Sevgilinin Erasmus’a Gitme Problemi

Ben erasmusla turkiyeye geldim sonra da burda kaldim.
Cok guzel bir deneyim. Engel olmayin. Zaten niyeti bozuksa siz ne yaparsaniz yapin engel olamazsiniz.

Bir arkadasim sevgilisine umreye gidiyorum diyip amsterdama gitmisti o geldi aklima :)

Ben de yurt dışında okudum bir dönem. Yapmak istemeyen yapmıyor. Yapmak isteyen de yapıyor.
Tabi ki gönülden gitmesini ben de istemezdim ama giderse de güveneceksin.
Benim de sevgilim vardı -şu an eşim- sadece destek oldu ve teşvikledi. Ben de gittim geldim.
Ama yapanlar var mıydı %90 ı yapıyordu, Türkiye' de sevgilisi de olsa. Ama karakter meselesi. Sen sevginize inanıyorsan eyv. İnanmıyorsan da gerçek yüzünü görmüş olursun.
Kısaca bir şey yapma, her şeye hazırlıklı ol.
Şu an gitse belki yapacak ama gitmezse bunu anlayamazsın. Sadece ertelersin, gerçeğin üstünü örtersin.

Ne guzel cok sevindim. KEske ben de boyle guvenip destek verebilsem...

Yok oyle demek istemedim aldatmaya tesvik edecek seyler demek istemistim.
Icinde yoksa yapmaz diye dusunuyorum. Sadakat karakterle ilgilidir. Hangi ortamda bulundugunla alakasi yok. Kendinizi dusunun, sevgilinizi aldatmama nedeniniz sadik biri olmanizdan mi yoksa gerekli ortami bulamadiginizdan mi kaynaklaniyor?

Icinde yoksa yapmaz diye dusunuyorum. Sadakat karakterle ilgilidir. Hangi ortamda bulundugunla alakasi yok. Kendinizi dusunun, sevgilinizi aldatmama nedeniniz sadik biri olmanizdan mi yoksa gerekli ortami bulamadiginizdan mi kaynaklaniyor?

Tabi ki oncelikle boyle bir seyi kendime yakistiramam, ikincisi sevgilime sadik olmamdan dolayi. Onun da sadakatinden suphe etmemek isterdim :( aslinda suphe etmemi gerektirecek seyler de yapmiyor ama yine de emin olamiyorum.

Eğer onun kariyeri için iyi olacaksa destekleyin bence. Sözlükte okuduklarınıza fazla güvenmeyin derim çoğu kafasından uydurup da yazıyor. Erkek arkadaşınızda biraz olsun karakter varsa böyle bir şey yapmaz zaten. Bu ortama değil insanın kendisine bağlı bir şey.

Güzelim öncelikle universitedeyken Erasmus yapmış biri olduğumu soykeyerek baslayim ki bizzat ilk ağızdan konustugumu bil. Evet Avrupa'da Türkiye deki üniversitelere göre daha fazla potansiyel olduğu doğru. Yani orada eğlence parti içmek kendinden geçmek çok normal şeyler. Ancak emin ol kendini bilen ve oraya gerçekten ne için gittiğini bilen biri asla karakterinden taviz vermez. Ben geriye dönüp baktığımda iyi ki gitmişim diyorum hayatımın en mükemmel deneyimiydi. Bir an bile pişman olmadım. Hatta gitmem için destekleyen herkese hayat boyu mutesekkirim. Eğer erkek arkadaşın sağlam biriyse onu engelleme bence. İlişkiniz için de korkma. Zaten sağlam biri değilse o ortamlara girince kaşi gözü ayrı oynayacaksa zaten hiicc engel olma. Hepten sal gitsin. Ülkeden de hayatından da. Bu arada keşke sen de sınava girseydin imla Erasmus koordinatörü hocanızla konuşurdunuz sınavı kazandığın takdirde aynı yere yollayabilirdi sizi. Genelde her üniversiteye en az iki kontenjan ayrılır.

Tabi ki oncelikle boyle bir seyi kendime yakistiramam, ikincisi sevgilime sadik olmamdan dolayi. Onun da sadakatinden suphe etmemek isterdim :KK43: aslinda suphe etmemi gerektirecek seyler de yapmiyor ama yine de emin olamiyorum.
Internette yazanlara aldirmayin, eline klavye gecen sallayabildigi kadar salliyor orada. Cogunlugun, hele ki %95 gibi bir orandaki insanin "zina" icin gittigini dusunmuyorum. Yapacak olan kisinin Avrupa'ya kadar gitmesine gerek yok, emin olun o ortami Turkiye'de de yaratabilirsiniz. Suphe uyandiracak bir hareketine de rastlamamissiniz, bos yere uzmeyin kendinizi.

Güzelim öncelikle universitedeyken Erasmus yapmış biri olduğumu soykeyerek baslayim ki bizzat ilk ağızdan konustugumu bil. Evet Avrupa'da Türkiye deki üniversitelere göre daha fazla potansiyel olduğu doğru. Yani orada eğlence parti içmek kendinden geçmek çok normal şeyler. Ancak emin ol kendini bilen ve oraya gerçekten ne için gittiğini bilen biri asla karakterinden taviz vermez. Ben geriye dönüp baktığımda iyi ki gitmişim diyorum hayatımın en mükemmel deneyimiydi. Bir an bile pişman olmadım. Hatta gitmem için destekleyen herkese hayat boyu mutesekkirim. Eğer erkek arkadaşın sağlam biriyse onu engelleme bence. İlişkiniz için de korkma. Zaten sağlam biri değilse o ortamlara girince kaşi gözü ayrı oynayacaksa zaten hiicc engel olma. Hepten sal gitsin. Ülkeden de hayatından da. Bu arada keşke sen de sınava girseydin imla Erasmus koordinatörü hocanızla konuşurdunuz sınavı kazandığın takdirde aynı yere yollayabilirdi sizi. Genelde her üniversiteye en az iki kontenjan ayrılır.

Ben maddi sıkıntılar dusundugum icin girmedim. Aslinda dogru, zaten yapacak potansiyeli varsa hayatimda olmamasi daha iyi..

Ama %95i okumaktan ziyade yabanci kizlar/erkekler, partiler, zina vs hevesleriyle gidiyor net.

Hiç alakası yok. Ya senin sevgilin yapacaksa zinayı, partiyi burada da yapar ruhun bile duymaz kusura bakma. Teşvik eden şeyi de söyleyeyim, birbirinize karşı yaptığınız baskıcı tavrınız olacaktır. Zaten aralarında en başta hiç sevgi saygı olmayan kişiler, uzaklaştıkları zaman da rahatça aldatıyor, bunu bir tür özgürlük gibi görüyor. Hiç "Biz birbirimize çok güveniyoruz, benden habersiz bir şey yapmaz" deme. Erasmus için bile güven duymayıp, hep sevgilinle ilgili konu açıyorsan belli ki aranızda sağlam olmayan bir temel var demektir. Erasmus'a giden pek çok arkadaşım oldu, parti yapmak, seks yapmak için gideni zaten döndüğünde de aynı yaşam tarzını devam ettirdi. Gitmeden evvel de meyili vardı. Yeni kültürler tanımak, gezmek tozmak için giden de dersine de çalıştı, yeni ülkeler de gezdi. Velhasılı kelam %95 falan diye kimsenin hakkına girmenin alemi yok, yaptığın ayıp. Sevgiline güvenmiyorsan bunu diğer insanlardan çıkarmamalısın.

Turkiyede aldatma firsati yok mu?

Ben de Almanyaya gittim, canim cikti basimi dersten kaldiramadim, gezemedim bile!

Cok onyargilisiniz.

Karsinizdaki kisinin eline 1 kere gecer bu firsat.

Kimsenin egitimine engel olmayin lutfen.

Bir insanın geleceğini etkileyecek bir fırsata destek olmak yerine köstek olmak büyük bencillik bence. Zira yarın birlikte olmaya devam edeceğinizin garantisi yok. Ama o eğitim 40 yıl sonra da ona etki edecek. Eğitimin devam ettiği genç yaşlarda, önce eğitim, sonra aşk meşk işleri gelmeli bence.

Ayrıca %95 sevişmeye gidiyor ne demek? Nereden biliyorlarmış, hepsini takip edip, istatistik mi tutmuşlar? :işsiz:

Ben maddi sıkıntılar dusundugum icin girmedim. Aslinda dogru, zaten yapacak potansiyeli varsa hayatimda olmamasi daha iyi..

Himm maddi durumlar varsa birşey diyemem tabi. Ben gittiğimde kur şimdiki gibi değildi. Ben hibeyle çok rahat gecinmistim. Çok az para yollamıştı ailem. Ama şuan euro çok yüksek. Haklısın yani düşünmekte.

Ayrica 9 yil once bana 2000 euro hibe verdi avrupa birligi. O zaman yetmisti de. Burs verip yolluyorlar, cebinden para vererek gitmiyorsun.

ne kadar sığ düşünceleriniz var. üniversite bile sizi değiştirememiş.ik uzmanıyım ve cv'sinde erasmus olması dikkati çeker.öğrenciler sadece seks düşünmüyor yapacak olduktan sonra bu ülkede seks yapılmıyor mu? ayrıca benim çocuğumu kız yada erkek arkadaşı böyle bir sebeple gitmesine engel olacaksa o kızı çocuğumun 5 metre yakınına yaklaştırmam.

Merhaba hanimlar..

Sevgilimle ilgili bi konu yuzunden uye olmustum, simdi yine sorun o.

Oncelikle bilmeyenler varsa diye Erasmus’u aciklayayim. Bu bir ogrenci degisim programi. 1 donem (6 ay) herhangi bir Avrupa ulkesinde okuma firsati yakaliyorsunuz. Ama %95i okumaktan ziyade yabanci kizlar/erkekler, partiler, zina vs hevesleriyle gidiyor net.
(Edit: giden tanidigim ve internetten okudugum kisiler arasindan)

Sevgilim Almanya’da bi okulda erasmus kazandi. Doviz kurlarini bahane ederek, “param yok” diyip gitmemeyi dusunuyor ama icinde gitme istegi de var. Bana fikrimi sordugunda her zaman “sen nasil mutlu olacaksan onu yap” diyorum.

Ama isin asli, gitmesini HIC istemiyorum. Diyeceksiniz ki, “aldatmak isteyen her yerde yapar bunu” , boyle degil iste. Orada direkt aldatmaya tesvik edecek seyler var. Bunlari asla onun yuzune soylemedim tabi ki, simdi “gitme” dersem, ileride bana “senin yuzunden vazgectim vs” demesinden cekiniyorum. Gitmesine de gonlum razi degil.

Ne yapacagimi bilemiyorum, fikirlerinize ihtiyacim var.
Ya şu sevgili kız/erkek kişilerin birbirlerinin geleceğini etkilemekte kendilerine bu kadar hak görmelerini anlayamıyorum.Erasmus a giden zina parti cart curt....
Karışmayın ya.Yarın öbür gün evlenip evlenmeyeceğiniz bile belli olmayan,,(belli olsa da farketmez)kimsenin geleceğine karışmayın.Kimseyi de gelecek hayallerinize adımlarınıza karıştırmayın.
O çocuğun ana babası bu yaşa kadar elin kızının kıskançlık tirpleri uğruna geleceğini şekillendirsin diye büyütüp okutmadı.

Gidip de güzel güzel okuyanları biliyorum abartmayın,sevgilinizi brad pitt filan mı sanıyorsunuz görünce üstüne atlicaklar tee Allahım ya,bence sevgiliniz sizin gibi birisiyle evlenmeden önce şöyle bikaç yüz milyon kez düşünsün,ben bile rahatsız oldum şu tavırdan

Back
X