Cnm poyaları sonradan çıkıo sinyallerde bu şekilde verilorda biz göremiloruz. Bekarkene bende aynısını derdim büyük konusmusumAyyhhhhh hayatımda asla yapmayacağım şey birisinden izin almak, hele de sevgiliden
Annem babamdan bile izin almam, emrivaki yaparım. Elin herifinin egosundan izin hiiiç almam
Sen de alma. İçim daraldı valla konunu okurken. Taviz tavizi doğurur. Ayrılmayacaksan resti çek
Senin kendi aklın yok mu da karar veremeyesin. Ayrıca, haber vermek ayrı, izin almak ayrıdır. Bir yere giderken haber vermeye her zaman gerek yok, ama izin almaya hiç gerek yok
Kesinlikle katil ilerde ayrilirsan cok pisman olursun.merhaba..
ben son sınıf öğrencisiyim üniversite, bir süre önce biriyle tanıştım ve kısa süre sonra çıkmaya flört etmeye başladık. daha yeni diyebilirim. sorun şu ki ben çok uzun bi süredir yalnızım. uzun zamandır benim bi erkek arkadaşım yok yaşım 22. bu da arkadaşların araya girmesiyle olmuş bişey zaten. bana değer veriyor benden hoşlanıyor ve bunu güzel bi şekilde hissettiriyor. ben de hoşlanıyorum ama kafama takılan bazı şeyler var. mesela ben dışarı çıkacağım zaman ona haber vermemi danışmamı filan istiyor. akşam geç kalmadan eve/yurda dön filan diyor. o böyle deyince ben kendimi gerizekalı gibi hissediyorum. ben zaten saat kaçta dönmem gerektiğini ne yapmam gerektiğini biliyorum. benim ailem bile bana bu konularda karışmazken onun karışması bana tuhaf geliyor. geçen gün aradı bende dersle ilgili bişey için dışarıdaydım, neden bana haber vermedin dışarı çıkacağını dedi. mesaj yazmadığım zamanlarda neden msj atmıyorsun filan diyor ama bunu çok sık yapıyor. ben sürekli ona msj atamamki.. ama çevremdeki kızlara bakıyorum hepsi sevgililerini haberdar ediyorlar şuraya gidiyorum bunu yapıcam filan diye, izin isteynler de var. bana garip mi geliyor anlamadım. sebebi ne ? onu da bilmiyorum. bu normal mi ? bi de bişey daha var bu bardağı taşırdı en sonunda.
birkaç hafta sonra sınıfımızın veda yemeği olacak. sınıfımı çok sevmesemde acısıyla tatlısıyla dört yıl geçirdik bi veda yemeği ayarlamış arkadaşlar güzel bi mekanda,böyle hocalarımız da olacak. sınıf zaten 60 kişi filan ve yemekte sadece bizim sınıf olacak. ikinci öğretimler bile olmayacak yani sadece bizim sınıf. dışarıdan da kimse katılamayacak mesela sınıfımızın dışından sevgilisi olanlar sevgilileriyle o yemeğe gidemeyecek. ben katılmayı çok istediğim için ismimi yazdırdım ve arkadaşlara gelmeyi düşündüğümü söyledim. eğer sınıf dışından gelenlere izin verilseydi erkek arkadaşımla beraber katılacaktık ama buna izin yok. ben bunu erkek arkadaşıma söylediğimde bana çok kızdı ve o yemeğe gitmemi istemediğini söyledi. açık açık gitmeyeceksin dedi. bende çok üzüldüm ve kızdım. ne varki bunda onlar benim arkadaşlarım ve bu bir veda yemeği. erkek arkadaşımdan önce ailemle konuştuğumda ailem katıl dedi yani. erkek arkadaşımla 3 aydır birlikteyiz bu arada ve bizim sınıftan değil o. izin vermiyorum diyor. ben de senden izin isteyen yok diyorum sen karışamazsın diyorum kavga ediyoruz.. ben neciyim burda vb diyor. sizce normal olan erkek arkadaşım mı yoksa ben miyim ? ben mi anormalim ben anlamadım.
Tamam da daha 3 aylıkken bu kadar karışması normal mi?Aile insanın hayatındaki en önemli unsurdur bunu herkes kabul etmeli.Aileyi önemsizleştirecek bir söylemim olmadı.Aksine karşımızdaki insana önem vermek ona hayatımızın içinde yer vermekte aile kurumuna verilen önemden gelir birgün o kişi ile de bu yola girebiliriz evlenebiliriz çocuklarımız olabilir ve sonunda biz de bir aile olabiliriz diyedir.O adamı ya da kadını bunun için benimseriz ya da baştan ona göre ilişki düzeyimizi belirleriz. Her ilişki arkadaşlık bu yakınlığa ulaşamayabilir insanlar tanıyarak bunu belirleyecek elbette ama biz ilişki yaşadığımız insanı başından dış kapının dış mandalı,elin oğlu/kızı hayatımın içinde olmayan olmaya hakkı olmayan şahıs olarak görürsek insanları daha fazla kendilerini düşünür bir hale büründürürüz. Ne de olsa biz karşımızdaki için her an oyunun dışına atılabilecek hatta belki de oraya hiç alınmamış kişileriz ama yine de sevgiliyiz aşk yaşıyoruz tutkumuz var !
Asla kimsenin kıyafetine karışılmasına şu saatte gel bu saatte git gibi robotik yaşamasını doğru bulduğumu söylemedim.Konu sahibi de bu söylemlerde dolayı gayet tabi rahatsız olabilir ve bunu dile getirebilir.Acaba o sevgililerin birbirlerine karşı olan hakkından bahsettiğim kısmı hani o toplu iğne ucu kadar da olabilecek hak onun nereye gidip gitmeyeceğine karışmak olduğunu benim yazdığım yorumdan mı çıkardınız ?
İnsanlar birey diye bahsettiğiniz şey kadınların erkeklerden daha aşağı birer varlık olmadıklarını onlara ve hemcinslerine göstermek ise evet kadınlar birey oluyor bunun farkına varıyor çünkü çevremiz de daha duyarlı insanlar var ve bu destekle zamanla kadın erkek eşitliğini daha fazla benimseyeceğiz ve kabul edeceğiz.
Konu sahibinin karşısındaki kişiyi sevgilisi gibi benimseyecek kadar düşünmediğini ya da merak etmediğini kendi yorumlarından herkes çıkardı mesele olay değil.Ki bana göre sevgilisi gibi görmediği, ama hoşlanmıyor flörtü ya da hiç değer vermiyor diye bir çıkarım yapılmadı.
Tam şurada aynı şeyi düşünüyoruz aslında :) Ben de bu fikirdeyim işte, kendi ilişkim de böyle.Pantolon almaya gidince ve haber vermeyi unutunca evet karşıdaki insanın "sen nasıl bana haber vermezsin sen kimsin " gibi bir tepkisi olamaz konu sahibinin de erkek arkadaşının tepkisi orada abartılı tabiki. Ama bana göre gün içinde zaten onu unutmayacak kadar iletişimde olmak daha doğru bir davranış :) Gidip bütün gün konuşmayıp sadece haber vermek için iletişim kuruluyorsa orda bana göre sorun var demektir.
Tamam da daha 3 aylıkken bu kadar karışması normal mi?
Benim de 2 yılı dolduracak olan bir ilişkim var ve karşımdaki insanı çok seviyorum, aşığım, dış kapının mandalı lafını örnek olarak söyledim ve bu zaten ciddi, aile kurmaya giden ilişkiler için geçerli değil. Kaldı ki dediğiniz gibi insanlar gittikçe bencilleşiyor, yani güvenmek zor. En güvendiğimiz insan bile bizi yarı yolda bırakabiliyorken hayatlara daha bu kadar yeniyken karışılmamalı. Ben sevgilimle zaten gün içinde genelde etkileşim halindeyim eğer yan yana değilsek ama ne o benden izin istedi ne de ben ondan yani bugüne kadar. Rutin ve basit şeyler için şunu yapıcam buraya gidicem diye hariçten haber vermeyi gerekli görmüyoruz eğer o esnada sohbet etmiyorsak. O esnada sohbet ediyoruzdur mesela, bugün ne yapacaksın falan deriz birbirimize, çok önemli olmayan şeyler o zaman söylenir. Bizde öyle "kahve içmeye dışarı gidiyorum haberin olsun" tarzı bişey yok mesela. Karşımdaki adam da eve saat kaçta girmem gerektiğini benim gayet iyi bildiğimi biliyor yani. Bir kere bile öyle saçmalamadı. Ben de aynı şekilde. Konu sahibininki olayı abartmış. Madem dışarıdasın neden haber vermedin nasıl bir laf? Ben onu kastediyorum. Daha 3 aylık adam, benimsemek için bence çok erken ve her an dış kapının dış mandalı olmaya da aday bence. Konu sahibinin yorumu da o şekildeydi.
Muhtemelen sevmediği için bu kadar garip geliyor ona. İçselleştirememiş. Külfet gibi görüyor. İnsan mutlu olmak için bir ilişkiye başlar, mutsuz olmak için değil.Ben zaten yorum yaparken 3 aylık bir ilişki yada sadece konu sahibinin nezdinde yapmadım canım aslında orda asıl yorum yapma sebebim insanların erkeklere karşı çok acımasızca yorum yaptıklarını gördüğümden birazcık ilişkilere daha pozitif bakmaya çalışmamız içindi.Benimde 3 yıllık bir ilişkim var ve ona çok aşığım bu yüzden de birlikte olmadığımız zamanlarda iletişimde olmayı seviyorum ve gün içinde aynı sizin gibi birbirimizle ne yapacağımızı paylaşıyoruz. :) Tüm gün konuşmayıp sadece oraya gidicem bunla buluşacağım yanlış izin almak tamamen yanlış zaten.
Benim için asıl normal olmayan ne biliyor musunuz birbirini yeterince tanımadan arkadaş olarak yani az çok karakterini anlayacak kadar ya da bu gibi konular hakkındaki düşüncelerinden fikir sahibi olmadan sevgilim diyerek kendini bir sorumluluk ve ilişki içerisine sokmak.Bence ortada gerçek bir ilişki varsa ya zaten başından beri ciddi olmalı ya da duygusal olarak o duruma ve benimsemeye gelmediyse adı bu koyulmamalı. Böylece insanlar daha yeterince sevmediği insanlarla böyle sorumlulukları yaşamak zorunda kalmaz.Ciddi bir ilişkide bazı şeyler zaten tuhaf yada külfet gibi gelmez isteyerek yapılır.Konu sahibinin erkek arkadaşı tabiki de yanlış yapıyor.
İnsan bi de kendini eşsiz zanneder, bütün mezuniyet senesi ögrencileri aşağı yukarı aynı sıradan krizleri yaşayıp aynı noktalarda kendilerini sorguluyorlar demek ki.merhaba..
ben son sınıf öğrencisiyim üniversite, bir süre önce biriyle tanıştım ve kısa süre sonra çıkmaya flört etmeye başladık. daha yeni diyebilirim. sorun şu ki ben çok uzun bi süredir yalnızım. uzun zamandır benim bi erkek arkadaşım yok yaşım 22. bu da arkadaşların araya girmesiyle olmuş bişey zaten. bana değer veriyor benden hoşlanıyor ve bunu güzel bi şekilde hissettiriyor. ben de hoşlanıyorum ama kafama takılan bazı şeyler var. mesela ben dışarı çıkacağım zaman ona haber vermemi danışmamı filan istiyor. akşam geç kalmadan eve/yurda dön filan diyor. o böyle deyince ben kendimi gerizekalı gibi hissediyorum. ben zaten saat kaçta dönmem gerektiğini ne yapmam gerektiğini biliyorum. benim ailem bile bana bu konularda karışmazken onun karışması bana tuhaf geliyor. geçen gün aradı bende dersle ilgili bişey için dışarıdaydım, neden bana haber vermedin dışarı çıkacağını dedi. mesaj yazmadığım zamanlarda neden msj atmıyorsun filan diyor ama bunu çok sık yapıyor. ben sürekli ona msj atamamki.. ama çevremdeki kızlara bakıyorum hepsi sevgililerini haberdar ediyorlar şuraya gidiyorum bunu yapıcam filan diye, izin isteynler de var. bana garip mi geliyor anlamadım. sebebi ne ? onu da bilmiyorum. bu normal mi ? bi de bişey daha var bu bardağı taşırdı en sonunda.
birkaç hafta sonra sınıfımızın veda yemeği olacak. sınıfımı çok sevmesemde acısıyla tatlısıyla dört yıl geçirdik bi veda yemeği ayarlamış arkadaşlar güzel bi mekanda,böyle hocalarımız da olacak. sınıf zaten 60 kişi filan ve yemekte sadece bizim sınıf olacak. ikinci öğretimler bile olmayacak yani sadece bizim sınıf. dışarıdan da kimse katılamayacak mesela sınıfımızın dışından sevgilisi olanlar sevgilileriyle o yemeğe gidemeyecek. ben katılmayı çok istediğim için ismimi yazdırdım ve arkadaşlara gelmeyi düşündüğümü söyledim. eğer sınıf dışından gelenlere izin verilseydi erkek arkadaşımla beraber katılacaktık ama buna izin yok. ben bunu erkek arkadaşıma söylediğimde bana çok kızdı ve o yemeğe gitmemi istemediğini söyledi. açık açık gitmeyeceksin dedi. bende çok üzüldüm ve kızdım. ne varki bunda onlar benim arkadaşlarım ve bu bir veda yemeği. erkek arkadaşımdan önce ailemle konuştuğumda ailem katıl dedi yani. erkek arkadaşımla 3 aydır birlikteyiz bu arada ve bizim sınıftan değil o. izin vermiyorum diyor. ben de senden izin isteyen yok diyorum sen karışamazsın diyorum kavga ediyoruz.. ben neciyim burda vb diyor. sizce normal olan erkek arkadaşım mı yoksa ben miyim ? ben mi anormalim ben anlamadım.
Benimki bi konserde mesela şu an, zaten iki gün önce de konusu geçmişti, ben de iyi eğlenceler, ben birazdan yatar uyurum sen çektiğin videoları bana atarsın dedim. Adam bana giderken "konsere gidiyorum haberin olsun" falan demedi ama etkileşimdeyiz sonuçta, o benim sabah sabah arayıp sesini duymak istediğim insan. Sevmeyince, belli sınırlar içinde olsa dahi külfet gibi gözükür.Ben zaten yorum yaparken 3 aylık bir ilişki yada sadece konu sahibinin nezdinde yapmadım canım aslında orda asıl yorum yapma sebebim insanların erkeklere karşı çok acımasızca yorum yaptıklarını gördüğümden birazcık ilişkilere daha pozitif bakmaya çalışmamız içindi.Benimde 3 yıllık bir ilişkim var ve ona çok aşığım bu yüzden de birlikte olmadığımız zamanlarda iletişimde olmayı seviyorum ve gün içinde aynı sizin gibi birbirimizle ne yapacağımızı paylaşıyoruz. :) Tüm gün konuşmayıp sadece oraya gidicem bunla buluşacağım yanlış izin almak tamamen yanlış zaten.
Benim için asıl normal olmayan ne biliyor musunuz birbirini yeterince tanımadan arkadaş olarak yani az çok karakterini anlayacak kadar ya da bu gibi konular hakkındaki düşüncelerinden fikir sahibi olmadan sevgilim diyerek kendini bir sorumluluk ve ilişki içerisine sokmak.Bence ortada gerçek bir ilişki varsa ya zaten başından beri ciddi olmalı ya da duygusal olarak o duruma ve benimsemeye gelmediyse adı bu koyulmamalı. Böylece insanlar daha yeterince sevmediği insanlarla böyle sorumlulukları yaşamak zorunda kalmaz.Ciddi bir ilişkide bazı şeyler zaten tuhaf yada külfet gibi gelmez isteyerek yapılır.Konu sahibinin erkek arkadaşı tabiki de yanlış yapıyor.
Zaten sevdiğin insanla bişeyler paylaştığın sürece böyle rapor verir gibi mesajlar atmana yada aramana gerek kalmıyor :) Sevgilin sana öyle bişey niye demez sen zaten gideceğini bildiğinden doğru olanı bu. Sevmeyince olmuyor gerçekten aşk varsa "sevgilim aşkım "demenin altı dolu oluyor :)Benimki bi konserde mesela şu an, zaten iki gün önce de konusu geçmişti, ben de iyi eğlenceler, ben birazdan yatar uyurum sen çektiğin videoları bana atarsın dedim. Adam bana giderken "konsere gidiyorum haberin olsun" falan demedi ama etkileşimdeyiz sonuçta, o benim sabah sabah arayıp sesini duymak istediğim insan. Sevmeyince, belli sınırlar içinde olsa dahi külfet gibi gözükür.
bu yaşta bunları (erkek arkadaşının isteklerini) yapacaksan ,,merhaba..
ne güzel söylemişsin ya, çocuk bişeyler hissediyo ne güzel işte, ama konu sahibi pek bişey hissedememiş belli..sevgili M MilkCoffe
yasiniz 20lerin ortalarini gectiginde sizin eve varip varmadiginizin teyitini isteyen bir erkegin eksikligini duyacak, bir iliskiye baslamak icin bu tur sahiplenmeleri kriter belleyeceksiniz kendinize.
o yaslarda erkek arkadasiniz herhangi bir seyinize karismadiginda kendinizi akilli gibi degil - karistiginda su an gerizekali gibi hissediyorsunuz ya - bir iliskide kimsesiz gibi hissedeceksiniz.
size arzu ettiginiz siklikta mesaj atmadiginda kendinizi degersiz gorup, hatta belki onun sevgilisi oldugunuzu fark edemediginizden yakinacaksiniz.
su an bu maddeler sizin icin bos kume ise yanlis bir iliskidesiniz demektir. size alaka duyan bu kisiye haksizlik etmeden, ona karsi bir sey hissetmediginizi itiraf edin. mezun olun ve heyecanla sizde bir kume olusturacak kisiyi bekleyin.
Sene 2016 ise anne ve babanızı da takmıycaksınız canım o zamanBunu zamanımıza bağlayacaksak eğer artık insanlar ailelerinin düşüncelerini de önemsemiyor.
Biz insanlar olarak çok değiştik.Ve ben bazı şeylerde sanırım günümüz kafasıyla düşünemiyorum.Artık ben merkezli yaşıyoruz ve sadece kendimizi ve çıkarlarımızı düşünüyoruz.Bizim dışımızda kalan hiçbir insanın özellikle de sevgili dediğimiz(!) insanların bize bir öneride fikir de bulunma hakkı yok. Ki bir insanın arkadaşları dahi öneride bulunup yol gösterebilir birine.Sevgilimiz(!) bizim gönlümüzü hoş etmekten başka üzerimizde hiçbir etkisi olmayan kişiler artık.Yeni nesil sevgili anlayışında karşımızdakinin arkadaşlarımız kadar değeri yok gözümüzde. Bu duruma gelmemizin birçok sebebi var tabiki ama bu ben merkezcilik sebeplerden biri.Gerçekten sevgilim diyebileceğimiz düşüncelerine önem vereceğimiz yeri gelince dost yeri gelince aile olacağımız kişilerle değil biraz hoşlantı yaşayıp biraz karizmatik bulduğumuz ama düşüncesine önem vermeyip hayatımızda toplu iğne ucu kadar fikre ve hakka sahip olamayacağını düşündüğümüz insanlarla beraberiz. Bana göre karşısındaki insana haber vermeyen yada onu merak edip haber almak istemeyen,kimlerle olduğunu merak etmediğiniz, gün içinde konuşmak istemeyip, bir etkinlikte bulunacağınız zaman yanınızda olmasından mutlu olmayacağınız ,bazı durumlarda sizin hakkınızda fikir beyan edemeyecek kadar özgüvensiz,asosyal ya da tipik Türk erkeği gördüğünüz insanlarla sevgiliyim demeyin. Ve karşınızdakine bunları yapacak kadar değer vermediğiniz sürece onla bu aşamaya gelmeyin. Çünkü nasıl ailemize, arkadaşlarımıza , işimize karşı sorumluluklarımız varsa sevgilimize karşı da sorumluluklarımız vardır. Bu erdemli bir insan olmanın özelliklerindendir bana göre.
Konu sahibi ; sizin durumunuz da bu kadar soğuduğunuz varlığı ya da yokluğu durumunda bir fark olmayan biri ile sevgili olacağınıza bence bekleyin gerçekten ciddi hissedeceğiniz biri ile olun.Her iki taraf içinde daha hayırlı olur bu.Mezuniyete gitmenize karışmaması gerekir.Sadece küçük çocuklar birilerinden izin alır :). Ailemiz de dahil belli bir yaştan sonra durum bildirimi ister bizden yani bizde haber veririzHiçbir insan hiçbir insandan üstün olmadığı için kimsenin kimseden izin almasına gerek yoktur sosyal yaşamda.
dgkljdflkjgdlfjg burdaki konuda bahsedilen basit bir yemek ve dışarı çıkmak benim yorumum onlar için ?
adam edebiyat parçalamış dslkfjsldjfsdf
canım biz birbirimize haber veriyoz
ben bilmem nereye tatile gidip dışarı çıkıp sevgilimin benden haber alamadığımı ya da "konu sahibinin ilişkisi gibi bi ilişkiye sahip olmayan insanların" birbirinden habersiz yaşadığını filan sanıyon herhalde
fikirlere saygı duymamak ??
mezuniyet yemeğine gitme diye bi fikre niye saygı duyalım kardeşim ben avel değilim meselaaa
ha ilişkimde şu oldu başka bi şehre gitme gitme durumum vardı keyfi sevgilim dediki gitmesen olmaz mı?? ama gene de sen bilirisin
bunlarla o bir mi şimdi ?
evet sene olmuş 2016 hala cümlede anlam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?