Sevgilimle evlilik kararım

asyozkan

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2015
61
10
18
32
Telefonda başlayan ve 1 yıldır devam eden bir ilişkim var. Başından beri ciddi olarak başladık. Ki ben normalde evlenmeyi düşünmeyen özgür ruhlu biriyim, ama onu tanıdıkça evliliğe ısındım :) Aramızda benim 4, onun 2 yıllık bi bölüm okuması, benim memur olmak istemem onun dayısının yanında çalışıp esnaf olmak istemesi sorun oluyor. Kpss veya dgs için hiçbir çaba sarfetmiyor, atanmam çok zor hem de o işi yapmak istemiyorum, hem belki ilerde kendi işimi kurarım diyor. Bu konuları açınca alınıyor galiba, hep sonu kavga oluyor o yüzden artık açmıyorum. Ben normalde önemli olan karakteri bana nasıl hissettirdiği diyordum önceden, ama zaman geçtikçe sorun ediyorum galiba. Ailem de öğrendi, hem ailem hem arkadaşlarım bu tarz şeyler sölüyorlar. Ha benim de şuan memur olduğum yok, ama atandıktan sonra evlilik olayı için bi adım atıcaz. Kendimi büyükte görmüyorum herkes okuyabiliyor 4 yıl 2 yıl önemli değil ama sadece rahat yaşamak huzurlu bi hayat sürmek istiyorum herkes gibi. Babam da esnaftı biz çok sorun yaşadık maddi konuda, Allah'a şükür huzurluyuz ama maddi anlamda hiç rahatlayamadık. Bunları evliliğimde yaşamak istemiyorum ama o öyle olmayacağından emin, ben sana bakarım merak etme diyor. Bir de uzaklıktan dolayı pek görüşemiyoruz. Zaten ilk tanıştığımızda askerdi kendisi :) Ben evliliğe karar veremiyorum, bazen diyorumki acaba onu yeterince tanımıyo muyum, ya da benim için doğru insan o değil mi, böyle düşünceler oluşuyor. İşten geliyor biraz mesajlaşıyoruz uyuyor hemen mesela, bi konu açıyorum gündemden hiç fikrini söylemiyor. Oysa ben arkadaşlarımla saatlerce konuşurum. Sevgisini belli edemiyor, ilk başlarda yine iyiydi ama şimdi ben özledim desem ona bile güzel bi cevap vermiyor. Hislerini içinden yaşayan tipler olurya, öyle işte. Ama ben bu durumdan da sıkıldım. Ona söylüyorum benim yapım böyle diyor. Yıldönümümüzü kutlamadık mesela. Bende bişey yapmadım gerçi. Ben o askerdeyken onun doğumgününü kutladım. Ama o benim doğumgünümde sabah uyanıp mesaj attı sadece. Yanyanayken çok mutluyuz, tabi ayda yılda bi görüştüğümüz için. Ama evlenirsek nolcak bilmiyorum. Çok korkuyorum yanlış bir evlilik yapmaktan. Sürekli bunu düşünüyorum. Oysa ilk başlarda hayatımda ilk defa biriyle evlenebileceğimi hissetmiştim. Şimdi neden böyleyim bilmiyorum, sizce ne yapmalıyım? Ayrılmayı düşünüyorum bazen ama seviyorum da, çok üzüleceğimi de biliyorum

Bence biraz aklını kullan geleceğini düşün.
Ha bu sadece parasal anlamda değil yanlış anlama. Evlilikte sevgiden çok anlaşmak önemli bence. Çünkü evlilikte ortak kararlar alman gerekiyor ya ne bileyim okadar çok şey varki. Mesela biz eşimle hiç anlaşamayız. Birbirinizi çok srviyorz ama anlaşamadığımız çok konu var. Baska bi problemimiz yok maddiyat ailesel filan sorunlar olmadığı için üzerini kapatrz.
Ama sadece bir sorunla kalmayıp da bikaç sorun olunca evlilik çatırdiyor.
İyi düşün geleceğini düşün. Ona göre kararlar ver

Ne memurlukmus arkadas herkes memur herkes atancak neyse.

Ben sende kendini begenmislik sevgilini asagida goruyorsun gibi hava sezdim.
Bencede siz hic bir yandan uymuyorunus fazla söze gerek yok.

Kaç kere görüştünüz görüşme sıklığınız nedir
Yani toplasan 10 kere. İlk birkaç ay konuşuyorduk. Sonra haftasonları bir kez olmak üzere bi ay boyunca görüştük. Askerliği bitince yanıma geldi hemen. 3-4 gün. Sonra uzun bi süre onun isi benim kpss derdim derken görüşemedik. En son 20 gün önce görüştük. Baya karmaşık malesef :)

Tam okuyamadım fakat sonlarından anladığım kadarıyla özgür ruhun seni hala terk etmemiş. Belkide evliliğe hazır değilsindir. Bunu bir düşün derim.
Diğer yandan adam esnaf olup kendi işini yapacaksa ne âlâ memurluk yanında hikaye kalır. Diplomalar evlilik kriteri olmamalı bence

bu memurluğun bu kadar revaçta olduğunu şu bdv olmasaydı öğrenemiycektim hiç..
Aynen ben de öyle. Sanki CEO aşaması gibi bahsediliyor.
Konu sahibine ise şunları diyorum.
Mesleği, yapmak istediği işi koyun bir kenara
Mutlu edecek bir profili yok sevgilinizin
Evlenirseniz de hayal kırıklığına uğrayacağınız aşikar gibi geldi bana

Bence tek sorunun meslek olsun. Duygusal bir tatminsizlik de söz konusu gibi..

Asıl sorun da bu..

Memurlar mı yaşayabiliyor bu ülkede sadece. Memurluk bir amaç değil araç olmalı. Mesela benim için bir araç. Sevdiğim mesleği okuyorum ve uzak bir il istiyorum. Eğer farklı şehir hayalim olmasa hazırlanmazdım bu sınava. Ekmeğini kazanmak isteyene heryer paris.
Bence onu aşağılamak yerine kararlarını uygulamaktaki ciddiyetini ölç.
Karakterini gözlemle
Çünkü memur olup seni mutsuz eden biri de olabilir
Asgari ücret alıp sevginin en hasını yaşatanı da.

Bizimde ailevi açıdan pek sorun olmaz gibi geliyor,yani inşallah :) Ama acaba diyorum anlaşamıyor muyuz. Aslında ben herhangi bi tartışma konusu bulup çıkarmasam o çok uysaldır. Ama ilgi eksik, her ilişkinin ilk yılından sonra böyle mi oluyor acaba, heleki evlilik kumar gibi ne olacağı hiç belli değil..

Valla ben 4 yıllık mezunum.
Keşke 2 yıllık sağlık okuyaydım da hemencecik atanaydım diyorum
Hiç farketmez o ne okuduğun yani.
Kafandan şu 4ü 2 yi at

Kesinlikle emin olun bunları bende düşünüyorum. Ama ondan net ve kararlı bir cevap alamıyorum. Sanki ilerki planlarını sormam yasakmış gibi. Galiba yanlış yoldan gittim ilk başta, o da artık bu konuyu açmama kırılıyor. Bunu da kızarak belli ediyor. Onunla ileriki planlarına göre evlenmemi istemiyor galiba, ben anlamadım pek onu

Valla ben 4 yıllık mezunum.
Keşke 2 yıllık sağlık okuyaydım da hemencecik atanaydım diyorum
Hiç farketmez o ne okuduğun yani.
Kafandan şu 4ü 2 yi at
Aynen ben de keşke diyorum iki yıllık bisey okusaydım :) Sorun 4 2 değil sorun okudugu bölümle ilgili birsey yapmak istemeyip, dayisinin yaninda öyle calismasi, ve ilerde bi planin var mi dedigimde kizmasi bu konuyu konusmak istememesi.

Hele evlilikte bi zaman sonra bütün heyecan bitiyor

Bence tek sorunun meslek olsun. Duygusal bir tatminsizlik de söz konusu gibi..

Asıl sorun da bu..
Evet aslında benimle yeterince ilgilense sevgisini belli edebilse, ki ben sevdigini biliyorum, bu şekilde düşüncelere dalmayacagım. Ama iste bu durum biraz da onun çok yoğun calismasi, benim de evde bos oturmamdan kaynaklaniyor. Yani ben ilgi beklerken o yorgun eve gelip dinlenmek kafasini toplamak istiyor. Bana göre bu bir bahane degil ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…