• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilinize / eşinize nasıl hitap ediyorsunuz?

ben genelde ismiyle hitap ederim ve eşim çok bozulur :1:
eşim bana kuzu,böcüğüm ve bazen de klasik olan herkesin bildiği kelimeleri kullanır..
ama en sevmediğim "canım" kelimesi :52:

Son düzenleme:
genelde eşime hayatım derim
yemeğe çağırırken minik kuş yemek hazır derim
mesajlaşırken aşkitom derim
beni kızdırdığında öküz koca derim
daha da çok kızdırdığında adıyla seslenirim kızar
bişey isteyeceğim zaman da hayatım,aşkım,canım,karısının bitanesi diye sayarım:32::32::32::32::32:

bu aralar dobi-bobiye takık durumdayız :69: bırbırımızı anlamayınca Alman (aramızda bişey :34:) kızıp sınırlenınce at kafası :9: şakirrr :9:
kısaca o anki keyfemiz neyse oyle isimler hitaplar buluyoruz kendımıze..nede olsa bize özel :51:
bazen benım buldugum bi hitabı çalar soyler bende o benım patentimde derim :52: :60:

illaki özel romantık olecek diye kasmayız bırbırımızı ne bilem aşkım hayatım bidenem vs yawss bunları flört zamane söylerdik.. :16:

aşkım
sewgilim
koca bebeğim
bitanem
yapmayacağı bişey için de kocacım derim.
oda bana balım
esmer meleğim der
sevmediği bi kelime vardı aslında ama ben dilimi söylemekten kurtaramadım oda alıştı duruma:69:

Bizde isimlerimizle pek hitab etmeyiz birbirimize.eşim çok güzel ve komik sevgi dolu kelimelerle seslenir.doğrusu bu konuda ben ondan yeteneksizim:)ama altta kalmamak için çabalıyorum..
bende çabalıyorum :21:

bazen bunları seriye bağlayarak 21 tane ardarda sıralayabiliyorum.hayatımın anlamı herşeyim ömrüm,aldığım nefesim,biricik kocam,ömrümün neşesi,nar tanem nur tanem,sabah doğan güneşim,balım,biricik prensim,güzel yüzlüm,mis kokulum,dünyaların en tatlı aşkı dünyaların en tatlı kocası,aşkların en güzelini yaşatan canımın taaa içi diye bitiririm ama hiç teklemeden düşünmeden o an ne geliyosa aklıma:69:oda bana bebeğimin annesi der.ama daha bebek yokken dediği için ayrı bi güzel olur..:69:

oooo sen seriye bağlamışsın :24: , bu da bir yetenek bence :34:

böcekim, kaplumbağam, kınalı yarpuncak, besoşum, kurbağa, aşkkk, koca, beyim, heriif, kuşum, kırlangıç, pıtırcık... :9:.... sinirlendirdiği zaman sadece adıyla hitap ederim. o zaman anlarki sorun büyük. :40:

kınalı yarpuncak ne? :44: . komik bişeye benziyo merak ettim :98:

:16:bizde 2 yıldır tik oldu ismimizle hitap edemiyoruz genelde birbirimize hayatım diye hitap ederiz.eşim bana yavrum dediğinde hoşuma gider.o bana bir sürü hitap buılur ama ben bulamam.hatta bazen yeşil pijama giydiğimde hulk um benim bile der,bende de sinirler gerilir veee bam bam diye yürür mıncırırım onu:) bazen bebeğim derim ama garipserim,koca adamı bebeğim diye sevmek entersan gelmiştir bana hep

hulk mu :60::60::60:. yine insaflıymış shrek veya fiyonada diyebilirdi :37:

genelde eşime hayatım derim
yemeğe çağırırken minik kuş yemek hazır derim
mesajlaşırken aşkitom derim
beni kızdırdığında öküz koca derim
daha da çok kızdırdığında adıyla seslenirim kızar
bişey isteyeceğim zaman da hayatım,aşkım,canım,karısının bitanesi diye sayarım:32::32::32::32::32:

öküz koca mı, bunu direk yüzüne söyleyebiliyor musun ? bana söylense şaka bile olsa kaldırmazdım ama herkesin şaka kaldırma eşiği farklıdır tabi :42:

bu aralar dobi-bobiye takık durumdayız :69: bırbırımızı anlamayınca Alman (aramızda bişey :34:) kızıp sınırlenınce at kafası :9: şakirrr :9:
kısaca o anki keyfemiz neyse oyle isimler hitaplar buluyoruz kendımıze..nede olsa bize özel :51:
bazen benım buldugum bi hitabı çalar soyler bende o benım patentimde derim :52: :60:

illaki özel romantık olecek diye kasmayız bırbırımızı ne bilem aşkım hayatım bidenem vs yawss bunları flört zamane söylerdik.. :16:

evliliği bu yüzden seviyorum işte, kendi aramızda ortak bir dil oluşturmak, biz olmak, aynı şeylere gülmek, bir bakışından bir hareketinden aklını okumak birbirinin, güzel şeyler bunlar :69:

aşkım
sewgilim
koca bebeğim
bitanem
yapmayacağı bişey için de kocacım derim.
oda bana balım
esmer meleğim der
sevmediği bi kelime vardı aslında ama ben dilimi söylemekten kurtaramadım oda alıştı duruma:69:

bende bazen çok içten bir şekilde hitap ettiğimde yine ne istiyorsun der :63:, halbuki ben tamamen masumane söylerim :27:

bizde birbirimize ismimizle hitap ediyosak kesin bi sorun vardır. aşkım canım ömrüm zeytin gözlüm filan der.
bende nefesim , bidenemm, eşek sıpası , güccük guzu, güccük möööööö , (çok zayıf olduğu için)tosunum , gözümün nuruuuu , gibi şeyler sölerim. sona elini kalbimin üstüne koyarım nasıl atıyor derim benim kalbim yani oda eli kalbimde başlar ismini sölemeye. kalbim onun ismiyle atıyo olur:))

ben eşime hayatım dersem mest olur :1:
ama genelde ilginç şeyler söyleirm yere ve zaman bağlı..
kara kuzum derim..cancağazım derim..işinden dolayı 182 şefim naber derim :9::9: o da bana merkez buyur der :1:
o bana cücüğüm der ( civcive öyle derlermiş onların orda :1:)
beyaz ördeğim çılgın hatunum agresif karım der :27:
bazen ismimizi yumuşatıp söyleriz o bana ayşişş bende onun isminin sonuna işş getiririm :98:
sinirlendiğinde şaban derim :60:
çok sinirliysek ismimizle hitap ederiz :63:

Genelde sahiplenici sözlerle hitap eder, en sık Eylülümm der sonunu biraz uzatır:78:.Aşkım, hayatım, biriciğim ama en çok Eylülüm diyor. Şakalaştığımızda çiroz diyor.:63: Ben de bitanem ve hayatım derim aslında bayaa çok var ama unuttum şimdi:77: Bir de ben başkasıyla konuşurken ondan "sevdiceğim" diye bahsederim.:16:

valla hitaplarımız yerine ve zamanına göre değişir...

Özlemişsem; aşkım bitanem ...:17:

haylazlığım; tutmussa minnoşum minik kuşum ...:78:

Beni kızdırmışşa; deli..deli bıdık ..:23:

şirinse; yavurucuğum kuzucuğum ...:77:

Çok içimden gelmişse; balım benim bal küpüm ..:75:

Ve daha çok da; benim bal böcüğüm .:34:

trip atıyorsam ; kara böcük .:52:

havamdaysam; şekerim şekerparem ...:16:

hoşuma gitmeyen bişi yapıyorsa; gıcık:10:

küsmüşsem kızgınsam drekt ismiyle:31:

ve bunun gibi birsürü yakıştırma ve benzetmeler...

Maşaallah bize:nazar::38:

ismiyle hitap ederim genelde..
eğer yaptırmak istedigim bişey varsa daha farklı kelimeler kullanırım tabi..
normal zamanda kullanmak pek tarzım değil,nişanlımsa benım tam tersim.. dengeliyoruz sanırım

birbirimize aşkım, canım, kocacım, karıcım, sevgilim, güzelim,çiçeğim dediğinde ben bazen böceğim derim:66: bu liste uzar gider. Benim ailemin yanında bana ismimle hitap eder :1:arada farkına varmadan aşkım falan der :1: bizimkiler hoş karşılar böyle şeyleri. Ben birilerinin yanında canım derim :9: ama duymuyorsa yüksek sesle ismini söylerim :4:

Flört dönemlerimizde ve nişanlıyken daha çok aşkım derdik. Sonra nerden yapıştıysa dilimize bir kuşumdur gidiyor.Bir dalga geçme mevzusuyla türemişti sanki ilk olarak ama yapıştı kaldı sonra :34:
Eşim genellikle kullanır kuşumu,ben sevmiyorum pek. Arada şekerim deriz. Nadiren aşkım...
Eşim bebeğim der bazen...

Ben len koce derim bazen, makina kafa derim fazla iş konuştuğunda :37:
Dışarıda ismimizle hitap ederiz.
Evde isim kullanılıyosa yolunda olmayan bi durum vardır kesin :47:

Son düzenleme:
Kızgın olunduğu durumlarda isimle hitap etmek bi çoğumuzda var sanırımm :1: 1 yılı aşkın süredir beraberiz 7 aydırda sözlüyüzz hiç kavga etmedik bugüne kadar gerçi :nazar: ama ben bazen cadıya dönüştüğüm zamanlarda ismiyle hitap ederimm oda hemen anlarrr zatennn :66: ikimizinde iki ismi var ve 2. isimlerimizi kullanıyoruz.1. isimlere alışkın değilizz bazen öyle makara olsun diye 1. isimlerimizle hitap ederiz acayip oluyor öyle sanki başkasıyla konuşuyormuş gibi hahaha :1: Genelde aşkım,tatlımmm,güzelimm vs.. kullanmakla birlikte o bana Balkaymağımm diye hitap ederrr biterim buu söze biterimmm :52: :1: haa bide şey varr o bana Sultanımm derr bende karşılık olarakk Hünkarımm diye cevap veririm :9: canım benim yaa canımmm özledim bak şimdiiii :43:

Asla 'bebişim aşkitoşum bebeğim' vs diye hitap etmezdim. En nefret ettiğim şey herkesin bi adı var ben hep adıyla hitap ederdim. Ona da yasaklamıştım adımdan başka bir şeyle seslenemezdi. Arada sırada 'canım' derdik olur biterdi. Koca bulduk diye suyunu çıkarıp abartmaya gerek yok. Çok şımarık görünüyor bence.

Asla 'bebişim aşkitoşum bebeğim' vs diye hitap etmezdim. En nefret ettiğim şey herkesin bi adı var ben hep adıyla hitap ederdim. Ona da yasaklamıştım adımdan başka bir şeyle seslenemezdi. Arada sırada 'canım' derdik olur biterdi. Koca bulduk diye suyunu çıkarıp abartmaya gerek yok. Çok şımarık görünüyor bence.

Sizinki de cok ruhsuz gorunuyor bence

Back
X