- Konu Sahibi lavitabella1
-
Şöyle anlaşılıyor, ben takmıyorum, önemsemiyorum tarzı konuşuyorsunuz ancak ortada sizin takmanızı önemsememenizi gerektirecek bir durum yok zaten. İkinizde dört yıllık fakülteden mezun olacaksınız, o tercihini iktisattan yana kullanmış siz eczacılıktan. Aksine erkek arkadaşınız sizden bir adım önde ve bölümünde çok revaçta ve kariyer olanağı olan bir alanda iş bulmuş ama sizin son çıkan yasalar ve mezun fazlalığıda göz önüne alındığında garantilemiş olduğunuz somut bir kariyer başarınız ve kazanç miktarınız yok, olup olmayacağıda belli değil ve bir çok eczacı tanıdığı olan biri olarak söylüyorum öyle ilaç şirketlerinde kariyer yapmak için bir diplama yetmiyor, çok daha fazla artılarınızın olması lazım. Yabancı diller, yüksek lisans ve iyi yerlerde staj veya iş tecrübesi gibi.Ya anlatım dilimden nasıl anlaşılıyor. Ben demiyorum mesleğimi hiç gözümde büyütmüyorum bile.. Düşünsenize anneniz hergün bu şekilde baskı yapıyor ne hissedersiniz?
Annen seni ordinaryüs sanıyor çok tatlıMerhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor. Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışıyor. Yani ben kendi bölümümü gözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartması sinir ediyor.
Sizce ne kadar önemli bu meslek mevzusu? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Adama iyilik yapin hic anneniz gibi birine bulastirmayin.Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor. Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışıyor. Yani ben kendi bölümümü gözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartması sinir ediyor.
Siz holding sahibisinizde sevgiliniz inşaatta amele değil. İkinizde üniversite mezunusunuz. Denk görünüyorsunuz.
İnsan evlenince meslekten ziyade dürüstlük, sadakat, ailelerin uyumu, karşılıklı sevgi, saygı gibi kriterler aramalı ki sağlıklı bir evliliği olsun.
Ne yani adam bankacı kötü yola düşmüş gibi saçma sapan düşünceler . Siz okuyorsunuz da bakalım iş bulabilecek misiniz ne güzel adamın işi var daha ne ister bu insanlar anlamıyorum. Birini seviyorsan arkasında durmayı bileceksin . Kim ne der deme ben ne derim ne istiyorum de.millete kalsa hiç bitmez istekleri . Erkekler diyor mu acaba evlendiğim kadın ev hanımı benim mesleğim bu bu kadın bana yakışır mı diye ne kadar saçma bir düzenMerhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor. Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Erkekler herhangı bir meslekten olabiliyorken kadınlar ev hanımı olarak kalabılıyor ama kadın bi tık daha iyi bir meslege sahip olunca toplumsal olarak garip karsılanıyor. Tamamen eril bi bakış acısı.Neden hep erkek daha güçlü olmak zorunda ki ilkel bi mantık. Kültürel yönden birbiriyle denk olmak, hayata bakış acıları aynı olmak oysa ki mesele.Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor. Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Cocugu beğenmemiş olabilir..Annem neden bu kadar takıntılı
Anneniz abartıyor. Önemli olan sizin mutlu olmanız ama sizin de kafanız karışıyorsa içinize tam sinmeyen bir şeyler olabilir. Her yönüyle düşünmelisiniz belki de…Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor . Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışmasından bıktım. Yani ben kendi bölümümü gözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartmasına anlam veremiyorum.
Eğitimde ve kariyerde denkliğin önemli olduğunu düşünüyorum ben de. Ama bankacılığı annenizin neden bu kadar yerdiğini anlamadım. İkiniz de lisans mezunusunuz gayet denk.Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor . Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
Ama annem çok karşı çıkıyor. O kadar okudun bir bankacı ile mi evleneceksin şeklinde hem elalem ne diyecek diyor. Bu aralar gerçekten çok bunaldım bana da bu düşüncelerini aşılamaya çalışmasından bıktım. Yani ben kendi bölümümü gözümde büyütmüyorken annemin bu kadar abartmasına anlam veremiyorum.
Valla özel bir bankada portföy yöneticisiyim.kamuda eczacı olan eltimden daha fazla maaşım var.ozel sağlık sigortası bes katkısı vs de var.emeklilik garantim yok.o da kimse de yok zaten.serbest çalışan eczacılardan daha çok saygı duyduğumuz esnaf müşterilerimiz var.evet evleneceğiniz insanın işi önemli kamuda uzman yardımcısıysa işi de bir tık garantidir. herseyden önemlisi iyi insansa...kötü bir eczaciyla hayat gecirmektense kacirmayin derim.Merhabalar Ben eczacılık okuyorum, görüştüğüm kişi de iktisat mezunu bankada uzman yardımcılığı yapıyor . Yani kafalarımız uyuşuyor kendini güzel ifade edebilmesini, net oluşunu çok seviyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?