Sevgiliyken bütün parasını ailesine veren erkek evlenince değişir mi?

Işte o da tam olarak böyle söylüyor. Biz aile kavramını dibine kadar yaşıyoruz ben evlenince de onlar bana yapacak düğünümü altınımı onlar alacak vs vs

Cok ilginç bir aile kavramlari varmis! Evlat birseyler yapincami ancak anne baba birseyler yapiyor öyle mi?

Evladindan geçinen anne babanin üzerine iyi seyler düsünmem. Kendini bu sekilde kullandirtan kisi ilede evlenmem. Evet ask önemli ama inan ailede bir o kadar önemli. Yerinde olsam bu toplara girmezdim ve ayrilirdim.

Aman yarabbi. İnsan sevdiği insanla evlenir. Onun isteklerini çok abartılı olmadığı sürece yerine getirmeye çalışır.Hayatına alacaktır eşi yapacaktır ailecek bunları yapmaları gerekir. Vermezler o çocuğu sana yoksa gelir kaynakları kesilir Evlendikten sonra ise daha beter olur sen evde figüran görevi görürsün.

Çok zor ya.

Eğer ki siz sevgiliyken veriyorsa başka ama nişanlılık sürecine gectiginiz an bu iş son bulmalıydı. Ben de evlenicem birikim yapıyorum demeliydi para isteyene ve bekleyene. Ancak böylesini bulmuşlar kanını iliğini emmeden evlendirmezler istemezler evlensin.

Aile kavramı bir tane garibi eşek belirleyip onun üstüne binmek değildir.

3 kere sınava hazırlanmış 250 puanı geçememiş, özel okula abisinin ödemelerine
güvenip mi kayıt yapmışlar bu kızı.
Hayır baba der ki benim durumum var evladımı okutcam anlarım.
Kardeş diyerek bir insanın üzerine bu sorumluluğu yüklemek ne kadar bencilce.
Ama 4. evi almak lazım, bir de arsa tarla tabi..

Kız da maşallah, lüks semtten aşağısı kurtarmamış, ev arkadaşı yaparım idare ederim de dememiş.
Sağlam yere dayamış sırtını.
Hööööhhh beeee!
Vallahi hööööhh bu insanların rahatlıklarına.

Değişmez bu şartlar.
Hep bekleyecekler, vermediğinde kavga kıyamet huzur bırakmayacaklar.
Yersiniz evde birbirinizi eşinle.
Sonra senden gizli vermeye devam eder.

Bir de değişir mi düzelir mi diye beklemeyin. Onların ailecek zihniyeti bu. Zihniyet değişmez. Absürt davranıp bunu normal gören insan, hep absürt davranmaya devam ediyor. Muhtemelen sizin ne demek istediğinizi hiçbir zaman anlamayacak. Evlenmeyin diyoruz ama yine de evlenirseniz kendi maaşınızı kendi ailenize yollayın. Siz maaşınızı vermeyin diye o da daha dikkatli olacaktır. Böyle yapmazsanız sizin kazancınız da evin ve kayın ailenin masraflarına gider

Konuşmuş olmanız çok iyi. Bunca yıldır birliktesiniz, bu dediği şeye inandırdı mı sizi ? Konu çok önemli. Siz artık nişanlısı olacaksınız, sizin talepleriniz de önceliği olmalı artık. Yani senin istediğin şeyden feragat ederim, kızkardeşiminkinden feragat etmem dememeli. Siz bence akıllı bir kadınsınız, nasıl davranmanız gerektiğini bilirsiniz. Biraz erteleyin nişan düğün işlerini, gözlemleyin iyice.

Erkek arkadasiniz da aklını kullansın kendini böyle somurmelerine izin vermesin. Benim bi tanıdığımin uzun yıllar görüştüğü kız vardı daha nisan yapmadan çocuk beyaz eşyasını kendi aldı. Yani erkek arkadaşın evlilik düşünüyorsa kendine para ayırsın.
Ha değişir mi derseniz değişmez.

İstediğiniz her ne ise bence diretin ve olmadan nişanlanmak istemediğinizi söyleyin derim. Normalde asla yapmayacağım bir yorum bu, çünkü düğün öncesi adetlerden ve "aynalı körük olmazsa ben gelin gitmem" tavrında olan genç kızlardan nefret ederim, ama sizin durumda bu tavrınız oldukça belirleyici olacak. Şimdiden tamam olmasa da olur der ve evlenirseniz geçmiş olsun. Önceliği hiçbir zaman siz ve kuracağınız aile olamaz.

Bu cocuk sana ailemle yasıycaz der büyük ihtimal kirayı odeyemez cunku onlara gidiyor tüm para...

abisinin ödemelerine
güvenip mi kayıt yapmışlar bu kızı.
Hayır baba der ki benim durumum var evladımı okutcam anlarım.
Kardeş diyerek bir insanın üzerine bu sorumluluğu yüklemek ne kadar bencilce
Öyle haklısınız ki.
Aynı şeyi eşimin ailesi de on bir yaşından beri yapmışlar.
Bir gün kızına demiş ki abin seni dershaneye yollarsa yollasın yoksa ben para vermem.
Bu adamın da evi, arabası, arsa, bahçe vs her şeyi var. Ama birlikte tatile gitme planı yapıp oğlunun cebinde para kalmadığını bildiği halde yolda benzin parası dahi ödemeyen bir insan.
Hiç unutmam bir gün öğle arasında üçümüz yemeğe gittik. Yanımızda para yok, o gün de maaş günü. Kasaya gittik, bankakartıyla doğrudan maaştan çeksinler diye. Adamlar post makinesi kullanıyormıyormuş, sorun yok önemli değil falan dediler. Bir baktım kp çıktı gitti, biz öyle kalakaldık

Bazı insanların hiç utanması yok yazık.
Baba diye saygı beklerler sonra.
Nasıl, nelerine duyacaksak..

Benim eşim bekarken tüm aile kazancını ortaya koyuyordu. Anneleri istedikçe veriyordu. Artan da bankaya yatırılıyordu. Ama hiç öyle parasız kalmazdı. Yani ben maddi sorun yaşadığını görmedim. Cebi hep paralıydı gezer tozardık çok da harcardı.
Ama tabii şu var biz sevgiliyken de senin benim param demedik. Para konularında içim bu nedenle rahattı belki de.
Keza evlendik altı sene olacak bir Kere bile ailesine para yollamadı. Ha sıkışsalar istese verir. Ama onlar bizden biz onlardan parasal anlamda talepte bulunmayız.
Yani burda şuna dikkat etmelisiniz dediğim gibi evet ortaj bütçe olabilir bekarken, ama cebimde sigara param kaldı diyorsa tek veren odur. Karşı taraftan görmüyordur habire veriyordur.
Ben hiç parasız kaldığını görmedim dediğim gibi

Benim merak ettigim senin ailen bu duruma ne diyor. Yani ben durumdan hic iyi kokular almadim. Cok sacma yani. Resmen seninkini kullaniyorlar. Bende evlenmeden önce ailemin ev taksitlerine yardim ettim .cunku zaten ev almaya durumlari yoktu babam askeri ucretliydi. Ben teklif ettim ben evlenmeden ev alin ödeyelim gözüm arkada kalmasin dedim. Benim maasla babaminkini birlestirip hem gecindik hem taksit ödedik.helali hoş olsun.
Ama seninkilerin 3 evi var sen kirada oturacaksin ohhh ne ala memleket. Valla cok iyi düsün abla tavsiyesi. Onlar alismis sirtini dayamaya. Bu arada şu maasini anasina veren erkeklerde cok sacma geliyor.basiretsizlikten baska birsey degil bence. Maasin cebinde dursun sen ihtiyac oldukca ver bune yani. Ben bayanim benim esim bile ne kadar maas aldigimi bilmez

Geçenlerde yine benzer bir konu vardı. Kız nişanlıyken hiç düzgün bir yere gidememiş, çocuğun ailesine yardım etmesi yüzünden. Evlenince çocuk kirayı vs her şeyi buna ödetip sadece eve yatmaya geliyordu. Siz daha nişanlıyken istediğiniz bir şey için anne babaya danışıp yapamam diyen biri, evlenince size sırtını dayar ve sizin paranın hesabını da yapar. Adamın üç evi var nasıl sizi kirada oturtuyor? Fıstık bahçesi sahibi yıllık iyi meblağlar alır. Saçmalamayın. Pintiler ve her geliri istifliyorlar demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…