Sevgiliniz ve arkadaş çevreniz

hawana

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
806
594
323
Edirne
Merhaba kızlar,

Bazen içinden çıkamadığım bir konuda fikirlerinizi öğrenmek yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

Üniversitedeyken hayli aktif bir okul hayatım vardı,kulüp başkanlıkları yaptım,çeşitli illerde üniversite seminerlerine katıldım,dolayısıyla çok fazla kızlı erkekli arkadaş çevrem oldu,büyük çoğunluğuyla da hala görüşürüm,okul dışında da çok fazla arkadaşım var.
Hepsi de normal arkadaş ortamları yani olumsuz hiç bir şey yok.

6 aydır da bir sevgilim var,onunla da bir arkadaş ortamında tanıştım.

Ama gel gelelim erkek arkadaşım benim arkadaş çevremden pek memnun değil,kime selam versem(özellikle erkeklere :) ) bu kim diye soruyor,zaman zaman sormasa bile gözlerinde bu kim acaba sorusunun büyük puntolarla yazdığını görebiliyorum :)elimden geldiğince ona açıklama yapıyorum,rahatlatmaya çalışıyorum ama bu bende bir takıntı halini aldı,normal erkek arkadaşlarımla bile sevgilim yanımdayken ya da değilken karşılaşmak istemiyorum,beni biriyle konuşurken görüp/duymaması için :(

Facebook'ta bir şey yazmaya bile çekiniyorum altına yorum yapacaklar diye.

Yapı olarak kıskanç ve mutsuz bir erkek,bana güveniyor biliyorum ama bu sefer ben paranoya yapmaya başlıyorum,yolda yürürken bile tedirginim,kimseye bakmamaya,göz göze gelmemeye dikkat ediyorum.

Bu işi nasıl çözüme kavuşturabilirim?Siz ne düşünüyorsunuz?

Sevgililik-evlilik aşamalarında kişi kendine bazı konularda sınırlama getirmek zorundadır..
Çok samimiyse az samimi olmalı, sık görüşüyorsa daha az görüşmeli v.s

Kişinin şartlarına göre bu düzenlemeler değişir..
Fakat sevgiliniz sosyal yaşamınızın aktifliğine sizinde kendinizce getirdiğiniz sınırlamalarla alışmak zorunda.

Uzun uzun açıklama yapmak suçluymuşsunuz izlenimini verir..
Elbetteki kalbini rahatlatmanız hoş bir hareket, fakat bu erkekte biraz ters tepiyor, olur olmadık durumlara tepki vermeye başlıyorlar.

Bu kadar çok şeyden vazgeçmeyin..O her tartışmak istediğinde ise sabırla uzlaşmacı bir şekilde kısa ve net cümlelerle o anki durumun normal olduğunu söyleyin.

Sevgilinizde böyle bir durumla karşılaştığınızda nasıl tepki verirdiniz ve nasıl bir tepki beklerdiniz ?

Size kendi hayatimdan bir örnek verecegim.
Esimle evliligimizin ilk aylariydi, esim ve ben Almanya´ya dönüs yapmadan bir Türkiye turu yapalim dedik ve gezmeye ciktik.
Sehir sehir geziyoruz iste ama bu arada esimde bir tedirginlik, bir asabilik, bir stres hissettim.
Ne zaman bana bakan yada herhangi birsey icin muhattab oldugumuz bir erkek olsa esimin kaslar catiliyor ve adamlari yiycekmis gibi oluyor.
Birgün, mola verdigimiz bir otelde, aksam ellerini tuttum, gözlerinin icine baktim " Ben seni seviyorum seni, dünyada milyonlarca kadin ve erkek var ama sen beni, bende seni sectik.
Seninle nikah defterine imza attigim gün, senden baska yasayan bütün erkekler, binim icin birer baba, abi, kardes oldu. Bende seni kiskaniyorum, bende senin gözlerinin benim gözlerimden baska göze degmesini istemiyorum ama nolur kiskancliklarimizi huzurumuzu kaciracak boyuta tasimayalim. Aksi taktirde aramizdaki saygi, sevgi, güven,mutluluk eksilir ve kazanacagimiz hicbirseyde yok" dedim.
O günden sonra esim kiskansa bile yanima gelir elimi tutar ve gülümser. Yani konusmayi deneyin derim.

Sevgilin için arkadaşlarından uzaklaşmamanı ve araya mesafe koymamanı tavsiye edebilirim senı ve arkadaşlarını kabul edip arkadaş grubuna uyum sağlaması gereken kişi o

sonra allah korusun ayrıldığın zaman çok yalnız kalırsın arkadaşın kalmaz bunalıma girersin maazallah..

Teşekkür ederim yorumlarınız için, yukarıda yazdığınız her şeyi tek bir potada eritip uygulamayı deneyeceğim bakalım :)

Merhaba kızlar,

Bazen içinden çıkamadığım bir konuda fikirlerinizi öğrenmek yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

Üniversitedeyken hayli aktif bir okul hayatım vardı,kulüp başkanlıkları yaptım,çeşitli illerde üniversite seminerlerine katıldım,dolayısıyla çok fazla kızlı erkekli arkadaş çevrem oldu,büyük çoğunluğuyla da hala görüşürüm,okul dışında da çok fazla arkadaşım var.

Ama gel gelelim erkek arkadaşım benim arkadaş çevremden pek memnun değil,kime selam versem(özellikle erkeklere :) ) bu kim diye soruyor,zaman zaman sormasa bile gözlerinde bu kim acaba sorusunun büyük puntolarla yazdığını görebiliyorum :)elimden geldiğince ona açıklama yapıyorum,rahatlatmaya çalışıyorum ama bu bende bir takıntı halini aldı,normal erkek arkadaşlarımla bile sevgilim yanımdayken ya da değilken karşılaşmak istemiyorum,beni biriyle konuşurken görüp/duymaması için :(

Yapı olarak kıskanç ve mutsuz bir erkek,bana güveniyor biliyorum ama bu sefer ben paranoya yapmaya başlıyorum,yolda yürürken bile tedirginim,kimseye bakmamaya,göz göze gelmemeye dikkat ediyorum.

erkek arkadasın yavastan yavastan özgürlüğünü kısıtlamaya baslamış...sonucta arkadas ortamında tanıstıgını söylüyorsun neden böyle davranıyr çözemedim...bu kişi sende daha cok paranoya oluşturur ....ben bu durumda olsam heralde arkadaslarımdan vazgecmem (özelime müdahale yapmaya calısan bir kişi karşısında) sevgili her zaman bulunur ma arkadas gibi arkadas her zaman bulunmaz

Merhaba kızlar,

canım bence yaptğın gibi rahatlatmaya çalış fakat ona açıklama yaparak değil sonuçta insanız arkadaşlara dostlara ihtiyacımız var ki onunda vardır çevresinde normal kız arkadaşları sen nasıl tepki veriyorsun bu olaya? bence burdan yaklaş çünkü dünyada milyonlarca hatta milyarlarca kadın ve erkek var doğanın kanunu bu sen onu kıskandırıcak bir harekette bulundun mu peki?belkide bu yüzden çok irdeliyordur.Ve her insanın görüşü farklıdır kimisi asla erkek arkadaş kabul etmez kız arkadaşının hayatında ama bu yanlış bence sen ikinizin açısandan da ikinizin çevresinden de olup bitenlere örnek ver emininm seni anlayacaktır tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler hoş sohbet tatlı dille bence açık açık güzelce konuş derim canım benim ve erkek arkadaşınında seni kısıtlamasına hayatına bu kadar müdahale etmesine izin verme empati kurmasını iste bakalım ne olucak :)kolay gelsin sana canımmm

cıftler eger bır yola bırlıkte gırıyorlar ıse,cıddı bır beraberık var ıse ;

cevrenıze arkadas ortamınıza sınır getırmenız gerekıyor .

Yapı olarak kıskanç ve mutsuz bir erkek

Kıskançlık herkeste az buçuk var ama mutsuz kısmına takıldım ben...

Mutsuz bir erkek tanımıştım. Kendisiyle bile sorunları vardı ve her şeyin altında olmadık nedenler arardı...

Bu boyutta olsa değinirdiniz sanırım, umarım öyle değildir.

Kıskançlık herkeste az buçuk var ama mutsuz kısmına takıldım ben...

Mutsuz bir erkek tanımıştım. Kendisiyle bile sorunları vardı ve her şeyin altında olmadık nedenler arardı...

Bu boyutta olsa değinirdiniz sanırım, umarım öyle değildir.

Yani her şeyin altında olmadık nedenler arıyor demeyelim de, çabuk demoralize oluyor.Anksiyete bozukluğu var sevgilimde ilaç tedavisi görüyor,zaman zaman kendi içine kapanıyor,nazının geçeceği en yakın insan ben olduğum için bu sefer benden ekstra ilgi sevgi alaka bekliyor ki ben de elimden geldiğince ona destek oluyorum ama bu durum bazen benim enerjimi sömürüyor resmen.

Onun dışında çok aşırı kıskançlık krizleri yok çok şükür ama dediğim gibi yorumlarınızı merak ettim

canım bence yaptğın gibi rahatlatmaya çalış fakat ona açıklama yaparak değil sonuçta insanız arkadaşlara dostlara ihtiyacımız var ki onunda vardır çevresinde normal kız arkadaşları sen nasıl tepki veriyorsun bu olaya? bence burdan yaklaş çünkü dünyada milyonlarca hatta milyarlarca kadın ve erkek var doğanın kanunu bu sen onu kıskandırıcak bir harekette bulundun mu peki?belkide bu yüzden çok irdeliyordur.Ve her insanın görüşü farklıdır kimisi asla erkek arkadaş kabul etmez kız arkadaşının hayatında ama bu yanlış bence sen ikinizin açısandan da ikinizin çevresinden de olup bitenlere örnek ver emininm seni anlayacaktır tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler hoş sohbet tatlı dille bence açık açık güzelce konuş derim canım benim ve erkek arkadaşınında seni kısıtlamasına hayatına bu kadar müdahale etmesine izin verme empati kurmasını iste bakalım ne olucak :)kolay gelsin sana canımmm

Ben onun normal kız arkadaşlarına öyle abartı bir tepki vermiyorum hatta yumuşak davranıyorum çünkü biliyorum ki ben ona ne kadar kısıtlama getirirsem o da aynısını bana yapacak,hemen hemen her ilişkide böyle değil midir zaten?Onun da benim de karşı cins arkadaşlarımız ile ilgili ters bir durum da yok aslında.

Onu kıskandıracak bir harekette bulunmadım hiç ama çok arkadaşımın olması yeterli bir sebep gibi geliyor bana bilemiyorum :)

Dediğin gibi hoş sohbet,tatlı dil. :)

Uzun uzun açıklama yapmak suçluymuşsunuz izlenimini verir..
Elbetteki kalbini rahatlatmanız hoş bir hareket, fakat bu erkekte biraz ters tepiyor, olur olmadık durumlara tepki vermeye başlıyorlar.
O her tartışmak istediğinde ise sabırla uzlaşmacı bir şekilde kısa ve net cümlelerle o anki durumun normal olduğunu söyleyin.

Sevgilinizde böyle bir durumla karşılaştığınızda nasıl tepki verirdiniz ve nasıl bir tepki beklerdiniz ?

Doğru söylüyorsun canım o dengeyi tutturmak lazım,hoş sohbetle,kısa,az ve öz.

Sevgilimde böyle bir durumla karşılaşsam eğer beni çok çok rahatsız eden bir şey yoksa ve sevgilim de sınırlarını korumayı biliyorsa-ki bildiğini düşünüyorum,sessiz kalırdım sanırım,ama bir iki cümleyle gözümün üzerinde olduğunu da inceden inceden hissettirirdim :)

Ben onun normal kız arkadaşlarına öyle abartı bir tepki vermiyorum hatta yumuşak davranıyorum çünkü biliyorum ki ben ona ne kadar kısıtlama getirirsem o da aynısını bana yapacak,hemen hemen her ilişkide böyle değil midir zaten?Onun da benim de karşı cins arkadaşlarımız ile ilgili ters bir durum da yok aslında.

Onu kıskandıracak bir harekette bulunmadım hiç ama çok arkadaşımın olması yeterli bir sebep gibi geliyor bana bilemiyorum :)

Dediğin gibi hoş sohbet,tatlı dil. :)

aynen benim davrandığım gibi canım yaaaaaaa bende çok kıskanıyorum onu aslında ama belli etmiyorum ki benide anlasın diye birşey demiyorum fakat erkeklerin geneli böyle sen karşılıklı olsun diye kıskansanda birşey demezsin:) ama onlar yinede burunlarını sokarlarrrrrr:) evet bunu kıskanıyor olabilir çok arkadaş çevren varsa ve ondan daha sosyalsen gerçekten bunu kaldıramaz erkekler :) aynen canım hoş sohbet tatlı dilll uygula napıcan böyle olucaz artık seviyorsa insan elbet buluyor bir çaresini yaa zamanla geçer tatlım :)

Merhaba kızlar,

benimkide hic memnun degildi.. sirf o istiyor diye herkezden vazgecdim..
bence sende aynisini yapmaman gerekiyor.. en azindan guvenirli bir kac dostun olmali;) ne kadar izin verirsen o okadar cok ister...
elini verirsin, kolunu KAPAR! ;)

Benzer sorunlar yaşıyorum.
Benimkinde özgüven sorunu var biliyorum açıkçası.
İşin ilginci beni kendi arkadaş ortamına o soktu şimdi de o uzaklaştırmaya çalışıyor!
Kendi arkadaşlarının benimle gülüp eğlenmesine bile rahatsız olduğunu söyledi geçen gün.
Ben de çok zorlanıyorum.
Ama çok seviyorum o benim dünyam!!!
Elimden geldiği kadar herkesin ortasında onun benim için ne kadar özel olduğunu hem dile getiriyorum hem de hareketlerimle gösteriyorum.
Poh pohlanınca biraz kendine geliyor benimki.

Benzer sorunlar yaşıyorum.
Benimkinde özgüven sorunu var biliyorum açıkçası.
İşin ilginci beni kendi arkadaş ortamına o soktu şimdi de o uzaklaştırmaya çalışıyor!
Kendi arkadaşlarının benimle gülüp eğlenmesine bile rahatsız olduğunu söyledi geçen gün.
Ben de çok zorlanıyorum.
Ama çok seviyorum o benim dünyam!!!
Elimden geldiği kadar herkesin ortasında onun benim için ne kadar özel olduğunu hem dile getiriyorum hem de hareketlerimle gösteriyorum.
Poh pohlanınca biraz kendine geliyor benimki.

Evet,değinmeyi unuttuğum önemli bir nokta da bu.
Kendi arkadaş ortamına kendisi sokuyor,o ortamda ben arkadaşlarıyla sohbet ederken çocuk gibi habire onunla ilgilenmemi istiyor,ben de tabi bir yandan konuşurken bir yandan ya saçını okşuyorum,ya elini tutup sürekli poh pohluyorum :)

Uzaklaştırmaya çalışmıyor da ben yüzünün düşmesinden anlıyorum ve ona göre davranıyorum :)

İşimiz zor :)

Back
X