Gorumcemle arkadaş gibiydik hala öyle kayinvalidem de bende bi göreyim diye geldi. Bizi rahatsiz etmemek için gitti bence görümcemle anlaşıp kaynanaminda gelip oturması daha sinir bozucu olurdu. Herkes kaynanasina giderken kaynanam bana geldiben olsam moralim bozulurdu..pek takmamışlar sanki
Üstte bir yorumda yazıldığı gibi gerçekten evlilik niyeti ve başlangıcı varsa aileyle tanışma işine girin. Benim eşimde annesini daha farklı anlatmıştı ve ben onyargiliydim. Oysa kadın kendi halinde bi kadin çıktı. Işte tanışmak o acıdan önemli. Mesela bi süre sonra teyzesi ve annesi beni yemeğe çağırdı. Annesine bana geldiğinde ben açık çay içerim limon atarim demistim, gittiğinde cayın yanında bi limon getirmeleri çayımı ayrı açık getirmeleri dikkatimi çekmişti. demek ki dikkat etmiş, özenli kadın demistim. Bu tarz detaylarla insan birbirini tanıyor.
Aa daha mezun olmamışsa erken olabilir. Dediğim gibi şartlar önemli. Biz 25 yaşındaydık bu süreçte okul bitmişti, 2 3 senelik iş hayatına atılmıştık. Ki kayınvalidem ilk benim tek yaşadığım bekar evime geldi. Sizin yaşlar küçükse ve mezun olmadıysanız bence erken davranmayinsevgilim tanışmamızı çok istiyor ya.. 2 senedir en başından beri bir tanışma lafıdır gidiyor vakti bir türlü ayarlayamadığımız için sarktı böyle
şöyle söyleyim.. seneye mezun oluyo ve muhtemelen mezuniyetine gittiğimde beni görecekler. sizce böyle olması kötü mü.. yani bazıları evde bi gör demiş ama çocuğun mezuniyetine de gitmesem olmaz şimdi
bir de nedense sevgilim arada nişan falan ciddi birşey olmadan onların evine gitmemi doğru bulmuyo. ama evde görmek önemli bence ... kaynana moduna hemen girip iş mi yaptıracak yoksa misafir olduğumun farkında olacak mı bunu görmek isterdim mesela..
Ne kadar gec tanisilirsa o kadar rahat oluyorsunuz. Biz lise 2 den beri beraberdik universite 3. Sinifta tanistik once ben esimi ailemde tanistirdim ve ailem taniscagimi evlerine gidecegimi biliyorlardi. ( burasi en onemli kismi bence kendinize guvenli oluyorsunuz) dunyanin en sempatik insanlari gelmislerdi bana, hazirlik yapmislardi kardesi annesi hepsi kapida karsilayip gecirdiler baska sehirdelerdi geldikce ben hep esimle otogara biraktilar yalniz gondermesi istemediler. Ben cok sevmistim, 1 yillik evlilik 11 yildir birliktelik olmak uzere hala da cok seviyorum. Ihtiyacim olsa kosar gelirler, ben evlerine her hafta giderim kapidan kizim hosgeldin sana sunu yaptik diye seslenirler. Umarim tahmin ettiginizden Dana Daha guzel gecer, bir omur guzel gider.
ahahahaho da kötü ya... benim için aile çok önemli o yüzden son dkya tanışmam... belki ailesini ben beğenmeyip istemicem sonuçta kim bilir
Ne kadar geç o kadar iyi. Esimin ailesi ne zaman evlencen su kiz var bu kiz var derken sonunda var benim sevdigim diye. Kadin onu ogrendigi gunden sonra hergun nezaman taniscaz muhabbetine gecildi. 2 ay oyaladim sonunda gittim gittim günün ertesi gunu adini koyalim muhabbeti oldu. Ne ara evlendim anlayamadim bileMerhaba hanımlaar
sürekli buradaki eş ailesi sorunlarını okuyoruz, yorum yapıyoruz ve biliyorum ki içimizde henüz evlenmemiş ve okudukça 'neler oluyor bu evliliklereeee' diye düşünüp aynı şey onun da başına gelecek mi korkusuyla yaşayan bir kesim cici mi cici bekar kızlarımız var...
ben hangi grupta mıyım? henüz cümlelerime depresyonun da vurmamasından belli olduğu üzere, fettan bir kayınvalide şirreti ile tanışmamıs, hatta henüz kv ile hiç tanışmamış bekar kız grubundayım tabiki...
2 senedir hayatımda biri var ve şu süreçten sonra ailesiyle tanışma ihtimalim var. O beklenen korkutucu raunda az kaldıııı
kayın valide gelin adayını beğenecek miiiiiii? yoksa gelin adayı kayınvalideden korkup bu işi bir daha mı düşüneceeeeeek ?
şaka bir yanı henüz hiçbir şey kesin değil. fakat benim merak ettiğim şeyler var. kimisi sevgilinin ailesiyle ne kadar geç tanışırsan o kadar iyi diyor, kimisi ise 2 sene oldu hala tanışmadın mı diye soruyor
içinizde sevgilisinin, nişanlısının veya eşinin ailesiyle tanışanlar o günün nasıl geçtiğini biz bekar kızlarımıza anlatsa da bizde biraz bilinçlensek diyorum... o gün nasıl davrandınız, istemede mi tanıştınız yoksa sevgili olur olmaz mı... kardeşleri annesi babası nasıl davrandı sizee... kısaca bize anılarınızı ve pişmanlıklarınızı anlatın hep beraber çekirdeğimizi alıp gelelim hadiii
Kahkaha attımCok uzağız şehir olarak ta.Allah a çok dua etmiştim bunları benden uzak tuy diye çok şükür.
Şunuda ekliyorum En iyi kaynana melek olsa sevilmez
Maşallah, varmış demek ki böyleleri deKahkaha attım
İlerde ne olacağını bilmiyorum ama benim kaynanam gerçekten çok iyidir kızlarından üstün tutar beni o derece. Ben uyurken gelir başımı okşar sever yani çok seviyor iş yaptırmaz sen otur karışımda der . 6 yıl sevgilik bir buçuk yıldır da evliyiz bir gün kırmadı beni
Ya da güzel rol yapıyor
Bu Benim cok dikkat ettigim bir durumdu ben hic kalmadim. Staj yaparken yurtta kaldim arada arkadaslarimda kaliyordum ama hic kalmadim. Bu tarz bisey daha once ailemde baska insalarda duydum kizin ailesine ortada bisi yokken gelip kaldin seklinde aileme boyle bir sey soylenmesi ( esimin ailesi olmasada etrafta goren karana, dayi vs) dusuncesini kabul edemedim. Esimde bir sey olmaz derdi ama gidip oturup yemek yiyip donuyordum. Zaten aileleri tanistirma ve nisandan sonra sadece is durumundan dolayi bir ay icinde bir nikah yaptik kaldigim surelerde hep evliydik. (Nisanliykende gider kalirdim) erkekler bunu cok anlamiyor ama bence bizi en cok biz koruyoruz insanlarin lafindan vs. Kendi sayginligini ve agirligini boyle seylerde ortaya koyuyor insan. Yapabiliyorsaniz kalmayin kesinlikle.Siz ailesinin evinde mi kaldiniz gunu birlik mi gittiniz. Benim erkek arkadasimin ailesi de baska sehirde yasiyor. Ben tanismayi gectim gidip annesi veya ablasinda kalma fikrini pek hos bulmuyorum ama ona sorsak yanlis bi durum yok diyor.
Bu Benim cok dikkat ettigim bir durumdu ben hic kalmadim. Staj yaparken yurtta kaldim arada arkadaslarimda kaliyordum ama hic kalmadim. Bu tarz bisey daha once ailemde baska insalarda duydum kizin ailesine ortada bisi yokken gelip kaldin seklinde aileme boyle bir sey soylenmesi ( esimin ailesi olmasada etrafta goren karana, dayi vs) dusuncesini kabul edemedim. Esimde bir sey olmaz derdi ama gidip oturup yemek yiyip donuyordum. Zaten aileleri tanistirma ve nisandan sonra sadece is durumundan dolayi bir ay icinde bir nikah yaptik kaldigim surelerde hep evliydik. (Nisanliykende gider kalirdim) erkekler bunu cok anlamiyor ama bence bizi en cok biz koruyoruz insanlarin lafindan vs. Kendi sayginligini ve agirligini boyle seylerde ortaya koyuyor insan. Yapabiliyorsaniz kalmayin kesinlikle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?