Sevgilinin ailesine yemeğe gitmek

Mangal açıkhavada olacağı için spor ayakkabı kot ve beyaz şade bir tişört biçilmiş kaftan.
Çekingen olmaktansa içten ve samimi olup muhabbetlere yeterince katılmak kafidir. Çekingenlik soğukluk olarak algılanır.
Bizde büyüklerin eller öpülüyor ben Nefret ederim pis pis koktuğu için her seferinde midem bulanıyor ama sizde bu sorun yoksa öpmeniz beklenir. Ve tercihen x teyze, y amca diye hitap edin.
Her işe değil spesifik işlere atlayın mesela sofra kurmaya yardım etmek, toplamaya yardım etmek gibi. Genelde ilk seferde bulaşığa bulaştırmazlar ailenin daha önceki üyelere aittir o iş siz bulaşık olayına bodoslama girerseniz bir daha ki Yen'i üyeye kadar bu ihale size kalabilir.
Kısaca rahat samimi ve içten olun her şeye atlamayın yapacağınız işi kendiniz seçin bir de ortama göre giyinin

Eşimin ailesini isteme günü gördüm, öncesinde telefonla filan da görüşmek istemediğimi söyledim. Ben ciddi adımlardan önce yüz göz olma taraftarı değilim çünkü. Bu işin bencesi. Ama senin durumunda olsaydım gittiğimde öyle bulaşık işlerine filan karışmazdın. Gelecek gidecek bir şey var mı der sofraya bir iki el atardım ama onun dışında sanki aaa bak ne de marifetli hemen de işe girişti filan gibi düşünülmemesi için misafir gibi gelir misafir gibi giderdim. İnsanları henüz tanımıyorsun arkandan aa bak bize kendini beğendirmek için yaranmak için kendini paraladı da diyebilirler.
Kıyafet konusunda da genel tarzın ne ise o şekilde giyin o güne özel bir şey olmasın.

Doğal hayatınızda çekingenseniz evet

Cevaplarim içinde kalmış açınca okunuyor :))

Tatlıyı kendin yap, rahat ol. Mangal için çok şık olmaya gerek yok. kimileri tunik filan demiş, misal benim kv sever açık giyinmeyi ona yaranmak istiyorsan onun tarzına göre giyin. ama nereye kadar o da var :) sanırım ben kvnin tarzı değilim Allahtan boy var fizik var da oradan kurtarıyom

Diyelim ki evlenmedin eee ne olucak iyi mi yaptım diyeceksin ilerde benim yaşam tarzıma çok ters bende severek evlendim ama herseyin bi yeri var ilk önce onlar geldiler bize tanışma amaçlı şu an eltim var nişanlı o sevgiliyken çok gelirdi kaynim zorla kabul ettirir di kaynanama o durumda olmayı düşünemiyorum bile ben olsam gitmezdim ve daveti de kabul etmezdim herseyın bi adabı var

Ben derim ki bir bit yeniği var bu işin içinde kesin çalışmış derdim gelin adayina aynı yollardan geçince herhalde

Yani benımkı zorla değil 1.5 yıldır birlikteyiz, ilk kez evlerine gidicem. İftara çağırdılar gelemem saatten ötürü diye bahane ettim, o arada çağırdılar bır ıs bahanesi buldum ama şimdi de gitmezsem kendini beğenmiş de demezler mi . Diyeceksiniz kı ne derlerse desinler, evlenirsem kötü olmaz mı. Hani olur olmaz bilmiyoruz ama babası ne zaman kızı istiyoruz diyormuş

Nişanlıma zamanında 5 kıyafet gösterdim hangisini giyeyim diye o seçti Ben giydim ailesi de çok beğendi. Eğer kararsızsan sende 5-6 kombin yarat dolabından erkek arkadaşına sor o zaten yardımcı olur sana. Dolabında bulunan bir parça zaten senin tarzındır kendini de yansıtmış olursun. Ben ilk gittiğimde babası mangal yaparken ben kv elti ve onların çocuklarıyla oturdum şakalaştılar espri yaparak stresimi almaya çalıştılar yemekte de kp ile bir kaç soru cevap yaptık dedim ki Ben buna mı stress yapmışım... Ev işlerine yardımcı olmaya çalıştığımda da Sen daha misafirsin ilk gelişin bardak nerde bilmesen de olur Sen bizi tanımaya odaklan vs dediler. Evet ilk buluşma önemli ama stres yapma, oğulları seni onlara nasıl anlatıyorsa onlarda da bir düşünce vardır kafalarında, Sen onları tanımaya çalış. Yardıma teklif et ısrar etme. Arada saçma sapan konuşadabilirsin olur böyle şeyler ama rahat ol. Erkek arkadaşına güveniyorsan ve o seninle mutluysa, onun anlattıklarından seni beğendilerse sana çok iyi davranacaklardır. Burada iş erkek arkadaşının seni nasıl anlattığında da bitiyor

Cok orjinal bi cevap

Merhaba.. sivridil
"Ben olsam gitmem diyenler" olmuş. Neden gitmeyesiniz ki? Tanışmak için nezaket gösterip kapılarını açmak isteyen insanlara bence kabalık yapmaktır gitmememk. İşiniz vardır o ayrı. Ama sizi önemseyip tanışmak istemelerine defalarca reddetmek kabalıktan ve karşısındakini küçük görmekten başka birşey değil bence.
1)ne giyersiniz?
Giyim tarzınızı bilmiyorum ama mangal olacaksa hem bahçeye, hem sıcağa, hem de mangala uygun bir kıyafet olabilir. Sandalet spor bi etek ve t-shirt mesela..

2)ne götürürsünüz?
Ben ilk gittiğimde çiçek ve tatlı götürmüştüm.

3) anne babasının elini öpmeli miyiz?
Ilk tanışma da olsa büyüklere saygıdır. Zaten davet etme sebepleri ortada.. El öpmek kötü veya küçük düşürücü bir şey değil, karşınızdaki büyüğünüze saygı göstergesidir. (Istersen annenin de fikrini al)

4)masaya bulaşığa yardım edilmeli mi?
Bazı ev sahipleri, mutfaklarına müdahale edilmesini sevmezler. Ilk kez gideceğin için nazik bir dille yardımcı olabileceğin bir konu olup olmadığını sorup ona gore devam edebilirsin..

5)neler konusulmalı?
Zaten muhabbet muhabbeti açacak sen kendini sohbetin içinde bulacaksın :) Aileni ve seni tanımaya yönelik sorular gelebilir..

6)çekingen mi durulmalı?
Neysen öyle ol. Tabi ki kankanla muhabbet ediyo gibi değil. Yani bir arkadaşının annesiyle tanıştığında nasılsan öyle.. Saygını ve ilk tanışmanın verdiği mesafeyi koru.. nickin gibi sivridillilik yapma

Bence böyle.. bol şans

Valla bana kalırsa önce onlar gelsinler o ki isteme niyetleri var ben bilemedim bizim için ters bi durum ama belli ki gitmeye kesin kararli sin ama bi kadın olarak ilerde kendini küçük düşürecek hatalara düşme derim evet sevgili olabilirsin ama herseyin bi yeri ve zamanı var bunu unutma bu dediklerim bi tavsiye yanlış anlama ilerde başını duvarlara vurmaman için
Seçim senin...

pantolon ve tişör bluz tunık tarzı giyin bence
ayagında rahat bırayakkabı olsun
yanı şöyle dusundum mangal dısarıda yapılacak eve gırıp cıkılıcak gıbı spor ayakkanı giy cıkar zor olur
bence sadece tatlı götur baklava tarzı
masayı toplamaya yardm et bulasık vs ıcın de teklf et ama gerek yok bence

Ciddi bir adim atilmadan esimin ailesi ile tanismadim.
Fazla icli disli olmayi sevmiyorum.
O nedenle gitmezdim.

ben olsam eve gitmezdim açık söyleyeyim kibarca bi yol bulup istemediğimi belirtirdim kibarca her şey söylenebiliyor bence kırmadan karşıyı-mangala giderdim de evlerine değil diye neyse:)- çok önemli mi bence değil açıkçası tanışmak için bir adım
ama ben gitcem diyorsanız
1) spor giyinin piknik bu yani sonuçta :)) bir de sıcak ondan ben kot giymezdim açıkçası
şöyle bir elbise altına spor ayakabbı olabilir ya da rahat edemem derseniz bir tişört altına bol rahat bir pantolon/eşofman da süper olur şöyle:
2) börek ve kek yapıp götürebilirsiniz illaki yenir / ya da sadece börek yapıp içecek(kola fanta) al derim
3) el öpmek yerine gülümseyip gözlerinin içine bakın el sıkın bence sadece:)
4) evet yardım etmenizi öneririm ehehe
5) okuyorsanız okuldan çalışıyorsanız işten( ama of çok yoruluyoruz diye şikayetlenmek yerine genel güncel durumlardan vs bahsetmek daha iyi gibi) -siz de sorular sorabilirsiniz ve de bence kesinlikle ilgilendiğinizi belli edin bence onlarla:)
6) kesinlikle hayır:) kendiniz gibi olmak en güzeli fazla cıvımadan tabi
valla kendimi güzin abla gibi hissettim yazarken kolay gelsin bol şans:)))

El opme
Tatli gotur
Masayi toplamaya yardim et bulasiga elini surme
Mangal ic8n en uygun kiyafet kot ve tahirttur
Kendin ol

spor giyinirim
tatlı götürürüm
öpmem
yardım etmem, hatta yok artık,
geyik yaparım derin mevzulara girmem (din, siyaset, evlilik vs konuşmam)
çekingen durmam, durmamam zaten :)

Başta bu kadar kendinizden ödün verirseniz beklenti çok fazla olur sonradan, o yüzden neyseniz o olun. Masa toplamak yardım etmek bir görgü kuralıdır ama kimisi yaranmak için çok fazla koşturur herkesten önce işlere atlar. Bu bence itici duruyor. En azından yardım etmeyi teklif edin. Ben el öpmem, siz istiyorsanız öpün. Şık bir pastaneden meyveli hafif bir pasta alıp götürebilirsiniz. Giyiminiz de bu sıcaklar için normal bir şey olsun hırka falan giymeye kalkmayın, yazarken ben piştim cidden.

Sevgilinle buluşurken ne giyiyorsan onu giy, mangal neticede.

El öpüyorsan normalde öp.

Herkes yardım edilmeli demiş, bir ben varım sanırım, ilk kez gittiğim evde davet edilmedikçe mutfağa vs giremem. Çok içli dışlı olmalıymış gibi geliyor bana. Ben nereye buyut edilsiysem orada oturur kalırım. Ama doğrusu arkadaşların önerisi olabilir.

Misafirsin çok suspus da olma, sohbete katıl sen de tabi ki.

Ek olarak kendi ailem veya karşı aile çok ataerkilse ben böyle bir davete katılmazdım. İki taraf da modern takılıyorsa ve bu davete farklı anlamlar yüklemiyorsa tamamdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…