Sevgilinin kendi aile sorunlarının ilişkiyi etkilemesinden korkması

Springtime

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
48
0
16
İstanbul
Merhaba, aranıza yeni katıldım. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

Kısaca bahsetmem gerekirse herkeste olduğu gibi sevgilimin ailesinde de büyük küçük, maddi manevi sorunları var. Ayrı şehirlerdeyiz ama yakınız yan yana olan iki şehir. Kısa bir mesafe de olsa zor oluyor. En büyük korkusu ailesiyle beraber daha uzak bir şehire gitmek ve bunun bizi etkilemesi. Eğer öyle bir durum olursa ailesiyle gitmek zorunda çünkü maddi olarak ailesinin onun desteğine ihtiyacı var ve ben bunu anlayışla karşılıyorum ona da söylüyorum. Bunlardan dolayı beni üzmekten korkuyor. Sorun her ne olursa olsun onu anlayabileceğimi, destek olacağımı, onu seveceğimi söylediğimde dahada korkuyor sanki. Onu bu kadar çok sevmem bazen onu üzüyor.

Ailesiyle ilgili sorunlarına bir yardımım olamıyor ne yazık ki. Peki ama bunların ve olabilecek çeşitli sorunların ilişkiyi etkileme korkusunu ve beni üzme korkusunu üstünden atması için ne yapabilirim? İlişkimiz daha yeni, 3 aylık. Böyle korkulara kapılıp kendisini daha fazla üzmesini istemiyorum.

çok sorun teşkil edeceğini sanmıyorum ayrı şehirlerde olmanın.
belki ilişkinin vermiş olduğu sorumluluk onu korkutuyor olabilir.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Sorumluluk almaktan korkan birisi değil kesinlikle. Kısa bir süre içinde bile bunu çok açıkça anladım. Benim istediğim onun beni üzmekten, ilişkiyi bozma korkusundan kurtulması.

ilişkiniz çok yeniymiş, sen bu kadar sorunu olan bir adamı neden bu kadar çok sahiplendin ki??

adam korkmuş ve çok normal..hem ailenin yükü ve sorumluluğu bir yandan ona bu kadar
bağlanman..

ilişkiniz çok yeniymiş, sen bu kadar sorunu olan bir adamı neden bu kadar çok sahiplendin ki??

adam korkmuş ve çok normal..hem ailenin yükü ve sorumluluğu bir yandan ona bu kadar
bağlanman..

Haklısınız. Sahiplenmekten ziyade ben çok değer veriyorum ona ve bunun karşılığını da alıyorum ondan. Hepimiz biliyoruz ki aşkı, sevgiyi karşılıklı eşit yaşayabilmek kolay değil. Tabi daha yeniyiz gerçekten dengeli miyiz zaman daha açık gösterecek bunu. Bağlanmış olmam onu gerçekten korkutmuş olabilir mi? Mesela evlilik düşünen birisi değil, bende değilimdir zaten ikimiz içinde erken 20li yaşlardayız. Böyle düşündüğümü de bilir. Bunu bilmesine rağmen bağlanmış ya da sahiplenmiş olsam bile onu neden korkutsun?

Ayrıca bu kadar sorunu olan bir adamı neden bu kadar sahiplendiğimi sormuşsunuz. Baştada dediğim gibi herkesin vardır büyük küçük sorunları ve bunların sevgiye engel olacağını düşünmüyorum. Daha önce kimseye bu kadar değer vermemiş biri olarak söylüyorum bunu.

henüz gözü kara bir aşık olarak baktığın için böyle düşünüyorsun işte..

elbetteki herkesin irili ufaklı sorunları var..ama açık olalım; her ne kadar
evliliği düşünmeseniz bile şimdilik ilerideki durum bunu gösterecek..hala
aynı şeyler devam ederse ya sen tükeneceksin ya ayrılacaksınız..

kaldı ki sanırım o askerliğini bile yapmamıştır...kafasında iş,askerlik..vs
gibi şeyleri tam oturtmadan ona bu kadar sahip çıkıyor olman tabi ki onu korkutur..

Şu an aradaki duyguların en yoğun olduğu zamanlardayız doğru söylüyorsunuz, çünkü çok yeniyiz daha bir tek kavgamız bile olmadı.

Askerliğini çoktan yapmış ve bir işi de var. Yalnız işle ilgili şu ara biraz sorunları var, bu yüzden korkuyor olabilir. Fakat düzelemeyecek şeyler değil.

İkimizinde yakın gelecekte evlenme planı yok açıkçası. Tabi uzun süreli bir ilişki olursa ister istemez konusu açılacaktır sanırım. Şu an gerçekten düşünemiyorum ben. Sadece onu seviyorum ve her şeye rağmen beraber mutlu olalım istiyorum.

kaç yaşında erkek arkadaşınız?

eylül başak konuyla hiç ilgisi yok lakin senin bu elmalar benim ağzımı sulandırıyor

tekrar başa dönersek madem...
onun yaşadığı korku ve kaygılardan ancak
kendisi isterse kurtulması mümkün..

sen ancak şimdi yaptığın gibi bekleyip ,sabredip
sevmeye devam ediceksin...mutluluklar sizee

cisemm nerde o eski elma şekerleriiii

aynen balım bak nasıl canım çekti

tekrar başa dönersek madem...
onun yaşadığı korku ve kaygılardan ancak
kendisi isterse kurtulması mümkün..

sen ancak şimdi yaptığın gibi bekleyip ,sabredip
sevmeye devam ediceksin...mutluluklar sizee

Teşekkürler. Her ne kadar onun psikolojik olarak kötü durumda olduğunu bilip, bir şey yapmadan beklemek zor olsa da, elimden bir şey gelmediğinde yapabileceğim tek şey bu olacak.

Sevgimi çok fazla belli etmekten kaçınmalı mıyım? O bana her şekilde gösteriyor bunu ben hiç karşılık vermezsem bu sefer sevmediğimi düşünürse ne yapacağım?

o ikiyse sen bir ol ama hep geride ol...çünkü madem bir aşk oyunu kural bu..tersinde
üzülen taraf her zaman kız milletidir.. madem yenisiniz onun her haliyle tanımaya çalış..
çok kaptırma diyeceğim ama yanlış zamanda açmışsın konuyu.. gemi çoktaaann
açık denizlerdee

Kendi içimdekilere bakarsak birazda olsa geriden gittiğimi söyleyebilirim. Ama o ve ben olarak baktığımızda ikimizde aynı şekilde, aynı yoğunlukta açığız birbirimize. bundan sonra dahada geriden gitmeye çalışacağım. Hem belki bu şekilde o da rahatlar. Bazen insanlar sevdiklerini üzmekten çok korkuyor onunkide öyle sanırım.

Kendini ne kadar güzel ifade etmişsin.Nazik,seviyeli.

Noktalama,yazım gayet iyi.Bir Türkçe Öğretmeni adayı olarak seni kutluyorum.

Yapılan eleştirilere verdiğin cevaplarda da üslubunu çok beğendim.

Neyse çok uzattım.

Öncelikle çok yenisiniz,her şey zamanla yerine oturur.

Hepimizin kendince sorunları var,haklısın.

Sizinki iş,aile,uzaklık.Bizimki de sağlık,iş,uzaklık.

Öyle mi yapayım,böyle mi yapayım diye düşünme hiç.

İçinden geldiği giba davran,sevgini nasıl gösteriyorsan...

Uzaklık konusuna gelince...Biz de uzağız.

Nasıl bir şeydir bilirim.

Ama bu sevginizin ve sizin sınavınız.

Umarım geçersiniz bu sınavı.

Sabret,dua et. Su akar,yolunu bulur.

Düşünceleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sabır ve zaman çok önemli gerçekten.
İçimden gelenleri sadece onun için dengelemeye çalışmak istiyorum. Çünkü çok duygusal biri. Yapmacık biri değilim ve hislerimi kolay gizleyemem zaten. Mesafe gerçekten çok zor, daha uzak olursak dahada zor olacak ama bu benim için engel değil. Ben desteğimi anlayışımı dile getirdiğimde gözleri doluyordu, üzülüyordum. Bende daha fazla duygusal bir durum yaratmak istemediğimden, mesafemiz uzasa da bir şey değişmeyeceği konusundaki fikrimi ona söylemedim.
Ben de bu durumları ilişkinin sınavları olarak görüyorum. Eğer geçersek eminim çok sağlam bir ilişki olur.

Biz sadece 4 ay birlikte zaman geçirebildik.

Geçen yıl Haziran'dan beri uzaktayız.

Gözden ırak olan gönülden de ırak olmuyor,eğer gerçek anlamda sevgi varsa.

Doğaya bak,en ufak sallantıda yıkılan otlar çiçekler de var.

Fırtınalara dayanan çınar ağaçları da.

Çınar ağaçları gibi olmanız temennisiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…