Sevgilinin Erasmus’a Gitme Problemi

Ya erasmus, okumak ilim irfan falan güzel, kulağa hoş geliyor da bizim abazan Türk erkeklerinin erasmus denince aklına "seks" geldiğini bilmiyor muyuz Allah aşkına?

Çok fazla kadın bakış açısıyla düşünüyoruz, erkek beyni hele hele Türk erkek beyni böyle çalışmıyor. Olgun erkekler böyle düşünmez ama o yaş aralığının çoğu böyle maalesef.

Vallaha ben yurtdisina gitmw firsat sevgili ugruna kacirmazdim. Heleki Türkiyede olsam. Sevgiliniz sizin yüzünüzden gitmese pisman olacak sonra. Bende ögrenci zamaninda firsat varken gitmek lazim. Is hayata atilinca firsatlar devamli gelmiyor

Erasmusa belli bir zeka derecesindeki insanlar gidiyor. Onlarin aklinda zinadan daha guzel seyler oluyor. dusuncenize katilmiyorum maalesef

Aldatacak karakteri olmayan insan "aldatmaya tesvik edici seyler "yuzunden aldatmaz
2 sene avrupada okudum , gelen sevgilisi olan insanlatin aldattigina sahit olmadim
Bir tanesi aldatti sevgilisini o da zaten ben yavsagim diye 100 metre oteden bagiriyordu

İnternetteki sözlükleri okuyup oradaki bilgilerin çoğunu doğru zanneden o kadar çok kişi yaşıyor ki ülkemizde.Bunlardan biri de sizsiniz.Baksanıza sırf internetten okuduğunuz bir sözlükle %95 diye genelleme yapmıssınız.Zaten O sitede Erasmusa giden kızlara bile neler yazıyorlar.Sonra da aileler okuyup çocuklarını özellikle de kız çocuklarını bu tarz ufuklarını açacakları yerlere göndermiyorlar.

Merhaba hanimlar..

Sevgilimle ilgili bi konu yuzunden uye olmustum, simdi yine sorun o.

Oncelikle bilmeyenler varsa diye Erasmus’u aciklayayim. Bu bir ogrenci degisim programi. 1 donem (6 ay) herhangi bir Avrupa ulkesinde okuma firsati yakaliyorsunuz. Ama %95i okumaktan ziyade yabanci kizlar/erkekler, partiler, zina vs hevesleriyle gidiyor net.
(Edit: giden tanidigim ve internetten okudugum kisiler arasindan)

Sevgilim Almanya’da bi okulda erasmus kazandi. Doviz kurlarini bahane ederek, “param yok” diyip gitmemeyi dusunuyor ama icinde gitme istegi de var. Bana fikrimi sordugunda her zaman “sen nasil mutlu olacaksan onu yap” diyorum.

Ama isin asli, gitmesini HIC istemiyorum. Diyeceksiniz ki, “aldatmak isteyen her yerde yapar bunu” , boyle degil iste. Orada direkt aldatmaya tesvik edecek seyler var. Bunlari asla onun yuzune soylemedim tabi ki, simdi “gitme” dersem, ileride bana “senin yuzunden vazgectim vs” demesinden cekiniyorum. Gitmesine de gonlum razi degil.

Ne yapacagimi bilemiyorum, fikirlerinize ihtiyacim var.
Erasmus programına katıldım. Hayatımda verdiğim en güzel karardı kişisel gelişim açısından. Gittiğimde sevgilim yoktu, karşı cinsle münasebetim olmadan geldim. Amacım yeni ülkeler tanımak gezmek iyi vakit geçirmekti. Ama sapıtanlar yok mu var, sevgilisi olduğu halde açlar gibi kadınlara erkeklere ilgi gösterenler....

Gidiş amacı ve güvenle ilgili. Siz siz olun asla karışmayın. Eğer size karşı bir ayıp olursa o zaman düşünürsünüz .

Bir insanın geleceğini etkileyecek bir fırsata destek olmak yerine köstek olmak büyük bencillik bence. Zira yarın birlikte olmaya devam edeceğinizin garantisi yok. Ama o eğitim 40 yıl sonra da ona etki edecek. Eğitimin devam ettiği genç yaşlarda, önce eğitim, sonra aşk meşk işleri gelmeli bence.

Ayrıca %95 sevişmeye gidiyor ne demek? Nereden biliyorlarmış, hepsini takip edip, istatistik mi tutmuşlar? :işsiz:

Duzenleme eklemisim: gidenlerin anlattiklari ve internette yazanlarin %95i

Ya şu sevgili kız/erkek kişilerin birbirlerinin geleceğini etkilemekte kendilerine bu kadar hak görmelerini anlayamıyorum.Erasmus a giden zina parti cart curt....
Karışmayın ya.Yarın öbür gün evlenip evlenmeyeceğiniz bile belli olmayan,,(belli olsa da farketmez)kimsenin geleceğine karışmayın.Kimseyi de gelecek hayallerinize adımlarınıza karıştırmayın.
O çocuğun ana babası bu yaşa kadar elin kızının kıskançlık tirpleri uğruna geleceğini şekillendirsin diye büyütüp okutmadı.

Aldatilma tehlikesine goz mu yumalim?

Gidip de güzel güzel okuyanları biliyorum abartmayın,sevgilinizi brad pitt filan mı sanıyorsunuz görünce üstüne atlicaklar tee Allahım ya,bence sevgiliniz sizin gibi birisiyle evlenmeden önce şöyle bikaç yüz milyon kez düşünsün,ben bile rahatsız oldum şu tavırdan

Ya siz cok iyi niyetlisiniz ya da ben baya kotu niyetliyim. Internette yazanlri biraz okusaniz...

Erasmusa belli bir zeka derecesindeki insanlar gidiyor. Onlarin aklinda zinadan daha guzel seyler oluyor. dusuncenize katilmiyorum maalesef

Zeka derecesi degil belli duzeyde yabanci dil bilmek yeterli. Ortalaman 2,3 falan bile olsa gidersin o durumda

Zaten cok guveniyor olsam boyle bir konu acmazdim herhalde degil mi?

Hic alakasi yok degil malesef alakasi var...

Ben de bunu %95'e kesme diyorum farkındaysan. Sevgiline güvenmiyorsan bu ikinizin problemi, Erasmus'un değil. Güvenmediğin insanla beraber olmayacaksın, çözümü de gayet basit. Niye birbirinize eziyet ediyorsunuz?

Ay bir de Erasmusu açıklamaya kalkışıp kazananları gömmeye çalışmışsınız şaka gibisiniz. Kıskanmayın bu kadar yahu çalışın siz de kazanın gidin.
Orda eğlenenleri de kazanıp gidenleri de kıskandığınızı ya da sadece polemik olsun diye böyle konuştuğunuzu düşünüyorum.
Siz öteki sorunu çözdünüz de sanki adamın Erasmus'a gidip aldatması sizin tabirinizle "zina" yapması kaldı :işsiz:

Ya erasmus, okumak ilim irfan falan güzel, kulağa hoş geliyor da bizim abazan Türk erkeklerinin erasmus denince aklına "seks" geldiğini bilmiyor muyuz Allah aşkına?

Çok fazla kadın bakış açısıyla düşünüyoruz, erkek beyni hele hele Türk erkek beyni böyle çalışmıyor. Olgun erkekler böyle düşünmez ama o yaş aralığının çoğu böyle maalesef.

Kesinlikle bunu kastediyorum, imkanim olsa da su cevabi konunun en basina alsam keske...

Yahu bu kadar sapkınca açıklanabilirdi bir konu bravo sevgili üniversite öğrencisi!
Millet notunu yükseltmeye gidiyor, biraz dişin varsa geçmek daha kolay vs., ufku açılıyor yeni medeniyetler yerler görüyor, valla ne diyeyim aslında normalde açıklarım da hiç içimden gelmedi, erkek arkadaşın değil de sen git biraz gör memleket değişikliği iyi gelir inş.

Aldatilma tehlikesine goz mu yumalim?
Aman ne tehlike.Dizinin dibinde olsa tehlşike yok mu)
Güzelim kendi geleceğini inşa etçKendini geliştir.Sevgilim kendi geleceği için yurtdışına çıkarsaaaa beni aldatırsaaaa aman giştmnesin sevgilişimden olmayayım diye bir mantık olamaz.Bu ülkenin yetişmiş kız erkek evlatlara ihityacı var.Sevgilicikle kıskançık krizleriyle zaman öldüğren insanlara değil.Hayat bir sevgiliden ibaret değil.Dön bir bak etrafına.Hayat akıp gidiyor.Hayt internet sitelerindeki yorumlardan da ibaret değil.

Ay bir de Erasmusu açıklamaya kalkışıp kazananları gömmeye çalışmışsınız şaka gibisiniz. Kıskanmayın bu kadar yahu çalışın siz de kazanın gidin.
Orda eğlenenleri de kazanıp gidenleri de kıskandığınızı ya da sadece polemik olsun diye böyle konuştuğunuzu düşünüyorum.
Siz öteki sorunu çözdünüz de sanki adamın Erasmus'a gidip aldatması sizin tabirinizle "zina" yapması kaldı :işsiz:

Ben de istesem pekala gidebilirdim, maddi sikinti yasayacagim icin girmedim. Kazananlari falan asagiladigim da yok. Getcekten amacinanuygun giden azinliga neden bir sey soyleyeyim. Ama universite ortaminda etasmusla ilgili donen muhabbetleri de bu sitede kimse duymamis belli ki.

Back
X