sevgilimin kuzeni...

Ailemizde çok yaygın olmasına rağmen bende akraba evliliğini tasvip etmiyorum ama bunun kültürle alakası yok bence. Dünyanın her yöresinde ve her kültürde vardır akraba evliliği.

Hanedanlıklardan kraliyet ailelerine hatta çarlıklara kadar. Hatta saf kanın korunması için bilhassa yapılır. Doğru mu değil bilhassa aile içi ilişkilerin cıvıması açısından hiç onaylamıyorum ama bu bir gerçek.

Hedefim muhalefet etmek değil lütfen yanlış anlaşılmasın ama bazı şeylerin daha objektif ve makul değerlendirilmesi taraftarıyım. Selamlar...

konu sahibesinin hanedan üyesi olduğun bilmiyordum :27:

hepinize fikirleriniz için teşekkür ediyorum..farklı görüşleri okumak daha çok rahatlatıyor içimi..ailesinde kuzen evlilikleri olmayan aileleriz bende sevgilimin ailesinde de..işte hemcinsim olduğundan belki daha iyi anlayabilirsiniz..sevdiğini kıskanmak benim ki bazen saçma da gelse böyle napim

Arkadaşlar,

Bu forumdaki ilk mesajı okuduğumda aklımda canlanan tablo, ağabeyi gibi sevdiği kuzenini hatası yüzünden kaybetmiş (onun onaylamadığı biriyle sevgili olmuş) (demek ki kuzeni onu koruyup kolluyor, iyiliğini düşünüyor) bir teyze kızının kuzenini geri kazanmak için üstüne düşmesi, yılların getirdiği samimiyeti geri kazanmaya çalışması oldu. Eğer kuzenlerin birbiriyle evlenmesinin hala normal görüldüğü bir aile söz konusu değilse (ki eğer "kardeş gibi" büyümüşlerse, zaten öyle bir aile söz konusu değildir) durum bence yüzde yüz böyledir. Kardeş gibi büyüdülerse birbirlerine kardeş gibi bakıyorlardır. Yok eğer başka bir aile yapıları varsa o zaman başka tabi. Ama olayda anladığım kadarıyla aile yapıları birbirlerine başka türlü bakmalarına müsait değil.

Konu sahibi bir yerde "teyze çocukları, kan bağı da yok ki" minvalinden bir şey söylemiş. Amca çocukları ve teyze çocukları genetik olarak bizlere aynı uzaklıktadır. Kültürümüzde de zaman zaman anne tarafının birbirine daha yakın olduğu, daha bir içli dışlı büyüdüğü görünür. Örneğin benim ailemde öyle.

Hal böyleyken ağız birliği etmişçesine hepinizin kuzenlerle fazla samimi olmayı kıskanması bana dehşet verici geldi. Ben de çok severim kuzenlerimi. Kardeşimden ayırt etmem. Bir kız arkadaş gelip erkek kuzenimle bu ilişkimi kıskanırsa da şaşırırım sadece.

konu sahibinin bahsettiği gibi bir kuzenim var. 3 kuzeniz biz iki kız bir erkek, erkek kuzenim bizden 1 yaş büyük. kardeş gibi büyüdük, aynı apartmanda oturduk senelerce. yılışıklık yoktur aramızda ama dışardan bakan birisi de birbirimize ne kadar düşkün olduğumuzu görür. kuzenimin kız arkadaşı da aynı senin gibi ortada hiçbir şey yokken benden kıskanmıştı kuzenimi de dehşete düşmüştüm resmen. belki aile yapısı, yetiştiriliş tarzı bilmiyorum ama burdaki yorumları okuyunca çok şaşırdım.

Neye bu kadar şaşırdınız anlayamadım...
Bence yanlış anlamışsınız konuyu, kuzenlerle samimiyete kimse laf etmedi ki, dozunu bilmeyene laf ettik biz, herkesi bu şekilde yargılamanız doğru değil, benim başıma gelmemesine rağmen harmeyi çok iyi anladım, sonuçta kızın yaptıklarının hepsini okumamışsınız bence, herkes yerini bilecek arkadaş, o kız da bilecek, sevgilisi varken kardeşi olsun o da o zman şafak sayacak kadar ileri gitmesine gerek yok bence abartı :31:

Kuzense kuzenligini bilsin oz kardes degil sonucta. 25 yasinda olgun bir kadin bu. 2 yasindaki bebek degil ki yaptiklarina cocukluk diyesin.

Bu nasil bir sacmalik erkek arkadasini her kaybedisinde teselliyi kuzeninde yani senin sevgilinde mi bulacak?? O zaman isin var.

Ben de gicik olurum bu tip vicik vicik kizlardan. Oz abilerine de yapsinlar bu yapiskan hareketleri ama yapmazlar.
Canim bence sen o kiza yuz verme. Niyeti iyi degil. Hem seni kiskaniyor hem sevgilini hemde sevginizi.
Herkes haddini bilsin. Ayip denen bir sey var.

Aynenn katılıyorummm :34:

hepinize fikirleriniz için teşekkür ediyorum..farklı görüşleri okumak daha çok rahatlatıyor içimi..ailesinde kuzen evlilikleri olmayan aileleriz bende sevgilimin ailesinde de..işte hemcinsim olduğundan belki daha iyi anlayabilirsiniz..sevdiğini kıskanmak benim ki bazen saçma da gelse böyle napim

Saçma falan değil buketcim, dozunu bileni kimse kıskanmazz...ama hadsizlik edene haddini bildirmek gerekir,, sevdiceğimin balosunda 2 kızla tanıştım, birini hiç kıskanmazken diğerine gıcık oldum tamamen tavırlarıyla alakalıydı, diğerini kıskanmadığıma göre bende sorun yok dedim, sen de öyle düşün,herkese aynı davranmadığına göre..:34:

kızlar lütfen kendinizle kıyaslamayın.. ben çok bahsettim diger yazdıklarımı okuduysanız .. ben bütün kuzenlerinden kıskanmıyorum mesela dikkatinizi çekmek isterim. bir başka kuzeni var ki ben bu kızı çok sevdim tanıdığımdan beri gerçekten abisi olarak gördügünü aşikar. benim sevgilim onlarda kalıp ders çalışıtrdı filan çok ilgilendi ama o kızla ilgili aklımın ucundan dahi geçmedi.
bizler bunu hissediyorsak ateş olmayan yerdende duman çıkmaz bunuda unutmayın.
biz kötü niyetli olduğumuz için değil bişeyler gördüğümüz için böyle düşünüyoruz..
sonuç olarak bi yerde sevgilim bana hak veriyorsa onunda görmeye başladığı bişeyler olmuşştur...

Neye bu kadar şaşırdınız anlayamadım...
Bence yanlış anlamışsınız konuyu, kuzenlerle samimiyete kimse laf etmedi ki, dozunu bilmeyene laf ettik biz, herkesi bu şekilde yargılamanız doğru değil, benim başıma gelmemesine rağmen harmeyi çok iyi anladım, sonuçta kızın yaptıklarının hepsini okumamışsınız bence, herkes yerini bilecek arkadaş, o kız da bilecek, sevgilisi varken kardeşi olsun o da o zman şafak sayacak kadar ileri gitmesine gerek yok bence abartı :31:

Aynenn katılıyorummm :34:

Saçma falan değil buketcim, dozunu bileni kimse kıskanmazz...ama hadsizlik edene haddini bildirmek gerekir,, sevdiceğimin balosunda 2 kızla tanıştım, birini hiç kıskanmazken diğerine gıcık oldum tamamen tavırlarıyla alakalıydı, diğerini kıskanmadığıma göre bende sorun yok dedim, sen de öyle düşün,herkese aynı davranmadığına göre..:34:

kızlar lütfen kendinizle kıyaslamayın.. ben çok bahsettim diger yazdıklarımı okuduysanız .. ben bütün kuzenlerinden kıskanmıyorum mesela dikkatinizi çekmek isterim. bir başka kuzeni var ki ben bu kızı çok sevdim tanıdığımdan beri gerçekten abisi olarak gördügünü aşikar. benim sevgilim onlarda kalıp ders çalışıtrdı filan çok ilgilendi ama o kızla ilgili aklımın ucundan dahi geçmedi.
bizler bunu hissediyorsak ateş olmayan yerdende duman çıkmaz bunuda unutmayın.
biz kötü niyetli olduğumuz için değil bişeyler gördüğümüz için böyle düşünüyoruz..
sonuç olarak bi yerde sevgilim bana hak veriyorsa onunda görmeye başladığı bişeyler olmuşştur...

evet işte benimde bu sonucu çıkartıp buraya yazmamın sebebi sadece o kişiye karşı böyle düşünüyo olmam..sevdiğimin çok fazla kuzeni var ama sadece o kişiye karşı bu şekilde düşünüyorum..

Evet, gerçi her şeyi de bilmeden, çok da empati yapmadan yorum yaptım özür dilerim, ben sadece aklıma gelen daha iyimser ihtimali söylemiştim, inşallah bu konuda içinizi rahatlatacak gelişmeler olur. :)

Back
X