• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilinizin iki hasta kardeşi olsa ne yaparsınız?

sabırlı olursan ahiretini kazanırsın ileride bir kaza geçirip senin çocuğunun yada eşinin öyle olmayacağı ne malum

sevgili arkadaşım hiç korkma;Allah herkesin kalbine göre verir zaten.o kardeşler sağlıklı olsaydı bile kim bilebilir ilerde kime ne olacağını?evlendikten sonra kaza geçirseler mesela yatalak olsa aileden biri,eşinizi mi boşayacaksınız bakamam diye?ne olacağı belli olmaz;Allah yardımcın olsun canım.

kimseden hasta olduğu için kaçmayın Allah başka sıkıntıyla sınar sizi sevdiğinizden vazgeçmeyin düşünsenize sizin kardeşleriniz hasta olsa ne olcaktı hayatınız boyunca yalnızmı yaşayacaktınız bu tip şeyleri düşünmemenizi tavsiye ederim..

Sosyal hayatınız ileride kısıtlanabilir bu durumda siz eğer sabırlıysanız sizin için sorun olmaz ama sabırsız gezmeyi çok seven biriyseniz ileride sorun olabilir.Ama şöyle bir durumda var düşünün ki başka biriyle evlendiniz eşiniz kaza geçirdi ve yürüyemiyor eşinizi o durumda bırakıp kaçacak mıydınız?İleride ne olacağını bilemeyiz bugün bu sebeple sevgilinden ayrılırsın ileride Allah korusun eşin bu duruma düşebilir.Hepimiz aslında engelsiz engelliyiz,engelli olmayacağız diye bir durum yok.Hayat bu ne zaman ne olacak bilemiyoruz.Hakkınızda hayırlısı olsun.Umarım verdiğiniz karardan hiçbir zaman pişman olmazsınız.Ben olsam sevdiğim insanla bu yola devam ederdim Allah böyle sıkıntıyı verdiyse çaresinide verir elbet diye düşünürdüm.

Bu iki engelli kardeş devletten maaş ya da bakım ücreti alıyorlar mı?

Hani şimdiden bir paylaşım yapılmış ya o açıdan sordum!!!

Dun aksam nısanlandık allah ömür ve kuvvet verırse herseyın altından kalkacagız ınsallahh hepinize duyarlılıgınzdan berı tesekkur ederım kızlar :)))

Dun aksam nısanlandık allah ömür ve kuvvet verırse herseyın altından kalkacagız ınsallahh hepinize duyarlılıgınzdan berı tesekkur ederım kızlar :)))

Rabbim mutlulugunuzu daim etsin inşallah . O çocuklara bakarken de sabır te sıhhat versin size .

Tebrikler,Allah hayırlısıyla devamını getirir inşallah.Mutluluğunuz daim olsun. :)

Son düzenleme:
26 yaşındayım, 15 yaşında zihinsel engelli bir erkek kardeşim var,
Geçen yıl evlendim, ilk flört etmeye başladığımızda eşime anlatmıştım durumu çünkü bunu herkes kabullenmeyebilir ama kabullnemseydi eyvallah der bakardım yoluma sonuçta kardeşim benim canım,
ama eşim hiç tereddüt etmedi o mevzuyu açtırmadı bile bir daha kendisi en büyük destekçimdir her zaman Allah bin kere razı olsun temiz kalbiyle kendisine daha da hayran oldum , nişanlandıgımızda hep beraber gezidrdik kardeşimi

engelli kardeşi, annesi, babası yada yakını olmayan anlayamaz bilemez bu piskolojiyi

Birde abim var o da evli ama aramızda hiçbir zaman ilerde kim bakar muhabbeti geçmedi, geçemez canımız o bizim kardeşimiz

Yine de iyi düşünün herkez kaldıramaz bu sorumluluğu ama şunu da unutmayın erkekarkadaşınızdan ayrılıpta başka biriyle evlenirseniz ne malum engelli bir çocuğunuz olmayacağı??

Derdini veren Allah dermanını verir, eşinizle el ele verdiniz mi kardeşlerine de bakarsınız çocuklarına da ..

Hakkınızda hayırlısı olsun,

Benimde sevgilimin zihinsel engelli ablası var seneye evlilik planları yapıyoruz.Ben bu yüzden kimseye sırtımı dönemem çünkü benim ne olucağım belli mi?Yada annemin babamın?Ben zaten çalışıyorum ilerde bakmam gerekirse en kötü ihtimalle bakıcı tutarım diye düşünüyorum.Sonuçta oda engelli olmak istemezdi..Allah herkesin yardımcısı olsun...

nişanlanmanıza çok sevindim her ne yapıyorsan Allah için yap mesela onlara su verirken allahım senin rızan için yapıyorum de bak hayat ne kadar mükemmelleşiyor ALLAH şimdiden razı olsun senden inşallah çok mutlu olursun hiç sıkıntı yaşamassın hayatta sevdiğinin her zman yanında olman dileğiyle mutluluklar..

Back
X