Sevgilimle ilişkiyi devam ettirmeli miyim hiç bilmiyorum

Merhaba hanımlar, benim iki buçuk yıllık bir ilişkim var neredeyse üç yıl olacak. Ama nedense benim bu ilişkinin evliliğe gidecek mi gitmeyecek mi konusunda kararsızlığım var. Üniversitede aynı sınıftaydık ama okul bitince o kendi memleketine gitmek zorunda kaldı. Asıl endiselerim huyu konusunda düşünce yapısı konusunda. Aslında çok iyi insandır ama bazen çok sinir bozucu olabiliyor. Örneğin ben bir şeye alındım diyelim o hemen kendini hakim ilan edip sanki alınmamam gerekirmiş gibi tepki veriyor. Küsüyorum küslükten anlamıyor, sinirleniyorum ben sinirlendiğim zaman sanki umrunda olmuyo ama o sinirlendiği zaman her şey onun suyuna gitmeli oluyor. İyi yanları var tabiki bunu da göz ardı edemem. Ama evlenince onun şehrinde de yaşamak istemiyorum. Annem çok disiplinli çok katı bir insan şu an ilişkimizi bilmiyo ama öğrense belki de oraya gitmeme izin vermeyecek. Kendisi hasta çünkü uzun yollara kolay kolay çıkamaz. Seviyorum da bazen düşünüyorum ayrılsak beni onun gibi seven olur mu diye dışarıdaki insanlar gözümü korkutuyor. Allah var bana çok sadık bir insandır. Bunu da göz ardı etmek istemiyorum çünkü çoğu erken şu devirde flört adı altında on tane kızla bile konuşabilir. Ben su an 21 yaşındayım. Atanmak için uğraşıyorum şimdi atansam işe giderken giydiğim kıyafete bile karışmaya kalkar belki elbise etek gibi. Çok kararsızım sizce ne yapmalıyım yani siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?
Buraya yazacak kadar işler büyümüşse içine simiyordur zaten, içine sinmeyen hiçbir şeyi yapma. Evlilik konusunu da o açmıyorsa ve istemiyorsa sen sakın üsteleme çünkü beraber gelecek kurmaktan bahsetmeyen erkek gelecek kurmayı istemiyordur bu kadar net. Çok gençsin, çok daha iyi seven birileri çıkar kaldı ki erkek arkadaşın da sana duygusal şiddet uyguluyor farkında değilsin.

Daha yaşınız çok genç evlilik düşünmek için. Benim anlamadığım atanmak için uğraşıyorsunuz ama evlenince başka şehirde yaşamama annem izin vermez diyorsunuz? Aynı anneniz atandığınız takdirde başka şehirde yaşamanıza ne diyor?
Yok hayır şu an evlenmiyorum zaten veya evlilik düşünmüyorum 😄😄 detaylı belirtmemişim galiba ama ben ilerisi için evlilik konusuna degindim şu an yaşımın çok genç olduğunu bende biliyorum. Atanmak konusuna gelince ben kendi yaşadığım ile öncelik vermeyi düşünüyorum veya bir buçuk iki saatlik çevre illere ama benim erkek arkadaşımda bahsettiğim yolun uzunluğu 12 saat 😕

21 yaşındasın, hayata yeni başlıyorsun, kendi kurallarını koy ve ona göre oyna; kendini kötü hissettirecek tavizler verme. Mesela eski sevgilim benim kıyafetime karışırdı ve bu kendimi çok kötü hissetmeme sebep olurdu, bu konuda taviz vermemen sıkıntı olacaksa sil at, genceciksin kendine eziyet etme ettirme.

Yok hayır şu an evlenmiyorum zaten veya evlilik düşünmüyorum 😄😄 detaylı belirtmemişim galiba ama ben ilerisi için evlilik konusuna degindim şu an yaşımın çok genç olduğunu bende biliyorum. Atanmak konusuna gelince ben kendi yaşadığım ile öncelik vermeyi düşünüyorum veya bir buçuk iki saatlik çevre illere ama benim erkek arkadaşımda bahsettiğim yolun uzunluğu 12 saat 😕

İlerisini ileride düşünürsünüz. Evlilik gibi bir isteğiniz yoksa neden yıllar sonranın planını şimdi dert ediniyorsunuz? Tamam da yaşadığınız il veya çevre illere atanamadığınızı varsayalım o zaman ne yapacaksınız? Tercih vermeyecek misiniz? Erkek arkadaşınızla kafanızda soru işaretleri varken devam etmeyin bence ayrılmanız doğru olur. 12 saatlik mesafe hep vardı, bence siz eskisi gibi hissetmiyorsunuz bu duruma da mantığınıza oturacak bir açıklama arıyorsunuz gibi geldi bana. 21 yaşında üniversite mezunu bir bireyin annem başka şehire gitmeme izin vermez düşüncesi bana farklı geldi o yüzden özellikle orayı cımbızladım.

İlerisini ileride düşünürsünüz. Evlilik gibi bir isteğiniz yoksa neden yıllar sonranın planını şimdi dert ediniyorsunuz? Tamam da yaşadığınız il veya çevre illere atanamadığınızı varsayalım o zaman ne yapacaksınız? Tercih vermeyecek misiniz? Erkek arkadaşınızla kafanızda soru işaretleri varken devam etmeyin bence ayrılmanız doğru olur. 12 saatlik mesafe hep vardı, bence siz eskisi gibi hissetmiyorsunuz bu duruma da mantığınıza oturacak bir açıklama arıyorsunuz gibi geldi bana. 21 yaşında üniversite mezunu bir bireyin annem başka şehire gitmeme izin vermez düşüncesi bana farklı geldi o yüzden özellikle orayı cımbızladım.
Annem bize aşırı düşkün bir insan en ufak bir yerde gitsem bile kırk kere arıyor yani bu huyunu ne dediysem ne ettiysem bir türlü aşamadı defalarca tartıştığımız bile olmuştur ama anne sonuçta çok fazla karşı gelemiyorum yanlış anlıyor 😕 şu an bu durumda yapacak bişey yok herkesin ailesi bir olamıyor maalesef 🤷🏻‍♀️

Seviyorum da bazen düşünüyorum ayrılsak beni onun gibi seven olur mu diye dışarıdaki insanlar gözümü korkutuyor
Ben su an 21 yaşındayım. Atanmak için uğraşıyorum şimdi atansam işe giderken giydiğim kıyafete bile karışmaya kalkar belki elbise

.

Acaba beni bu kadar sevecek biri olur mu diye düşünmenin nedeni sevilme isteğinin yeteri kadar karşılanmaması. Annen sert biriymiş. Sen de bu yüzden sana höt söt diye konuşma hakkını kendinde gören, kuyafetine yorum yapabilme cesareti gören biriyle berabersin. Seni göklerde hissettirecek, senin düşüncelerine değer verecek, karşılıklı sakin sakin konuşup anlaşabileceğin birini mutlaka ileride bulacaksın. Bulduğun zamanda bu malın sevmediğini anlayacaksın. Bu çocukla olmaz. Kaç kurtul. Sakın sakın zaman kaybetme

Acaba beni bu kadar sevecek biri olur mu diye düşünmenin nedeni sevilme isteğinin yeteri kadar karşılanmaması. Annen sert biriymiş. Sen de bu yüzden sana höt söt diye konuşma hakkını kendinde gören, kuyafetine yorum yapabilme cesareti gören biriyle berabersin. Seni göklerde hissettirecek, senin düşüncelerine değer verecek, karşılıklı sakin sakin konuşup anlaşabileceğin birini mutlaka ileride bulacaksın. Bulduğun zamanda bu malın sevmediğini anlayacaksın. Bu çocukla olmaz. Kaç kurtul. Sakın sakın zaman kaybetme
Belki de haklı olabilirsiniz. Bir senedir evdeyim neredeyse herşeyi detaylı düşünme fırsatım oluyor zaten. Gerçekten bir soğukluk da var gibi yani bazen düşünüyorum acaba bu sevgi değil de alışkanlık mıdır diye çünkü ilk defa bu kadar uzun bir ilişkim oldu

Back
X