Sevgilimle aramda 9 yaş fark var sizce çok mu fazla. İleride bu durum benim karşıma çok büyük sorun halinde çıkar mı?

ripawsliee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2025
11
3
1
23
Evet sitede yeniyim o yüzden nasıl hitap edeceğimden emin değilim ama bi giriş yapayım hızlıca. Hanımlar ben 23 yaşındayım sevgilimde benden 9 yaş büyük. Bizim tanışmamız görücü usulü oldu fakat annem babam bilmiyordu bunu. Her neyse ben buluşmaya gittim ama ben karşıma gerçekten 32 yaşında gibi görünen bir adam çıkar sanmıştım. Ciddi manada bunu abartısız söylüyorum maks 27 28 gösteriyordu. Hala da öyle 32yi duyunca bir tereddüt ettim ya acaba bu son konuşmamız mı olsa diye ama ne olduysa ikimiz de birbirimize ısındık ben ne kadar dirensem de oldu bu. Çok kibar ve başarılı bir insan bunun samimiyetini de ailesini tanıdığım için anladım. Sevgilerini saygılarını asla gizlemezler bire adım atana on adım giderler öyle bir aile her neyse biz bi şekilde ailelere söyledik onun ailesi zaten ne zamandır beni anıyorlarmış ama bizimkiler çok şaşırdılar başta bi olabilir dediler ama 9 yaşı duyunca olmaz dendi istemediler. Onun harici herkes çok olumlu. Ailemin söyledikleri şu : çocuk çok iyi çok çalışkan ekmeğinin peşinde saçma sapan laçkalıklar yapmaz minyon tipli yakışıklı amaaaa büyük hem de çok. Ben şimdi size sormak istiyorum bu şartlarda sizce çok mu büyük bu kişi?

Yas farkinin hayatin hangi doneminde olduguna gore degistigini dusunuyorum ben.
30-39 onemli degil.
23-32 onemli.

Siz hayatinizin başındasınız, o birçok seyi yasamis, tecrube etmis. Hayat tarzi sekillenmis. Siz daha kendinizi taniyorsunuz.

Istediginiz birçok seyden hevesini almis olabilir, yapmis ve tekrar yapmak istemiyor olabilir.

Bu noktada o sizinle tekrar 20leri yasamak isteyecek mi yoksa sizi 30lara mi çekmek isteyecek, bence bu onemli.

X yere gitmek istediginizde "ben gittim daha once gerek yok" mu diyecek yoksa "ben gittim daha once ama beraber de gidelim, sen de gor" mu diyecek mesela.

Doğru söylüyorsun. Örneklerden yola çıkayım ben gezmeyi sevmeyen bir insanım ve bunu da kendisine anlatmıştım. Çok üzüldü. Ben seninle tur planları yaparken sen bana bunu mu söylüyorsun diye. Bakalım görelim umarım herşey güzel olur

Bu yastan bagimsiz bir durum ama tabii. Yasitiniz biri de ayni seyi soyleyebilir. Ve bence onemli bir uyumsuzluk.
Ben de gezmeyi seven bir insanim, gezmeyi sevmeyen biriyle yapamam. Ister kucuk, ister yasitim, ister buyuk olsun.

Bunlardan bağımsız olarak yas farkinin iliskiyi nasil etkileyecegine bakin.

Mesela evlilik amacli gorusuyorsaniz cocuk meselesi. Yasindan dolayı hemen isteyebilir, siz gencsiniz daha beklemek isteyebilirsiniz vs.
Calisma hayatiniz nasil olacak?

Çok büyük değil gayet makul . 32 yi ne sanıyorsunuz ? Genç de duruyormuş zaten

Esimle aramizda 8 yas var tanistigimizda ben de 20lerin basindaydim. 10 yillik evliyiz ve yaşadigimiz hic bir sorun yaşla ilgili olmadi. 8-9 yaşla ne gibi dert cikabilir bilmiyorum neyin catismasi olacak?
Gercekten dogru durust biriyse yaş için bozmayin. Bi yerde gezmeti sevmiyorum, o benimle turlar dusunuyor demissiniz mesela boyle uyumsuzluklariniz varsa onlari ayro degerlendirin bunlarin yaşla alakasi yok. Coluk cocuk, is guc, tatil anlayisi hobiler hayat gorusu farkliliklari sadece yas farkiyla ortaya cikmiyor ayni yaşta da bunlar sorun oluyor.

Kişi ile alakalı tamamen durum. Benim icin sıkıntı oldu ama karakterinden dolayı. Bazı acilardan da avantaj oldu.
Bir başka arkadaşım eşi ile yaşıt. Ama iş yerinden bariz birine ilgisi var. Adam kendinden 9 yaş büyük. Görüntüde de baya yakışıyorlar. Yaşını göstermiyor adam. İkisi arasında yaş farkı var gibi durmuyor.
Yani ben bazen yanlış mı karar verdim diye düşünürken bu arkadaşa bakıyorum. Bak yasitiyla evli ama mutlu değil. 9 yaş büyük biriyle flört ederken mutlu oluyor ama diye düşünüyorum. Tabii açıklama yapayım arkadaşa göre ikisi tamamen arkadaş, çok iyi anlaştıklari için öyle göründüğünü düşünüyor. Ben iki farkli örnek vermek istedim. Sorun sadece yaşsa çok büyük bir fark değil. Ama tembel falan biriyle o yaş farkı zamanla açılır. Git göbek salabilecek bir tipse ilerde zorlanirsin. Bana göre ideal yaş farkı 4-5 yaş.

Kuşak farkı oluyor 9 yaş diyince şimdi. O doksanlar çocuğu, siz z kuşağı. Ben de 24 yaşındayım ve ablamla bile hissediyorum zaman zaman o kuşak farkını (7-8 yaş var aramızda)
Otuzlarında bir adam istemezdim bir de ben hayatı birlikte öğrenmek deneyimlemek varken o yirmilerini tatmış bitirmiş. Üstelik yeni mezun olmalısınız yaşınız itibariyle. Bu görücü usulünü beceremiyorlar artık bence 23 yaşindaki kızla 32lik adam denk değil birçok açıdan. Yine de kafa olarak çok uygun çıkarsanız falan düşünülebilir diyim.

Benle eşimle aramda 9 yaşadık var hiçte sorun olmuyor

Bana fazla geliyor bu yaş farkları.bir de 10 sene sonrasını düşünmek lâzim.

Bence fazla bir yaş farkı değil. Adam işini gücünü yoluna sokmuş, karakteri oturmuş, e ailesi de iyi diyorsunuz.
23 yaşında biri olarak hadi 25 yaşında birine ok dediniz. İş bulacak da, askere gidecek de vs vs.
Biraz tanımaya çalışın hemen ciddiye bindirmeyin. Bakalım aranızda çarışma vs olacak mı.

eşimle aramda 15 yaş var severek evlendik anlaşıyoruz bir sıkıntı yok on yıllıkta evliyiz. Anlaşmazlıklar oluyor arada ama karakter çatışması yaşdan dolayı değil.

E anca evlenecek yaşlara gelirler hayat yoluna girene kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…