Sevgilimin(?) kız arkadaşı

Gayet doğru düşünüyorsunuz. Kendiniz söylediniz bir önceki ilişkinizde arkadaşı sevgilisi olmuş. Allah aşkına ateşle barut yanyana durur mu ? Allah muhafaza yarin bir gün evlenince evinize girip çıksa neler duyuyoruz. İyi o zaman sizde normal bir erkekle 7 24 normal bi şekilde mesajlaşın oda normal bakıcak mi ?
Kendisine laf söylememem için muhtemelen ben de konuşsam bakar. Daha doğrusu beni cepte görüyormuş gibi geliyor bazen.

Ben sorun etmezdim.
Sevgilimin çok fazla kız arkadaşı var, çoğu lise, üniversite arkadaşları.
Ama biz sevgili olduğumuzdan beri en iyi "kankası" benim. Böyle olmadan önce de sorun etmedim hiçbirini.
Böyle şeyleri kafaya takan bir insan değilim zaten.
Yarışa girmeye de gerek duymam, bazı şeyler kendiliğinden gelişir.

Siz devam etmek istiyorsanız bunu sorun yapıyor, kompleks haline getiriyor gibi görünmeyin. Kendinize güvenin.
İyi bir ilişki kurarsanız birbirinizin en iyi dostu olursunuz zaten. Sizin açınızdan sorun olabilecek şeyler otomatikman çözülür.

Ben sorun etmezdim.
Sevgilimin çok fazla kız arkadaşı var, çoğu lise, üniversite arkadaşları.
Ama biz sevgili olduğumuzdan beri en iyi "kankası" benim. Böyle olmadan önce de sorun etmedim hiçbirini.
Böyle şeyleri kafaya takan bir insan değilim zaten.
Yarışa girmeye de gerek duymam, bazı şeyler kendiliğinden gelişir.

Siz devam etmek istiyorsanız bunu sorun yapıyor, kompleks haline getiriyor gibi görünmeyin. Kendinize güvenin.
İyi bir ilişki kurarsanız birbirinizin en iyi dostu olursunuz zaten. Sizin açınızdan sorun olabilecek şeyler otomatikman çözülür.
Ben en iyi kankası gibi hissetmiyorum işte sorun orda. En çok bana değer verdiğini hissetsem böyle olmazdı.

Ben en iyi kankası gibi hissetmiyorum işte sorun orda. En çok bana değer verdiğini hissetsem böyle olmazdı.

Ama daha yenisiniz.
Dediğim gibi, bazı şeyler zamanla gelişir.
Nasıl ki tanıştığınız bir kadınla ilk görüşte can ciğer olmuyorsunuz, ilişki de böyle bir şey.
Paylaşımınız arttıkça birbirinizin en iyi dostu olursunuz ve diğer kişiler ister istemez ikinci planda kalır.
Daha en baştan bunu dert ederseniz kendinize güveniniz yokmuş gibi görünür.

Merhaba daha önce de konu açmıştım sevgili olmak üzere olduğum biri var.

Ve bu kişinin liseden beri arkadaş olduğu bir kız var. Yani yaklaşık 8-9 seneden fazladır tanışıyorlar ama son 2 senede ortak yaşadıkları bir olaydan sonra giderek iyice yakın olmuşlar ve hemen hemen her gün bir cümle de olsa mesajlaşıyorlar.

Bana her şey kesinlikle arkadaşça gibi anlatıyor ama düzenli aralıklarla telefonda konuştuğu mesajlaştığı biri olması rahatsız edici değil mi? Ben mi yobazım?

Kız da bakınca huy olarak tam sevgili olmak istediğim kişiye benziyor, benden çok onunla uyumlularmış gibi geliyor.

Zaten ilgisizliğine zor tahammül ederken bir de bu çıktı. Ama şu an sırf bu kız yüzünden tamamen bırakmak da korkaklık veya kaçmak gibi geliyor.

İlgisiz derken de buluştuğumuzda çok iyi. Mesajlarıma geç dönüyor. Bazen ilk mesajını öğlen 3te atıyor. Ben bir günaydın bekliyorum en azından.

Bu kadar mutsuzken neden devam ediyorsun derseniz buluştukça bağlandım ve sevmeye başladım ama keşke her şey buluştuğumuz zamanki gibi olsaydı...

Sizce abartıyor muyum? Kız yüzünden ondan uzaklaşmak korkaklık mı olur? Kendimi boşa mı yıpratıyorum boşa değilse de değer mi bu kadar yıpranmama kafamda bunlar dönüp duruyor bir yandan da malesef ki onu seviyorum
Abartmıyorsun yada benim için abartılacak bi mevzu çok eski eski erkek arkadaşından bunun için ayrıldım bir değil birkaç tane kız arkadaşı vardı kıskançlık fln değil bu ama onlarla benden çok vakit geçirmesi daha fazla değer vermesi gıcık etti beniii defalarca uyardım kankam bacım dedi ama olmuyor biz yanyana iken bile sürekli arar sorarlardı pesss ettim uğraşamadım zaten kızlarda rahat tavırlıydı offf çekemiycem dedim..seni anlıyorum o kızın sevgilisi olsa belki sizin sevgiliniz le görüşmesine müsade etmez kızda tmm aşkım der ama erkekler öyle değil işte gıcık bi durum hiç te hoşnut olmak zorunda değilsin

Şimdi bir sürü asarım keserimli yorum yapacaktım, zira ben bu konularda pek geri kafalıyım. Lakin ilk mesajında yazdığın "sevgili olmak üzere olduğum" kısmı manidar. Daha değilsiniz yani...

Ben olsam fak of der hayatıma devam ederim. Hiç de çekemem böyle şeyleri. Sana değer veriyorsa göstersin bir zahmet kaldı ki seven erkekler gösteriyor, %100 deneyim...

Bir de, ne o öyle her mesajında aynı şey, bırakıp gitmek korkaklık geliyor filan deyip durmuşsun. Bazen asıl cesaret zamanında bırakmaktır. Böyle devam edersen altın tepside sunuverirsin sevgili adayını o kızın ellerine benden söylemesi.

En klişe özlü sözü de şuraya bırakayım da içim de kalmasın. Zira senin durumuna çok güzel uyuyor.

Gideni serbest bırak, dönerse senindir, dönmezse zaten hiç senin olmamıştır.

Yakınlıklarından rahatsız olduğumu belli edeyim mi?

Ben olsam etmezdim, böylece daha hızlı gözlemleme imkanı kazanırsınız.

Eğer gerçekten ama gerçekten çok iyi iki dost ise onlar bir arkadaş kazanmış olursunuz, arada henüz sınırları belli olmamış durumlar varsa da zaten erkenden anlayıp yolunuza devam etmiş olursunuz.

Hiç strese girmeye gerek yok, yol ver gitsin. Aha şuraya yazıyorum ikisi sevgili olacak, sen olsan da olmasan da. Aldatılmak istemiyorsan, gözünün içine baka baka bunu yapmalarına müsaade etme. bırak ne halt yiyorlarsa senden uzakta yesinler.

Bence yolun başının da başındasınız henüz. Sevgiliniz değil tam olarak ama karşı taraf yine de sizinle aynı sayfada değil gibi gözüküyor. Gerek ilgi alakası gerekse mesajlaşması örneğine bakacak olursam.

Dışarıda bir sürü kız arkadaşı olmayan erkek var, muhtemelen onlar da sizin gibi karşıt cins arkadaşlığından rahatsız oluyorlardır. Kendi kafanızda birini bulun daha başında bile olmadığınız bir ilişki için bu kadar kafa patlatmaya, hayır yenilmemeliyim zayıf değilim demeye gerek yok. İster istemez sorun çıkacak bu konudan belli yani.

En iyi arkadaşım erkek ve aşırı samimiyiz. Sürekli onunla fotoğraf paylaştığımdan yakın olmayan çevrem sevgilim o sanıyormuş (sevgilimle yeni çıkmaya başladığımdan fotoğraf paylaşmıyordum). Şimdi 1 senedir sevgilimle beraberim tek tük fotoğraf paylaşıyorum onunla ama arkadaşımla her görüştüğümüzde paylaşırım. Bana en başından bunu sorun ettiğini söylemiş olsaydı hadi güle güle derdim.

Ben kendimi boyle bir durumun icine sokmazdim. Benim esimin de kardesim dedigi bir kiz arkadasi var ama oyle her gun her gun konusup mesajlasmiyorlar. O da evlendi bu arada. Kiskanilacak bir durum soz konusu degil benim icin. ama senin durumunda olmak istemezdim. Bence ayril, kafan rahat etsin.

Diyelim bir yerde yemek yedin ve yemek kötü çıktı, berbat bozulmuş.. bir daha yemek yemeye olumsuz bakar mısın?
neden etrafındaki birileri yakın arkadaşına başka gözle bakıyor diye sanki sevgilin de yapacak gibi bakıyorsun ki anladığım kadarıyla yeni bir arkadaşlık da değil 8-9 yıl olmuş. olacak olsa çoktan olurdu.

yani bunun adı bağnazlıktır kadın erkek arkadaş olamaz demek ben her karşı cinse her an kötü bakabilirim iradesiz pasif silik bir kişiliğim demektir. arkadaşlık cinsiyetten bağımsız bir kavramdır bunu anladığınızda her şey daha farklı olabilir. ki zaten ilişki ilerledikçe seni de tanıştırır sen de tanırsın kızı sorun olmaz.

Arkadas ayri sevgili ayridir. Yobazlik degil de gereksiz kiskanclik diyelim,benim 20 yillik erkek arkadasim var simdi esim bu adami kiskansa delirdin mi sen derim.

Evet bence siz yobazsınız. Kadın erkek gayet arkadaş olabilir ne var bunda? Yıllardır hayatında olan kişiyi sırf sizin hoşunuza gitmedi diye hayatından çıkartmasını beklemeniz bencillik. Kızı sorgulamadan önce kendinizi ve ilişkinizi sorgulayın eğer size olan sevgisinden emin olsaydınız başka bir kızı takıntı haline getiremezdiniz.

Çok huzursuz oluyorsan ayrıl kuzum ya.
Gerginlik veren, huzurunu bozan ilişkiyi ne yapacaksın? Ilişki dediğin hayatına bir nebze olsun + katan bir şeydir bence.

En katıldığım yorum bu oldu.
Sizi huzursuz eden şeyler varsa ilişkide, o ilişki size iyi gelmiyor demektir. O zaman neden devam???

Kız kanka olayına yorum yapmayacağım. Olabilir.

Ama şu “ilgisizliğine daha yeni alışmıştım” sözünüz üzdü beni. Her ilişkinin dinamiği farklı, herkesin beklentisi farklı. Ben de mesela ilgisizliğe gelemem. Hayatta sahip olmak istediğim her şeye sahibim. Hayatımdaki tek eksik şey sevgi ve ilgi. Onu da veremeyecekse hayatımda işi yok.

Geçen sene biriyle görüşmüştüm, aynı dediğiniz gibi ben sabah günaydın yazıyorum, iletilmiyor bile. Saat 10-11 gibi iletiliyor. Saat 13-14 gibi günaydın yazıyor. Hayır işe giden adamsın. Neden kapalı o telefon 10-11’e kadar?

Başka bir yorumda okudum, 3nity 3nity yazmış, neden günaydın-iyi akşamlar mesajı diye. Mesela bu benim görüştüğüm adamla tam birbirine göreler bu açıdan bakınca. Ama herkes aynı değil. Benim için çok önemli bir mesele bu. Sabah uyanınca ararız birbirimizi. Güne sesimizi duyarak başlarız. Uyumadan mutlaka mesajlaşırız ya da konuşuruz. Yaşlar da büyük yani :))

Ben bu ilgi konusunda paralel düşünmediğiniz kişiyle birlikte olma fikrine sıcak bakmıyorum. Dünyada sizin gibi düşünen erkekler de var. Sabah sizden günaydın mesajı bekleyen, sizin erkek kankanız olmasına sıcak bakmayan, kendisinin de kadın kankası olmayan bir erkek arkadaş...

Mutsuzsanız, huzursuzsanız devam etmeyin.

İnsan ne kadar modern olmaya çalışsa da sinir bozucu bir durum.Benimde nişanlımdan önce senelerdir arkadaş olduğum erkek arkadaşım var.Nişanlım için onunla tabiki görüşmeyi kesmem ama aramızdaki ilişkiye düzenleme getirdim.Ama sürekli kız arkadaşla story atmak bilemedim hoşuma gitmezdi heralde.

Benistemezdim. Kıskanç birisi değilim. Boğmam karşımdakini ama benden yakın olacağı birisi varsa o ilişki benim için uygun değil derim.

"Aralarinda birşey olacak olsa simdiye kadar olurdu" dusuncesi aşiri bir kendini avutma ve kandirmadir önce onu soyleyeyim. Tabi ki aralarin birsey olmak zorunda degil ama yillarca arkadas gecinip birden evlenenler var mi? Evet var hem de çok. Bir kadin ve erkek haddinden fazla yakinsa, aralarinda 10 sene sonra da olsa birsey olabilir.

Benim de liseden beri kopmadigim erkek arkadaslarim var 2 tane ama ne hergun yazisirim, ne fotograf paylasirim, arada eskiden gelen dostlar olarak hal hatirlik sorar konusuruz biter.

Biraz bencil gelir belki ama hayatima duygusal manada giren kişi bana degersizlik hissi verdigi an biter asla ugrasmam. Hicbir arkadasi benden önce gelemez. Bu demek degil ki dunya etrafimda donsun, bir tek ben olayim ama o "degersizim" dusuncesi bana gectiyse yapamazdim. Zaten şu "samimi kiz arkadas" olayi olan tiplerden uzak dururdum hep

En katıldığım yorum bu oldu.
Sizi huzursuz eden şeyler varsa ilişkide, o ilişki size iyi gelmiyor demektir. O zaman neden devam???

Kız kanka olayına yorum yapmayacağım. Olabilir.

Ama şu “ilgisizliğine daha yeni alışmıştım” sözünüz üzdü beni. Her ilişkinin dinamiği farklı, herkesin beklentisi farklı. Ben de mesela ilgisizliğe gelemem. Hayatta sahip olmak istediğim her şeye sahibim. Hayatımdaki tek eksik şey sevgi ve ilgi. Onu da veremeyecekse hayatımda işi yok.

Geçen sene biriyle görüşmüştüm, aynı dediğiniz gibi ben sabah günaydın yazıyorum, iletilmiyor bile. Saat 10-11 gibi iletiliyor. Saat 13-14 gibi günaydın yazıyor. Hayır işe giden adamsın. Neden kapalı o telefon 10-11’e kadar?

Başka bir yorumda okudum, 3nity 3nity yazmış, neden günaydın-iyi akşamlar mesajı diye. Mesela bu benim görüştüğüm adamla tam birbirine göreler bu açıdan bakınca. Ama herkes aynı değil. Benim için çok önemli bir mesele bu. Sabah uyanınca ararız birbirimizi. Güne sesimizi duyarak başlarız. Uyumadan mutlaka mesajlaşırız ya da konuşuruz. Yaşlar da büyük yani :))

Ben bu ilgi konusunda paralel düşünmediğiniz kişiyle birlikte olma fikrine sıcak bakmıyorum. Dünyada sizin gibi düşünen erkekler de var. Sabah sizden günaydın mesajı bekleyen, sizin erkek kankanız olmasına sıcak bakmayan, kendisinin de kadın kankası olmayan bir erkek arkadaş...

Mutsuzsanız, huzursuzsanız devam etmeyin.

dediğiniz gibi ilişkiden beklentilerin aynı olması önemli.
eşimle ben 7 yıl sevgiliydik, ikimiz de sabah huysuzu😅 aynı evin içinde en çok zorlandığım konu buydu sanırım. ilk dönem ne yapacağımı şaşırdım.
sabah yatakta koklaşan çift klişesinin baskısı.
artık nerede tak ettiyse aldım karşıma konuştum, ilk uyandığım bir saat huysuz oluyorum, hiç rol yapamam kusura bakma diye 😅
neyseki hemfikiriz.
aynı yatakta uyanıp bazen birbirimizin yüzüne bakmadığımız oluyor 😅
öpüşüp koklaşmak olacak desem gerçekten dişlerimi fırçalamadan rahatsız oluyorum, elimde değil.
1 saat sonra sabah şekeri olurum 😅ama önce kendi ihtiyaçlarım.

telefon konusunda da öyle. mesajlaşmayı, konuşmayı severim, bazen eşim iş seyahatinde olur. gecesinde saatlerce görüştüğümüz olur.
ama gün içinde birbirimizden öyle bir beklentimiz yok🤷🏻‍♀️bir şey varsa konuşuruz da günün rutini içinde aramam, aramaz.
hiç değer vermiyor, vakti ayırmıyor diye düşünmedim. çünkü bu bana göre de bir gösterge değil.

aksi olsaydı, bu şekilde ilgi gösterse ve bekleseydi, ben rahat edemezdim. karşımdaki de muhtemelen bu ne böyle soğuk nevale, derdi :)

olmazsa olmazları iyi belirleyip, beklentileri konuşmak iyidir.

Back
X