Sevgilimin Mesleği

MissLavinia

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2007
491
54
318
7 aylık bir ilişkim var. En uzun ilişkim ve bana hayatta değer verilmeyi, sevmeyi ve sevilmeyi öğreten kişiyle beraberim. İlişkimizin başından beri ciddi düşünüyor kendisi. Bense evlenmekten korkan biriydim hep ama bana bile evliliği empoze edebildi, ben de istiyorum artık İkimizde mezunuz ve o askerliğini yaptı. Ben 4 yıllık o ise 2 yıllık bölümden mezun. Ben kpss çalışıp memur olayım daha iyi şartlarda yaşayalım diye çırpınırken, o zengin dayısının yanında asgari ücretle çalışmayı tercih ediyor ve bu benim canımı sıkmaya başladı. Okuduğu bölümde özelde çok da güzel iş imkanı var veya kpss, dgs gibi imkanları. Ama tembellik yaptığını düşünüyorum. Bu konuyu açınca sen düşünme bunları ben sana da çocuklarımıza da bakarım diyor. Evet biliyorum maddiyat çok da önemli değil. Ama evlilikte olmazsa olmazlardan biri bence. Annem de keşke bekleseydin işini alınca illaki biri olurdu hayatında diyor ve babamın istemeyeceğini söylüyor. Babamda esnaf ve biz çok zorluk çektik. Aynı zorluğu kendi yuvamda da çekmek istemiyorum yoruldum artık çocukluğumdan beri geçim sıkıntısından. Gerçekten onu bırakamam maddiyat bi ilişkiyi bitirmek için asla bir sebep olmamalı ama çok kafama takıyorum elimde değil. Bu durumu yaşayanlar varsa biraz dertleşelim mi kızlar

Para önemli bi yerde bısey alınacak mesela Ada'm alamıyorsa tamam elinden gekebı yapar ama olmuyorsa bu sefer insan durumu daha ıyı bırıyle evlenseydım dıyorr benım gibi ama ilte hayat zor hem ıyı hem zengin birini bulmak zor herşey aynı anda olmuyor ama maddıyat önemli ıyıce duşun değer mi bu Ada'ma dıye gerçekten Mutlu eder mı

Eş adayınızın tembel olması daha doğrusu işin kolayına kaçıyor olması hoş değil.
Ayrıca maddiyat benim içinde önemlidir, hem kendi kazandığım, hemde eşimin kazandığı önemli.
Insanın hedefleri olmalı bence.
Annenizi dinleyin.

Evet cidden bu konu yüzünden yuvalar yıkılıyor farkındayım o yüzden bu kadar düşünüyorum. Ama o benim kadar düşünmüyor. Herşeye halledilir gözüyle bakıyor. Dayısının koca bi fabrikası bi de mağazası var baya büyük. Orda çalışıyor. Dayısıyla arası çok iyi anne tarafından varlıklılar biraz.
Dayısı annesi falan ne zaman istiyoruz kızı evlenin falan diyor ben anlamadım bu çocuk asgari ücretle bize nasıl bakıcak kaldıki ben daha atanmadan evlenmem.

Hangi şehirdesiniz ?
O işini değiştirmeden sende atanmadan evlenme.
Bellki kolaycı

Dayisi zenginse iye yegenini asgari ucretle calistiriyor?
Benim nisanlimin is yerinde calisan akrabalarin maaslari iyi imkanlarida cok gerci yinede memnun edemiyor.
Bu dayiya guven olmaz.
Babasinin işi olsa bi sorun olma derdim ama evlilik dusunuyorsunuz cok sorun olur.

Maddiyatla ilgili konulardan her zaman nefret etmisimdir lakin paraya yasadigimiz surece ihtiyac duyuyoruz cunku bir tek hava bedava. Ne fazla olsun ne az, ama akrabasinin yaninda calistigini soylemissiniz. Bence bu buyuk problem. Aileyle iş katiyen olmaz diye dusunuyorum, ana-baba dahil. Işler bir bozulursa tam bozuluyor o zaman ve tekrar o zaman hem işinden hem de akraba iliskisinde sorun olmus oluyor. Bence bunu bir hatirlatin eş adayiniza.

Asgari ücret aldigina emin misin peki ?
Aslında ben sormamıştım maaşını falan. Geçen konu açılınca sordum asgari ücretmiş, ben de sinirlendim bu niye bu kadar rahat davranıyo diye. Hayat şartları çok zor malum..

Kesinlikle ben de bundan korkuyorum ama dayısı da evlen diyormuş çok yakınlar o bişey olmayacağına mutlu olacağımıza çok emin

Canım doğru düşünüyorsun ben baba evinde maddi sıkıntı cekmedim ondan dolayida maddiyati onemsemedim eşim memur ama tek memur maaşıyla gecinilmiyor ilk defa maddi sıkıntıyı evlendikten sonra yaşadım.üni mezunuydum ama çalışmayı dusunmuyordum
Ama kendini çalışmak zorunda hissettim ogretmenim.ikimizin maasi 5.5 falan oluyor rahatladik.sen ne güzel başında farkindasin bunun geç kalma derim

Asgari Ücret ile geçim zor ..
Sen memursan,devamlı çalışırsan anca dengeler ..
Ama sen çabalarsın , o otursun..
Ne kadar sabredersin bilmem. .
Para mutluluk vermez ..
Ama mutsuzluk getiriyor malesef. .
Hayat şartları zor ..

Adamin isi önemli degil onemli olan caliskan olmasi demeye gelmistim.
Ama caliskan degil sanırım.
Aslında çalışkan biri uzun zamandır babasından para almıyomuş bu devirde işe girmediği sürece erkekler baba parası yer genelde ama bu öyle değil. Sadece işim hazır neden iş arayımki diye düşünüyor. Yani ilerde kendi de ticaret yapcakmış daha iyi olcakmış..

Aslında ben sormamıştım maaşını falan. Geçen konu açılınca sordum asgari ücretmiş, ben de sinirlendim bu niye bu kadar rahat davranıyo diye. Hayat şartları çok zor malum..

Dayisinin isi olup asgari ucret aldigini söyleyen ve bu kadar rahat davranan biri hakkinda düsüncem maas bilgisini dogru vermemis oldugudur ,ha bir insan ne amacla bunu yapar bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…