• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilinizin mesleği sizin için ne kadar önemli?

Eczane açmak fikri yok aklımda. Firmalarda tecrübe kazanmak istiyorum öncelikle :)

E tamam iste. Cok denksiniz bence. Ikiniz de egitim alip aldiginiz egitimler dogrultusunda sirketlere girip calisan insanlar olacaksiniz. Sorun nerede?
Anneniz abartiyor.

Annenize selam söyleyin, son kanun değişikliği ve kısıtlamalardan sonra mezun çoğu meslektaşınız, çok düşük fiyatlara başkalarının yanında çalışmak zorunda kalıyor nüfus kotaları yüzünden yardımcı eczacılıktan sonra. Zira mantar gibi üniversite dolduğu için çok fazla mezun var ve iyi bir yerde iyi iş yapan bir dükkan açmak artık çok zor. Güzel yurdumda her şeyin tadı kaçtığı gibi bu meslek gurubununda tadı kaçtı. Eğer erkek arkadaşınız iyi ve kurumsal bir bankadaysa sizden çok daha parlak bir kariyeri olabilir. Annenize şu anki durumu bir araştırmasını tavsiye ederim. Ama bence anneniz kadar sizde takıyor ve farkında olmadan erkek arkadaşınızın mesleğini ve bölümünü küçük görüyorsunuz, anlatım dilinizden bu anlaşılıyor.

Anneniz ne iş yapıyor? Denk değil ne demek gerçekten erkek arkadaşınız duysa bence çok üzülür. Eğer sizin de kafanız karışıyorsa bu konuşmalarla yol yakınken ayırılın.
Üzerimde çok baskısı var etkileniyorum. Genelde anne babaya karşı çıkınca pişman olma kısmı da var haklı çıkarmak istemiyorum onu

Üzerimde çok baskısı var etkileniyorum. Genelde anne babaya karşı çıkınca pişman olma kısmı da var haklı çıkarmak istemiyorum onu
Hangi mesleklere yakıştırıyor anneciğiniz , sırf meraktan soruyorum :KK70:
Bana denk geldiniz açıkcası iktisat bitirip bankaya uzman olmak nasıl kolay olabilir kafası çalışıyor adamın demekki hem coin moin parayı kırar adam ahh vahh etmesin anneniz gitti zengin damat diye :KK53:

Merhabalar kafamı o kadar kurcalıyor ki. Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor. Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışıyor. Yani ben kendi bölümümü fözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartması sinir ediyor.
Sizce ne kadar önemli bu meslek mevzusu? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Şimdi kusura bakma ama annene bişey yemek düşer bu konuda.

Önemli olan senin içine sinmesi. Zaten karşındaki insanla kafa olarak zeka olarak uyumlu isen mesleğin önemi kalmaz.

Bu arada ben kendi ilişkilerimde annen gibi önyargılı oldum çünkü kendimden daha az eğitimli birinin zekasından şüphe duydum. Hep karşımdaki erkeğin benden zeki olmasını istedim. Eh zeka da eğitimle ilişkili genelde. Bu önyargımı kıracak biri girse idi hayatıma yine mesleği sallamazdım heralde.

Dediğim gibi önemli olan senin tercihlerin, hayat görüşün, anlaşabiliyor olman.

Ya evet işte bu haklılık olayı canımı sıkıyor.
Canını sıkmasın o şekilde düşünme daha doğrusu bunu senin yönlendiren doğru bir güç olarak gör ayrıca annen görüştüğün kişi ile tanıştı mı ? Tanımıyorsa belki ondan yargılı davranıyor tanıdıktan sonra ise hala istemezse sen kesinlikle anneni dinle yüzde 99 haklı çıkıyorlar yine söylüyorum

Şimdi kusura bakma ama annene bişey yemek düşer bu konuda.

Önemli olan senin içine sinmesi. Zaten karşındaki insanla kafa olarak zeka olarak uyumlu isen mesleğin önemi kalmaz.

Bu arada ben kendi ilişkilerimde annen gibi önyargılı oldum çünkü kendimden daha az eğitimli birinin zekasından şüphe duydum. Hep karşımdaki erkeğin benden zeki olmasını istedim. Eh zeka da eğitimle ilişkili genelde. Bu önyargımı kıracak biri girse idi hayatıma yine mesleği sallamazdım heralde.

Dediğim gibi önemli olan senin tercihlerin, hayat görüşün, anlaşabiliyor olman.
Pardon da konu sahibi değilim ama bu bişey yemek ne demek ? Siz kendinizden gayet büyük birine nasıl böyle pis yakıştırmalar yapıyorsunuz ne biçim uslüp var anlayamıyorum burda

Merhabalar kafamı o kadar kurcalıyor ki. Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor. Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışıyor. Yani ben kendi bölümümü fözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartması sinir ediyor.
Hiç önemli değil evine haram sokmayıp helal kazanç getirsin de ne iş yaparsa yapsın

Hahahahjja yalnız banka uzman yardımcılığı baya iyi bir kariyer mesleği. Anneniz biraz klasik Anadolulu sanırım onun küçük dünyasında gözünde en büyük doktordur.
Banka uzmanlığı banka yönetim kademelerine namzet bir pozisyondur ve mali hakları çok iyidir. Sağlık güvenceleri sosyal hakları ve maaş ikramiyeleri ve primleri dolgundur. 10 yıl sonranın çalıştığı banka krediler direktörü ile flörtleşiyor olabilirsiniz şu an. Geliri sizi çok çok katlar.
Anneniz küçük dünyasından çıksın :)

Anneniz muhtemelen ev kadiniydi, hayatında yaptığı tek başarı hayırlı evlat sahibi olmak. Şimdi de sizin onca sene okudugunuz okulu,meslegi sanki kendi kazanmış da kendi okumuş gibi benimsemiş. Hayata bir kez olsun tepeden bakabilme fırsatı yakalamış. İstiyor ki sizinle beraber daha buyuk bir balık yakalasin,avukat doktor damat falan bulsun,statüsü de artsın toplumdaki yeri de.
Ama siz annenizin egosuna uymayın. Bence eczacı-bankada uzman yardımcısı gayet uygun bir ikili. Sonuçta eczacılık da "woooaaawww kıza bak,eczacı olmuş" diye toplumun yüksekten bakacağı bir sektör değil ki. Her sokakta birkac tane olan,insanların kolayca ulaşacağı, tekel bayii gibi bir yer ,türk insanının gözünde. Yani inanın annenizden başka kimse 'eczaci bankaciyla olmuş' diye sizi gozunde büyütüp de kinamaz. O konuda size garanti verebilirim:)
Soruya gelince benim için çalışkan olması önemli olan. İnsan çalışkan olsun,bir şekilde evini geçindirir. Yıllar önce bir sevgilim vardı, hava harp okulunda okumuştu, sonrasında sayılı üniversitelerden birinde mühendislik ogrencisiydi, Anadili gibi İngilizcesi vardı... Kariyeri parlak olacak cinsten biriydi ama içinde çalışmaya dair bir istek yoktu, bütün gece bilgisayar oyunu oynayıp gündüz saat 1de kalktigi bir yaşam tarzı vardı, kaç yaşına gelmiş adam- anneisnden para isterken hiç utanmazdi... Mesela bu adamın kariyeri olmuş, dolarla maaş almış,bir önemi var mı? Bence yok.
Ama bir başka sevgilim, üçüncü dünya ülkesi vatandasiydi, eğitimini yarım bırakıp gelmişti (ki eğitimi de öyle kazandıran bir meslek değildi) . Ama inanılmaz çalışkan bir çocuktu. Tek ailesine bakmaz, çevresindeki herkese iş ayarlardi,inanilamz geniş bir çevresi vardı. Onunla beraberken çok kere insanların kartını verdiği olurdu 'is için beni ara' diye. Buyuk bir hevesle Türkçe,ingilizce,Almanca öğrenir- en güzel şekilde konuşmaya çalışırdı. Çevresi sayesinde yeni yeni işlere atılırdı, mesela normal işinin yani sira x ülkesinden y ülkesine direkt para transferi yasak olduğu için para ona gelirdi,o buradan iletirdi komisyonunu alıp (ya da hafızamda böyle kalmış) . Aynı sekilde normal işinin yanısıra iş için gelen ama dil bilmeyen Yabancilara eslik ederdi, fabrikaların malzeme almaya. Hatta bir Koreli tavuk ayağı ticareti yapmak istemişti ,o adamla bir sürü yer gezmislerdi -ceviri ve yardım için . İyi de para kazanmıştı. Gibi gibi , kendi işinin yaninda tonlarca gelir getirici iş bulurdu
Biz ayrıldık ama bu çocuk (oğlak erkeği🤪) taşı sıksa suyunu çıkartır yani, böyle birini 'meslegi kötü' diye terkeden kız bence akıllı bir kız değildir:)
Gibi gibi...benim için tek krater çalışkan olması yani... Sizin sevgiliniz de Çalışkansa, işten ayrılıp Asya'yı boylu boyunca gezme hayali yoksa falan evlenilir,neden evlenilmesin ki?
Annenizi çok dinlemeyin siz

Pardon da konu sahibi değilim ama bu bişey yemek ne demek ? Siz kendinizden gayet büyük birine nasıl böyle pis yakıştırmalar yapıyorsunuz ne biçim uslüp var anlayamıyorum burda

Anneni ilgilendiren bir durum yok anlamına gelen deyim olup gerçek anlamda bir şey yemek kast edilmemiştir. Sakin arkadaşım. İyi geceler 🙏🏻

Annenize selam söyleyin, son kanun değişikliği ve kısıtlamalardan sonra mezun çoğu meslektaşınız, çok düşük fiyatlara başkalarının yanında çalışmak zorunda kalıyor nüfus kotaları yüzünden yardımcı eczacılıktan sonra. Zira mantar gibi üniversite dolduğu için çok fazla mezun var ve iyi bir yerde iyi iş yapan bir dükkan açmak artık çok zor. Güzel yurdumda her şeyin tadı kaçtığı gibi bu meslek gurubununda tadı kaçtı. Eğer erkek arkadaşınız iyi ve kurumsal bir bankadaysa sizden çok daha parlak bir kariyeri olabilir. Annenize şu anki durumu bir araştırmasını tavsiye ederim. Ama bence anneniz kadar sizde takıyor ve farkında olmadan erkek arkadaşınızın mesleğini ve bölümünü küçük görüyorsunuz, anlatım dilinizden bu anlaşılıyor.
Ya anlatım dilimden nasıl anlaşılıyor. Ben demiyorum mesleğimi hiç gözümde büyütmüyorum bile.. Düşünsenize anneniz hergün bu şekilde baskı yapıyor ne hissedersiniz?

Ben evlilikte denklikten yanayım. Sizde denk olmayan bir durum göremedim ama

Siz kendi hislerinizi bir daha gözden geçirin. Önemli olan sizin kendinizi denk görmeniz ancak bence siz de erkek arkadaşınızın mesleğini denk görmüyorsunuz.

Back
X