Sevgilimle aramda 9 yaş fark var sizce çok mu fazla. İleride bu durum benim karşıma çok büyük sorun halinde çıkar mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaş farkından hoşlanmıyorsanız ve olgun erkek görüntüsünde hoşunuza gitmiyorsa sorun olabilir. Aranızda uyum varsa da sorun olmayabilir, ama uyumsuzluk varsa yaş farkı o uyumsuzlukları ikiye katlar. Burada 10+ yaş farkına bile methiye düzüp övenler var ki bu yorumlar gerçekçi değil.
Siz ne düşünüyorsunuz o önemli. Uyumlu musunuz, gerçekten istediğiniz kişi mi ve evlenmek istiyor musunuz ona bakın.

Esimle aramda 8 yaş var. Şu an 32 yaşındayım. 23 yaşında evlendim. Şunu kesinlikle söyleyebilirim o yaştaki hayata bakışımla şu yaşımdaki kafa yapım çok çok farklı. Ki ben her zaman yaşından olgun biri olmuşumdur. Şu an çok daha mantıklı kararlar alabilen biriyim. 23 yaş çok genç bir yaş evlilik için.
Esimle yaş farkı çok sorun olmadı. Ben evlendikten sonra esimle birçok ülke gezdim. Bu karaktere bağlı birsey. Yaşla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. İyice tanımadan evlenmeyin. Yaşınız gereği hayata daha toz pembe bakıyorsunuz. O ise olgunlaşmış.

Dayı gibi görünmüyorsa neden ilk tanışmada dayı dediniz o zaman adama?
Bu forumda duyduğum yaş farkı hikayelerinin hepsinde de nedense hep beylerin genç gösterdiği vurgulanıyor, sanki sağlıklı bir ilişki sürdürmek için en önemli ölçüt genç göstermekmiş gibi.

Eğlenceli ve gülen emoji atıyorlar çünkü sizin gibi kalıplara sıkışıp kalarak önyargı dağıtmıyorlar.

Şaşıracak bir şey yok, insanlar da hayatlar da çeşit çeşittir. Öyle zıt öyle farklı kişiler o kadar muhteşem ilişkiler ve evlilikler yaşıyor ki, aynı zamanda aşırı denk insanların birbirleriyle hayatları kararıyor.

Kişisel bir şey bu ilişkiler, evlilikler. Her ilişkinin de kendi dinamiği, kendi özeli var. Öyle dışarıdan gözlemle kesin yargıda bulunmamaliyiz.

Gerçi siz ilişkiyi yargılamayı da geçip anlayışlı ve farkındalıkla yorum yapanları da yargilamissiniz

Ben benden üç yaş büyük insana bile şakasına "abijiiimm" diyen bir insan olduğum için olabilir :)

Daha çok çok gençsiniz. Yeni dönemin ergenlik yaşı neredeyse artık bu yaşlar. Huyu, yüzü güzel herkese aşık olma potansiyeliniz var o yüzden duygularınızı çok da önemsemeyin bu aşamada.
Siz biraz daha büyük olsaydınız olabilirdi ama şu durumda bence 9 yaş bir hayli çok.

Arkadaşlar, adam evli çocuklu olmadığı ve kadın reşit olduğu sürece romantik bir ilişkide bir sorun göremiyorum ben. Herkes kimseye zarar vermediği sürece istediği gibi yaşayabilir. Ben hayatımda en büyük kötülüğü aramızda beş yaş olan bir erkekten gördüm mesela. Ayrıca benim çevremde benim yaş grubumdaki insanlarla benim görüşlerim uymuyor. Bir de aslında ne aradığımıza bağlı da değişiyor bunun cevabı bence. Ben açıkçası beni sarıp sarmalayacak birini istediğim için tercihim bu yönde. Sadakat anlamında eski kafalı birini istedim ben. Adam evli çocuklu olur ya da onu geçtim bekar çocuklu olur, tamam bu tepkiyi anlarım ama niye sanki kendimden 30 yaş büyük evli çocuklu hatta torunlu adamla parası için takılmışım ve konu sahibine de böyle yapmasını söylemişim gibi tepki aldım onu anlayamadım.
Ha, anlaşma konusunda sorun çıkar mı çıkmaz mı onu yaşayıp göreceğiz. Belki çok iyi olur her şey, belki abidik bir şeyden ayrılırız. Bilmiyorum. Normalde ayıplanmaya dayanamadığım için bu yorumu sildirecektim ama sildirmiyorum, bizim insanımızın insanların farklı farklı olabileceğini, kimseye zarar vermiyorsa herkesin farklı doğruları olabileceğini kabullenmesi lazım.

Son düzenleme:
Genç göründüğünü, yaşını göstermediğini söyleyen insanlara göz doktoru tavsiye ediyorum ben. Yaş farkı ne olursa olsun bir şekilde belli oluyor.

Benle eşimin arasında da 9 yaş var ama herhangi bir sorun birseyimiz yok çok şükür ama 23 ile 32 yaş kıyaslarsak bilemedim tatlım

Benim de eşimle aramda 9 yaş var ben 28im o 37 yaşında. Ama saçında bir tel beyaz yok. Bizi herkes yaşıt zannediyor. Biraz kendine bakma biraz da genetikle ilgili bence. Ben yaşla ilgili hiçbir sorun yaşamadım eşimle. Çok kafa dengiyiz çok güzel anlaşıyoruz. Benden daha aktif hatta ben daha çok evde miskinlik severim.

Yaş farkınızdan bağımsız olarak söylüyorum, en fazla 6 aydır berabersiniz bu adamla (aralık ayında başka flörtten bahsettiğiniz için söylüyorum). Yani daha tam olarak adamı tanıdığınızı sanmıyorum. İster 3 yaş farkınız ister 13 yaş farkınız olsun, tavsiye verebilecek tecrübeye sahip değilsiniz bu ilişkide.

Yaş farkınızdan bağımsız olarak söylüyorum, en fazla 6 aydır berabersiniz bu adamla. Yani daha tam olarak tanıdığınızı sanmıyorum. Tavsiye verebilecek tecrübeye sahip değilsiniz bu ilişkide.
Tamam da ben bir ilişkim olmasa bile kendisine zamana bırakmasını, yaşının erken olduğunu söylerdim ki. Hatta başkalarından aldığım tavsiyeler benimle yaşıt, buradakilerin onayladığı "normal"(?) biriyle olsaydı bile bu tavsiyeleri alırdım. Tamam KK standartlarına uygun değil ama bu tavsiye vermeye hakkım olmadığını gösterir mi, hayır bence göstermez.

Ben 47 eşim 57 yaşında.Bizim yaş aralığımızda 10 yaş sorun olmaz.Ben yaştan dolayı bir sorun yaşamadım.Ama 23 yaşında olsaydım 32 yaşındaki birini kabul etmezdim sanırım.

Kk standartı diye bir standart yok ki. Siz yaş farkınız fazla olduğu için değil daha adamla 3-5 aydır beraber olduğunuz için tavsiye vermeye hakkınız yok. Adamı övmüşsünüz ama daha kendinizin bile tanıdığını sanmıyorum. İyi anlaşıyoruz, sorun yaşamıyoruz falan demişsiniz de daha cicim aylarındasınız. 6 ay kullandığım beyaz eşyayı bile övmem belki senesi dolunca sorun çıkarır diye.

Son düzenleme:
Hayır ilişkiden bağımsız olarak 23 yaşında evliliğin zorlayacağını herkes bilir. Bunun için maalesef ilişkiye ihtiyacı yok bir insanın. Zamanında ben bir şey yaşadım (ama şimdi anlatsam KK'dan kovulurum buranın doğrularına uymuyor diye ) onun bile sorumluluğu bana ağır geldi, evlilik için çok çok erken.

Senin mesleğin nedir? Tahsilin nedir? Onun nedir? İşleriniz nedir? Çalışınca birbirinize vaktiniz olur mu? Çok yoğun çalışan biri mi? Size evlilikle çocukla ilgili ne diyor? Ben de 23ümde evlendim ama eşim de 27ydi. Böyle yaş farkları bana göre iyi değil ama dediğim gibi hayatta ikiniz de şu an neredesiniz? Ne istiyorsunuz? Gezmeyi vs sormuyorum. Çok önemli konuları mesela nerede yaşayacaksınız? Mesela çocuk istiyor musunuz hemen mi sonra mı? Ailesiyle sizin aranızdaki dengeyi kurabilir mi? Kimseye hesap vermez mi yoksa verir mi? Yani hemen ilk görüşmede neden tüm sülaleyi kattınız ki? Biraz gezseydiniz tanısaydınız.

O zaman tam bir yargıladıklarını yaşama hikayesi olmuş sizinki:)
Evet evet, hatta bir yakınım var, sevgilisiyle aralarında inanılmaz bir yaş farkı var. Ona sormuştum nasıl anlaştığını, bana gülümseyip şey demişti, "insanın yaşı ilerledikçe tercihleri değişebiliyor," diye. Ben asla yapmayacağımı söylemiştim. Sonuç. Ama sadece burada sanki özür dileyerek söylüyorum metres olmuşum ve bunu normalleştirmişim gibi davranılmasını anlayamadım. Bu biraz beni üzdü.

23 yaşında niye evleniyorsunuz ki hayatınızı yaşayın. fikirleriniz sonra çok değişir. 32 yaşındaki bir adam çok büyük size göre 30-39 olsaydı sorun değilde. 23-32 sorun bence yine de siz bilirsiniz. abla olarak tavsiye verdim gerisi size kalmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…