Sevgilimin kıskançlığı (ne yapabilirim)

eksibir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
77
0
86
İstanbul
kızlar yine bi sorun olacak.kısa zaman sonra evlenmeyi düşündüğümüz sevgilimle bi sorunumuz var.liseden bi erkek arkadaşım var kardeşim gibi seviyorum.hiç bir zarar gelmeyeceğini bildiğim biri.bunu sevgilime de söylüyorum.kardeşim gibidiye.ama anlamak istemiyor.illa onunla konuşmıycaksın diyo bi kötülüğü olduğundan filan değil.ama onların ailesinde kimsenin erkek arkadaşı olmazmış.ya ailemin yanında ararsa rezl oluruz diyor.ben o arkadaşımla görüşmeyi nasıl kesebilirim ki msnden konuştuğumuz oluyor yüzyüze fazla olmasa da.ne diyim sevgilim istemiyor artık konuşmayalım mı ? ne ayıp olur değil mi? ayrıca çocuk yakın zmaanda askere de gidecek gitmeden önce görüşelim mutlaka dedi.dügününde gelin arabanı ben sürcem diyen bi insan kendisi
ne yapabilirim??kime ne diyim ben şimdi ?? şaştım kaldım

Son düzenleyen: Moderatör:
segilin senin için birşeylerden feragat ediyorsa sen de edebilirsin.. yani onun kız arkadasları yoksa seninde olmayabilir.

benim msn yada tel.ile görüştüğüm hiçbir erkek arkadasım yok bu beni sıkıntıya sokmuyor ilişkini zedelememek adına arkadasına açıkça söyleyebilirsin. benimki kıskançlık yaspıyor diye sonra yavaş yavaş koparsın zor bişiy değil ki...

ama benmi hayatım karışamaz dersen yine sen bilirsin.

ben kişilerin hayatlarına bu kadar müdahaleye karşı olduğum için ben olsam zamanında bu selayeti vermezdim diyeceğim.

bana göre ufak kıskançlıklar hoştur belki ama işin boyutu hayatlara müdahale ve kısıtlamalara gelince benim aklım kabul etmiyor..

illa bırsey demek zorunda degılsın yavas yavas soguk davranarak halledebılırsın önemlı olan huzurun

İlişkisi olan insanlar için kız-erkek arkadaşlığını onaylamıyorum ben...

çokta fazla taviz verme derim ardı arkası kesilmiyor bu kıskançlıkların
kabul ettikçe abarrtı çünkü
şimdi tersine çevirdim kabuletmiyor karşı çıkıyorum tabi hiddetle değil kıskançlığı erimeye başladı ..

Zor birseydir bu mutlaka, arkadasa arkadas olamayiz demek...

Fakat yinede bana sorarsan bir yerde erkek arkadasin hakli!! Nedenine gelince sunu söylebilirim canim...O onaylasa bile toplumun genel görüsünden irkiyordur...yani bak kiz arkadasi baska erkeklere konusuyor vs. vs....Bizim toplumumuz biraz fesat galiba bu tür olaylarda...Seninde arkadasininda ici tertemizde olsa insanlarinki pislenmis be güzelim...

Bence bunu acik acik arkadasina söyle....bir bakima sana hak bile verecektir kanimca...birde erkek arkadasinin bir kizla böyle bir iliskisi olsa sende pek sicak bakmazsin öyle degilmi??

sevgiliniz çok abartıyor bence
toplum genelinde kızlarla erkeklerin arkadaşlığına pek rastlanmıyor
iyi gözle bakılmıyor olabilir ama bana saçma geliyor açıkcası
sevgilin kıskanıyor görüşmeni istemiyor mu canım
sende tut sevgilinin kolundan götür hep birlikte görüşün
bir ortam yaratın sadece senin değil sevgilininde arkadaşı olsun
sevgilin istemiyor diye görüşmeyecek değilsin herhalde
aradaki iletişimi sen kuracaksın korkulacak bişey olmadığını göstereceksin
yalnız başına gidiyor görüşüyor telde bi köşeye çekilip konuşuyorsan
bu durumu sen yaratıyorsun demektir
bu dediklerimi uygulayınca belki sorunun çözülür

Canim ben sevgilini anliyorum cünkü benim sevgilim varken baska erkeklerle ne yüz yüze nede msnde görüsmedim.
O yüzden eski sevgilimin de baska kizlarla görüsmesini istemiyordum ve bunu kendisine de söyledim...

Canım bence arkadaşına bu durumu anlat,o da anlayışla karşılayacaktır (sonuçta o da bir erkek)
Çünkü birden bağlarını koparırsan, arayıp sorduğunda zor durumda kalabilirsin
Ya da ona hiçbir şey demezsen yine bir gün arar, görüşmek ister, vs sen zor durumda kalırsın, o zaman hiç açıklayamazsın
Bence erkek arkadaşın haklı, ama bunu sırf o istedi diye yapma, kendi kararınla konuş arkadaşınla
Sonuçta sen koyun değilsin, o da çobanın değil
Senin de aklın fikrin var, onun lafı ile hareket edecek durumda değilsin
Mutluluklar a.s.

Diyelim ki erkek arkadaşınızla iritibatınızı kestiniz, peki sevgilinizden (inşallah böyle bir şey olmaz) ileride ayrılırsanız sırf sevgiliniz istedi diye sildiğiniz insanların yüzüne bakabilecekmisiniz?
Açıkcası ben bu tür kıskançlıklara ifrit oluyorum. Benim eşimde böyleydi ama ona "eğer yapacaksam senin ruhun bile duymaz. Önce bana güvenmelisin eğer güvenmiyorsan bu iş burada bitsin" dedim. Biraz zor oldu ama bir müddet sonra kıskançlıklarından vazgeçmişti.
Benim şahsi görüşüm bu tür kıskançlıklara kızdığım gibi taviz de vermem.

canım ailesi yüzünden istemiyorsa saçma çünkü senin eşin bişey demiyorsa ailesini hiç ilgilendirmez.ama kendisi istemiyorsa yavaş yavaş uzaklaşabilirsin.bak askerede gidiyormuş araya mesafe girince kopar zaten.ama sen arkadaşınla kopmak istemiyorsan sevgilinle tanıştır görsün sizin aranızdaki diyalogu.ama bende olsam bende sevgilimin bir kız arkadaşı olmasını kabul etmezdim.bence haklı

onun yanında da konuştum kızlar bi kere.uzun konuştum diye kızdı.napıyım suratına kapatamam ya
seni de tanıştırayım dedm ona da yanaşmadı istemiyomuş
bu işin içinden çıkmam lazımm ama nasıll

Allah korusun ayrılmayı düşünmüyorumÇok üzgünüm çoook

aynı benmki de böyleydi ama ben bastırdıkça geri adım atı,yavaş yavaş kabullendi.ne demek toplumda kız erkek arkadaslıgı onaylanmıyor?bu cagda bu nasıl bi düşüncedir ya benm kafam almıyo valla.ben anneme desem ki sevgilim erkek arkadaslarımla görüşmemi istemiyo die kafamı koparır,senin kendi iraden kendine güvenin saygın yok mu der.ayrıca benim erkek arkadasımın kız arkadası olması onlarla görüşmesi de beni delirtmez makul seviyede oldugu sürece.ama bu makul seviyeyi iki taraf da yakalayamazsa asıl o zaman sorun cıkar.bunun için de insanlar birbirlerine güvenmeyi ögrenmeli.bu kadar basit.

canim seni çok ii anliorm.benim erkek arkadasım da böle.hiç istemez erkek arkadaslarımı.benım de samimi oldugum arkadaslarım wardı.sewgilim yüzünden kestim bağımı.çok kızdılar ama napim..hatta msnimde hiç erkekte yok.onları da sildi:)umrumdada diil açıkcası.seninki askere de gidicekmiş.psikolojisi zaten farklıdır onun.arkadasınla samimi olman onu rahatsız eder tabiki bu durumda.aklı sende kalıcak hep.

Son düzenleme:
Bendede var bir tane.Bana güven ,seni de tanıştırayım ,böyle yaparsan beni kaybedersin dedim,kıskansada gittim görüştüm arkadaşımla.Yalnız işin komiği tabii acı tarafıda,onun için sevgilimi karşıma aldığım arkadaşım, beni tanımayan bile kız arkadaşı yüzünden benimle görüşmüyor artık:))) Ne acı dimi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaa bu nasıl ilkel bir düşnce... Herkes de sevgilin haklı demiş.... Ne demek sevgilisi olan erkek okuldan yada mahalleden kız arkadaşlarıyla görüşmeyi kesecek, sevgilisi olan kız da aynı şekilde....
Bu kadar mı dar kafalıyız, bu kadar mı birbirimize güvensiziz.
Eşimin de benim de kız erkek ayırdetmeksizin okul arkadaşlarımızla görüşürüz. Hemen hemen hepsi evlendi, hala bekar olanlar da var. BU hiçbirzaman bizim için sorun olmadı. Hatta benim ünivden arkadaşım geçen gün kız arkadaşıyla geldi bize yemeğe, gece de çok geç oldu sohbet muhabbet derken bırakmadık bizde kaldılar...
Eğer sevgilne o güzeni verirsen sorun olmayacaktır. Tanıştır onları ortak buluşmalar ayarlayın, böyle böyle o da onunla arkadaş olacaktır. Ve sorun kalmayacaktır...
Ailesini öne sürmesi ise kesinlikle bahane olmuş. O bişey demedikten sonra onun ailesinin yanında o arkadaşın telde arasa bile nerden bilecekler kimin aradığını...

alın bende de var bitane..
kesinlikle onaylamıyorum erkeklerin bu tavrını.önceleri kızarkadaşlarım,,şunla bunla görüşmüyorum artık,sevgilim istemiyor falan dediklerinde ben kızardım..ama büyük konuşurmuşum,iş başa düşünce insan istemese de yapıyor
bir türk erkeğini,anca başka bir türk erkeği anlayabilir,nedenini anlayamadığımız şeyin asıl cevabı onlarda saklı sanırım

o kötü olmuşşş :jeyyar:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…