Sevgiliyi evlenmeye ikna etmek bu kadar zor mu? :(

23 yaşındaki yeğenim bana evleneceğim diye gelse valla kazık kadar olmuş demem yatırır dizime döverim. Hatta düşünme terliği fırlatırım (kadiş kulağın çınlasın çaldım lafını)

Canım benim, kızlar erken olğunlaşabilir ama 22 yaş erkek için bildiğin çocuk yaşı. Ne ondan koca olur, ne o evlilikten hayır gelir.

Birde şuna inan annesi asla izin vermez.

bak bir tanıdığım da böyle senin gibi düşünüyordu 3-4 ay internette konuştuğu adamla evlenmeyi kafaya koydu ne kültürleri bir ne ailsi ortamları denk yani ayrı dünyaların insanları bildiğin. bu kız olsun nasılsa bi şekilde evlenir benimle işim var mesleğim var diyerek gitti daha ilk görüşmede adamla cinsellik yaşadı sonra da tutturdu evlenelim diye. adam da artık kötü niyetinden mi ya da ten uyuşmazlıından mı kızdan mı hoşlanmadı neyse ne evlenmedi. kız yığınla tehditler etti yok aşiretimi salarım üstüne, yok bilmemne diye diye sonuçta evlenmediler kız da hala bekar evlenemedi yaşı da çok ilerledi. yani bu tarz şeyler hele ki şimdi adli tıp teknoloji vs. bu kadar ileriyken sökmüyor canım. gidip şikayet etsen bile adama bişey yapmazlar tecavüz yok bişey yok reşitsin. hani böyle bir düşüncen de varsa bunla tehdit etmek istiyorsan o da boş gerçekten tecavüz edenlere bile ceza vermiyor devlet yalandan ihbarı hiç sallamazlar.

cinselliği eğer sen ve sevgilin istiyorsanız, sonrasında benimle evlenmeye mecbursun beni kullandın vs. gibi cümleler kurmayacaksan, hazırsan ve arkasında durabileceksen yaşa. kadınlığını, haysiyetini sırf başka kızlara özendin de harcama

Bazen bu konular siteye ,topiklere hareket gelsin diyemi açılıyor merak ediyorum.
Bahsedilen durumun elle tutulur hiç bir yanı yok.Konu sahibininde geyik olsun diye
açtığını düşünüyorum ki zaten giderekde o yöne doğru gidyor..Neyse bizede okuyup
vakit geçirmek kalıyor..Neyse yorumumu da yapayım
İnşallah en kısa zamanda mutlu bir aile yuvası kurarsınız...

Kızlar bütün sayfaları okuyamadım ama konu şaka olabilir mi? :)

Eğer gerçekse de şöyle diyim. Evlenmek istiyosan ilişkiye ona göre başla. 6 ay gibi bi zamanda tavrını koyman güzel olmuş. Çocuk evlenmeyi düşünmüyosa senden uzaklaşabilir bu noktada kimsenin de vaktini çalmamış olmuşsun. ailesinin varlıklı olması bir erkeğin kendini evlenmeye hazır hissetmesi için yeterli değildir. Kendini bir ev geçindirecek kuvvette görmesi lazım. Çocuk da yeni çalışmaya başlamış. Önce bi keyfini sürsün maaşının bakalım. Sen de çalışmıyosun anladığım kadarıyla. Eve de bir katkın olmicak maaş anlamında. 22 yaşında bir erkeğe bu kadar yüklenilmez ki.. :)

Seks meselesine bişey diyemicem. Senin özelindir. Canın isterse yaparsın. ama kimse seks yaptın diye evlenmez. He bir ümit hamile kalırsın. Çocuk da vicdan yapar evlenir falan. Bu arada ailelerin de tepkisi önemlidir. Ayrıca muhtemelen onun ailesi bu kadar erken evlenmesine karşı gelir.

Ben mezun olur olmaz evlenmiştim ama başka şehirde yalnız yaşamam gerekiyordu ailemden uzaktaydım. Okul bitince madem düzenimi değiştiryorum hadi evlenelim moduna geçtik masraf yapmayalım bi daha diye. Zaten evlenir evlenmez eşim yurtdışına gitti çalışmaya. Hala bekarım :)

20 yaş evlenmeyi düşünmek için bence çok erken ve daha 6 aydır birliktesiniz öyle yazmışsın bu kadar kısa zamanda ne kadar doğru tanımış olabilirsiniz ki birbirinizi ? bir de söylemek istediğim bişey var ki sakın çevrendekiler evli diye evlenmeye heves etme, evlilik sandığın kadar basit bişey değil özentiyle olacak bişey hiç değil... Erkek arkadaşın mantıklı birine benziyor evliliğin getireceği maddi yükümlülüğün farkında sende biraz daha düşün derim ;zaten karşındaki seninle bir ömür geçirmek için kendini hazır hissedecek olursa evlilik teklifini yapar onu zorlamana gerek kalmaz. unutma zorla güzellik olmaz canım

He cinsellik gerekse onuda feda ediceksin yani? Ne bu acelen daha ne kadar tanıyorsun ki cocuğu 6 ayda? sana göre erken olmayabilir ama erkekler genelde yas 25 den önce düsünmezler evliliği ama birazda bahane gibi geldi bana

uydurma olabilir erkek olabilir.bu kadar basit baktıgına göre yaşamadan yazdığı belli

Şaka mı yapıyorsun ? 6 ayda ne evliliği ?

Bol baharatlı yemek gibi,KK nın en hassas noktaları serpiştirilmiş sanki...

bu konuda bugün yarın kapanır toplum baskısı ve ön yargı mı ? bunun konuyla alakasını ben çözemedim amahe şöyle demiş olsaydınız ben 21 sevgili 22 yaşında ikimizde yüksek öğrenim gördük ayaklarımızın üzerinde duruyoruz, biz cinselliğin sadice 1 imza ile yaşanması gerektiğine inanmıyoruz. ve yaşamak istiyoruz fakat toplum baskısı beni korkutuyor deseydiniz, hayat sizin hayatınız denirdi burda emin ol ,ama siz gelip evliliğe ikna edemiyorum cinsellikle ikna edenler varmış öyle mi yapsam derseniz burda hepimizin abisi kardeşi çocuğu var,çok özür diliyorum ama sizin konu başında ima ettiğiniz şey üstüne kalsam alırmı demek,ama sonradan başkasıyla mı yaşasın falan dediniz tepkileri görünce ,hiçkimse abisinin kardeşinin evladının bu şekilde evlenmek zorunda bırakılmasını istemeyeceği için tepki aldınız,ne denmesini istiyordunuz ben anlayamadım?peki size bir soru yaşadınız oldu geçti aradan zamanda geçti siz ee artık evlensek mi dediniz, çocuk o nerden çıktı istemiyorum dediğinde ne yapacaksınız? ama benle beraber oldun mu diyeceksiniz? çocuk size başına silah mı dayadım üni mezunu kızsın yapmasaydın derse ne yapacaksınız? ailesine mi söyleyeceksiniz
çok özür dilerim ama aa oğlumm ayıp etmişsin nikahlan diyeceklerini hiiiç sanmayın yok öyle birşey 2 aklı başında ayakları yere basan insanın yaşadıklarının sorumluluğunu bilmesi gerekir hiçbir ailede kız ortada kalır demez böyle bir durumda ,he atıyorum şuan( evlilik için gebe kalsanız ve oğlan istemiyorum dese) o çocuğun günahına girmiş olacaksınız çünkü istemediği sürece hiçbirşey yapamazsınız,o aile baskısı ön yargı dediğiniz muhabbet var ya işte o ozaman başlar kürtaj yasaklandı belli bi süresi var onu geçtim fişlenme olayı var ailenize bu haberi verdiklerinde - geri kafalılar , ön yargılı zihniyet hıh diyip kalırsınız.. herkesin anlatmak istediği bu durumdan siz zararlı çıkarsınız ama inatla deneycem şansımı derseniz oda size ve vijdanınıza kalmıştır.

hanımlarr kızımız yanlış şeyler düşünüyor ama biz kızar azarlarsak doğru olanı gösteremicez.. arkadaş çevresinden dolayımı bilmiyorum ama düşüncelerin çok sağlıklı değil.. tamam erkeklerin ihtiyacı vardır ama bunu dizginleyebilecek nefse de sahipler..Allah irade vermiş..onun kendine hakim olamama durumunu buna bağlarsan çok yanlış yaparsın..hem kendine hakim olamayacak birisi olsa 6 ay içinde seni bişeyler yaşamaya zorlardı sen konu açıp yapmalı mıyım diye sorduğuna göre bu çocuk normal..senden istemediğini de başkasından hiç istemez..yapması halinde de bunu mazur görme..ne şartlarda olursa olsun sadık olmak zorunda..böyle düşündüğünü bilirse gözünde basit bi kızdan başka bişey olamazsın..gerçekten seviyorsan biraz daha aklıselim düşün

senin nasıl bir düşünce tarzın var arkadaşım anlamış değilim :44::44::44::44::44::44: evlenmeden önce cinsellik yaşamayan bireyler bir an önce evlenmeliler ne demek yaa Allah aşkına mantıklı ol biraz o zaman 6-7-10 sene birbirini bekleyen çiftler birlikte olsunlar böyle bir mantık var mı yaa şaşırdım kaldım evlenmeden önce cinsellik yaşayınca boyun mu uzuyor anlamadım ki bende seninle aynı yaştayım ama aynı düşünmüyorum düşünceni bir an önce değiştirmen lazım yoksa sonun iyi değil ayrıca hevesi kaçar mı demişsin eğer seni sevmiyorsa tabikide kaçar ama sevip sevmediğin böyle anlayamazsın ve tabi evlenme isteğinide bu yolla yerine getiremezsin

Insanlar ''Sevgılım bakırelıgımı aldı benden ayrıldı'' dıye dovunurken bu arkadas ''Acaba onunla bırlıkte olsam bana baglı kalır mı?'' dıye soru soruyor ... Sence baglı kalır mı ?
Ben konunun saka oldugunu dusunuyorum cunku boyle mantık olamaz

21 yaşında olan biri için çok yanlış düşünce
cinsellikle kendine bağladıktan sonra hep senlemi kalacak nasılsa sıkılıp gidecek
düşünceniz çok yanlış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…