- 27 Şubat 2016
- 5.403
- 12.174
- 248
- Konu Sahibi MissLavinia
-
Aslında dayısı dedesi ortaklar galiba ve dedesinden kalanlara annesi de ortak. Yani o bunun rahatlığında diye düşünüyorum kendi de dayısı gibi kendi işini kurmak istiyor.Dayisi zenginse iye yegenini asgari ucretle calistiriyor?
Benim nisanlimin is yerinde calisan akrabalarin maaslari iyi imkanlarida cok gerci yinede memnun edemiyor.
Bu dayiya guven olmaz.
Babasinin işi olsa bi sorun olma derdim ama evlilik dusunuyorsunuz cok sorun olur.
Kesinlikle ben de bundan korkuyorum ama dayısı da evlen diyormuş çok yakınlar o bişey olmayacağına mutlu olacağımıza çok emin
Açlık kapıdan girince aşk bacadan çıkarmış.
Tembel erkekle ömür geçmez canım
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.Canim benim Allah mutlulugunuzu bozmasin insallah daim olsun. Fakat soyle bir sey var ki; asgari ucret 1300 guzel eyvallah. Maas artti ama vergi artti o artti bu artti. Yani yetmiyor malesef.. iyi bir yerde calisabilecekse daha iyi olur sikinti cekmemeniz adina. Ama ailenin yaninda kesinlikle olmuyor sahit oldum cunku :) dilerim yanilirim da mutu olursunuz, cok isterim.
Ne söz amaAçlık kapıdan girince aşk bacadan çıkarmış.
Tembel erkekle ömür geçmez canım
Allah mutluluğunu ve huzurunu daim etsinCanım doğru düşünüyorsun ben baba evinde maddi sıkıntı cekmedim ondan dolayida maddiyati onemsemedim eşim memur ama tek memur maaşıyla gecinilmiyor ilk defa maddi sıkıntıyı evlendikten sonra yaşadım.üni mezunuydum ama çalışmayı dusunmuyordum
Ama kendini çalışmak zorunda hissettim ogretmenim.ikimizin maasi 5.5 falan oluyor rahatladik.sen ne güzel başında farkindasin bunun geç kalma derim
Ne kötü birşey dimi aslında birbirimizi bu kadar severken para yüzünden ilerde sorun çıkacağını bilmek.. gerçekten çok üzülüyorum ya onun da üstüne gitmek istemiyorum belkide okuduğu bölüm sandığım kadar iş imkanına sahip değildir diyorum ama ne bileyim işte...Doğru tespit, sevgilin tembel.
Ve evet evlilikte her şeyden önce para geliyo üzgünüm ama gerçek olan bu.
Geçim derdine düşünce faturalar ödenmeyince ne sevgi kalır ne saygı.
Ben Kpss çalışıyorum iibf çıkışlıyım bizim kaderimiz sınav çalışmakAsgari Ücret ile geçim zor ..
Sen memursan,devamlı çalışırsan anca dengeler ..
Ama sen çabalarsın , o otursun..
Ne kadar sabredersin bilmem. .
Para mutluluk vermez ..
Ama mutsuzluk getiriyor malesef. .
Hayat şartları zor ..
Ne kötü birşey dimi aslında birbirimizi bu kadar severken para yüzünden ilerde sorun çıkacağını bilmek.. gerçekten çok üzülüyorum ya onun da üstüne gitmek istemiyorum belkide okuduğu bölüm sandığım kadar iş imkanına sahip değildir diyorum ama ne bileyim işte...
Ne söz amaTembel demeyelim çünkü kendi işinin ve ilerisinde kurmayı düşündüğü işin bizi geçindirebileceğini düşünüyor ama benim derdim sadece geçinmek değil rahat yaşamak, bıktım çünkü, yine de şükür diyelim
Benim iki yakın arkadaşım var ikisinin de sevgilisi Dgs ile mühendisliğe geçiş yaptı okuyolar. Ben de azim etsin onlar gibi okusun bir meslek edinsin istiyorum onu bu yüzden bırakmak istemiyorumYanı dgsyı bı secenek olrk grme hem kazanması hem okuması zor uc sene okulun bıtmesını mı beklıcen sankı neyse dedıgın gıbı dsyısının yanında calışmayla da olmz akrabayla ye iç gec ama iş yapma demişlr bıraz sabıt fıkırlı ve garantıcı heralde bu yasta adama surada calış buraya gır denmez desende yapmaz mevcut durumu gzlemle ona gre adım atarsın
Haklısınız benim de memur olup olmayacağım belli değil, ama en azından çabalıyorum ve bi işte çalışırken kpss kazanmak çok zor babam çalıştırmaz bu stresin altındayken bide...bıktınız ama yine o çalışıyor para kazanıyor siz kazanmıyorsunuz o da var. çok zorluk cektık diosunuz hem calısın hem de kpss calısın bu imkansız bir şey değilki. kendi maaşınız bile yok asgari ücret alan bi adamın maaşını begenmıyorsunuz.
Haklısınız benim de memur olup olmayacağım belli değil, ama en azından çabalıyorum ve bi işte çalışırken kpss kazanmak çok zor babam çalıştırmaz bu stresin altındayken bide...
O çalışıyor para kazanıyor bunun da farkındayım ama dayısın garantisiyle girdiği bir işte, benim hiçbir akrabam bana öyle destek olmadı. Biz ha deyince iş bulamıyoruz özel sektör bile bir sürü şey istiyor bi de bu açıdan bakın..
Harita ve kadastro okudu. Harita mühendisliğine geçebiliyomuş dikey geçişle. Veya şuanda tekniker olarak birçok yere girebiliyormuş. Ben de çok sıkmak istemiyorum aslında ama yanımdayken bu konuyu açtım konuştuk biraz şöyle yapabilirim falan diye anlatıyor öyle geçiştirmiyor ama dersleri yapamayacağını sınavları geçemeyeceğini düşünüyor, kpss kursuna gitmiş sonra bırakmış mesela..Ne okudu ki?
Bir de benim ilgimi çeken başka bişey daha var.Siz bu konuyu açınca verdiği tepki fazla baştan savma bence.Senle evlenmek istiyosa fikirlerini ve yönlendirmelerini ciddiye alması gerekir.Sonuçta ortak bi hayatınız olacak, bu gibi önemli konularda ortak kararlar vermeniz gerek eğer niyeti ciddiyse.
Evet bu da mümkün ama bence bir erkek kadın çalışmasa bile evi çekip çevirecek düzeyde olmalı. Olmayınca sorun çıkıyor herkes bu fikirde benim de aklıma böyle şeyler gelmeye başladı işte.. Yine de hayatın ne getireceği belli değil dediğiniz gibi belki ben de istediğim yerlere gelemicem ama en azından hedeflerim var azimliyimakrabalarınızın destek olmaması onun deıl sızın sorununuz. siz iş bulamıosunuz diye kpss calısıosunuz ya olmazsa kpss özelde de iş bulamazsanız asgari ücretle bir işe girceksiniz belki o zaman ne diceksiniz ?
Evet bu da mümkün ama bence bir erkek kadın çalışmasa bile evi çekip çevirecek düzeyde olmalı. Olmayınca sorun çıkıyor herkes bu fikirde benim de aklıma böyle şeyler gelmeye başladı işte.. Yine de hayatın ne getireceği belli değil dediğiniz gibi belki ben de istediğim yerlere gelemicem ama en azından hedeflerim var azimliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?