Sevgilisi olupta sevgililer gününü kutlamayan varmı aranızda?

Bizde kutlamadık
O maça gitti , ben evde takıldım -tatlicadiarzu-
Birbirimize hediye almak için bir sürü bahanemiz var kaydirigubbakcemile2
14 şubatta eksik kalsın..

Benim sevgilimde de değişik bir takıntı var hem sevgililer günümü hem doğum günü 1 gün sonra kutladı çok sinir olmuştum.Ben seviyorum ticarette olsa kapitalizmede olsa mutlu etmek mutlu olmak hoşuma gidiyor.Ben beklerim açıkcası alırımda hem hatırlarkende güzel oluyor :)))))

eski sevgilim ben sevmem öyle şeyleri diyip benimkini kutlamadı..
ee aşkım napıyosun nerdesin dediğimde de anneme çiçek alıyorum dedi.
nie hayırdır dedim..
bugün sevgililer günü ya demişti...

bizde tanıştıktan 1 ay sonra sevgililer günüydü,ben pek hoşlanmam öle şu günü bu günü tarzı özel günlerden.. oda öle düşünüomuş ama benim ne dşündüğümü bilmediği için ağzımı aramıştı...
ben düşüncelerimi söleyince keyfi yerine gelmiştii eşşeğin :=)

İkimiz de o günü sevmesek de hediye almıştık birbirimize. Ama hiç "sevgililer günün kutlu olsun" vs. tarzında bir durum olmadı. Beraber dışarıdaydık, öyle beraberce aldık bişeyler..

benimki de sevmez o günü -tatlicadiarzu- ama ben sevgililer gününden iki gün önce ona çok güzel bir kazak ve gömlek almıştım :jeyyar: o zaman yeni nişanlanmıştık öyle içimden gelmişti. o da sonra bana cep telefonu aldı ama sevgililer gününden bir hafta sonra. sevmiyor o günü napim senağlama

bu sevgilier gününde sadece sevgililer günün kutlu olsun demekle yetindi.. aslında çok kırıldım ben görüşmek istemiştim ama çok yorgunum deyince üstelemedim hediyesinide almıştım vermeyi düşünüyordum.. üstelik özel günlere karşı zaafım var demiştim öncesinde ama önemsemedi ilk sevgililer günümde berbat geçtii... hiç değilse insan karşısındaki insanın düşüncesine saygı duyup düşünmeli diye biliyorum bu bir anlayısızlıkdır düşencesizliktir... erkekler yapıyor bunu ben çok kırılldım doğrusuu :58:

Biz, doğum günü, yıldönümü gibi şeylerin kutlanması gerektiğini düşünürüz ama Sevgililer Günü'nü son derece saçma ve gereksiz buluruz. O yüzden kutlamadık, sadece öyle bir eksik kalmasın diye kutlu olsun dedik geçtik. :61:

ya burdaki arkadaşlar o zaman doğum günüde kutlamayın erkekleride korumayın sanki öle bir izlenim varkii kutlamıyor ne yapalım bende karşı gibi görüneyimde bu içimizdeki acı bize vurmasın gibi bir izlenim var... sevgiller gününü kutlamayan doğum günü evlilik yıldönümü hiç birini kutlamaz o zaman hepsi saçmaa... kutlamayan hiç birinide kutlamaz sevgililer günü bahaneee:64:

bence sevgiler gününün bir önemi yok.ben eşimle sevgili ikende bu güne önem vermiyordum.eşim her yıl bana sorar bir şey yapmak istermisin diye ben hayır derim.benim için önemli olan doğum günü evlilik ve tanışma yıl dönümleridir.bence gereksiz.

ya burdaki arkadaşlar o zaman doğum günüde kutlamayın erkekleride korumayın sanki öle bir izlenim varkii kutlamıyor ne yapalım bende karşı gibi görüneyimde bu içimizdeki acı bize vurmasın gibi bir izlenim var... sevgiller gününü kutlamayan doğum günü evlilik yıldönümü hiç birini kutlamaz o zaman hepsi saçmaa... kutlamayan hiç birinide kutlamaz sevgililer günü bahaneee:64:

ne alakasi var
dogum gununu kisiye ozel, yildonumleri sadece ikinizin paylastigi bisey..
ve baskalari icin hic bi anlami olmayan bi gunde sadece size ozel bisrseyler
yapilmasi sizin gununuzu kutlamaniz ayri bunun bi anlami var...

ama diger taraftan sirf ticari cikarlar icin uydurulmus bi gun var, hadi bunu gectik diyelim bu sanki sartlandirilmis gibi , ozel bi anlami olmayan bi gun dunyadaki butun herkesle ayni anda
hediye almanin neresi anlamli neresi ozel?

ben sahsen beni hatirlamasini isterim, icinden geldigi icin benim icin bsyler yapmasini, heryerde sevgililer gunu sevgililer gunu diye gozunun icine sokuldugu icin, buna kendini mecbur hissettigi icin hediyeler almasini degil..

bu benim sahsi gorusumdur, kimse uzerine alinmasin...

senede bir gun Allahaskına sanki hergun kutlamak gerekiyor benim cok hosuma gidiyor dunyadaki butun sevgililerin ortak gunu...dogum gunu yıldonumler sevgililer gunu bunlar ozel gunler ve hatırlanması gerekir herseyin bırakında bir tane gul almak cokda zor degil...

Son düzenleyen: Moderatör:
Her yıl 14 Şubat günü, birçok ülkede Sevgililer Günü olarak kutlanır. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” (İngilizce: St. Valentine’s Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Valentine adlı Azizin -Rahibin- yaşadığı aşka sevgilisinin karşılık vermemesi üzerine intihar etmesi ve kalbinin sevgilisine gönderilmesini vasiyet etmiştir. Bu olay üzerine bu aşk hristiyanlıkta bayram olarak kutlanmıştır. Noel Bayramı gibi tüm dünyaya yayılmıştır.

Aziz Valentin Gününün romantik aşk ile bağlantısı, Orta Çağ’ın sonlarına doğru, o zamanki akımlardan kaynaklanmış ve bu gün, zamanla dinsel özelliğini yitirmiştir. 1969 yılında dini takvimden de çıkarılarak dini anlamda kutlanması sona ermiştir.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.

Hristiyan inanışı bayramlarından bir tanesi olduğu için bir çok müslüman ülkesinde hoş karşılanmamaktadır. Suudi Arabistan’da resmi olarak da kutlama etkinlikleri ve İslami olmayan bu Hristiyan Bayramının kutlanmasında kullanılan ürünlerin satışı ülkede yasaklanmıştır. Diğer müslüman ülkelerinde de dindar insanlar tanışma, söz, nişan, nikah ve evlilik yıldönümlerinde sevgililerine hediye almaktadırlar. Valentine günü olan Sevgililer Gününü kutlamamaktadırlar.

çıkış sebebi buymuş kızlar genede bir özel gün olarak erkeklerin ve kadınların sevgililer gününü kutlaması sorulmadan yapılır. yani süprizdir yani romantik olduğumuz sürece saçma değil anlamlıda ama kişiden kişiye değişiyor:61:

Bu sene bende yalnizim :'(:'( Sevgililer mevgililer günu kutlamiyoruumm malesef.... (zaten simdiye kdr hiç kutlamadim) :57:
Cunku 1 buçuk ay önce ayrildik... ayrildigimiza üzgün degilim...
ama çiftleri, kirmizi gülleri gorünce insan'in içi bi kötü oluyo...:50::50:

Son düzenleme:
tartışma yaratmanın bir manası yok
bu konunun adına dikkat ederseniz '' Sevgilisi olupta sevgililer gününü kutlamayan var mı? ''
isteyen kutlar romaniklikten ölür, istemeyen kutlamaz kendi özel günlerini kutlar:36:

tanışma, evlilik yıldönümleri, doğum günleri derken her ayda kutlanacak bişey oluyo mutlaka
ayrıca sevgililer gününü kutlamaya gerek yok
14 şubatta kutlamayı düşündük aslında ama çok kötü bişey geldi başımıza kutlayamadık
ertesi gün çok daha güzel geçmişti 15 şubattı ama sevgililer günü bizim için o gündü :69:

Back
X