Sevgilimle evleneceğiz,kimliklerde evlendiğim belli olur mu?

12denberi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2011
13
0
36
İstanbul
18 yaşndayım sevglmde 18 yaşında evlncz ama evlndgmzde kimlikler değişicnce hastanede okulda veya başka bi yerde evlndğmz anlaşılırmı?

ve ben rahatsız olsam hastaneye gtsm ailemle hastane görevlisi kocanızn ssk sı yok vs.. deme olasılıgı nedr. bi yardım edin.:nazar::17:

Son düzenleyen: Moderatör:
evet ama nasıl anlaşılır kimlik değişicek. hastaneye gttiğimzde bellimi oluyo ?

canim kimlikte medeni halinde evli yazacak öyle degilmiydi :44:
ya TRde kimlikler nasil bilmiyorum almanyada yasiyorum ben ama bildigim kadariyla evli yazar hani

ayrica bu yaptigin cok sacma birsey, neden ailenden gizli evleniyorsunki, hic dogru degil hic :20:

Aferin saklayın kimliklerinizi, hatta sahte pasaportla yurt dışına kaçarsanız işiniz daha da garanti. Hey Allahım...

Kimlikte bekar yazılı ama evli tanıdığım var başvuru yapıyosunuz değişmesi için. Hastane vs babanın üstünden ssk yoluyla bakınıyorsan kimin üstüne geçerse eşinse eşinden bakınıcaksın ama söylemezler babandanmı eşindenmi diye. sskmı diye sorarlar bitek

kimliğin değişecek. soyadını değiştmesen bile medeni hal kısmını değiştirtmen gerek.

okuldaki kaydını düzelttirmen gerekecek. tabi bu da soyadı değişikliğine bağlı.

evlendiğin için babanın sigortasından yararlanamayacaksın. hastanede para ödemen gerekecek. içlerinde bence en önemlisi bu. daha yaşın küçük ve okul dediğine göre öğrencisin. sigortan yok çalışmıyorsun hastalansan acil ameliyat olman gerekse kim kurtaracak seni?

ailenden gizli evleneceğine göre ya sevgilin ailenin onaylamadığı birisi ya da yaşının küçük olduğunu düşünüp seni evlendirmeyeceklerinden korkuyorsun. yıkıcı bir biçimde eleştirmek istemem ama daha bu soruların cevabını bilmiyor iken evlilik dünyası ile nası başa çıkmayı düşünüyorsunuz? ah yoksa sadece cinsel ilişkinin adı olsun diye mi evleneceksiniz? eee yarın öbür gün ayrılmak istediğinizde de gizlice boşanacaksınız yani?
peki bu süreçte hamile kaldığında olmayan sigortanla, maaşınla kürtaj yaptırabileceğini ya da ailene ben evlendim, şimdi de hamileyim diyebileceğini düşünüyor musun?

daha yazacak çok şey var aslında ama ben her şeyi olumsuz yönüyle görüp öyle düşünmek isteyen birisiyim. daha çok gençsin. dikkatli olman gereken bir yaştasın.

okul derken hangi okul? lise ise türkiyede liseli öğrecilerin evlenmesi kanunen yasak, okulunuz biter. Üniversite ise şöyle; burs filan alıyorsanız onların belgeleri için yapılan soruşturmalarda adres olarak evi belirtirseniz evli yazacağı için sıkıntı olur. Tıbbi olarak üniversitenin medikosunu kullanırsanız sorun olmaz devlet hastanesine giderseniz ve eşinizin ssk sı yoksa o dakika derler, yok diye.

neden ewleniyosunuz daha bu yasta ve neden gizli evleniyosunuz...sonra pisman olmayın derim..tabi siz bunu danısmak adına acmamıssınız bu konuyu ama yorum yapma geregi duydum..:51::51:

1- kimlikte bekar yazıp evli nasıl olunuyo net bi bilgi vereblrmsnz ne yapmamız lazım
2- neden liseliye yasak 18 yaşı geçtik oy kullnblysk evlnblrzde
3-herhangi bi yakınlaşma olmıyck sadece evli olucaz. yakınlaşma askerden snra..
4- belli bi süre saklanıcak ... sadece

bak canım sakın ailenden onay almadan evleneyim deme sonra çok pişman olursun..arkadaşların dedikleri çok doğru,ne yani daha yaşın çok genç çok mu seviyorsun aşık mısın sevdiğin insan seni çok mu seviyor o zaman ailen onay verene kadar uğraşır eğer ailen onaylamıyorsa bir bildikleri vardır..onlar tecrübeliler ve senin çok mutlu olmanı isterler..sakın saçma sapan düşünüpte evlenme..

tatlım hiçbir şekilde saklayamazsın benden söylemesi.. farkındaysan tc no' su çıktı kaç zamndır hayatımızda kimliğin olmasa bile tc no'nu söyleyip bütün işlerini görüyorsun hadi diyelim kimliğim kayboldu deyip yeni kimlik çıkartıp onla evlenip eskisini kullansan ailenin yanında yine kırtaramazsın kendini.. tc numarandan bütün bilgileri hastaneden de öğrenebilirler.. kimliğinde ne kadr değişiklik yaparsan bütün ilgili yerlere de gönderiliyor bu değişiklikler.. öyle bir halt yeme yanarsıın benden söylemesi

hiçmi saklama olasılıgı yokmu kimlmu ği göstermem kmsye bildiri flnmı yolluyolar. kamu kurulşlarna

Son düzenleme:
1- kimlikte bekar yazıp evli nasıl olunuyo net bi bilgi vereblrmsnz ne yapmamız lazım
2- neden liseliye yasak 18 yaşı geçtik oy kullnblysk evlnblrzde
3-herhangi bi yakınlaşma olmıyck sadece evli olucaz. yakınlaşma askerden snra..
4- belli bi süre saklanıcak ... sadece

kimliğini evlendikten sonra gidiyorsun yeniletiyorsun o zaman da evli olarak yazıyor..yani evlendin ama kimliğini değiştirmedin o zaman halen bekar olarak yazıcak..
18 yaşını geçmiş olabilirsin ama ailenin razı olmadığı kişiyle evlenemezsin..bune çocukça saçma sapan şeydir tatlım iyi düşün..seni seviyorsa gerçekten uğraşır aileni ikna etmeye..
herhangi bir yakınlaşma olmayacak demişsin kimi kandırıyorsun tatlım sen aynı evi paylaşıcaksınız ama yakınlaşma hiç olmayacak böyle birşey olmaz olamaz..adam geldi yakınlaşalım dedi veyada ne bileyim sana dokunmaya başladı sen hayır olmaz askere gidip gel ondan sonra mı diyeceksin..bence saçmaaaa
belli bir süre saklanıcak ee sonra ailenle aran bozulacak belki ailen seni evlatlıktan reddedicek..değer mi bir adam için?tamam çok seviyorsun ama çok saçma düşünüyorsun..ailen olmadan ne yapıcaksın?diyelim ki olmadı 1 sene sonra boşandınız nolcak ailen seni reddetti kocan yok ortadasın..bak sakın böyle bir delilik yapayım deme düşün tatlım..

Back
X