sevgilimin mezuniyet yemeğine tepkisi

Bir de abla tavsiyesi o yemekte mutlaka ama mutlaka telefonunu kapat. Çünkü delirip sana abuk sabuk mesajlar atacak bütün gece. Burnundan getirecek, ilgi toplamak için seni tahrik edecek, bir şekilde sabote edecek. Bu nedenle ayrıl yahut ayrılma ama muhakkak telefonunu daha hazırlık aşamasında kapat, moralini ve geceni bozamasın

Sensin. O adamdan ayrıl bence yol yakınken, eskaza evlenirseniz falan, camdan baktırmaz, perde açtırmaz, çalıştırmaz.
ayrılıcam ya soğudum da zaten

Yani hoşlanılmıyo demek istedim karışsın istiyodum ya hani yazdıklarını görünce öyle olmuyomuş yani insan bunalıyomuş diyorum
anladım :) :)

3 gün sonra ayrılsan veda yemeğine gitmediğinle kalacaksın
izin neymiş ya
ben eşime sadece haber veririm
o da nerde olduğumu bilsin diye
o da aynı şekilde
izin de neymiş
hakaret gibi bişey bence izin falan

hayatta öyle bişey olmayacak çok şükür aklım fikrim yerinde. zaten öyle bişey yapsam ailem beni reddeder yani

Boyle tipleri nasil sevgili olarak kabulleniyorsunuz anlamiyorum.
tam anlamıyla sevgili gibi göremiyorum bile 3 ay olmasına rağmen

Queen ve Ni5An ikinize ortak cevap vereyim dediğim gibi ben uzun zamandır yalnızım hayatımda uzun zamandır ciddi anlamda sevebileceğim birisi yok. ben bi aşk yaşamıyorum yani. ne yalan söyleyim bende o akıl kalma durumuda yok. aşk yaşıyor olsaydım haber verme konusu kafama takılmazdı sanırım. yani insan sevdiğinin kendisini merak etmesini, düşünmesini falan ister normalde ama ben bu çocuğa karşı çok bi sevgi duymadığım yada alışamadığım için midir bilmem ama ne benim onda aklım kalıyor ne de onun beni düşünmesi umurumda açıkçası. zaten ayrılıcam yani hoşuma gitmiyor bu halleri. yalnız olmak kafa rahatlığıymış, gerçek aşkı bulduğum zaman yaşarım o zaman bende bişeyler belki

+1

açık giyinen bi kız değilim bi de öyle giyinsem napardı kim bilir

3 senelik sevgilim var bi kere izin aldığımı hatırlamıyorum izin alanları da anlamıyorum anam babam izin vermiş ondan mı izin isteyecem amaan sene 2016
+1

haklısınız sadece aileme haber veririm ararsanız ulaşamazsınız diye o kadar
uçak moduna alırım

konu sahibi sende bir sorun yok merak etme ama sevgilin biraz baskıcı birisi gibi geldi..
sadece bir veda yemeği buna izin vermemesi saçmalık bence,ailenizden izin çıkmış sonuçta gidin yani :)

3 senelik sevgilim var bi kere izin aldığımı hatırlamıyorum izin alanları da anlamıyorum anam babam izin vermiş ondan mı izin isteyecem amaan sene 2016
Sene 2016 ise anne ve babanızı da takmıycaksınız canım o zaman Bunu zamanımıza bağlayacaksak eğer artık insanlar ailelerinin düşüncelerini de önemsemiyor.

Biz insanlar olarak çok değiştik.Ve ben bazı şeylerde sanırım günümüz kafasıyla düşünemiyorum.Artık ben merkezli yaşıyoruz ve sadece kendimizi ve çıkarlarımızı düşünüyoruz.Bizim dışımızda kalan hiçbir insanın özellikle de sevgili dediğimiz(!) insanların bize bir öneride fikir de bulunma hakkı yok. Ki bir insanın arkadaşları dahi öneride bulunup yol gösterebilir birine.Sevgilimiz(!) bizim gönlümüzü hoş etmekten başka üzerimizde hiçbir etkisi olmayan kişiler artık.Yeni nesil sevgili anlayışında karşımızdakinin arkadaşlarımız kadar değeri yok gözümüzde. Bu duruma gelmemizin birçok sebebi var tabiki ama bu ben merkezcilik sebeplerden biri.Gerçekten sevgilim diyebileceğimiz düşüncelerine önem vereceğimiz yeri gelince dost yeri gelince aile olacağımız kişilerle değil biraz hoşlantı yaşayıp biraz karizmatik bulduğumuz ama düşüncesine önem vermeyip hayatımızda toplu iğne ucu kadar fikre ve hakka sahip olamayacağını düşündüğümüz insanlarla beraberiz. Bana göre karşısındaki insana haber vermeyen yada onu merak edip haber almak istemeyen,kimlerle olduğunu merak etmediğiniz, gün içinde konuşmak istemeyip, bir etkinlikte bulunacağınız zaman yanınızda olmasından mutlu olmayacağınız ,bazı durumlarda sizin hakkınızda fikir beyan edemeyecek kadar özgüvensiz,asosyal ya da tipik Türk erkeği gördüğünüz insanlarla sevgiliyim demeyin. Ve karşınızdakine bunları yapacak kadar değer vermediğiniz sürece onla bu aşamaya gelmeyin. Çünkü nasıl ailemize, arkadaşlarımıza , işimize karşı sorumluluklarımız varsa sevgilimize karşı da sorumluluklarımız vardır. Bu erdemli bir insan olmanın özelliklerindendir bana göre.

Konu sahibi ; sizin durumunuz da bu kadar soğuduğunuz varlığı ya da yokluğu durumunda bir fark olmayan biri ile sevgili olacağınıza bence bekleyin gerçekten ciddi hissedeceğiniz biri ile olun.Her iki taraf içinde daha hayırlı olur bu.Mezuniyete gitmenize karışmaması gerekir.Sadece küçük çocuklar birilerinden izin alır :). Ailemiz de dahil belli bir yaştan sonra durum bildirimi ister bizden yani bizde haber veririz Hiçbir insan hiçbir insandan üstün olmadığı için kimsenin kimseden izin almasına gerek yoktur sosyal yaşamda.

Milk sen bu çocuğu sevgilin olarak görmüyorsun orası kesin ondan bu kadar tuhaf geliyor bu durumlar. Ama karşındaki kişi seni benimsemiş olabilir.senin bu hissetmediğin şekilde seni düşünüyor olabilir.Bence onu bazı konularda bu kadar haksız görme karışmak izin konuları hariç.Ve bir an önce ona karşı olan duygularını düşüncelerini onunla paylaş.Boşu boşuna kendini daha fazla kaptırmasın.

Daha 3 aylık bi iliski için çok erken seyler bunlar.Zamanla oluşuyor o dışarı çıkarken haber vermeler filan bende yaşıyorum aynı şeyleri ama izin gibi değil.Yapabilir miyim edebilir miyim diye sormak beni de çok rahatsız ediyor kabul edebiliceğim bişey değil.Onun yerine ben bugün şuraya gidicem diyorum mesela, gitmemi istemiyorsa gitme diyip neden gitmemi istemediğininde açıklamasını yapıyor.Mesela ben erkek arkadaşım istemediği için aramızda tartışma çıkmaması adına belli başlı kafelere gitmiyorum, ya da geç saatte dışarıda olmuyorum.Aynı şekilde o da benim rahatsız olduğum bi kaç bölgede takılmıyor.Bu şekilde hallediyoruz.Ama 4 yıl boyunca birlikte okuduğunuz zaten her gün birlikte olduğunuz sınıf arkadaşlarınızla katılıcağınız yemeğe hayır demesi için geçerli bi sebebi olması lazım.Aksi halde onunki söz geçirme üstünlük çabasından baska bisey olmuyor ki bu da çok itici. Hiç bir sebebi olmadığı halde sadece rahatsız olucam demesi geçerli bi cevap değil zaten.Üstelik tümmm bunların üzerine 3 ay gibi kısa bi sürede zaten bu kadar herşeye fikir beyan edip dahil olmasıda garip.Normali ilişki ilerledikçe yaşanıp görüldükçe kendi fikirlerinide söylemeye başlamalı.İleride daha çok uğraştırır gibi geliyor bana bu tip.Yinede sen bilirsin.Ama bunun dışında bende haber verilmesi gerektiği taraftarıyım.İzin almak değilde haber vermek gerekli adı ilişki yani bunun yok saymak gibi olur bilgi vermemek.

Ayakta alkışlıyorum resmen bu yazıyı.Ne kadar doğru.

Sevgili de, aile de, arkadaşlar da sadece fikir beyan edip yol gösterir, bir şeyi zorla yapmayı veya yapmamayı sağlayamaz. Bunun dışında çıkan şeye biz baskı diyoruz, arkadaşımın nasıl benim bir yere gitmeme veya bir arkadaşımla görüşmeme izin vermeme hakkı yoksa sevgilimin de yoktur. Hangi kafeye gideceğimi, hangi arkadaşımla görüşeceğimi, eve kaçta geleceğimi, nereye ne giyeceğimi kimseden öğrenecek değilim; varsa geçerli bir sebebi söyler, bana da mantıklı gelirse kabul ederim. Bu özgür kız tripleri değil.

Nerede olduğumu, kiminle olduğumu tabii ki merak edebilir, ben de ederim. Ama bu "bana her adımını haber vereceksin"e dönüşürse orada sıkıntı olur.

Kadınlar artık erkeğin uydusu olmadığını, ilişki içinde olmanın kendi hayatından feragat etmek anlamına gelmediğini fark ettiği için sizin deyiminizle günümüz kafası gelişti.

Bence de. Özellikle belli bir yaştan sonra zaten kişi kendi kararlarını alabilecek duruma gelmiş olduğu için kimsenin yönlendirmesine ihtiyacı yoktur, izin konusuna girmiyorum bile. Aile bile belli bir yaştan sonra karışmayıp saygı duyuyor ki elin adamı falan hikaye, insanın iyiliğini en saf haliyle ailesi düşünür. Ki aile o kişiyi büyütüp o yaşına getirmiştir. Emeği çoktur, sevgili aileyle kıyaslanamaz bile. Hakaret gibi bişey bu yani, şu saatte gel, şunu giyme, şuraya gitme falan demek. Kız burada demiş ki o bana geç kalma falan deyince kendimi salak gibi hissediyorum, doğru yani bana da dense ben de öyle hissederdim. Bunu da hissettirmek böyle, kimsenin haddi değil. Arkadaş da sevgili de yeri gelir dış kapının dış mandalı olur yani. İnsanlar birey oluyorlar, nihayet artık birey olduklarının farkına varıyorlar ve ona göre davranıyorlar, 2016 yılına da gayet uygun birşey bu. Toplu iğne ucu kadar fikre ve hakka sahip olamamaktan bahsetmiş ama nedir bu kastedilen hak, nereye gidip gitmyeceğine karışmak mı? Kaldı ki kız burada sadece bir olayı anlatmış, sadece bu kadar anlatımdan yola çıkarak karşısındaki adama hiç değer vermediği manası nasıl çıkıyor anlamış değilim. Ben de daha önce deneyimledim böyle bişeyi eskiden, ilk iki ay kadar kendini belli etmedi, sonradan belli etmeye başladı ve ben de bıraktım yani. Flört aşamasında falan ortaya çıkıyor insanların bu yönleri.

Kimsenin kimseye zorla birşey yaptıramayacağı asla ve asla yaptırma hakkı olmadığına kesinlikle inanıyorum ve katılıyorum. Kadın ya da erkek fark etmez karşımızda üzerinde her ne şekilde olursa olsun baskı kurma hakkımız yok.Ayrıca baskı kurmak hiçbir işe yaramaz nitekim baskıdan evden kaçanlar yanlışı seçenler ya da sevgilisinden soğuyanlar dolu etraf. Ama kişinin kiminle nerede görüştüğünü söylemesi yani kendi hariç birinin nerede kimle olduğunu bilmesi onun güvenliği açısından önemlidir ve suçun bu kadar yüksek olduğu ülkemizde insanların her metrekarede bir sapık a yada bir bombaya denk gelinebileceğini de düşünürsek bana göre çok önemli bir önlemdir.Fakat giyim konusuna gelirsek giyim bir ihtiyaç oluşunun yanında zevk için yapılır ve kişi kendini nasıliyi hissediyorsa öyle giyinir bu konuda kimsenin insiyatifinde olan bir konu değildir."Özgür kız tribi" deyimini ben kullanmadım eğer cevap sadece banaysa.

Bakış açılarımızdaki farklılığa gelirsek eğer ki bence ikimizin düşüncesi de farklı değil sadece sınırları farklı ben olayı her adımını haber vereceksin olarak görmem.Ya da yaşadığım hayat benim hayatım benim hayatıma müdehale edilemez olarak görmem ben olayı ilişki içinde olmak gibi basit e de indirgemem ben gerçekten hayatımıza alacağımız kadar yakın olacağımız birine sevgili dememizi doğru buluyorum.Siz olaylara her ne kadar sadece kadın hakları açısından baksanız da ben insanlık boyutunda değerlendirerek ne bir Erkek ne de bir Kadının birbirinin uydusu değil hayatlarının bir parçası olması gerektiğini düşünüyorum.Bence günümüz kafasına göre değişen tek şey insanların ilişkilere olan bakışı ve bu konuda ne kadar özverili olduğu. Sizde uzun yıllardır erkeklerin bencillikleri ve ben merkezcilikleri yüzünden kadınları bir birey olarak görmedikleri zihniyetin aynısını alıp Erkekler üzerinde uygularsanız ve buna da günümüz kafası derseniz , yıllardır süre gelen haksızlıklara çözüm bulmada bir adım ileri gidemeyiz bence.Bireysellikten değil birleştiricilikten ve bütünlükten yana olmalıyız.

sen bundan bir an once ayril bu evlenince ne seni calistirir nede evden disari cikartir

Amaaan bu ne yaaaa, çekilir dert değil.
En tahammül edemediğim insan tipi, bununla hayat geçmez çok işin var, ben sana diim.
Yol yakınken ayrıl derim

Nerede olduğunu haber vermek tabii ki gerekli, ben de genelde anneme haber veririm bir yere çıkarken. Özellikle haftasonu çıktığımda gece geç saatte döndüğüm için dolmuşa binerken de eve girince de haber veririm. Başımıza her an her şey gelebilir, birinin nerelerde olduğumu bilmesi gerekir.

Ben zaten "kim kime dum duma olunsun, kimsenin diğerinden haberi olmasın" demiyorum. Ama Kadıköy'e pantolon almaya gittiğimi haber vermeyi unutsam bu da ilişkide kriz yaratmamalı. Ya da evde bunalıp kahve içmeye bir yere gitsem bunu "ay haber vereyim" diye düşünmek zorunda olmamalıyım. Konu sahibinin mesajındaki "geçen gün aradı bende dersle ilgili bişey için dışarıdaydım, neden bana haber vermedin dışarı çıkacağını dedi." bölümü de bana göre olmaması gereken bir şey mesela, olabilir haber vermeyi unutmuştur, bunu hesap sorar gibi söylemek de hoş değil bence.

Yaşadığım hayat her ne kadar sevgilim olan insanla ortak bir hayat haline gelmiş olsa da, en dibinde yine benim hayatım. Tabii ki istediği her konuda fikir verebilir, görüşlerini paylaşır, kendine göre yapmam gerekeni söyleyebilir, bu çok doğal. Ben ağzını açmasın demiyorum ki. Ama fikrini verir, görüşünü paylaşır ve orada bitirir, nihai karar bana aittir. Bu çift taraflı tabii, ben de aynı şekilde bir şeyi yapması için fikir paylaşmaktan öteye gidemem.

Kadın erkeğin uydusu değil derken bunu modern zamanlarda ilişki dinamiklerinin kadın açısından değiştiği anlamında söylemiştim. Yoksa tabii ki erkek de kadının uydusu değil. Sevgililik ilişkisi içinde kadın da erkek de bir bütünü oluşturan iki ayrı birey, bütün olmak için kendilerinden vazgeçmeleri gerekmiyor. Asgari müşterekte buluşmaları yeterli. Yeri geldiğinde iki taraf da özveri gösterecek, fedakarlık yapacak ama bu özveri kişiyi kendisi yapan özelliklerden biri olmamalı.

Özgür kızı da siz söylediğiniz diye söylemedim aslında, duruma cuk oturduğu için demiştim, yanlış anlamayın :)

Aile insanın hayatındaki en önemli unsurdur bunu herkes kabul etmeli.Aileyi önemsizleştirecek bir söylemim olmadı.Aksine karşımızdaki insana önem vermek ona hayatımızın içinde yer vermekte aile kurumuna verilen önemden gelir birgün o kişi ile de bu yola girebiliriz evlenebiliriz çocuklarımız olabilir ve sonunda biz de bir aile olabiliriz diyedir.O adamı ya da kadını bunun için benimseriz ya da baştan ona göre ilişki düzeyimizi belirleriz. Her ilişki arkadaşlık bu yakınlığa ulaşamayabilir insanlar tanıyarak bunu belirleyecek elbette ama biz ilişki yaşadığımız insanı başından dış kapının dış mandalı,elin oğlu/kızı hayatımın içinde olmayan olmaya hakkı olmayan şahıs olarak görürsek insanları daha fazla kendilerini düşünür bir hale büründürürüz. Ne de olsa biz karşımızdaki için her an oyunun dışına atılabilecek hatta belki de oraya hiç alınmamış kişileriz ama yine de sevgiliyiz aşk yaşıyoruz tutkumuz var !

Asla kimsenin kıyafetine karışılmasına şu saatte gel bu saatte git gibi robotik yaşamasını doğru bulduğumu söylemedim.Konu sahibi de bu söylemlerde dolayı gayet tabi rahatsız olabilir ve bunu dile getirebilir.Acaba o sevgililerin birbirlerine karşı olan hakkından bahsettiğim kısmı hani o toplu iğne ucu kadar da olabilecek hak onun nereye gidip gitmeyeceğine karışmak olduğunu benim yazdığım yorumdan mı çıkardınız ?

İnsanlar birey diye bahsettiğiniz şey kadınların erkeklerden daha aşağı birer varlık olmadıklarını onlara ve hemcinslerine göstermek ise evet kadınlar birey oluyor bunun farkına varıyor çünkü çevremiz de daha duyarlı insanlar var ve bu destekle zamanla kadın erkek eşitliğini daha fazla benimseyeceğiz ve kabul edeceğiz.

Konu sahibinin karşısındaki kişiyi sevgilisi gibi benimseyecek kadar düşünmediğini ya da merak etmediğini kendi yorumlarından herkes çıkardı mesele olay değil.Ki bana göre sevgilisi gibi görmediği, ama hoşlanmıyor flörtü ya da hiç değer vermiyor diye bir çıkarım yapılmadı.

Böyle erkeklerin çoğu kadına baskı
yaptıkça kendini bir halt sanıyor egosu tavan yapıyor , özgüvenide şiştikçe şişiyor ama kızlarımızda ruhen yara alıp depresyona giriyor
aşk uğruna bunlar çekilmez katlanılmazda akıllı olan kız zaten anlıyor poposuna bir tekme attan düşercesine kendini yerde buluveriyor ,hıyar bu kız ağaç kovuğundan çıkmadı ya ailesi var sen kim oluyorsun ki böylelerinin şişmiş egosunu balon gibi patlatacksın anlasın değersizliğini

ahaha direk bana cevap gibi olunca öyle sandınız zannetim :) Asıl siz beni yanlış anlamayın ben asla kimse kimseye baskı kurabilir hakkıdır demedim ve asla bunu savunmam. Evet herkes bireydir ama bu bireycilik anlayışını benimseyerek yaşamamızı gerektirmez ve bence günümüz de bu kadar ayrışmamızın sebeplerinden biridir bu.Kesinlikle söylediklerinizin hepsine katılıyorum ve destekliyorum sadece kabul edelim erkeklerde en çok şikayet ettiğimiz bencil olmak fikri ile birey olmak kendi kararlarımızı vermek fikirlerini birbirine karıştırıyoruz ve yeni seçtiğimiz yol kadınlar kendi için vardır kendi için yaşar yolu olmaya başladı yani biz de bencilleştik.

Pantolon almaya gidince ve haber vermeyi unutunca evet karşıdaki insanın "sen nasıl bana haber vermezsin sen kimsin " gibi bir tepkisi olamaz konu sahibinin de erkek arkadaşının tepkisi orada abartılı tabiki. Ama bana göre gün içinde zaten onu unutmayacak kadar iletişimde olmak daha doğru bir davranış :) Gidip bütün gün konuşmayıp sadece haber vermek için iletişim kuruluyorsa orda bana göre sorun var demektir.

Ben size muhalefet olmak için ya da konu sahibini eleştirmek için yorum yazmadım zaten yanlış anlaşılmasın :) Her geçen gün kadınlarımızın daha bilinçli ve ayakları üzerinde duran insanlar olması beni mutlu ediyor.Ama bazen kadınları erkeklere göre belkide daha erdemli insanlar yapan bazı özelliklerimizi kaybettiğimizi görüyorum ve üzülüyorum.Bence herkes yeterince ve dozunda özveri gösterirse hayat daha yaşanılır olacak :)

Muhalefet veya eleştiri yok zaten ortada, güzel güzel fikir paylaşıyoruz şurada :) Ki aslında çok da farklı şeyler söylemiyoruz, sadece bir önceki mesajınızda dediğiniz gibi sınırlarımız biraz farklı o kadar. Genel mantık ve düşünce aynı zaten :)

Kesinlikle farklı bişey söylemiyoruz :) herkesin sınırları farklıdır bu olaya bakış açısı olarak bu yüzden de kendimiz gibi birilerini bulmalıyız dimi bir taraf daha içli dışlı olmak isterken biri daha mesafeli olur ise sorun oluyor sonra yakınlık isteyen taraf oluyor sana yapışkan değil mi ama

3 aylık bir adam için kesinlikle değmez.. Yol ver gitsin baymış bile çoktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…