sevgilimin kuzeni...

walla bence kendıne hıc kızma...
uyuz olurum bole seylere..
bence sevgılını uyarmalısın...
ama bıraz gecsın ya daha yenı kavusmussun..
sıkma canını elalem ıcın..
bıraz gecsın sevgılınle konus..
ıkınız herseyı halledebılırsınız..
cok mutlu ol cnm :):16::16::16:

çok sağol canım benim :16:

çok gıcık bir durum.sevgilin için normal bir durum anlaşılan,kibarca rahatsızlığını dile getirebilrisin bence .

bende buna benzer bi olay yaşadım.. ama çok şükür sevgilim anlayışla karşıladı ve görüşmedi yaşadığım olaydan sonra.. ama hakketen yeni kavuştuğunuz için sıkma sevgilini zamanı gelince konuşursun..
ben konuşmuştum başta baya kızıdı o benim kardeşim beraber büyüdük filan filan ama kızın bana tavırlarını gördükçe oda soğudu artık görüşmüyorlar. ve benim yaşadıklarım daha büyük olaylardı. bu kuzenler kıskana biliyor takmamaya çalış çünkü her zaman sevdiklerimiz bizim yanımızda onların değil...

bende buna benzer bi olay yaşadım.. ama çok şükür sevgilim anlayışla karşıladı ve görüşmedi yaşadığım olaydan sonra.. ama hakketen yeni kavuştuğunuz için sıkma sevgilini zamanı gelince konuşursun..
ben konuşmuştum başta baya kızıdı o benim kardeşim beraber büyüdük filan filan ama kızın bana tavırlarını gördükçe oda soğudu artık görüşmüyorlar. ve benim yaşadıklarım daha büyük olaylardı. bu kuzenler kıskana biliyor takmamaya çalış çünkü her zaman sevdiklerimiz bizim yanımızda onların değil...

artık onun hakkındaki düşüncelerimi biliyo zaten canım bende bundan sonra bi daha bahsini açmamayı düşünüyorum anca o açarsa konuşurum..sen merak etme bana bırak bana güven yeter ben gerekeni yapıcam dedi bende ona güvendiğimi belirttim zaten..evet dediğin gibi ne kadar kıskansalarda fesatlarından çatlasalarda bizler daha önemliyiz..hepte öyle olur inşallah :nazar:

peki bişi sorcam arkadaşım seninki de kuzenimiydi..nasıl görüşmüyo peki?

Son düzenleme:
artık onun hakkındaki düşüncelerimi biliyo zaten canım bende bundan sonra bi daha bahsini açmamayı düşünüyorum anca o açarsa konuşurum..sen merak etme bana bırak bana güven yeter ben gerekeni yapıcam dedi bende ona güvendiğimi belirttim zaten..evet dediğin gibi ne kadar kıskansalarda fesatlarından çatlasalarda bizler daha önemliyiz..hepte öyle olur inşallah :nazar:

peki bişi sorcam arkadaşım seninki de kuzenimiydi..nasıl görüşmüyo peki?

evet kuzeniydi ve dediğin gibi kardeş gibi büyümüşler. ilk tanışmamızda benim yanımda sevgilime samimi davranmalar sarılmalar filan ama kudurdum resmen. ve bana diyorki biz onun kız arkadaşı oldğunu hemen anladık eskiden hep bana hediyeler alırdı artık sana alıyor geralde aaa deliye bak heralde bana alcak:47: bana sevgilimi anlatıyor o şöyle biri böyle biri dedimki kıza senden iyi tanıyorum çünkü benim sevgilim delirtmişti beni. sonra aynı gün sevgilim espirisine kahvemi kapattıtdı illa falına bakıcam filan neyse diyor işte falında çıkmış biri seni yıllardır tanıyor çok seviyor yoksa yanında mı otuyor espiri işte. kız ordan çekmeyip lafa karışıyor. eskiden hiç böyle biri değildi çok değişti çok diye sevgilimden bahsediyor. ben değiştirmişim sözde ayy yazarken bile yaşadım.. ilk tanışmamızdı vee bi daha görmedim onu.. anlatsam daha neler var bu sadece bi kısmı gün boyu beni çekememişti..
sevgilime hepsini söyledim oda bende ordaydın hiç farketmedim böyle gerildiğini filan dedi. sonra senden önemlimi ben hayatımı seninle geçirmek istiyorum o olsada olur olmasada olur dedi vee hiç görüşmedi bi daha. kız resmen aşıktı benimkiine

kuzenle evlilik mi, ALLAH KORUSUN, YAZDIYSA BOZSUN.

kuzen bu ya, kuzen, kardeş yarısı. kaç kuzeniz, bizden önceki nesilde kaç kuzen, çok şükür ne evlilik, ne göz koyma, ne de başka bir şey.

gerçi tüm akrabalara kuzen deyip geçiştiren var. kuzen 1 insanın amcasının, halasının, dayısının, teyzesinin çocuklarıdır. dıdısının dıdısı kuzen muzen değildir.

şimdi, bir kız gelip benimle kuzenim arasında olan ilişkiyi kıskansa, kesinlikle haddini bildiririz 2 sebepten;

1. dağdan geldin bağdakini mi kovuyorsun diyerek
2. sen bizi sapık mı sandın diyerek...

evet kuzeniydi ve dediğin gibi kardeş gibi büyümüşler. ilk tanışmamızda benim yanımda sevgilime samimi davranmalar sarılmalar filan ama kudurdum resmen. ve bana diyorki biz onun kız arkadaşı oldğunu hemen anladık eskiden hep bana hediyeler alırdı artık sana alıyor geralde aaa deliye bak heralde bana alcak:47: bana sevgilimi anlatıyor o şöyle biri böyle biri dedimki kıza senden iyi tanıyorum çünkü benim sevgilim delirtmişti beni. sonra aynı gün sevgilim espirisine kahvemi kapattıtdı illa falına bakıcam filan neyse diyor işte falında çıkmış biri seni yıllardır tanıyor çok seviyor yoksa yanında mı otuyor espiri işte. kız ordan çekmeyip lafa karışıyor. eskiden hiç böyle biri değildi çok değişti çok diye sevgilimden bahsediyor. ben değiştirmişim sözde ayy yazarken bile yaşadım.. ilk tanışmamızdı vee bi daha görmedim onu.. anlatsam daha neler var bu sadece bi kısmı gün boyu beni çekememişti..
sevgilime hepsini söyledim oda bende ordaydın hiç farketmedim böyle gerildiğini filan dedi. sonra senden önemlimi ben hayatımı seninle geçirmek istiyorum o olsada olur olmasada olur dedi vee hiç görüşmedi bi daha. kız resmen aşıktı benimkiine

ayy ayy ben okurken bile sinir oldum canım haklıymışsın hemde çok ama sevgilin gerekeni yapmış ne güzel..benimkide benim daha önemli olduğunu söyledi araya mesafede koyar ama hiç görüşmeme olayı olamaz sanırım bizde :S

kuzen bu ya, kuzen, kardeş yarısı. kaç kuzeniz, bizden önceki nesilde kaç kuzen, çok şükür ne evlilik, ne göz koyma, ne de başka bir şey.

gerçi tüm akrabalara kuzen deyip geçiştiren var. kuzen 1 insanın amcasının, halasının, dayısının, teyzesinin çocuklarıdır. dıdısının dıdısı kuzen muzen değildir.

şimdi, bir kız gelip benimle kuzenim arasında olan ilişkiyi kıskansa, kesinlikle haddini bildiririz 2 sebepten;

bence dağdan gelip bağdakini kovmak değildir bu..evet bende kuzenlerimle çok iyiyimdir ama sevgilisinden iyi olmaya da çalışmam niye olayım o hayatını onunla birleştircek beni sadece onların mutluluğunun mutlu etmesi gerekir..ayrıca bunu erkek arkadaşıma da söyledim herkes aynı düşüncede olamaz..evet sen belki böyle düşünüyosun ama kuzenlerinden birinin nasıl düşündüğünü tam olarak içinden ne geçtiğini nasıl bilebilirsin (senin için demiyorum genel bi tanım)

Son düzenleme:
ayy ayy ben okurken bile sinir oldum canım haklıymışsın hemde çok ama sevgilin gerekeni yapmış ne güzel..benimkide benim daha önemli olduğunu söyledi araya mesafede koyar ama hiç görüşmeme olayı olamaz sanırım bizde :S

erkekler çok saf alamıyorlar bide kızlara derler saf diye.. ya bikeresinde benimki üniden eve geldi.. bizde böyle telde konuşuyoruz birden kapı açıldı bi sürü kız sesi geliyor. hayırdır kim onlar kuzenim ve arkadaşı.... düşünebiliyormusunuz kendi kalmış gelmiş çat diye odaya bide yanında arkadaşını rahatlığa bak yaa... ayyyy geldiğini duydum sana kurabiye yaptım diye gelmiş.. tabi ben kızla yüz yüze tanışmadan bu konularda çok tepki koymamıştım kızdım ama tanışınca tamamen bitti...

bizimde kuzenlerimiz var tabiki hepimiz kardeşiz ve bizim ailemizdede asla görmedim kuzenle evlenmek filan ama her aile öyle yetiştirmiyor çocuklarını.. hemde kuzen ve sevgili farlıdır kimse kimsenin yerini alamazki dağdan gelip bağdakini kovsun.. hem bak senin düşüncenle bizim düşüncemiz aynı kuzen kardeştir yan gözle bakarsa o alır cevabını anlatabildim mi?

erkekler çok saf alamıyorlar bide kızlara derler saf diye.. ya bikeresinde benimki üniden eve geldi.. bizde böyle telde konuşuyoruz birden kapı açıldı bi sürü kız sesi geliyor. hayırdır kim onlar kuzenim ve arkadaşı.... düşünebiliyormusunuz kendi kalmış gelmiş çat diye odaya bide yanında arkadaşını rahatlığa bak yaa... ayyyy geldiğini duydum sana kurabiye yaptım diye gelmiş.. tabi ben kızla yüz yüze tanışmadan bu konularda çok tepki koymamıştım kızdım ama tanışınca tamamen bitti...

şaka gibi gerçekten..evet bi de o durum var kendilerinin kuzenleriyle çok samimi olmaları yetmiyo bi de kız arkadaşlarınıda sokuyo araya ne gıcık bi durum.benim sevgilimle senin kız arkadaşlarının ne gibi bi alakası olabilir bi düşünce mantıklıca..hemcinslerimiz sonuç olarak daha iyi anlamaları gerekiyo bizleri ama işte anlayış olmayınca olmuyo

şaka gibi gerçekten..evet bi de o durum var kendilerinin kuzenleriyle çok samimi olmaları yetmiyo bi de kız arkadaşlarınıda sokuyo araya ne gıcık bi durum.benim sevgilimle senin kız arkadaşlarının ne gibi bi alakası olabilir bi düşünce mantıklıca..hemcinslerimiz sonuç olarak daha iyi anlamaları gerekiyo bizleri ama işte anlayış olmayınca olmuyo

isterse senin öz abin olsun pat diye giremezsin odasına ayıptır yaaa.. tatlım bende böyle anılar var daha anlatmakla bitmez.. neyse kızlar allah sevdiklerimizi bize bağışlasın:16:

isterse senin öz abin olsun pat diye giremezsin odasına ayıptır yaaa.. tatlım bende böyle anılar var daha anlatmakla bitmez.. neyse kızlar allah sevdiklerimizi bize bağışlasın:16:
amin canım amin:16:

Arkadaşlar,

Bu forumdaki ilk mesajı okuduğumda aklımda canlanan tablo, ağabeyi gibi sevdiği kuzenini hatası yüzünden kaybetmiş (onun onaylamadığı biriyle sevgili olmuş) (demek ki kuzeni onu koruyup kolluyor, iyiliğini düşünüyor) bir teyze kızının kuzenini geri kazanmak için üstüne düşmesi, yılların getirdiği samimiyeti geri kazanmaya çalışması oldu. Eğer kuzenlerin birbiriyle evlenmesinin hala normal görüldüğü bir aile söz konusu değilse (ki eğer "kardeş gibi" büyümüşlerse, zaten öyle bir aile söz konusu değildir) durum bence yüzde yüz böyledir. Kardeş gibi büyüdülerse birbirlerine kardeş gibi bakıyorlardır. Yok eğer başka bir aile yapıları varsa o zaman başka tabi. Ama olayda anladığım kadarıyla aile yapıları birbirlerine başka türlü bakmalarına müsait değil.

Konu sahibi bir yerde "teyze çocukları, kan bağı da yok ki" minvalinden bir şey söylemiş. Amca çocukları ve teyze çocukları genetik olarak bizlere aynı uzaklıktadır. Kültürümüzde de zaman zaman anne tarafının birbirine daha yakın olduğu, daha bir içli dışlı büyüdüğü görünür. Örneğin benim ailemde öyle.

Hal böyleyken ağız birliği etmişçesine hepinizin kuzenlerle fazla samimi olmayı kıskanması bana dehşet verici geldi. Ben de çok severim kuzenlerimi. Kardeşimden ayırt etmem. Bir kız arkadaş gelip erkek kuzenimle bu ilişkimi kıskanırsa da şaşırırım sadece.

Şimdi arkadaşım her ailenin yapısı bir değil tabii. Mesela bizim ailemizde kuzen evlilikleri olur yani ben kuzenlerimle kardeş gibi büyümüyorum ayrıca şuda var dinen kuzenin sana mahrem değil yani dikkatli olmak lazım. Ama örf adet ve gelenekleride göz önünde bulundurmak gerekebiliyor bu tür durumlarda. Yani sonuç olarak bu ailede bu tür şeyler normal karşılanıyor olabilir ama sana abes kaçıyor ben olsam söylerdim rahatsız olduğumu bir şekilde yada samimiyetlerini tuhaf karşıla bizde yok böyle şeyler de. Ben onaylamıyorum açıkçası.

konu sahibinin bahsettiği gibi bir kuzenim var. 3 kuzeniz biz iki kız bir erkek, erkek kuzenim bizden 1 yaş büyük. kardeş gibi büyüdük, aynı apartmanda oturduk senelerce. yılışıklık yoktur aramızda ama dışardan bakan birisi de birbirimize ne kadar düşkün olduğumuzu görür. kuzenimin kız arkadaşı da aynı senin gibi ortada hiçbir şey yokken benden kıskanmıştı kuzenimi de dehşete düşmüştüm resmen. belki aile yapısı, yetiştiriliş tarzı bilmiyorum ama burdaki yorumları okuyunca çok şaşırdım.

belki saçma gelir size..ben bile kendime kızıyorum ara ara dayanamadım paylaşmak istedim sizlerle..
sevgilimin kuzeni var kendisinden 1 yaş küçük teyzesinin kızı. eskiden çok samimilerdi kardeş gibi severdi sevgilim o yüzden de bi sevgilisini kabul etmedi kızdı ve bu kızda tavır aldı erkek arkadaşıma aralarından su sızmazken hiç konuşmuyo hiç görüşmüyo hatta telefonlarını değiştirip yeni nosunu vermiyordu bile.neyse gel gelelim kız sevgilisinden ayrıldı o arada benim sevgilim askere gitti yeniden depreşiverdi sevgisi kabardı kızın.daha bu haftanın başında askerden döndü erkek arkadaşım ayrı şehirlerde olduğumuzdan n ilk benim yanıma geldi sonra ailesinin yanına gitti.her neyse işte.benim sevgilim olduğu halde ben malum siteye yok kavuşmamıza saatler kaldı yok sonunda kavuştuk tarzı şeyler yazmazken o sürekli yazdı.gelmesine yakında sürekli yeter artık gel sana neler neler yapcamda falanda filan işte gıcık gıcık şeyler. bende haliyle uyuz oluyorum.sen bi adam için önce sat kuzenini sonra da kıymete binsin sevgini abart ne gerek var bu kadar yakın olmasına benimde kuzenlerim var ama böyle davranmam gerekmiyo özellikle kız arkadaşını biliyosam onu düşünerek hareket ederim.başka kuzenleride var ama sadece bu kızın hareketleri göze batıyo.hayır yani kendimi kötü hissediyorum kardeş gibiler diye ama yine de gıcık olmadan da duramıyorum.biraz uzun oldu ama lütfen bi akıl verin bana.
:31:

işte...akraba evliliğin getirdiği olumsuzluklar..
türk kültüründe öyle birşey olmasaydı hiç böyle gereksiz düşüncelerede kapılmazdı kimse..

Kuzense kuzenligini bilsin oz kardes degil sonucta. 25 yasinda olgun bir kadin bu. 2 yasindaki bebek degil ki yaptiklarina cocukluk diyesin.

Bu nasil bir sacmalik erkek arkadasini her kaybedisinde teselliyi kuzeninde yani senin sevgilinde mi bulacak?? O zaman isin var.

Ben de gicik olurum bu tip vicik vicik kizlardan. Oz abilerine de yapsinlar bu yapiskan hareketleri ama yapmazlar.
Canim bence sen o kiza yuz verme. Niyeti iyi degil. Hem seni kiskaniyor hem sevgilini hemde sevginizi.
Herkes haddini bilsin. Ayip denen bir sey var.

işte...akraba evliliğin getirdiği olumsuzluklar..
türk kültüründe öyle birşey olmasaydı hiç böyle gereksiz düşüncelerede kapılmazdı kimse..

Ailemizde çok yaygın olmasına rağmen bende akraba evliliğini tasvip etmiyorum ama bunun kültürle alakası yok bence. Dünyanın her yöresinde ve her kültürde vardır akraba evliliği.

Hanedanlıklardan kraliyet ailelerine hatta çarlıklara kadar. Hatta saf kanın korunması için bilhassa yapılır. Doğru mu değil bilhassa aile içi ilişkilerin cıvıması açısından hiç onaylamıyorum ama bu bir gerçek.

Hedefim muhalefet etmek değil lütfen yanlış anlaşılmasın ama bazı şeylerin daha objektif ve makul değerlendirilmesi taraftarıyım. Selamlar...

Bir önceki mesajım biraz sert olmuş, bundan sakın kuzenleri ile mesafeli olan aile yapılarını küçümsediğim sonucu çıkarılmasın, sonuçta hep vardı kuzenlerle evlenmek ve kardeş değil bunlar, ancak günümüzde akraba evliliklerinin zararı ortaya çıktıkça aileler çocuklarını kardeş gibi yetiştiriyorlar. Bence olayda bir düşkünlük var ama bir kız ağabeyine, babasına nasıl düşkünse o şekilde bir düşkünlük bu bence. Yani kız "görümcelik" yapıyor bir nevi. Olayda bence sevgilisinden ayrılmasının tesellisini kuzeninde aramamış. Kuzeni ona o çocukla çıkmayacaksın demiş, o da çıkmış, sonra çocuğun ne mal olduğunu görmüş, yani konu sahibinin sevgilisi haklı çıkmış, kuzen de bir erkek için ağabeyimi sattım psikolojisine girmiş, tekrardan onun gözüne girmeye çalışıyor.

Ben de kuzenimle neredeyse aynı evde büyüdüğüm için biliyorum. Kendisi benden 3 yaş büyük. Benim ağabeyim yok, erkek kardeşim de yok, ağabey olarak nitelendirebileceğim sadece kuzenim var. Şu an evli ve kız arkadaşına ben yengem olarak bakıyorum, o da beni bir çeşit görümcesi gibi görmekte. Bilmiyorum tabi ki bu benim görüşüm, yani bana sanki kardeşinden kıskanmak gibi geliyor. Bu ikisinin ilişki kurma ihtimali var mı? Belli ki yok.

Back
X