Sevgilimin dini inancının olmadığını öğrendim

Kimi icin amac kimi icin aractir.. kimi gereksiz gorur:) cok seviyosan zor bi durum ama ben ayrilirdim sanirim. Baska bi dinden olmasinida istemezdim

Bikere başıma geldi.
İnançsız oldugu için vicdanıda yokmuş.
Ben vardır sanmıştım.
Bıraktı gitti

Sahsen ilerde sorun olabileceğini düşünüyorum. Bu nasıl kültür farkta sorun olabiliyorsa, din konusu da sorun oluyor. Ve benim gördüğüm dini inancı olmayanlar dini inancı olanları çok daha yoruyor ilişkilerde. Etrafımdaki ilişkilerde görüyorum. Heleki çocuk olursa baştan sorun çıkıyor. Simdi bazıları insan olsun yeter diyor da, ama maalesef ileride sorun olabilecegini göz önünde bulundurun.bir çifte adam caminin adını duyunca bile sorun çıkartıyor. Kadinin bebeğine mevlid yaptırmasına bile karşı çıktı. Kız tarafı da tabi ki buna karşı çıktı. Yani olay molay. Sahsen kafa dengi ile daha mutlu oluyor insan diye düşünüyorum

bi gün hos biriyle tanistim, adamla yemek yiyoruz cok guzel bi restoranda cok hos bi ambiyans..ilk date. adamla daha yeni tanismisiz yani dini olaylarini bilmiyorum. demesin mi ben dini degerlerimden vazgectim artik Musluman degilim diye. bu beni asla ilgilendirmez tabi ama cok tehlikeli sular...cocukla bidaha gorusmedim. cok hos biriydi ama simdi aklima geldide ahaha..

Doğru diyorsun bak, ciddi sorun. Bebek ortak sonuçta, ben istemem mevlüd falan mesela bu yüzden en baştan kesiyorum insanlara " bak beni yorma, ilerde inanırım bunu bunu yaparım diyorsan sen ayrı yola ben ayrı yola. Tek kadın ben değilim tek erkek de sen değilsin, kendin gibi birini bulursun". Adam bunu bilerek benimle evlenir ama mevlüd ama cami diye tutturursa ciddi ciddi boşanırım ben mesela. O yüzden dindarlar dindarlar ile evlenmeli bence, dindar olmayanlar da kendi gibiler ile.

sevgiliyken çok sorun olmayabilir ama evlilikte kesinlikle büyük sorun olacağını düşünüyorum. Hele çocuklar olduktan sonra sıkıntı artacaktır. Sizin de içiniz çok rahat olmadığına göre şimdiden sorun olmuş aslında

Ben evlendikten sonra öğrendim
Bence eşim de o sıralarda öğrendi
Ne gibi bir sorun olacağını düşünüyorsun?

Bu arada ben de bir süredir inanmıyorum
Eşim ise deist

inanmayan insanların karnındaki mucizenin oluşumunun nasıl açıklayabildiklerini çok merak ediyorum?

inanmayan insanların karnındaki mucizenin oluşumunun nasıl açıklayabildiklerini çok merak ediyorum?

dna, genetik. tüm memelilerde hatta tüm canlılarda nasıl oluyorsa...
mesela kuşların, sürüngenlerin vücut dışında oluyor bu süreç (yumurta ile) memelilerde ise içeride.
olayın mucize olduğunu düşünmüyorum aslına bakarsanız. evet çok ilginç ama bir mucize değil bence.

Ben ediyorum o zaman , gerisi karşımdakine kalmış işte

Dini inancınız İslam ise yapamazsınız. En basiti seviyorsanız onun cehennemde yanacağını biliyor olacaksınız. Ben sevdiğim biri için bunu düşünmek bile istemem. Ben müslümanım diğer dinlerde ahiret düşüncesi nedir bilmiyorum. Zaten müslüman iseniz inancı olamayan birbiriyle evlenmeniz yasak.
Ama şu an için düşünürsek dünya hayatında birbirinize saygınız olacaksa hiç sorun olmaz. Bu sizin olayı ne kadar önemsediğinize ne kadar ileri gitmeyi düşündüğünüze göre değişir.

Ben anlasabileceginizi düşünmüyorum.Ilerde çok ciddi sorunlar yaşarsınız bu yüzden.Iki tarafında bu konuda karşı görüşe saygılı olabileceğini sanmıyorum çünkü.En iyisi kendinize uyan biri ile evlenin

Çok merak ettim af buyurunda anneniz bubderece inançlı iken babanızı nasıl kabul etmiş evlenmiş

Din benim hayatımda çok önemli bir yere sahip..Dini inancı olmayan biri ile beraber çok şey paylaşamam o sebepten..Sizin için de öyle ise ilerde birçok konuda problem yaşarsınız,yol yakın iken vazgeçin derim..

Burda kariyer farkı varsa sorun olur diyenler dini inancının farklı olmasını sorun yapmıyor harbi enteresan kariyer farkında pek ala herşey aşk değil demesini biliyorlar dini inancının farklı olmasıda ilerde sorun olur bence konu sahibi çocuk olunca ne olacak düşünsene evliligi her boyutuyla düşünmek şart eğer inancın varsa zaten diğer durumlarıda biliyorsundur burda aciklamiyim

Dini yorum yasak ama, eğer müslümansanız dinimizde müslüman bir kadın ile ateist bir erkeğin evlenemeyeceğini az çok biliyorsunuzdur. Kaldı ki evlendiniz diyelim, ilerde çocuklarınız olduğunda çok zorluk çekersiniz, onları yetiştirme noktasında ayrılığa düşersiniz. Oldukça yıpratıcı olur.

Bende tam tersi oldu. Eşim ve ailesi inançlı olduğu için ve ben de eşimi sevdiğim ve saygı duyduğum, üzülmelerini istemediğim için mevlide ve diğer dini ritüellere karşı çıkmadım. Sonuç: sen zaten inançlısın, aslında sen müslümanın, farklı olmak istiyorsun şeklinde eşim dini baskı yaptı

Çok merak ettim af buyurunda anneniz bubderece inançlı iken babanızı nasıl kabul etmiş evlenmiş
Bilmiyormuş. Görücü usulü olmuş evlilikleri
Babam da bilmiyormuş annemin böyle olduğunu açık bakımlı bir kadın çünkü.
İkisi de bilsem evlenmezdim ama olsun seviyorum şimdi kafasındalar

Ben ateyim eşim inançlı.
20 yıldır birlikteyiz. 2 oğlumuz var.
Saygı hepsi bu. Karşılıklı asgari düzeyde saygı duymuyorsanız birbirinize zaten ilişki falan yok ortada. He tercihlere saygımız elbette var diyorsanız bir de bu konuyu eklersiniz. Niye sorun olsun ki?

Mesela bizde eşimşe müslümanımız benim eşim o kadar ileri dini bilgiye sahipti namazında niyazındaydı hayran olmuştum evlendik bi büyük bi olay yaşadı şimdi cumaya bile gitmiyor aslında inancsız değil lakin kendince dine küstü ee şimdi napam atıyım mı namaz kılmıo die

Ben evlendikten sonra öğrendim
Bence eşim de o sıralarda öğrendi
Ne gibi bir sorun olacağını düşünüyorsun?

Bu arada ben de bir süredir inanmıyorum
Eşim ise deist

ben de ilk cocugumu sunnet ettirdikten sonra,
ikinci cocugum erkek olmasin diye sirf bu yuzden istedim,
birini sunnet ettirip digerini ettirmemek olamazdi ama bir yandan da icimde olunceye kadar tasiyacagim bir pismanlik oldu bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…