• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimle aramızdaki devasa farklılıklar

Sevgililik başka
Nişanlılık başka
Evlilik bambaşka bişey..
İyi düşün anne baba boş konuşmaz.
2 gün sonra bi hareketleri gözüne batar ağzından dökülen cümleler dönülmez yollar açar. Sen tanıyorsun aileni de kendini de sevgilini de..
 
ilişki yasayacagın insana bir bakıp öyle baslamalıydın bence . hadi olan olmusta babam dogru söylüyor ailesel farklılık kültür önemli birde maas farkı maası az olan erkeklere koyuyor bu durum .simdi istiyor ancak yarın oda sıkıntılanacak.
 
Aileler arasındaki fark ilerde çok büyük problemler yaratıyor farklı yerde yasayacagiz demekle olmuyor maalesef aileler illa bir araya gelicek ozaman göze batıyor çoğu şey sevgiliniz şu anda çoğu şey dert etmeyebilir ama evlenince işler değişiyor
 
Sevgilimle herşey büyük bir aşkla başladı ki hala öyle devam ediyor. 3 yıldır çıkıyoruz. Ama kafam öyle yoğun ve dalgın ki herşeyi çok düşünüyorum. Tanıştığımda sevgilim iki yıllık bende dört yıllık lisans okuyodum. O sıralar garsonluk yapıyordu. Şuan yeni işi de iyi sayılmaz. 1500 tl alıyor. Bende yakında işe başlayacağım. 3800 civarı bir maaşım olacak. Başka konuya geçersek.. Ailesi ilkokul mezunu bile değil. Nerde nasıl konuşması gerektiğini de bilmiyolar. Benim ailem üniversite okumuş insanlar ve herşeyi bilirler çok olgun insanlar. Sevgilim benimle evlenmeyi çok istiyor bende istiyorum onu herşeye rağmen çok seviyorum ama ailem istemiyor. Babam benim kızım mı geçimini düşünecek diyor seni alacak olan düşünsün diyo.ayrıca ailesi öyle olanın kendide öyle olur diyo evlenince foyası çıkar diyo napabilirim ayrılsam vicdan azabı çekerim ayrılmasam babamın dedikleri çıksa başka türlü eziyet. ben mi salağım da böyle bir aşkı tercih ettim

Aşkı yakalamak önemli.
Ailelerin kültürlerin uyuşması da gayet önemli...
Maaş konusuna girmiyorum, iki kişi çalışınca ki senin de mesleğin varmış yuvarlanır gidersiniz.
Fakat kültür farklılıkları eşlere de yansır.
Sevgiliyken iyi, fakat evlenip daha farklı ortamlara girdiğinizde,ne bileyim yemek yeme şeklinden, oturup kalmaya vs konuşma tarzına kadar farklılıklar göze çarpabilir.
Ailenin bahsettiği konu da bu sanırım.
Yani aşk ve kendi kültürüne ne kadar yakın birini seçersen sen de o kadar rahat edersin demek istiyor ailen.
Annelerinizin arkadaş gibi olması,babalarınızın oturduğunda konuşacak konular bulabilmesi,sizin çocuk yetiştirirken ortak paydada buluşmanız önemli..
 
Kültürel fark o kadar önemliymiş ki... benim ailem de olmaz yapamazsın dedi ailesi neyse kendisi de odur onlar yetiştirdi sonuçta dedi biz onay vermiyoruz ama sen bilirsin dedi. Tabii ben anlayamadım kafamın dikine gittim her zamanki gibi ama şimdi keşke zamanı geri alabilsem diyorum. Daha 1 yıllık bile evli değiliz tamam seviyorum ama ailesi çok rahatsız ediyor aramızda 800km olmasına rağmen. O kadar cahiller ki hiçbir şeyi anlamıyorlar artık onları düşününce midem bulanıyor. Eşimle de aramızı bozuyorlar bir şekilde. Aileler gerçekten çok daha iyi tanıyor görüyor biz sevgimizden tanıyamıyoruz. Bence aileni dinle ömür boyu huzursuz olmaktansa bir kere üzül. Ben şimdi sevdiğim halde ayrılmayı düşünüyorum çünkü katlanamıyorum artık. Bir de bazen onların huylarını görüyorsunya kocanda o çok kötü bir duygu. Çünkü ailesi ve onlar yetiştirmiş dna'sında onların genleri var sonuçta.
 
Kim ne derse desin,davul dengi dengine. Universite mezunu aile ile ilkokul mezunu aile uyusamaz anlsamaz. Ama siz derseniz ki aileler gorusmeyecek tamam o zaman olur evliliginiz
 
Canım ben seni o kadar iyi anlıyorum ki. Yaşamadan olaylara yorum yapmak, bol keseden atmak çok kolay. Eğitim konusunda eğer annesi görgülü kendini yetiştirmiş nerde ne konuşacağını bilen bir kadın olsaydı sorun olmadı. Maalesef günümüzde görgünün eğitimle pek bir alakası kalmadı. Önemli olan kadının hanımefendi görgülü olması. Sevgilinin mesleği ve maaşına gelecek olursam evet her şey para değil ama bir çok şey para. Evlendiniz diyelim yarın bir gün adamın gururuna batmaya başlar eve sizin daha çok para getirmeniz. Her erkek kaldıramaz bunu egosuna yediremez. Haliyle çatışmalar ve geçimsizlik başlar. Eğer en ufak şüpheniz varsa ailenizi dinleyin. Anne babalarımız kötülüğümüzü istemez. Bizi, yaşantımızı tanır ona göre konuşurlar. Sonradan keşke dememek için bu konuyu annenizle iyice konuşun derim. Sizi iyi anlıyorum benzer bir olayda benim başımda var. Sizinki kadar aileme tam olarak açmadım konuyu. Ama iş ufacıkta olsa ciddiye binmeye başlayınca insan ıncığını cıncığını bile düşünür oluyor. Vereceğiniz karar halkınızda hayırlı olur inşallah.
 
Back
X