sevgiliniz ilkokul mezunu olsaydı ne yapardınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi yaren_38
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Y

yaren_38

Ziyaretçi
benim kuzenimin sevgilisi ilk okul kendisi lise mezunu aöf işletme okuyordu sevgilisi yüzünden bıraktı sevgilisi istemedi okumasını kuzenim sevgilisini çok seviyor evlenmeyi düşünüyorlar ama kuzenimin akrabaları ailesi hep karşı çıktı ama illa evlenecem onla diyo vazgeçmiyo sizce kuzenim ne yapmalı??

Son düzenleyen: Moderatör:
yanlış yanlış yanlış en başından belli
okulunu bıraktırmasından belli değilmi

evet ama kız sevmiş bi kere kaç kişi onu uyardı bende konuştum onla ama vazgeçmiyo

evet ama kız sevmiş bi kere kaç kişi onu uyardı bende konuştum onla ama vazgeçmiyo

eee. o zaman yaşayacak ve görecek. ama bende bu işin asla va asla olamayacağını düşünüyorum. çocuk şimdiden kızın okumasına bile set çekmiş. yani bu durumdan rahatsızlığı apaçık ortada.

okumasına engel olmasaydı belki ama bu şekilde ben de sonucu pek olumlu görmüyorum.

kendi okumadı diye onu okutmuyo çünkü erkekler kadınların üstünlüğüne dayanamıyo bence bu yuzden ve bunun getirdiği kıskanclıktan çok zarar görür yazık etmiş kendine herşey ask diil ama şimdi ne deseniz anlamaz kimi insan öğütle yola gelir kimi yasayarak ama çok wurucak basını...benneyaptımki

hihoyyyt senağlama kaydirigubbakcemile3 valla bencede yanlış şimdiden belli okulunu nasıl bıraktırır yaaaaaaaaaaa bence çok geç olmadan vazgeçsinnn pişman olurr

konuya girişin yanlış bence sevgiliniz ilkokul mezunu olsa ne yapardınız deyince
sorunun sadece karşı tarafın tahsil durumu olduğunu sandım
tahsil cehaleti alır eşşeklik baki kalır sorun bir diploma değil elbette...
kuzeninin okulu bırakması çok çok yanlış
sonradan çok pişman olacak ama bu günler geri gelmeyecek
onu çok ciddi bi şekilde uyarmalısın hatta
kk' deki bu yorumlarıda okumasını sağla
tanıyan tanımayan herkesin aynı şekilde düşündüğünü görünce fikri değişir belki...

ben görüşmem , işin açıkçası....... tepki alacağımı biliyorum. ama üniversite mezunu bir kadınla ilkokul mezunu bir erkeğin, anlaşabileceğini düşünmüyorum.

benim ablamda lise mezunu eniştem ilkokul, o zamanlar imam hatip mezunu demişti ama tabiki sonrasında öğrendik ilkokul mezunuydu ama biz herşeyiyle karşı çıktık olmaz dedik vermeyiz dedik anlaşamazsınız dedik ama ablam bizi hiç dinlemedi biz bütün sülale karşıydık ablamda kaçtı evet eniştem çok iyi biri çok güzel anlaşıyorlar ama bazen bir konuda öylebir yere geliyoruz ki ona anlatamıyoruz anlamıyo çünkü takılıp kalıyor zor bi durum ama birbirlerini çok seviyolar ve ne ablama okuma dedi nede kpss ye girme her zaman destekler ama tabiki arkasında biz varız ablamın herzaman laf söyletmeyiz .
Allah yardımcınız olsun kafasına taktıysa siz ne derseniz o sizi zaten duymaz ..

ben görüşmem , işin açıkçası....... tepki alacağımı biliyorum. ama üniversite mezunu bir kadınla ilkokul mezunu bir erkeğin, anlaşabileceğini düşünmüyorum.

canım bende aynen senin gibi düşünüyorum.bu insanları küçük görmek anlamında değil uyumlu bir hayat görme açısından.sonuçta çevre ve kültür farkı illaki oluşacaktır.ama yakınımda çok yakın bir örnek var.
aynı okulda çalıştığım bir öğretmen arkadaşında eşi ortaokul mezunu ve işçi olarak çalışıyo.ve oldukçada mutlu olduğunu söylüyor.arada böle istisnalarda çıkabiliyor demekki

ya her okuyan da adam olamıyo malesef. biraz insanın kendini yetiştirmesi ve hazmedebilmesi de önemli.. bende kendi irademle açıköğretimi bırakmıştım eşimin bir baskısı olmamıştı :))

çevreden baskı gördükçe tepki olarak kuzeniniz dahada bağlanıyordur. biraz rahat bırakın. ayrılacağı varsa da ayrılmaz bu şekilde..

benim üniversiteden çok yakın arkadaşımın sevgilisi lise mezunu idi.kız da bu sene mezun oldu üniden ve 8 senelik bir ilişkileri vardı.kız mezun oldu bi kaç ay geçti geçmedi ayrıldılar...her ne kadar aralarında sadece bir basamak olsada çocuk bunu kendime dert etmiyorum dese de bence inceden inceye kompleks yapıyorlar...evet okumakla adam olunmuyor ama okumamış adam da cahil kalıyor hele ki kendni yetiştirmiş olan kişi çok az bizim memleketimizde...bence kesinlikle bitirmeli kuzeniniz...herşey herkes dengi dengine..atalar bile dememiş boşuna davul bile dengi dengine diye..bir bildikleri var elbet...

Kuzeninize okumayı bıraktırması ve/veya kuzeninizin kendi iradesiyle okulu bırakmasına tepkisiz kalması O kişiyi açıklıyor zaten. Aşk ilk başta gözleri kör eder, ama gerçekler, hayat karşısında uyumsuzluklar yaşanmaya başlanınca insanın aklı başına gelir. Ben de kesinlikle üniversite mezunu bir bayanla ilkokul mezunu bir beyefendinin anlaşacağına inanmıyorum.
Ya bu devirde artık herkes evleneceği kişinin ailesini bile değerlendiriyor. Eskiden derdik ya ."Aman ailesiyle mi evleneceğim ben onu seviyorum" Ne kadar YANLIŞ..... Biraz büyük sözü dinlemeliyiz bence. Gerçekten o saçları, o sakalları bir hiç uğruna ağartmadılar...

arkadslar bi insanın içindekı sevgı, saygı, insanlık bi fakultenın, bi kağıt parçasının değiştıremıyecegı unsurlardr.
Bu tür insanı insan yapan değerleri bi kağıt parçasının varlıgına bağlamak çok saçma. cloudy e katılıyorum '' tahsil cehaletı alır eşşeklik baki kalır'' konusnda.. evet arkadasın okulunu bırakması ve onunda bunu istemesı dogru değil.Bence konunun bu yönüyle ilgilenmek gerek.
fakülteyi diplomayı öyle tapulaştırır hale geldıkkı.....!
benım annem babamda ilk okul mezunu.. ben ünıversite mezunuym . ama onların kılı bıle olamam.okul bana insanlık vermedı sadece belkıde hayyatta bı daha hiç işime yaramayack x ve y lerle uğraştım. lütfen inasınlara verdğimiz değerleri okdukları okullarla değil ahlakı insanı değerlerı için verelim.

ben farklı düşünüyorum. ben şahsen ilkokul mezunu birisiyle anlaşamam.... bu da benim yapım....insanlıktan bahsetmiyorum ben.... kafaca anlaşabilmek ,,bir konu hakkında fikir alışverişinde bulunabilmek, bunlarda çok önemli..tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır. sözünde bile tahsilin bakın cehaleti aldığını görüyoruz..
Bu tür insanı insan yapan değerleri bi kağıt parçasının varlıgına bağlamak çok saçma.
bunu demişsinizde artık üniversite diplomasına da bir kağıt parçası demeyelim isterseniz.. yıllarca,çalışmanın ürünü o kağıt parçası dediğiniz şey. öyle kolay elde edilmiyor......

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesele bence insanın kendini yetiştimesiyle alakalı...neden kız okulu bırakıyor ki..insan birisini seviyorsa onu kendi seviyesine çıkarmalı....ve burdaa keşke oğlan kıza olan aşkından dolayı ona uyum sağlayarak dışarıdan orta-lise hatta üniversiteye yönelseydi...ama tam tersi olmuş...yani bu ilişkide birlikte ilerleme değil maalesef birlikte gerileme var....ve bu böyle gerilemeye doğru giderse ilerde çok büyük soruna dönüşece...

arkadaşlkta bile sorun olabiliyor bu durum
evlilikte mutlaka olur..
diğer yandan diplomalı eşeklerde var..
istisnai durumlar olabilir..

fakülteler bitiripte affedersiniz hala mal olan insanlar var. bu kişinin kendını geliştrmesı ile alakalı bi durum. hem zamanı geldiğnde de eşimle bi fikir alış verşi yapmak durumnda kaldığımda da emınımkı bu konu benım okulda aldıgım matematık geometrı olmayack...onunla hayatın içinden konularlarda hayatımızla ilgili konulardan bahsedecz ve bunun içinde illakı bi okul btirmş olması gerekmeyeck. hayatın zorlugunu sırtına yüklenmiş fakültelilere on basacak bir arkadaşım var .. ve hiç bi ünıversıtelı arkadsımla bıle onunla anlaştgım kadar anlaşamıyorum.
dediğim gibi kişin kendısını geliştrmesı ile alakalı bı durum.

üniversite insana matematik geometri vermekten daha farklı değerlerde kazandırır.. üniversite bir yaşam biçimidir. bu yaşam biçimini de öyle anlatmak, mümkün değildir. yaşamak gerekir. yaşamayan anlayamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…