluyor. Ve benim gördüğüm dini inancı olmayanlar dini inancı olanları çok daha yoruyor ilişkilerde. Etrafımdaki ilişkilerde görüyorum. Heleki çocuk olursa baştan sorun çıkıyor. Simdi bazıları insan olsun yeter diyor da, ama maalesef ileride sorun olabilecegini göz önünde bulundurun.bir çifte adam caminin adını duyunca bile sorun çıkartıyor. Kadinin bebeğine mevlid yaptırmasına bile karşı çıktı. Kız tarafı da tabi ki buna karşı çıktı. Yani olay molay. Sahsen kafa dengi ile daha mutlu oluyor insan diye düşünüyorum
Bilmiyormuş. Görücü usulü olmuş evlilikleriÇok merak ettim af buyurunda anneniz bubderece inançlı iken babanızı nasıl kabul etmiş evlenmiş
Ben evlendikten sonra öğrendim
Bence eşim de o sıralarda öğrendi
Ne gibi bir sorun olacağını düşünüyorsun?
Bu arada ben de bir süredir inanmıyorum
Eşim ise deist
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?