Sevgilinin ailesine yemeğe gitmek

sivridil

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
1.473
566
323
Öncelikle herkese iyi geceler...

Sizlere bir şey danışmak istiyorum, sevgilimizin ailesini daha önce dışarda gördünüz, bir kutlama da denk geldiniz, hastaneye geçmiş olsuna da gittiniz ama bu sefer sevgilinizin ailesine mangala davetlisiniz;

1)ne giyersiniz?
2)ne götürürsünüz?
3) anne babasının elini öpmeli miyiz?
4)masaya bulaşığa yardım edilmeli mi?
5)neler konusulmalı?
6)çekingen mi durulmalı?

Ve sorularda cevaplar da siz tecrübeli kk'cılar tarafından artırılabilir:)

Sizden hem yaşadığınız tatlı anılarınızı rica ediyorum , hem de bana fikirlerinizi:)

Dipnot: kıyafet konusunda türbanlı değilim ama baya derli toplu olsun istiyorum

Evine gitme diyenler de yazabilir, tüm fikirlere saygım sonsuz:)

Aktif bır konu olsun lütfen, 5 gün kaldı:))

Sadece kıyafet konusuna yorum yapacağım.
Kendin ol...
Giyim tarzın normalde nasılsa öyle git.

Tarzım gideceğim şekilde:) yalnız mesela dar pantolonla uzun hırka yelek de giyerim,
Uzun etek tişörtte, bol pantolon tişört de :) hangi kombin daha uygun olur bilemiyorum:)

Böyle etkinliklere girmedim hiç. Esimin ailesini evlenme kararimizdan sonra gordum o da mecbur tanisma olsun diye bir gorusmeydi. Ortada bir evlilik adimi olmasaydi kalkip ailesinin icine girmezdim sevgiliyken.
Illa gideceksen sirf onlar icin birseyleri degistirme kendine ait.

Ne bulaşığı yav? (üşengeçlik belası, ilk dikkatimi çeken madde bu oldu )

El öpme, tokalaş. Sofrayı kurup kaldırmaya yardım edebilirsin. Sohbet de zaten spontane gelişir. Çok cıvık olma, çok da kasma yeter.

Gazan mübarek olsun

Tatlı götürebilirsin.. nasıl giyinecegine sen karar verirsin zaten. Masa kurma ve kaldırmaya da tabiki yardımcı ol, ne konuşacağın konusunda o kendiliğinden gelişir zaten.. ben çok çekingen olduğum için haliyle çekingen bi hal içindeydim, el öpmek istiyorsan öp iyi olur, sonuçta hem büyükler hem sevdiğin kişinin anne babası. Onlarda yönlendirir zaten seni halinden tavrından anlarsin kolay gelsin=))

Tarzım gideceğim şekilde:) yalnız mesela dar pantolonla uzun hırka yelek de giyerim,
Uzun etek tişörtte, bol pantolon tişört de :) hangi kombin daha uygun olur bilemiyorum:)
Kombin olarak sen karar ver canım benim belirttiğim şey tarzının dışına sakın ha çıkma. Nasılsan öyle bilsinler. Sadece kıyafet değil kişilik olarak da. Sonra ilerde sorun yaşama :) bol şans

canınız ne istiyorsa onu giyin,yemek sonrası yenecek güzel bi tatlı götürün,ellerini öpmek yerine tokalaşın, normal misafirliklerde yardım ediyorsanız edin,normalde nasılsanız öyle davranın, hal hatır sorulduktan sonra sohbet nereye gidiyorsa oraya doğru konuşursunuz. gazanız mübarek olsun :))

Eşofman giyerim
Karpuz götürürüm yakınlarda market varsa bi ara gider herkese dondurma alırım.
Büyükleri ellerinden küçükleri gözlerinden öperim.
Hal hatır sorana çok şükür siz nasılsınız derim.
Sorulursa konuşur sorulmazsa hafif tebessümle kırıtırım :))
Bulaşığa vs yardım ederim.

Bence de böyle. Daha onceki gelin surekli gidip geldiğinden benım evlerine gitmemiş olmam bile maalesef tuhaf onlar için. Değişmek değil sadece paniklerim ben, aşırı stres biriyim genel olarak :)

Ayy bende üsengecım bende Bulaşık dediysem kirli tabağı mutfağa taşımaktan bahsediyorum

Sağ olun:))

Git tabiki, sana değer vermiş ve ailesiyle tanıştırmak istemiş ne mutlu
Güzel bakımlı, oranı buranı çekiştirmem gereken bir şey giyme de ne giyersen giy Tenine, saç rengine en çok yakışan rengi tercih et bence

Pasta götürebilirsin giderken yemek sonrası güzel olur
Tabiki ellerini öp gerçi kültür yapıları, bakış açıları, yaşam stilleri nasıl bilemiyoruz. Ama geleneksel aile modeliyse mutlaka öp ellerini ve olabildiğince güleryüzlü ol. Güleryüzü herkes sever
Masaya bulaşığa tabiki yardım etmelisin. Yani bunu bir taviz olarak görme. Yardımseverlik herkesin hoşuna gider. Deli dana gibi de koşturma tabiki. İlerde zaten yapacaksın şimdi rahatlığın tadını çıkar

Neler konuşulacağını planlamak olmaz
Sohbet nasıl geliştiyse ona göre de ilerler
Siz sıcakkanlı olun gerisi mühim değil bence

Yasiniza yakisan, rahat edeceginiz bir sey giyinin. Mangala davetli oldugunuza gore piknik tadinda gececek belli ki.
Tabii ki sofrayi toplamaya ve kurmaya yardim edin, sonucta beraber yiyip beraber kirleteceksiniz niye yardim etmeyesiniz?
El opme isi ailesinin tutumuna gore. Ben opmemistim çünkü oyle bir aile degildi. Istemeye geldiklerinde bile öpmedim. Ama esim bizimkikeri opmustu çünkü bizimkiler o tarz bir aile.
Çekingen değilseniz niye cekingen davranasiniz? Sacma bir soru
Konu konuyu acar onu dert etmeyin. Zaten siz onlarin çöplüğüne tek basiniza gittiginiz icin onlar yonlendirecek daha ziyade sohbeti.
Basarilar dilerim.

1)ne giyersiniz?
2)ne götürürsünüz?
3) anne babasının elini öpmeli miyiz?
4)masaya bulaşığa yardım edilmeli mi?
5)neler konusulmalı?
6)çekingen mi durulmalı?

Kot pantolon , ustune bir bluz giyerdim.
Et gotururum ya da tavuk kanat.
El opmeyi sevmem.
Bulasiga yardim ederdim.
Sorulan sorulara cevap verirdim daha cok yeni bir sohbet konusu acmazdim.
Cekingenlik yapiya gore degisir.

1)ne giyersiniz? günlük ne giyiyorsam onu
2)ne götürürsünüz? belki çiçek,belki tatlı
3) anne babasının elini öpmeli miyiz? aileye göre değişir,kimi sevmez öptürmeyi,kimi bayılır
4)masaya bulaşığa yardım edilmeli mi? masaya evet,bulaşığa hayır
5)neler konusulmalı? sorsunlar,cevaplarsın
6)çekingen mi durulmalı? muhabbet sarmazsa zaten istemesen de çekingen olursun,onun dıışında gülümse,kibarca cevapla yeter.

Yani normalde yaşlı insanların elini öpüyorsan öp, sevgilinin annesi babası diye değil. Çok yaşlı değillerse normal şekilde öpebilirsin.
Bence kot pantolon, üstüne yazlık bu yaz çok kişinin giydiği şile bezinden bluzlar var ya o tarz bişey giyersen hem şık hem spor olursun.
Yardım etmen bence gerekir. Normal bir misafirlik bile olsa yardım edilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Neysen o ol, nasil giyinmek istersen oyle giyin ama tavsiyem cok dekolteli bisey olmasin. Ilk gun oldugundan mutfaga cok girme neticede misafirsin bekle bakalim nasil agirlanacaksin, sofra toplanirken yardimci ol tbiki sadece abartma. Seni herseyi ustlenen biri olarak gormesinler bastan nasilsa snra oyle gidiyo. Dozunda yardimci ol. Tatli dil guleryuz derim birde

Bence de böyle. Daha onceki gelin surekli gidip geldiğinden benım evlerine gitmemiş olmam bile maalesef tuhaf onlar için. Değişmek değil sadece paniklerim ben, aşırı stres biriyim genel olarak :)

Daha önceki gelin seni bağlamaz. Sen onceki gelin degilsin. Onun yaptigi seyleri yapmak zorunda degilsin, yapmiyorsun diye tuhafta degilsin bu konuda kendini kötü hissettirmelerine izin verme.

Anliyorum simdi gozune batmiyor, bunlari dusunmuyorsun aksine tatli bir heyecan vardir icinde ama bu tarz seyler ilerde sıkıntı yaratabilecek seyler. Simdi iyi olmak icin beklenileni yapmaya calisiyorsun, ailesi olumlu yorumlar yapsin, sevsin istiyorsun belki ama o beklenti ve istekler bitmez. Piknik filan masum istekler simdilik ama yarin oburgun onceki gelin sunuda yapiyodu bunuda yapiyordu bilmem neler cikar o beklenti istekler bitmez, sabrin bitebilir zamanla. Yolun başındasın.
Aklinin bir köşesinde olsun.

içinizden geldiği gibi davranın doğal görünün saygılı güleryüzlü olun tatlı götürebilirsiniz giderken birde onlar hizmet ederken sizin oturmanıız hoş olmaz yardım edin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…