örnegn, seslenp, sesni ,fırladgnda, yapysn, elni, kaldrp, cıkaryrdum, kendme, dedğin, dyp, getrmeyi, cagrp, getrdi, terbyeszlik
eveeet aynen öyle sürekli rezil olma endişesi yasıyorum.bak yine beni rezil etti allahım ben nasıl unutacagım bu olayı diyorumzaten sivri burun ayakkabı giymesi,renkli renkli gömlekler giymesi,sacını hiç görmediğim sekilde taraması,yüzündeki sivilce,gömlegndeki leke benim için sogumaya baslıbasına bi neden.Kafede yasanan olay; acaba bi dönem yurt dısında kaldığı için ordan gelen rahatlık mı diye de düşünüyorum kendmi öyle avutuyorum :84:
Sevgiliniz sizinle mesajlaşırken dikkat etmiyormuş yazdıklarına. Siz forumda yazarken dikkat etmemişsiniz noktayı, virgülü iyi kullanmışsınız ama noktalardan sonra büyük harfle başlamamışsınız ayrıca kelimelerdeki ünlüleri çıkarmışsınız çoğu yerde.
Yanlış anlamayın eleştirmek için demiyorum bunları, bu tarz şeyleri herkes yapar. Dikkat etmemiş olabilir. Zaten burdaki asıl sorun bu değil bence. Çünkü siz düzeltmek yerine soğumayı tercih etmişsiniz sevseydiniz mücadele ederdiniz. Sorun sevmemeniz bence.
Dikkatimi çeken başka bişey de forumda genelde meslektaşlarımın yani öğretmenlerin eşlerini veya sevgililerini küçük görmesi.
Hepsi demiyorum bu tarz şikayetlerin altından genellikle bir öğretmen çıkıyor. Öğretmenlerin daha yapıcı,yaratıcı ve yanlışı düzeltici olması gerekmez mi?
Her insanın kriterleri vardır. bence insanları hayatına alıp ayy bundan da soğudum demek yerine kriterlerine uygun insanları(kelimeleri düzgün kullanan,bol gömlek giymeyen,ayakkabısı uygun olan vs.) hayatına alıp tanımaya çalışsan karşındaki insanlar içinde çok iyi olur çünkü şeklinden değilde karakterinden dolayı bi insanı kaybetmek çok daha iyidir. Hem üniversite okumak görgünün göstergesi değildir.
Öyle olsaydı "okumak cehaleti alır,eşeklik baki kalır." diye bi söz olmazdı.
( bu arada noktadan sonra büyük harfle başlamak gibi bi takıntım yok kendimle çelişmeyeyim diye yaptım:))
Sevgiliniz sizinle mesajlaşırken dikkat etmiyormuş yazdıklarına. Siz forumda yazarken dikkat etmemişsiniz noktayı, virgülü iyi kullanmışsınız ama noktalardan sonra büyük harfle başlamamışsınız ayrıca kelimelerdeki ünlüleri çıkarmışsınız çoğu yerde.
Yanlış anlamayın eleştirmek için demiyorum bunları, bu tarz şeyleri herkes yapar. Dikkat etmemiş olabilir. Zaten burdaki asıl sorun bu değil bence. Çünkü siz düzeltmek yerine soğumayı tercih etmişsiniz sevseydiniz mücadele ederdiniz. Sorun sevmemeniz bence.
Dikkatimi çeken başka bişey de forumda genelde meslektaşlarımın yani öğretmenlerin eşlerini veya sevgililerini küçük görmesi.
Hepsi demiyorum bu tarz şikayetlerin altından genellikle bir öğretmen çıkıyor. Öğretmenlerin daha yapıcı,yaratıcı ve yanlışı düzeltici olması gerekmez mi?
Her insanın kriterleri vardır. bence insanları hayatına alıp ayy bundan da soğudum demek yerine kriterlerine uygun insanları(kelimeleri düzgün kullanan,bol gömlek giymeyen,ayakkabısı uygun olan vs.) hayatına alıp tanımaya çalışsan karşındaki insanlar içinde çok iyi olur çünkü şeklinden değilde karakterinden dolayı bi insanı kaybetmek çok daha iyidir. Hem üniversite okumak görgünün göstergesi değildir.
Öyle olsaydı "okumak cehaleti alır,eşeklik baki kalır." diye bi söz olmazdı.
( bu arada noktadan sonra büyük harfle başlamak gibi bi takıntım yok kendimle çelişmeyeyim diye yaptım:))
kelime takıntınıza istinaden, 15 kelimeyi eksik harflerle yazmış olduğunuzun farkına varmanızı istedim öncelikle.
Bende konuşurken her kelimeyi doğru telaffuz etmeyi her zaman tam olarak beceremesem bile, başkalarına müdahale ediyorum.. Bazı insanlarınkini düzeltiyorum, bazılarına müdahale etmemek için dilimi ısırıyorum kendimi tutmak için :)
Mükemmelliyetçilik ; tam anlamıyla başbelasıdır.Unutmayın 4*4'lük insan yoktur.Bu bizim içinde geçerli.İnsanları kusurlarıyla sevmeye bakın.Görünen o ki, daha kimseye aşık olmamışsınız.. Aşk , öyle bir çarpar ki ; gözünüzün önündeki çok büyük kusurunu bile göremeyecek kadar kör eder insanı..
noktadan sonra büyük harfle başlamamak,arada sesli harfleri yazmamak internetn gerektrdiği bir şey.çogu insan mesajlarda,yazısmalarda böyle yapıyor.daha seri olabilmem için böyle yazmak zorundaym.her defasında caps locku açıp kapatacak zamanım yok. bunlar; nasıl yazlması gerektgni bilmediğimi göstermez ama bi kelimeyi yanlış yazmak bambaska bi şey.bi insan tenbel, befasız, aşortmen, pişama, herkeş,moderin gibi kelimeleri nasıl kullanabilir yaa aklım almıyor.kelimelere küçük harfle baslasa böyle takılmam.hızlı olmak için böyle yapyr ki ben de öyle yapıyorum der gecerim ama imla hataları öyle değil.imla hatası kelimenin nasıl yazıldıgını bilmediğini gösterir ve daha dilini bile kullanamayan insan beni kendinden uzaklastırır..
eğitim psikolojsi diye bir ders vardr bilmem duydnz mu? eleştri ve ceza asla insanı doğruya sevketmez... bir kişiye gerçektn yardmcı olmksa niyetiniz, karşınzdakine kendsni zaten pişman olduğu bir meslden dolayı suçlu hissettrmzsniz...
sanırım sende eğitim psikolojisini duymuşsun ama hiç bilmiyosun.. eğitimde cezanın en az ödül kadar yeri vardır. ama bu cezanın türüne göre değişir. benim kastettiğim çocuğa tekme tokat girişmek felan değil tabi ki. elinden bir şey almak mesela. 2 tenefüs dışarı çıkmamak davranışını tekrar gözden geçirmesine sebep olur. tabi olumlu sonuçlar için sabırlı ve disiplinli davranmalı öğretmen yoksa işler iyice sarpa sarar. ayrıca eleştiri insanın doğruyu bulmasına yardımcı olur. burdaki her arkadaş eleştirdi seni bazımız destekleyerek eleştirdi bazımız yanlış olduğunu söyleyerek. çünkü eleştiri sadece kötü olmaz. sen burda iyi şeyler yazarak eleştiren arkadaşlarında doğruya götürmeyeceğini söylemişsin.
her neyse çok doğru yapıyosun canım..ayyy o nedir öyle herkes e herkez yazan okumayı nerde öğrendiyse artık. valla böyle birini görünce arkana bakmadan kaç mazallah bulaşır felan bide yakalanırsan ne dersin elaleme. ama bak sakın düzeltmeye çalışma. bırak dağınık kalsınoldu mu istediğin gibi..
en azından teşekkür edebilirdin yorum yapanlara. bence bize patlayacağına kendi davranışlarını gözden geçir. bide eğitim psikolojisini sınıfta pek uygulamıyosun anlaşılan unutmuşsun.
eğitim psikoljsni duymadım bizzat okudum.sözüm size değildi neden üstünüze alndğnızı anlamadım.konuyla alakası yokken bir öğretmene satırlar boynca öğrenci psikoljsni neden anlattgnızı ise hiç anlamadm.anlatmaya çalıstıgım;ben zaten durumun farkındayım,öneri bekliyorum,care bekliyorum,bu takntı mıdır,takıntıysa nasıl kurtulmalıyım diyorum.aaa niye öylesin böylesin denmesini değil bana gerçektn yardmcı olmksa niyetiniz, zaten pişman olduğum bir meslden dolayı suçlu hissettrmeyn dedim sanırım dikkatli okumamıssınız. Ayrıca insanları değiştirmek,düzeltmek o kadar kolay olsaydı, herkes çok mutlu olurdu inanın...
öğretmen olduğunu yazmıştın zaten biliyorum sadece hatırlatmak istedim onları çünkü pek bildiğinizden emin olamadım onu geçtim kinaye vardı ordabende onu anlamamış olmanı anlamadım halbuki öğretmendin sen. bende öğretmenim bende okudum o dediklerini.
sana zaten söyledik daha yapıcı olmalısın diye. başkalarının değişmeyeceğine inanmıyosun ama kendinin değişeceğini mi düşünüyosun? bence insanlar kotun altına uygun ayakkabı giyebilmeyi veya kelimeleri doğru telaffuz etmeyi öğrenir öyle olmasaydı eğer biz yemeğe hala mama gezmeye addaa diyo olurduk. ben bunları söylüyorum yoksa siz şöylesiniz demedim.hem bu bi takıntıysa yapman gereken yardım almak. insanlar hiç bi zaman değişmez ama öğrenebilirler. bence en azından bi kere deneyin bişey kaybetmezsiniz.
ben ne kadar yapıcı davrandıysam siz bi o kadar kaba davrandınız. kusura bakmayın ama siz bırakmasaymışsınız zaten adamlar sizi bırakırmış.
evet mesela eşim her taş çatlasın yerine taş patlasın dediğinde buzzzz gibi olur içimmmama anlık tabi
evet etrafımdaki insanları değistremem ama kendimi değiştirebilirim.çünkü değişim, içten gelerek,insanın kendi iradesi ile olur ancak.baskasının beynine hükmedemem ama kendi beynme hükmedebilirim.ben değişmeye meyilli isem,insanları bazı yanlışları yüzünden silip atmamak konusunda kararlı isem,kendme inanabilmişsem yolun yarısına gelmişimdir zaten:81: buraya bu bi takıntı mı diye yazdım ama gördüm ki benm gibi onlarca insan varmıs.demek ki bu bir takıntı değilmş,çogu insanda oluyormusiyi ki de onlar beni bırakmamış, bu defa da bu insanlar beni nasıl terk eder der,dert yanardım.onlarn bırakmasına fırsat vermeden ben bırakmısım fena mıı sevgi ve hoşgörüyle kalın....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?