Sevgilinizden tek hareketiyle soguyor musunuz??

Sene2011

Guru
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2011
105
292
303
34
Geçmişte erkek arkadasımın bazı hareketlerinden soguyordum

örnegin kelimeleri yanlış kullanması
yalnıza yanlız
herkese herkez
vicdana vijdan
pijamaya pişama
demesi,soru eklerini bitişik yazması, girdiğimiz mekanlardaki en ufak bi rezilliği örnegn seslenp garsona sesni duyuramaması,arabayla aniden yola fırladgnda karsıdaki soförün ne yapysn gibisinden elni kaldrp sinirli sinirli bakması.....sonra bunun bende bi takıntı haline geldiğini fark ettim.21saatlik yolu neden ucakla değil de otobüsle gelmesi bile sogumama neden oluyordu.parası yok mu niye ucaga binmiyor diye bin türlü sey cıkaryrdum.kambur durdugunu görünce soguyordum.kendi kendme erkek dedğin hiç kambur durur mu dimdik,güçlü olur dyp kendimi sogutuyordum.bunlar hep kendimi geri çekmeme neden oluyordu,msj atmak, aramak istemiyordum.tam anlamıyla gözümdeki değeri düşmüş sayılıyordu :84:

O arkadasımla yürümedi ayrıldık.artık daha kültürlü,seviyemdeki insanlara görüşmeye karar verdim.bugün bi süredir konustugum insanla ilk buluşmamızdı.kendisi avukat,ben öğretmenim.bi kafeye gittik,garson siparişlerimizi getirdi ama onun limonatasını getrmeyi unuttu.garsonu cagrp limonatayı unuttugunu söyledi.garson limonatayı getrdi,biraz içti sonra tekrar garsonu cagırıp biraz daha nane koymasını istedi.garson naneyi getrdi.bi iki yudum daha aldı ki garsonu bidaha cağırıp buz getrmesini istedi ve ben çooooook sogudum

bu nedir yaa daha yeni tanıstıgın kızın karsısında garsonu tam 3defa cagırmak nedir ki bide okumus insansn görgüsüzlük mü,hava atma mı,rahatlık mı,terbyeszlik mi ne ee dört dörtlük birini asla bulamayacagımı da biliyorum.ben fazla mı takıntı yapıyorum yoksa haklı mıyım ne yapmam lazım,bu davranısları nasıl görmezlikten gelebilirim yardımcı olun kızlarr:84:

evlenmeden önceki iliskilerim geldi aklima..demek istedigini cok iyi anliyorum.ayrildigim eski erkek arkadaslarimin cogu gercek nedeni bilmezler, nasil söyleyim ; senin agzinin kenarlari sürekli beyaz oluyor,(iyyy aklima geldi midem kalkti ) halbuki cok iyi cocuktu, bir baskasi ; nasil söylenir ter kokuyorsun, yada nasil söylenirki eziksin sen diye, önüne gelen seni kandiriyor diye yada nasil söylenirki tanidikca gözüme cirkin geldin diye vs vs vs .............
ama sana sunu söyleyebilirim ki yasamis biri olarak egrcek ask degilmiski hicbirisi , simdi esim, kocam , herseyim onun da boyle seyleri yokmu var ama bana hicte igrencc yada itici gelmiyor. seviyorum ..hicbirsey sogutamaz...bende senin gibi düsünmüstüm iliskiler yürümüyor herkesten cesitli nedenlerle soguyorum diye düüsnüyordum ama inan bana dogru adam geldiginde farkli oluyor hersey...hemde cok farkli........

çok alemsiniz :) anlatışınızdaki içten ifadeler hoşuma gitti,sempatik geldi :) Her neyse, gelelim meseleye: Birincisi çok mükemmelliyetçisiniz,bu bariz. Mükemmelliyetçilik sebebiyle, karizmam sarsılmasın düşüncesiyle çok kasıntı yaşıyorsunuz anlaşılan. Rahat değilsiniz. Tamam karizmayı yerle bir edecek şeylere kimse tahammül edemez-istemez ama sizinki sürekli rezil olma endişesi barındıran br ruh hhaline dönmüş.

İnsanlar ne der ,kim bakıyor o anki rezilliğime,eleştirirler mi.. endişeleri çok fazla var sizde anlaşılan.
Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar kafaya takmak kompleksli olmayı berabrinde getirir.

Öte yandan ise; tabiiki bazı hareketler insanın geleceğe dair yapısını eleverir. Mesela ilk buluşmada böyle yapan birisi: kendini ispatlamaya çalışan,emirden hoşlanan- sonradan görme tarzını yansıtır. Ben olsa ben de çok huylanırdım. Ne yani ilk defa bir kızla görüüşüyorsun,o an sana odaklanması gerekirken 'paramla değil mi kardeşim..' edasında sürekli garsonu kendine emir robotu kılıyor. Çok itici..

Sizin kesin kıyafet konusunda da büyük takıntılarınız vardır(bende de oluyor...herkeste vardır.. ama sizde fzla biraz sanrm),sivri uçlu ayakkabılar kumaş pantolonlar ,bol gömlekler vs. :)

Bence üzerinde düşünüpkendinize çekidüzen verin. Mükemmel arayanlar kaybederler,çünkü siz de mükemmel değilsiniz,hiçbirşey hiç kimse değil(Allah hariç) Bu sizi çok yorar,ilişkilerinizi zorlaştırır,insana huyu sebebiyle-huyuna göre puan vermekten uzaklaştırırp şekilciliğe götürebilir.

benimde çoook önceleri böyle uzaktan beğendiğim birileri oluyodu hep onlarla dialoğa girmek için çabalayıp duruyodum birde yakınıma geliyolardı ya yüzü çirkin kaba geliyodu ya sesi ya karakteri ya üstündeki herhangi bi giysi kılı cardu curdu.hepsinde bi tuhaflık vardı yani.ben hiç evlenemicem derdim.çok itici gelirlerdi.evlenenlere bakardım kesain hayatları kararmıştır bunalrın evlendikleri için derdim.beğendiğim biri toplumda ayağı takılsın hemen itici gelirdi yada o da beni beğensin hemen soğurdum halbuki nişanlım o kadar çok ayağı takılıp düşmüştürkibirde erkekler belli etmez falan derler erkeklik gururu varya benimki denizlide caddenin ortasına oturup çocuk gibi ağlamaa yakın sesler çıkardığını ve teselli ettiğimi biliyorum yani düşün

eveeet aynen öyle sürekli rezil olma endişesi yasıyorum.bak yine beni rezil etti allahım ben nasıl unutacagım bu olayı diyorum zaten sivri burun ayakkabı giymesi,renkli renkli gömlekler giymesi,sacını hiç görmediğim sekilde taraması,yüzündeki sivilce,gömlegndeki leke benim için sogumaya baslıbasına bi neden.Kafede yasanan olay; acaba bi dönem yurt dısında kaldığı için ordan gelen rahatlık mı diye de düşünüyorum kendmi öyle avutuyorum :84:

bi arkadasımın da dediğin gibi agzinin kenarlari sürekli beyaz oluyordu buna ragmen onla ilişkim devam etti,görmemezlikten geldim şimdi düşünüyorum da kendme sasıyorum

O arkadasımla yürümedi ayrıldık.artık daha kültürlü,seviyemdeki insanlara görüşmeye karar verdim.

bu arada bu cümlede yanlış olmuş aşağılayıcı olmuş bunuda belirtmek istedim.insanlar size hitap etmiyebilirler herkes tarafından benimsenen tek kişi örnek olarak gösterileez zaten ama burda devreye saygı girer.insanın kültürü karakterinden gelir ayrıca çok okuyup boş okuanlarıda gördük.çok yanlış olmuş çok:120::120:

kültürlü insan kelimenin nasıl yazılacagını bildigi için kelimeleri yanlış kullanmayacagı için beni soğutmaz.yani artık o tür sorunlar yasanmaz dyp öyle bi karar verdim.ben herkese herkez denmesinden,çarsambaya çarsanba denmesinden soguyorum ne yapabilirim

Bekarken yazım yanlışları benim de soğuma sebebimdi,konu sahibi arkadaşa katılıyorum.
Bir de nedense ayakkabı seçimi

Allahtan eşim de mesaj çekerken bağlaç olan "ki"leri,de-da"ları ayrı yazıyordu( gidip bir Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni bulsaydın o zaman dediğinizi duyar gibiyim)
saçma bir takıntı çoğunuz gülüyorsunuz ama insan o an bi tuhaf oluyor yaa.

Arkadaşımızı iyi anlıyorum...

işte hep anlatım eksiklikleri yazarken heyecanlanıyorsunuz anlatırken eksik anlatmış oluyorsunuz.'yazım yanlışından soğuduğum için kendi kültürümden biriyle konuşmaya karar verdim'şeklinde yazsaymışsınız yanlış anlaşılma ortadan kalkardı neyse o da bahane değil.mesela ben lise mezunuyum ama noktayı virgülü,ünlemi ve daha bir çok literatürü iyi bilirim.siz sanırım ünv. mezunusunuz.bunun kültürle bir ilgisi yok bence karakter meselesi.neyse sağlıcakla kalın vesselam..

sanırım sorun erkek arkadaşlarınızı gerçekten sevmemeniz gerçekten sevmiş olsanız ne kusurları görmezden gelirdiniz

kendim geldim aklıma eski erkek arkadaşımın bende herşeyinden soğurdum tek lafına bile sarar dururdum yani her hareketi batardı ama aşık değildim yani bunu da biliyodum insan böyle olunca yürütemiyo yani sonra sevdim tabi çok sevdim ama onunda çok gıcıksın ya dediğim tarafları oldu biliyo musun ama hiç bi zaman soğumadım ya da gerçekten içimden gıcık olmadım sadece laftı yani ahh aşk olunca gözün kçr olur ki bişi görmezsin

ay canım sen de benim gibi takıntılısın aynen ben de en ufak bir şeyden soğuyorum ve bitiyor içimde

Ayy güldürdünüz beni kusura bakamayın
Özellikle avukat olan arkadaş bir seferde isteyememişmi ayıp etmiş gerçekten
Bunun dışında çok takıntılı olursanız bir ilişki yaşayabilceğinizi sanmıyorum

bunun mükemmelliyetçilikle, takıntılı olmakla fln alakası yok;
bunun aşık olup olmamakla alakası var..
gerçekten birini sevdiğinizde onun hiçbir şeyi gözünüze batmaz ve ne yaparsa yapsın soğumazsınız emin olun..
umarım karşınıza çıkar böyle biri

tek sorun var o da; siz yola cıkarken asık olayım dıye cıkmanız .yani planlı yasamanız .planlı yaşam önemlidir ama aşk apayrı bırseydır .aşk zaten mantık işi degıldır ki plana sokulsun bir gün gerçekten aşık olduğunuz da bu gereksız takıntılarınızın kalmıacagını dusunuyorum .gereksız dıyorum cunku takıntılarınız gercekten cok sacma .cok fazla mükemmelliyetçilik de bıraz gereksız davranıs.sız bakalım çok mükemmelmısiniz.amacım sızı elestırmek degıl ama ,takıntılarınız bır egıtımcı olarak gercekten cok cocuksu kaprısler.benim de takıntılarım vardır ama olması gerektıgı boyuttadır .erkek arkadasımın temızlıgıne parfum alıskanlıgına sacına ve gıyım kusamına dıkkat ederım .begenmezsem mudahale mutlaka ederım .bu her çiftin arasın da olan seyler .

AŞIK OLMANIZ DİLEĞİYLE...

ufak tefek yanlışlıklar etkilemez beni ama eski sevgilim bi keresinde mide yerine migde yazmıştı çok fena soğumuştum şimdi geldi aklıma bak :90:

Sevgiliniz sizinle mesajlaşırken dikkat etmiyormuş yazdıklarına. Siz forumda yazarken dikkat etmemişsiniz noktayı, virgülü iyi kullanmışsınız ama noktalardan sonra büyük harfle başlamamışsınız ayrıca kelimelerdeki ünlüleri çıkarmışsınız çoğu yerde.

Yanlış anlamayın eleştirmek için demiyorum bunları, bu tarz şeyleri herkes yapar. Dikkat etmemiş olabilir. Zaten burdaki asıl sorun bu değil bence. Çünkü siz düzeltmek yerine soğumayı tercih etmişsiniz sevseydiniz mücadele ederdiniz. Sorun sevmemeniz bence.
Dikkatimi çeken başka bişey de forumda genelde meslektaşlarımın yani öğretmenlerin eşlerini veya sevgililerini küçük görmesi.
Hepsi demiyorum bu tarz şikayetlerin altından genellikle bir öğretmen çıkıyor. Öğretmenlerin daha yapıcı,yaratıcı ve yanlışı düzeltici olması gerekmez mi?

Her insanın kriterleri vardır. bence insanları hayatına alıp ayy bundan da soğudum demek yerine kriterlerine uygun insanları(kelimeleri düzgün kullanan,bol gömlek giymeyen,ayakkabısı uygun olan vs.) hayatına alıp tanımaya çalışsan karşındaki insanlar içinde çok iyi olur çünkü şeklinden değilde karakterinden dolayı bi insanı kaybetmek çok daha iyidir. Hem üniversite okumak görgünün göstergesi değildir.
Öyle olsaydı "okumak cehaleti alır,eşeklik baki kalır." diye bi söz olmazdı.

( bu arada noktadan sonra büyük harfle başlamak gibi bi takıntım yok kendimle çelişmeyeyim diye yaptım:))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…