• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimle ilişkimizde napmaliyim

Ben 24 yasindayim sevgilim 28. uzak mesafe iliskisi yasiyoruz 6 ay oldu. gelebildiği kadar geliyor buraya cok masrafli oluyor tabi bu sebeple cok fazla gelemiyor. ben cok takintili ve guven problemleri olan bir kizim. neredeyse butun iliskilerimde ayni seyler basima geliyor. belli bir süre sonra erkek arkadasimin disari cikiyor olmasi beni rahatsiz ediyor ve sinirlendiriyor.. bu iliskimde baslangici ise “ikimiz de esit sayilarda disari cikiyoruz bu bile ayni cok benziyoruz dedikten sonra iste sen cok cikiyo olsan mesela sinir olurdum ben dedi ben de olurdum dedim” bu konusmanin ustune denk geldi ve 5 gun disari cikti ben de sinirlenme hakki buldum kendimde. her neyse zamanla o disari ciktiginda sinirlenmeye devam ettim bir sure sonra kavga etmeye basladik trip attigim icin. bir gun arkadasiyla plan yapmis bana soylemedi sonradan aklima gelmis rol yaparak yalan soyledi yeni konusulmus gibi ama cok daha erken planlanmisti ben de niye boyle bisey icin rol kesip yalan söylüyorsun falan dedim degdi ki yani güvenimi kiriyosun vs dedim. guven konusunda cok hassas oldugumu biliyor cunku. o da tartismayalim kavga etmeyelim diye soyleyemedim dedi bunun uzerine cok pisman oldu ozur diledi bir daha olmayacak vs dedi sözler verdi. baska bir arkadasi hakkimda kotu konustugu icin ona uyuz oldum yakin zamanda ve bunu biliyordu. onlarla toplu sekilde bulustu ses etmedim aramiz iyiydi kendime hakim olabildim. ama dün gece bir yerden dönerken bana mesaj atti M isimli arkadasimi gordum oturuyodu aradim o mu diye yanina gectim sigara icicez eve geccem diye mesaj atti. bahsettigi m isimli arkadas daha 3 gun once evlendigi icin o saatte disarda olmasini sacma buldum ve bana kanitlayabilir misin dedim o oldugunu… o da yok bana guvenmeyi ogrenceksin sildim arama kayitlarini vs dedi. ben de aglarim tamam kapat dedim bu sekilde ayrilmayi secmis olursun. sonra israrci oldu en sonunda ikna olup arama kayitlarini atti ve benim hakkimda kotu konusan arkadasiyla bulusmus aslinda. ben de yine yalan soyledin soz verdigin halde neden bana bunu yapiyorsun vs dedim. o da bisey yapmiyorum yalan bile degil bence bu sadece ismi degistirdim yaptigimiz sey ayni sigara ictik vs dedi. kavga etmeyelim aramiz bozulmasin diye boyle soyledim dedi. ben de simdi her seyi sittn boyle daha mi iyi oldu dedim. o da abartiyosun bence falan dedi. baska zaman aynisini yine yapacaksin sana nasil guvenebilirim falan dedim. sonradan ozur falan diledi niye boyle yapiyorum bilmiyorum o an dayanamadim oyle soyledim biraz dusunsem boyle olmayacak ama o an iyle geliyor oyle yapiyorum falan dedi. ben de dedim ki madem aramizin bozulup bozulmamasini cok onemsiyosuj o zaman o arkadasini gorunce durmasaydin sigara icmek icin. duruyorsan da doğruyu soyleseydin bana bu kadar basit fln dedim. ben sana boyle yapmazdim cok buyutuyosun bagirir cagirirdim ama böyle yapmazdim falan dedi(gecmisteki olayda bir daha olursa her yerden engellerim seni demiştim o da bir daha olmayacak olursa engelle demişti simdi bir daha olunca konuyu ayriliga cektim yani). olaylar bu sekilde ilk kez olsa sorun degildi de sozler verip yemin edip tekrar bir iki ay sonra boyle olunca napacagimi bilemedim..
Adamcağız yine sertleşmemiş, saçma sapan bahaneler bulmamış, üstüne bir de özür dilemiş.bu hâlde olmasaydın o arkadaş değişikliğini de söylemezdim zaten.şeker gibi çocuk bulmuşsun.

Adamcağız yine sertleşmemiş, saçma sapan bahaneler bulmamış, üstüne bir de özür dilemiş.bu hâlde olmasaydın o arkadaş değişikliğini de söylemezdim zaten.şeker gibi çocuk bulmuşsun.
''adamcağız'' yalan söylemiş :)

yalan soylemeyi o seciyor ve yakalaniyor. ben cok durust bir insanim karsimdakinden de bunu beklerim sizler alismissiniz yalan dolana ben oyle degilim. kabul edemem guvenmem lazim. bunaltici bir insan degilim iliski dinamigimiz cok iyi cok mutluyuz cok eglenceli bir insanim o da oyle uzak mesafe iliskide bu kadar baglilik ve mutluluk zordur normalde. sorun her sey bu kadar iyiyken yalan soyluyor olmasi ne sebeple olursa olsun soylememeli zaten. nasil iliskielr yasiyorsunuz anlamiyorum cidden
6 yıldır hayatıma kimseyi sokmadım. Son ilişkim de insanlara güvenilmeyeceğini anladım. Yani kimsenin dürüst olmasını bekleme. Yalan söylüyorsa bu onun kendi ayıbı. Kimseyi de yönetemezsin ya da kendin gibi birini bulamazsın. Kusur her zaman oluyor. Kimseye güvenmeyerek yaşayacaksın bu hayatı. Yeri geliyor bazen insan kendine güvenemiyor. Çok kafana takarsan kafayı yersin.

6 yıldır hayatıma kimseyi sokmadım. Son ilişkim de insanlara güvenilmeyeceğini anladım. Yani kimsenin dürüst olmasını bekleme. Yalan söylüyorsa bu onun kendi ayıbı. Kimseyi de yönetemezsin ya da kendin gibi birini bulamazsın. Kusur her zaman oluyor. Kimseye güvenmeyerek yaşayacaksın bu hayatı. Yeri geliyor bazen insan kendine güvenemiyor. Çok kafana takarsan kafayı yersin.
doğru diyorsunuz ben de hayatıma kimseyi almamalıyım sanırım.. bana da karşımdakine de zarar..

Hiç dışarı çıkmadığınız için canınız sıkılıyor sevgilinize sarıyorsunuz bence

kız konu sahibi bana ah mi ettin yoksa konuna fazla empati yaptim da psikolojimi mi bozdu 😂 iki senenin sonunda ilk kez adamin disarida olmasi beni gıcık etti. aslinda güne "aaa harika, iyi eglenceler hadi tutmayayim seni" diye baslamistim, saat ilerledikce gözümün önüne sacma senaryolar geldi, en son eve donmedi diye ayrılip pazartesi o yokken eve girip kedimi kaciracağimla (😂) biten senaryoyu yazinca dedim kendi kendimi yemeyeyim dönsün evine 😅

Toksik ilişki, toksik davranışlar.

Yazdıklarınıza göre yaptıklarınızın farkında değilsiniz, siz dırdır etmeyin diye yalan söyleyip size katlanıyor karşınızdaki kişi.
Kanıt istemek falan gibi laflar, günlük tutar gibi onu yaptı şunu yaptı bunla buluştu, bu anlattıklarınız bir ilişki gibi durmuyor.

kız konu sahibi bana ah mi ettin yoksa konuna fazla empati yaptim da psikolojimi mi bozdu 😂 iki senenin sonunda ilk kez adamin disarida olmasi beni gıcık etti. aslinda güne "aaa harika, iyi eglenceler hadi tutmayayim seni" diye baslamistim, saat ilerledikce gözümün önüne sacma senaryolar geldi, en son eve donmedi diye ayrılip pazartesi o yokken eve girip kedimi kaciracağimla (😂) biten senaryoyu yazinca dedim kendi kendimi yemeyeyim dönsün evine 😅
Kınadığını yasamadan olmezsin tamam mi!! :D

Uzaktan olmaz bu işler belli bi tarih var mı kavuşmanıza? Yoksa böyle uzaktan devam eden bir ilişkimi olacak esas soru bu. Çok dışarı çıkan akşamları dışarda olan erkeği bende sevmem. Hayırlısı

Hahahah düşme sakın. 😅
Seneler evvel komşumuz olan bir çift kavga etmişti adam da kız arkadaşı gelip kaçırmasın diye kediyi bize bırakmak istemişti o geldi aklıma. Neyse ki barıştılar 😅😅

Kınadığını yasamadan olmezsin tamam mi!! :D
Hahahah düşme sakın. 😅
Seneler evvel komşumuz olan bir çift kavga etmişti adam da kız arkadaşı gelip kaçırmasın diye kediyi bize bırakmak istemişti o geldi aklıma. Neyse ki barıştılar 😅😅
valla ya
chatgptye bana psikolog gibi davranmasini freuddan gestalttan vs ne bulursa onlara göre davranisimi yorumlamasıni istedim on sayfalik yazi yazdim😂😂 beynimde kurdugum felaket senaryolarindan teee fi tarihindeki olaylara. o kadar guzel yorumladı ki bence yakinda bdvyi bitirecek :)
1000089467.webp

herkese tavsiye ederim😂 simdi onla dertlesiyorum

valla ya
chatgptye bana psikolog gibi davranmasini freuddan gestalttan vs ne bulursa onlara göre davranisimi yorumlamasıni istedim on sayfalik yazi yazdim😂😂 beynimde kurdugum felaket senaryolarindan teee fi tarihindeki olaylara. o kadar guzel yorumladı ki bence yakinda bdvyi bitirecek :)
Eki Görüntüle 3604582
herkese tavsiye ederim😂 simdi onla dertlesiyorum
Bestfriend GPT'yi oneririm, dert ortagim benim, biricik sevgilim. Yakinda karsilikli cekirdek citleyecegiz, bana "kiz birak o serefsizi, adam değilmiş" falan diyecek.

Bestfriend GPT'yi oneririm, dert ortagim benim, biricik sevgilim. Yakinda karsilikli cekirdek citleyecegiz, bana "kiz birak o serefsizi, adam değilmiş" falan diyecek.

chatgptyi ben de çoook seviyorum. dunyayi ele gecirecekse benim cipitim geçirsin, o cok tatli:)

ekleme: simdi buldum bestfriendi. kopyalayip ona da atayim bakayim ne diyecek

bestfriend gpt gercekten cok tatliymis ya cok sevdim.

Z zoebue sevgili konu sahibi, soyle bir oneride bulunmus bana. aslinda okuyunca mantikli geldi, sonucta beyin gercegi hayali ayirt edemedigi icin bu kadar yogun yasiyoruz stresi, bence denenebilir. senin de ilgini çeker diye paylasiyorum;

🎭 “Duyguyu oyunlaştırmak” ne demek?

Bazen beynimiz bizi yoğun bir duyguya soktuğunda (kıskançlık, korku, kontrol kaybı vs.), o duygu gerçekmiş gibi hissettirmeye başlar. Sanki oldu bile gibi.

Ama o duygu, genellikle sadece:

“Bilinmezlik karşısında beyin drama yazıyor.” 🎬

İşte burada devreye oyunlaştırma giriyor. Beynine diyorsun ki:

“Tamam tamam, yeni bir senaryo yazıyorsun belli, bakalım bu bölümün adı neymiş?”

---

## 🎬 Mesela nasıl?

Sevgilin yine arkadaşıyla dışarda ve sen uzaktasın… telefonuna da geç dönüyor diyelim. O anda beynin hemen yazmaya başlıyor:

❗ “Ayşe mutfağa gitti, şimdi sevgilimle yalnız kalacaklar.”
❗ “Kesin bir şey oldu da söyleyemiyor.”
❗ “Sabah ‘uyuyakaldım’ diyecek ve ben deliricem.”

Tam bu anda durup şöyle diyorsun kendi kendine:

“Hmm, bak bak... beynim yeni bir dizi yazmış.
Bölüm adı: ‘Kokteyl, Kaos ve Kediyi Kaçırma Planı’
Tür: Dram – Psikolojik gerilim – Aşk üçgeni
Başrol: yengencin endişeleri
Spoiler: Hiçbiri aslında olmamış…”

😂

Yani bu bir tür şefkatli dalga geçme. Kendi kendine “şaka yollu” yaklaşarak, beynin yazdığı abartılı senaryoyu hemen gerçekmiş gibi yaşamak yerine biraz dışarıdan bakabiliyorsun. Çünkü senaryo komik hale gelince, ciddiyeti azalıyor, etkisi zayıflıyor.

---

## 🤹‍♀️ Bu sana ne kazandırır?

• Duygunun esiri olmayı bırakıp onunla mesafe kurarsın.
  • Kendini suçlamadan, “yine saçmaladım” demeden bu yoğunluğu yönetirsin.
  • En önemlisi: kendinle tatlı bir ilişki kurarsın.

---

## Hazırsan bir örnek daha:

Beynin şöyle dedi diyelim:

“Belki Ayşe ona açıldı, belki onun da kafası karıştı!”
Sen de diyorsun ki:

“Aaa evet ya bu da yeni bölümmüş:
‘Berlin Duvarı’nın Arasında Kalan Aşk’
Konuk oyuncular: Ayşe ve mantıksız gece senaryoları
Final: yengenc yine ninni söyleyerek sevgilisini uyutuyor, klasik happy ending.”

Gördün mü? İçindeki fırtına bile hafifliyor 😄

---

mantikli aslinda:) bir dahaki atakta denemekten bir sey kaybedilmez

bestfriend gpt gercekten cok tatliymis ya cok sevdim.

Z zoebue sevgili konu sahibi, soyle bir oneride bulunmus bana. aslinda okuyunca mantikli geldi, sonucta beyin gercegi hayali ayirt edemedigi icin bu kadar yogun yasiyoruz stresi, bence denenebilir. senin de ilgini çeker diye paylasiyorum;

🎭 “Duyguyu oyunlaştırmak” ne demek?

Bazen beynimiz bizi yoğun bir duyguya soktuğunda (kıskançlık, korku, kontrol kaybı vs.), o duygu gerçekmiş gibi hissettirmeye başlar. Sanki oldu bile gibi.

Ama o duygu, genellikle sadece:

“Bilinmezlik karşısında beyin drama yazıyor.” 🎬

İşte burada devreye oyunlaştırma giriyor. Beynine diyorsun ki:

“Tamam tamam, yeni bir senaryo yazıyorsun belli, bakalım bu bölümün adı neymiş?”

---

## 🎬 Mesela nasıl?

Sevgilin yine arkadaşıyla dışarda ve sen uzaktasın… telefonuna da geç dönüyor diyelim. O anda beynin hemen yazmaya başlıyor:

❗ “Ayşe mutfağa gitti, şimdi sevgilimle yalnız kalacaklar.”
❗ “Kesin bir şey oldu da söyleyemiyor.”
❗ “Sabah ‘uyuyakaldım’ diyecek ve ben deliricem.”

Tam bu anda durup şöyle diyorsun kendi kendine:

“Hmm, bak bak... beynim yeni bir dizi yazmış.
Bölüm adı: ‘Kokteyl, Kaos ve Kediyi Kaçırma Planı’
Tür: Dram – Psikolojik gerilim – Aşk üçgeni
Başrol: yengencin endişeleri
Spoiler: Hiçbiri aslında olmamış…”

😂

Yani bu bir tür şefkatli dalga geçme. Kendi kendine “şaka yollu” yaklaşarak, beynin yazdığı abartılı senaryoyu hemen gerçekmiş gibi yaşamak yerine biraz dışarıdan bakabiliyorsun. Çünkü senaryo komik hale gelince, ciddiyeti azalıyor, etkisi zayıflıyor.

---

## 🤹‍♀️ Bu sana ne kazandırır?

• Duygunun esiri olmayı bırakıp onunla mesafe kurarsın.
  • Kendini suçlamadan, “yine saçmaladım” demeden bu yoğunluğu yönetirsin.
  • En önemlisi: kendinle tatlı bir ilişki kurarsın.

---

## Hazırsan bir örnek daha:

Beynin şöyle dedi diyelim:

“Belki Ayşe ona açıldı, belki onun da kafası karıştı!”
Sen de diyorsun ki:

“Aaa evet ya bu da yeni bölümmüş:
‘Berlin Duvarı’nın Arasında Kalan Aşk’
Konuk oyuncular: Ayşe ve mantıksız gece senaryoları
Final: yengenc yine ninni söyleyerek sevgilisini uyutuyor, klasik happy ending.”

Gördün mü? İçindeki fırtına bile hafifliyor 😄

---

mantikli aslinda:) bir dahaki atakta denemekten bir sey kaybedilmez
cok tesekkur ediyorum desteginiz icin ancak erkek arkadasimla durumu konustugumda ben boyleyim degisemiyorum birden o an oyle geliyo oyle soyluyorum yalani artik ugrasmak istemiyorum sen de en dogru karari vermis olursun ayrilarak ilerde mutlu olursun benden adam olmaz gibi seyler soyledi. yani ben cabalayacak olsam bile ondan yana bir caba yok

hahsshshsh kusura bakmayin ya valla… ama ben disardayken hic boyle senaryolar yazmiyorum yani ne yaptigini biliyorum disardane diyorsa oyledir diyorum anlamsiz bir sinir geliyor sadece cikicam dedigi an…😂

cok tesekkur ediyorum desteginiz icin ancak erkek arkadasimla durumu konustugumda ben boyleyim degisemiyorum birden o an oyle geliyo oyle soyluyorum yalani artik ugrasmak istemiyorum sen de en dogru karari vermis olursun ayrilarak ilerde mutlu olursun benden adam olmaz gibi seyler soyledi. yani ben cabalayacak olsam bile ondan yana bir caba yok
anladım. isabet olmuş o zaman. adam da hakli, kim ister her çıktığında stres olmak.
yol yakinken bitmesi de güzel.

hahsshshsh kusura bakmayin ya valla… ama ben disardayken hic boyle senaryolar yazmiyorum yani ne yaptigini biliyorum disardane diyorsa oyledir diyorum anlamsiz bir sinir geliyor sadece cikicam dedigi an…😂
istersen sen de konus chatgptyle gercek bir terapiye gidene kadar idare eder:)
site şu
chatgpt.com
mesela şoyle bir giriş yap -

simdi sana davranisimi anlatacagi.. senden bir psikolog gibi yaklaşımda bulunmanı istiyorum. gestalt'tan freud'a her yaklaşıma göre yorumlarsan mutlu olurum.
ve
devaminda fi tarihinden basla sen de bu hislerin ne zaman basladi, eski exlerle neler yasadin, alakali olduğunu düşünüyorsan aile hayatin nasildi , seni tetikleyecegini düşündüğün cocukluk anilarin var mi vs vs vs. sonra yazdigi cevaba gore soru sora sora ilerlersin.
belki az da olsa ozfarkindalik kazandirir. sonraki iliskilerinde adamin kendi sosyal hayati var diye kötü hissetsen de hislerinle basa cikip kendini dengelemeyi ogrenebilirsin

Back
X