Sevgilinin Erasmus’a Gitme Problemi

Yahu bu kadar sapkınca açıklanabilirdi bir konu bravo sevgili üniversite öğrencisi!
Millet notunu yükseltmeye gidiyor, biraz dişin varsa geçmek daha kolay vs., ufku açılıyor yeni medeniyetler yerler görüyor, valla ne diyeyim aslında normalde açıklarım da hiç içimden gelmedi, erkek arkadaşın değil de sen git biraz gör memleket değişikliği iyi gelir inş.

Bu amacla giden azinliga bir sey demiyorum zaten, ama malesef cogu bu yuzden gitmiyor.

Elin İngiliz’i almanı da oooo Türkler geldi şimdi bunlar süper seksi diyip üstüne mi atlıyor zannediyorsunuz islamofobi almış başını gitmiş, kimse yabancılar ile konuşmuyor hepsine böcek muamelesi yapıyorlar, heryerden bombalar patladığı için korku içinde herkes, yabancı nefreti var, Suriyeli mültecilerin üzerine ne kadar atlıyorlarsa bizimkilerin üzerine de o kadar atlarlar rahat olun

Aldatilma tehlikesine goz mu yumalim?
Aldatacak karakterde bir adamı ömür boyu fanusa koyabilirsin mesela. Aman aldatmasın, diye.
Ben work and travel a gittim, sevgilim de benden bir yıl sonra gitti. Sonra 3 yılda Amerika da yaşadı yüksek lisans için. O döndü ben gittim 6 aylığına eğitime.
Kimse kimsenin üstüne atlamadı.
Sorsanız wat için de aynı seyler yazar.
Ama bence güzel bir deneyimdi.
Siz de gidin. Yüzdeliği dengelersiniz :deli:

Bu amacla giden azinliga bir sey demiyorum zaten, ama malesef cogu bu yuzden gitmiyor.
O çoğu kalmadı canım, yabancı korkusu var erkek arkadaşın bir almanla İngilizce bile konuşamaz, Almanca konuşursa öpsün de başına koysun. Genelde kendisi gibi erasmuscularla takılacak, onda da aldatır diyorsan ayrıl zaten :kusmuk:

Ben de istesem pekala gidebilirdim, maddi sikinti yasayacagim icin girmedim. Kazananlari falan asagiladigim da yok. Getcekten amacinanuygun giden azinliga neden bir sey soyleyeyim. Ama universite ortaminda etasmusla ilgili donen muhabbetleri de bu sitede kimse duymamis belli ki.
Biliyoruz şekerim sen boşver bu düşünceleri.
Madem adama güvenmiyorsun ayrıl. Geçenki konuna yazmadım ama hatırlıyorum. Yarabandı olmaya gerek yok. Ondan aynı sevgiyi görmüyor, kendi kendini yiyip bitiriyorsun.
Her şey aşk, sevgi değil. Ne seni sevmeyen ama boş kalmamak için çıkan erkeği düşün ne de onun seni aldatacağını.
Adam zaten duygusal olarak başkasını seviyor ki ben hala o mail yazdığı kızı sevdiğini düşünüyorum çünkü senin durumuna benzer bir duruma şahit oldum. Kendini daha fazla kullandırtma. Senle yaşıtım sanırım beni dikkate alırsın almazsın bilmem ama benim senden daha fazla şeylere şahit olduğum kesin....

Aldatacak karakterde bir adamı ömür boyu fanusa koyabilirsin mesela. Aman aldatmasın, diye.
Ben work and travel a gittim, sevgilim de benden bir yıl sonra gitti. Sonra 3 yılda Amerika da yaşadı yüksek lisans için. O döndü ben gittim 6 aylığına eğitime.
Kimse kimsenin üstüne atlamadı.
Sorsanız wat için de aynı seyler yazar.
Ama bence güzel bir deneyimdi.
Siz de gidin. Yüzdeliği dengelersiniz :deli:

Insanlar yillarca evli kaldigi insanlar tarafindan aldatiliyor, karakterini hemen ogrenemeyiz ki kimsenin.. Mutlak guven en buyuk guvensizliktir

Ya erasmus, okumak ilim irfan falan güzel, kulağa hoş geliyor da bizim abazan Türk erkeklerinin erasmus denince aklına "seks" geldiğini bilmiyor muyuz Allah aşkına?

Çok fazla kadın bakış açısıyla düşünüyoruz, erkek beyni hele hele Türk erkek beyni böyle çalışmıyor. Olgun erkekler böyle düşünmez ama o yaş aralığının çoğu böyle maalesef.
Hey yavrum heyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy erasmus denince akla ne geliyomuş.
Erasmus kazananlar veya dil öğrenmeye giden öğrenciler,yurdışında okumaya gidenler,master yapanlar,kısacası alt yapısını genç yaşta yurt dışında oluşturanlar ülkemize dönüp burda iyi yerlerde görev yapanlar hep abazaydı.Ya da bu ilkede yapamıyorlar.Dışarıda kolay.
Ya biraz ufuk biraz aydınlık çok bişey değil ya.Değiştirimn şu düşünce yapılarınızı.

Insanlar yillarca evli kaldigi insanlar tarafindan aldatiliyor, karakterini hemen ogrenemeyiz ki kimsenin.. Mutlak guven en buyuk guvensizliktir

Yazmayın su kamyon yazılarını rica ederim :)
bunun adı mutlak güven değil. Kişisel özgürlüğü kısıtlamama.
yıllarını verip karakterini aaaaa bu aldatıyormuş diye öğrenmektense şimdi öğren. Daha gençsin.
Evlilikte sürekli dedektif gibi kocanın arkasında dolaşamazsın . Hamileliği var, hastalığı var.
O zaman öğrenirsen ne mal olduğunu ne olacak?

Son düzenleme:
yani sözlükçülerin her şeyi abartması artık herkesçe bilinen bi şey de gidip gelenlerin anlattıklarına da çok kulak asmayın bence. ben de gittim erasmus'la 11 sene geçti üzerinden. o vakit aynı üniversiteden gittiğimiz bi çocuk vardı. nerdeyse tüm zamanımız birlikte geçti. yani bi iki kıza yaklaşmaya çalıştı hiçbirinden yüz bulamadı. eminim öpüşemedi bile kimseyle :) neyse döndük türkiye'ye, bu arkadaş okulda millete öyle hikayeler anlatmış ki adı "meşhur sitedeki kel adam"a çıkmıştı :KK48::KK48:
ve evet arkadaşlara katılıyorum %95 genellemeniz çok yanlış.

Kiskanclik duygusu barindirmayan biri degilim. Ama aldatma niyeti olupta firsat bulamadigi icin sadik kalacak birinin sadakatini istemem.

Esim isle ilgili farkli ulkelere gitti cok uzun sure degildi ama arti oldu mu oldu. Yine gitmesi gerekse ve işine kariyerine ekstra katsa cok mutlu olurum.

Asla engellemem oyle boyle seyleri. Azcik gururlu olun ya adamin azcik akli varsa sizin lafinizla hareket etmez zaten.

Erasmus kazananlar veya dil öğrenmeye giden öğrenciler,yurdışında okumaya gidenler,master yapanlar,kısacası alt yapısını genç yaşta yurt dışında oluşturanlar ülkemize dönüp burda iyi yerlerde görev yapanlar hep abazaydı.Ya da bu ilkede yapamıyorlar.Dışarıda kolay.
Ya biraz ufuk biraz aydınlık çok bişey değil ya.Değiştirimn şu düşünce yapılarınızı.
Bence siz biraz erkek muhabbetine aşina olun, en modern adam bile ne muhabbetler döndürüyor. Kadınlar böyle düşünmese bile genç abazan Türk erkekleri aynen böyle bakıyor erasmusa.

Benim bakış açımla ilgili bir konu değil, az biraz gerçekçi bakarsanız siz de görürsünüz.

Sizin bu saydiklariniza kiyasla erasmus daha kolay elde edilebilen bir sey cunku. Master yapmak, calismak vs her bana yigidin harci degildir.

sevdiğiniz insanın geleceğini düşünmüyorsunuz, ona güvenmiyorsunuz, nasıl bir sevgi bu? çok çalışkan biriyseniz siz de Erasmus'a gidin madem. Her şey öyle kolay değil. %95 falan da düşündüğünüz gibi seksten sekse koşmuyor. Öyle şeyleri ancak obsesif insanlar düşünür. Yapan dibinizde de yapar.

sevdiğiniz insanın geleceğini düşünmüyorsunuz, ona güvenmiyorsunuz, nasıl bir sevgi bu? çok çalışkan biriyseniz siz de Erasmus'a gidin madem. Her şey öyle kolay değil. %95 falan da düşündüğünüz gibi seksten sekse koşmuyor. Öyle şeyleri ancak obsesif insanlar düşünür. Yapan dibinizde de yapar.

Benim dilim ve ortalamam da yeterliydi maddi sikintidan tercih edemedim. Sizler universite ortami muhabbetlerini duydunuz mu hic?

Burada erasmusa karsi (amacina uygun gidenler disinda) iyi niyetli yorum yapanlarin gercekten universite ortami muhabbetlerine maruz kalmadigini veya 10 sene once falan mezun oldugunu dusunuyorum. Belki kadinlarda daha az oranda oldugu icin. Ama erkeklerin cogunlugunda erasmus bunlari cagristiriyor malesef..

İlişki kisvesi adı altında insanların hayatına mani olmayın sevgili eş demek hayatı paylaşmak keyifli vakit geçirmek demek
özgürlüklerini kısıtlayan ne yapacağını yön gösteren değil
üniv. erasmus kazanmış ve almanya da bu çok güzel bişey
Zihniyete bak zinaya gidiliyomuş vs. ondan sonrasını okumadım
Çip tak bari

Merhaba hanimlar..

Sevgilimle ilgili bi konu yuzunden uye olmustum, simdi yine sorun o.

Oncelikle bilmeyenler varsa diye Erasmus’u aciklayayim. Bu bir ogrenci degisim programi. 1 donem (6 ay) herhangi bir Avrupa ulkesinde okuma firsati yakaliyorsunuz. Ama %95i okumaktan ziyade yabanci kizlar/erkekler, partiler, zina vs hevesleriyle gidiyor net.
(Edit: giden tanidigim ve internetten okudugum kisiler arasindan)

Sevgilim Almanya’da bi okulda erasmus kazandi. Doviz kurlarini bahane ederek, “param yok” diyip gitmemeyi dusunuyor ama icinde gitme istegi de var. Bana fikrimi sordugunda her zaman “sen nasil mutlu olacaksan onu yap” diyorum.

Ama isin asli, gitmesini HIC istemiyorum. Diyeceksiniz ki, “aldatmak isteyen her yerde yapar bunu” , boyle degil iste. Orada direkt aldatmaya tesvik edecek seyler var. Bunlari asla onun yuzune soylemedim tabi ki, simdi “gitme” dersem, ileride bana “senin yuzunden vazgectim vs” demesinden cekiniyorum. Gitmesine de gonlum razi degil.

Ne yapacagimi bilemiyorum, fikirlerinize ihtiyacim var.
yanlış düşünüyorsunuz öğrenci iken imkanım olmadı gidemedim ama çalışırken 2 kez erasmus ile Avrupa ya eğitime gittim evet benimkide işten çok gezmek odaklıydı ,öğrenciliktede asıl amaç farklı bir ülke görmek tanımak oluyor ama bu demek değil ki sevgiliniz her gün çılgın partilere akacak sizi aldatacak, siz önce kendinize güvenin sonrada sevgilinize hem erasmus çok büyük bir nimet nerdeyse tüm masraflarınız ab tarafından karşılanıyor , sevgilim bana gitme dese böyle bir şansım varken hayatta dinlemez giderdim....
sunu da söyleyim ben bir sefer arkadasımla bir sefer eşimle gittim , ama aklıma gelecek olan en son şey bir başkası ile sevişmek ...

o %95'in direkt olarak hakkına girdiniz vallahi bravo. ben de yurtdışında okuyorum, ne yapıyorum yani ahlaksızlık mı? önce o kafayı bir değiştirelim.

Sizin bu saydiklariniza kiyasla erasmus daha kolay elde edilebilen bir sey cunku. Master yapmak, calismak vs her bana yigidin harci degildir.
Tabi canım erasmus kolay olunca,gidip zamparalık yapılabilir.Abaza ya herkes.Tek aklı fikri o Türk erkeklerinin.Tğrk kızlarının da tek aklı fikri sivgilişimmm beni aldatcekmiii

yanlış düşünüyorsunuz öğrenci iken imkanım olmadı gidemedim ama çalışırken 2 kez erasmus ile Avrupa ya eğitime gittim evet benimkide işten çok gezmek odaklıydı ,öğrenciliktede asıl amaç farklı bir ülke görmek tanımak oluyor ama bu demek değil ki sevgiliniz her gün çılgın partilere akacak sizi aldatacak, siz önce kendinize güvenin sonrada sevgilinize hem erasmus çok büyük bir nimet nerdeyse tüm masraflarınız ab tarafından karşılanıyor , sevgilim bana gitme dese böyle bir şansım varken hayatta dinlemez giderdim....
sunu da söyleyim ben bir sefer arkadasımla bir sefer eşimle gittim , ama aklıma gelecek olan en son şey bir başkası ile sevişmek ...

Simdi tum masraflar karsilanmiyor, devllet aylik 400 euro hibe veriyor sadece

Back
X