Sevgilimle evlilik kararım

Evlilik kararını birlikte almadınız mı?
Demek ki o da henüz ne yapacağına karar verememiş
Siz sorunca kötü hissediyor
Bu devirde birşeyler yapmak cidden zor
Zaman tanıyın
Ama memur olmazsan olmaz fikrini dayatmayın
O size şu mesleğe geçmezsen ayrılırım dese hoş olur mu, olmaz
Mantıksız yani
Bırakın geleceğine kendi karar versin
Sizde bakarsınız bu hayat bana göre mi? Oldu oldu, olmadı hayırlısı dersiniz
Durumu anlamak için birkaç ay daha verin bence
Sonra bakarsınız
Duygusal tatminsizlik hala devam ederse iş durumunu beklemeden bitirin

Haklısınız, sonucta benimde is durumum belli degil, kendi isim olmadan da evliligi dusunmuyorum, en iyisi beklemek. Ve dediginiz gibi ona bir meslek dayatmamak, herkesin kendi hayati. Keske cevrem de boyke dusunse.. Duygusal konuda ne yapabilirim hic bilmiyorum.Zaman vermek en mantiklisi galiba

Sizin atanacağınızın garantisi var mı ki karşınızdakini zorluyorsunuz?
Yani atanmak bu devirde çok zor. Ve gerçeten memurluk o kdrda önemli bişey değil. Ben nişanlıma ikimizden biri memur olalım yeter derdim. Ben atandım ama onun maaşı benden daha iyi .

Binlerce mezun ve işsiz insan var, işsizliğin büyük boyutlara ulaştığı, herşeyin allak bullak olduğu bir ülkede yaşıyoruz ve malesefki yapabileceğimiz en düzenli iş memurluk, bu yüzden revaçta yani bir ceo aşaması değil tabi :)
Konuma gelince evet duygusal bir tatminsizliğim var ama yanyanayken iyiyiz bu yüzden bazı ikilemler hatta üçlem ve dörtlemler yaşıyorum:)) Umarim ya evlenmemem gerektigini anlarim ya da evlenip mutlu olurum zaman gostercek..

Bazıları ticaret yapar bazıları memur olur. Kafanın çalışma şekliyle alakalı yani. Ticarette başarılıysa ne memuriyet ısrarı boşver. Ama sizin durumunuzda önemli olan gerçekten aşk var mı yani? Uzaktan uzağa alışkanlık mı yoksa sürekli her hafta görüşüyor musunuz mesela

nedir bu memurluk sevdası diyorum..
evlilik kararını bile etkiliyor..
insan sevdiği için evlenmek ister yada istemez adamın memur olmasıyla bir alakası yoktur..
riski göze alamıyorsan sevmiyorsun demektir..
Riski göze alıp aşktan gözümün kör olmasındansa mantıklı olmaya calisiyorum. Çünkü risk alip mutsuz olanlari görüyorum. Çok sacma evet, cidden asiri sacma heleki ben hic memurlukmus falanmis dusunmeyen biriydim. Çevre insani çok etkiliyor. Sanki ben memur olsam o esnaf olsa çok absürd olcak, ki ben de atanmaya calisiyorum ama bildigin issizim yani :)

Haklisiniz onu zorlamam cok sacma, gercekten yorumlar beni kendime getiriyor. Bazen düsünemiyorum. Benim de garantim yok tabiki..

Esnaflari gommussunuz ama benim abim de 4 yillik mezunu, meslegini hic yapmadi, okul bitti babamla calismaya basladi, su an ortalama aylik geliri bir memurunkinin 10 katından fazladir belki. Atanamamis memur olamamis yazik mi demek lazim simdi...
Neyse aranizda yeterli duygusal bag olsa bunlari sorun etmezdiniz o yuzden yol yakinken dönün

o zaman hayata farklı bakıyoruz ..
aşktan gözüm kör olmadan evlilik düşünemezdim ben..
tabiki işi gücü olsun ha işi yoksa beklenir vs..
ama işinin ne olduğu kimi ne ilgilendirir o kısmı benim algı ayarlarımın dışında kalıyor tamamen..

sokağa çıktığınızda binlerce esnaf var bakkalından şirket sahiplerine kadar hepsi esnaf ve bu insanlarda para kazanıp ev geçindiriyor..
memurlukta ki bu özel durumu anlayamıyorum sanırım ben..

Hayir görüsmüyoruz en son yaklasik bir ay önce görüstük, gercek aşk mi bilmiyorum ama onu görünce yüzüm hep gülüyor, yaninda kendim gibi olabiliyorum iste. O da öyle. Yanyana olamiyoruz isinden bi günlük izni var onda da gelemiyor her zaman. Ama uzaktan uzaga cok zor. Bazen bende diyorum sadece aliskanlik mi, ciddi basladik diye mi bu kadar kendimi evlilige alistirdim diye dusunuyorum..

Kafalar uyuşmuyor ki her şeyden önce. Zaten gerçekten sevsen acaba mı diyemezdin bence.

Düsünceleriniz çok güzel. Keske herkes bu ayarda olabilse :) Ama aşkın gecici bir hali yok mu sizcede? Bizde uzak oldugumuz icin belli edememe durumu var galiba. Birde ben uzak oldugundan cok kendimi kaptirmiyor olabilirim, oysa yanindayken cok mutluyum, hatta çok seviyorum cocuk gibi oluyoruz bu mudur aşk nedir bilmiyorumki :) Hatta ayrilirken hüngür hüngür agliyorum. Sonra biraz uzakta zaman geciyor ve yine aklıma acaba evlenmemeli miyim sorulari doguyor..

Şuan sanırım bir işin yok. Yanlış anlama sakın. Boş olunca kafanı ona yönlendiriyorsun. Lakin biri yoğunsa yorgunsa o kişinin üstüne gidilmemeli. Ciddi kararlar vermesi beklenmemeli.Zaten oda yoluna nasıl koyarımın derdine düşmüş. Herşeyin bir yeri zamanı vardır çünkü. İşler sarpa sarmadan ya bitirin ya destek olmaya çalış. İnan 3. şıkkı yok. İşe inşallah başladığında anlayacaksın hayatta en önemli olan şeyin birbirine destek olmak olduğunu. Ki atanmak çok zor. 90 alıp atanamama gerçeği var ülkede. Bölümünü, sınavdan kaç aldığını bilmiyorum. Umarım eminsindir de ondan böyle düşünüyorsundur. Yeter ki fabrikada işçi olsun. Onu gördüğünde yüzün gülmüyorsa, mutlu olmuyorsan şu dk bitir. Ne kendine eziyet et ne ona. Elalem önce kendi söküğünü diksin. Zamanında çok kafama taktım çevreyi. Laf olsun torba olsun. Hemşireyim diyorum iğne yapanlar mı sonuç verenler mi hemşire diyeni gördüm ben. Boşver yaranamazsın :) Kendi hayatını kurtarmaya bak

Onu gördüğümde çok mutlu olduğum icin bitirmeyi dusunmuyorum zaten, ben zaten biraz sevildigimi hissetsem karsimdakine cok deger veriyorum. Ama bu sefer temkinli gidiyorum, ciddi oldugu icin. Gercekten cevreyi dinlememek lazim. Sonucta bu benim hayatim, iyisiyle kötüsüyle. Belki de ben atanamayacagim, özelde öyle bir yogunlukla calisirken sevgilim beni desteklemek yerine kararlarimi sorgulasa cok kizardim, empati kurmak gerekiyor galiba...

10 kere görüştüğün biriyle evlenecek misin sahiden?

belki siz uzak ilişki insanı değilsinizdir..
hani ilişkiniz birlikte olabileceğiniz bir durumda başlamış olsaydı belki uzaklık katlanılabilir olurdu sizin için ancak siz hiç uzun süre birlikte ilişki yürütmemişsiniz belki bu yüzden acabalarınız vardır..
aşkın geçici hali varmıdır sanmam ancak insan aşık olduğunu sanabilir sonra başkasına aşık olduğunda aslında daha önceki aşk değilmiş diyebilir.. ama içinde yaşarken bütün aşklar gerçek aşktır ..
bana göre aşk biter zaten geriye kalan sevgidir evliliği yürütende sevgi ve saygıdır..
tabi ben bunları 14 yıllık evli bir kadın olarak yazıyorum :))
aşkın bitmediğini savunanlar olabilir :)

10 kere görüştüğün biriyle evlenecek misin sahiden?
Yillarca tanidigim insanlarin attigi kaziklardan sonra insanlari daha iyi analiz edebildigimi dusunuyorum, bi insanin gozunun icine baktiginda kotulugu gorursun, ben onda iyiligi gordum sadece, olay bundan ibaret :) Hemen evlenmeyecegim tabiki, dusunuyoruz ama bu 1-2 yil minimum zaman istiyor.

Senin aklın pek net değil aslında bu konuda. Kesinlikle karar verme bu süreçte... Kısmetse engel olamazsın ama keşke düşünseydim demeni istemiyorum ilerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…